Şimdi Ara

FOTOĞRAF MAKİNESİ SATIN ALMA REHBERİ VE ÖN İNCELEMELER (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.732
Cevap
21
Favori
1.196.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaslar ben bu sıteye yenı uye oldum. bıraz ınceledım ve gercekten yararlı bır sıte oldugunu gordum. emeği gecenlerın ellerıne saglık. benim sormak ıstedıgım bır soru var. bır makıne almayı dusunuyorum ama 550 ytlyı gecmemesı gerek ve bu makıne benım uzaktan ınsanları ve manzaraları cekmeme olanak saglayacak. bıraz aradım ve buldugum en ıyı makıneKODAK Z700 oldu. bu makıne ıle ılgılı bılgısı olanlardan cevap beklıyorum. ayrıca onerecegınız baska bır makıne varsa onuda yazmanız benı ayrıca mutlu edecektır. sımdıden tesekkurler... ( OPTIK zumu 3 ten buyuk olursa ıyı olur )
  • SÜPER BE ABİ TEŞEKKÜRLER
  • Rica ederim arkadaşlar yardımcı olabildiğime sevindim.
  • Sevgili Nevzat,
    Raw formatı hakkında vermiş olduğun açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.

    Sevgili Behiç,
    Seçim listene göre kısaca bir seçim yapmak gerekirse, benim oyum bir çok ödül almış olan Olympus C-310'a.
    http://www.olympus.co.uk/consumer/29_C-310_ZOOM_Specifications.htm

    Sevgili @La_EdRi,
    Manzara çekimleri senin için önemliyse, bence geniş açılı objektife (28mm gibi) sahip fotoğraf makinelerine yönelmelisin. Kodak Z700 hakkında ayrıntılı bilgilere aşağıdaki link'i inceleyerek ulaşabilirsin.
    http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/z700.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mertkan -- 22 Mayıs 2005, 22:51:30 >




  • Merhaba,

    Makina secimi icin acılan bir konuya msj yazmıstım ama buraya da eklemek istiyorum Sanırım orayı gormedınız :)

    Yeni bir fotoğraf makınası alacağım Su an aklımda nikon coolpix 8800 var ancak siteyi kurcaladıkca kafam karısıyor :)

    Fotograf makinesini alma amacım tamamen profesyonele yonelik olacak Yani tatile vs gidipte foto cekmek icin dijital makinam var Zaten makinada aradığım ozellik sadece fotoğraf cekimi ile ilgili Yani Video cekimi yada web cam ozelliği beni pek ilgilendirmiyor Olsa fena olmaz ama sart değil. Ozellikle macro cekimleri iyi olmalı Bunun yanında tele lens ve macro lens almayı planlıyorum makine ile birlikte ki daha iyi sonuclar elde edebileyim Su an icin pek bilgili değilim ama cok cabuk öğrenir, gelistiririm kendimi...

    Ayrıca bu zoom olayı da onemli Optik zoom mumkun olduğunca yuksek olacak Birde manuel olarak lens den zoom ayarı yapılabilirse cok iyi olur Bunu da -atıyorum- duman vs cekmek icin istiyorum Duman orneği tamamen atmasyon ama amacı az cok anlatabilmisimdir umarım

    Dediğim gibi aklımda 8800 var ancak karar vermis değilim Zaten daha vaktim de var Iyice bir tartmak lazım Acele yok ;) Bana bu sartlar altında tavsiyede bulanabilir misiniz?
    Yorumunuzu bekliyorum,
    Tesekkur ederim....




  • quote:

    Orjinalden alıntı: NeverWinter

    hmm.cok guzel gorunuyor tesekkur ederim.baska bir sey sorabilir miyim z20nin sinifinda (400-650YTL arasi)($300-450) raw ceken makine var mi acaba? fotograflarda surekli photoshop kullanmak zorunda kaldigim icin cok isime yarayabilir gibi gozukuyor.


    hocam cevap vermemissin, gormedin sanirim kisa bir sure sonra makine aliyorum ve yardimci olursan cok memnun olurum
  • Sevgili Ali,
    Aradığın tüm özellikler Nikon 8800'de mevcut. Yanlızca manuel focus objektif üzerinden değil de mode dial aracılığı ile gerçekleşiyor. Bence 8800 harika bir seçim olacaktır, aklını karıştıran noktaları da yazarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.


    Sevgili @NeverWinter,
    Daha önceden de yazdığım gibi ilk aklıma gelenler; Nikon 5700, Nikon 8700, Nikon 8800, Canon Pro1. Ancak biraz daha keseye uygun bir marka/model yazmak gerekirse Fujifilm FinePix S5100/S5500 RAW formatını desteklemektedir.
  • Sevgili Mertkan,

    Nihayet canon ixsus 50 yi aldım.Bayağı bir çekim yaptım.Kullanımı çok kolay.Türkçe olması büyük avantaj.Henüz baskı kalitesini görmedim ama çekimler güzel.Dizaynını çok beğendim.İnsan elinde tutarken heycanlanıyor.Manuel çekim ayarları hakkında fazla bilgim yok Pozlama değerleri,iso değerleri neye göre nasıl ayarlanır? Kullanım klavuzu yoktu bekliyorum yolluyacaklar.Belki onun içinde daha detaylı bilgiye rastlarım.

    Yardımların için teşekkürler
    Ülkü (artık benimde bir makinam var)
  • Sevgili Ülkü,

    İnan fotoğraf makinesi almana çok sevindim. Yeni fotoğraf makineni güle güle en güzel günlerde kullan. Çekim teknikleri ile ilgili üst konuda ve içerisindeki postlarda aradığın tüm soruların yanıtlarını bulabileceğine inanıyorum. Ayrıca çekmiş olduğun örnek fotoğrafları (Yeğenimizin fotoğrafı gibi) merakla bekliyorum




  • bana hangi makinayi almaliyim sorusunu soran herkese bu linki gonderiyorum
    super olmus ellerine saglik







    ANI YAKALA MUTLU OL
  • nerede daha once yazdigini bulamasam da gene de tesekkurler
  • Sevgili Mertkan,

    İyi dileklerin ve sıcak yaklaşımın için çok teşekkür ederim.Kızımın bir kaç deneme çekimini gönderiyorum.

    Sağlıkla kal
    Ülkü
  • Sevgili Ülkü,

    Allah nazardan saklasın, yeğenimiz (özellikle son fotoğrafta) çok tatlı, ayrıca bir amatör için gayet güzel fotoğraflar. Ellerine, gözüne ve yüreğine sağlık
  • arkadaşlar 200 ytl ye bi digital fotoğraf makinesi alabilirmiyim eğer alabilirsem markası ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean -- 24 Mayıs 2005, 11:13:19 >
  • Sevgili Ülkü, maşallah kızınız çok tatlı Allah bağışlasın. Bu minik de benim makinayı alma sebebim :)
  • Sevgili Nevzat,

    Maşallah, Allah bağışlasın. Meğerse forumumuz içerisinde ne kadar tatlı yeğenlerimiz varmış.
  • Merhaba Mertkan,
    Oncelikle yorumun icin tesekkur ederim Benim de kafama gittikce daha fazla yatan model nikon 8800
    Ancak diğer konularda arkadasların yorumları bukadar parayı compact bir makinaya verme seklinde Tavsiyeleri ise Nikon d70 yada canon eos 350d vb Bu modeller bana pek uymuyor gibi geldi Bu konuda sen ne dusunuyorsun? 8800 aldıktan sonra lens ve birtakım aksesuara para ayıracağım ama dslr bir makinada ayırmam gereken para cok daha fazla bildiğim kadarı ile (tabi daha profesyonel oluyor) Bu konuda yanlısım varsa duzelt lutfen
    Hazır konu lens den acılmısken Manuel olarak lens uzerinden zoom ayarı yapılamıyor demistin Acaba bu makinanın ozelliğimi yoksa lens in yapılabilen ozellikte olanı da var mı? Yoksa, bahsettiğim ornekteki gibi netleme yapmak istersem sorun cıkartır mı makina? Ya da en azından mumkun mu bunu yapmak?
    Cevabını bekliyorum,
    Saol :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 24 Mayıs 2005, 1:27:12 >
  • Sevgili Ali,

    Gerçi benzer satırları bu sayfanın en başındaki post'ta da yazmıştım ama; Öncekli olarak D-SLR mi yoksa Compact/Slr-Like mı alınacağına karar verilmesi lazım. Bir D-SLR fotoğraf makinesini Nikon 8800'ün (özellik açısından) seviyesine getirebilmek için çok daha fazla para harcamak gerekir. (Tele-Photo ve Macro objektifler gibi) Ben uzun bir süre Nikon 8700 kullandım ve çok memnundum, bence 8800 kesinlikle bir çok ihtiyaca cevap verebilecek seviyededir.

    Manuel focus konusunda ise, evet objektifin üst kısımında bulunan bir ring sayesinde SLR ya da D-SLR makinelerdekine benzer bir şekilde manuel focus yapan marka ve modeller var fakat sayıları az. 8800'de manuel focus aktif hale getirildiğinde dial çevirilerek ayarlanıyor. Ancak Auto Focus'da da gayet başarılı.

    Nikon 8800 üzerine alınacak olan bir geniş açı konvertörü, daha sonra da bir tele konvertör gayet iyi olacaktır.




  • Sevgili Mertkan,
    iyi dikelerin ve güzel iltifatların için teşekkürler.


    Sevgili Nevzat,
    Senin kızınıda allah bağışlasın çok tatlı .Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin.


    Sağlıkla kalkın
    Ülkü
  • Merhaba hocam bende canon a510 var. 512 mb lexar sd kart aldım makinede 489 mb görüyor.
    Makinedemi problem var yoksa karttamı yardımcı olabilir misiniz? Kolay gelsin...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.