Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: Casio Z50-Canon ixus 50 veya bu tip makinalar..

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Casio Z50-Canon ixus 50 veya bu tip makinalar.. Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Sumak

22 Mayıs 2005, 16:27:06  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Raw acıklaması icin tesekkur ederim Cok ayrıntılı ve yeterli bir yazı

Aptallarla asla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler
Dilbert

imzada kural ihlali olmadığı kanıtlanmıştır :)
La_EdRi

22 Mayıs 2005, 17:19:34  

merhaba arkadaslar ben bu sıteye yenı uye oldum. bıraz ınceledım ve gercekten yararlı bır sıte oldugunu gordum. emeği gecenlerın ellerıne saglık. benim sormak ıstedıgım bır soru var. bır makıne almayı dusunuyorum ama 550 ytlyı gecmemesı gerek ve bu makıne benım uzaktan ınsanları ve manzaraları cekmeme olanak saglayacak. bıraz aradım ve buldugum en ıyı makıneKODAK Z700 oldu. bu makıne ıle ılgılı bılgısı olanlardan cevap beklıyorum. ayrıca onerecegınız baska bır makıne varsa onuda yazmanız benı ayrıca mutlu edecektır. sımdıden tesekkurler... ( OPTIK zumu 3 ten buyuk olursa ıyı olur )

erkanbuyukkaya1986

22 Mayıs 2005, 20:28:24  

SÜPER BE ABİ TEŞEKKÜRLER

DÜŞÜNÜYORUMDA DÜŞÜNCELERİN EN GÜZELİ,SENİN BENİ DÜŞÜNÜP DÜŞÜNMEDİĞİNİ DÜŞÜNÜRKEN,BENİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜ DÜŞÜNMEK OLSA GEREK...
Cordial

22 Mayıs 2005, 20:46:44  

Rica ederim arkadaşlar yardımcı olabildiğime sevindim.

P4 3000 - Nikon Coolpix 8800 - Nokia 6630 - Hobi Ahşap Gemi Model
Mertkan

22 Mayıs 2005, 22:49:43  

Sevgili Nevzat,
Raw formatı hakkında vermiş olduğun açıklayıcı bilgiler için teşekkürler.

Sevgili Behiç,
Seçim listene göre kısaca bir seçim yapmak gerekirse, benim oyum bir çok ödül almış olan Olympus C-310'a.
http://www.olympus.co.uk/consumer/29_C-310_ZOOM_Specifications.htm

Sevgili @La_EdRi,
Manzara çekimleri senin için önemliyse, bence geniş açılı objektife (28mm gibi) sahip fotoğraf makinelerine yönelmelisin. Kodak Z700 hakkında ayrıntılı bilgilere aşağıdaki link'i inceleyerek ulaşabilirsin.
http://www.steves-digicams.com/2005_reviews/z700.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 22 Mayıs 2005, 22:51:30 >

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
Sumak

22 Mayıs 2005, 23:51:51  

Merhaba,

Makina secimi icin acılan bir konuya msj yazmıstım ama buraya da eklemek istiyorum Sanırım orayı gormedınız :)

Yeni bir fotoğraf makınası alacağım Su an aklımda nikon coolpix 8800 var ancak siteyi kurcaladıkca kafam karısıyor :)

Fotograf makinesini alma amacım tamamen profesyonele yonelik olacak Yani tatile vs gidipte foto cekmek icin dijital makinam var Zaten makinada aradığım ozellik sadece fotoğraf cekimi ile ilgili Yani Video cekimi yada web cam ozelliği beni pek ilgilendirmiyor Olsa fena olmaz ama sart değil. Ozellikle macro cekimleri iyi olmalı Bunun yanında tele lens ve macro lens almayı planlıyorum makine ile birlikte ki daha iyi sonuclar elde edebileyim Su an icin pek bilgili değilim ama cok cabuk öğrenir, gelistiririm kendimi...

Ayrıca bu zoom olayı da onemli Optik zoom mumkun olduğunca yuksek olacak Birde manuel olarak lens den zoom ayarı yapılabilirse cok iyi olur Bunu da -atıyorum- duman vs cekmek icin istiyorum Duman orneği tamamen atmasyon ama amacı az cok anlatabilmisimdir umarım

Dediğim gibi aklımda 8800 var ancak karar vermis değilim Zaten daha vaktim de var Iyice bir tartmak lazım Acele yok ;) Bana bu sartlar altında tavsiyede bulanabilir misiniz?
Yorumunuzu bekliyorum,
Tesekkur ederim....

Aptallarla asla tartışmayın. Sizi önce kendi düzeylerine çeker, sonra da tecrübeleriyle yenerler
Dilbert

NeverWinter

23 Mayıs 2005, 12:21:21  

quote:

Orjinalden alıntı: NeverWinter

hmm.cok guzel gorunuyor tesekkur ederim.baska bir sey sorabilir miyim z20nin sinifinda (400-650YTL arasi)($300-450) raw ceken makine var mi acaba? fotograflarda surekli photoshop kullanmak zorunda kaldigim icin cok isime yarayabilir gibi gozukuyor.

hocam cevap vermemissin, gormedin sanirim kisa bir sure sonra makine aliyorum ve yardimci olursan cok memnun olurum
Mertkan

23 Mayıs 2005, 1:38:00  

Sevgili Ali,
Aradığın tüm özellikler Nikon 8800'de mevcut. Yanlızca manuel focus objektif üzerinden değil de mode dial aracılığı ile gerçekleşiyor. Bence 8800 harika bir seçim olacaktır, aklını karıştıran noktaları da yazarsan elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Sevgili @NeverWinter,
Daha önceden de yazdığım gibi ilk aklıma gelenler; Nikon 5700, Nikon 8700, Nikon 8800, Canon Pro1. Ancak biraz daha keseye uygun bir marka/model yazmak gerekirse Fujifilm FinePix S5100/S5500 RAW formatını desteklemektedir.

[img]http://img62.exs.cx/img62/2117/Nikon.jpg[/img]ASUS P4P800 SE + P4 2,8E 1MB + HIS ATI RADEON 9600XT + 1,25GB TWINMOS DDR400 RAM + MAXTOR S-ATA 80GB
ülkü

23 Mayıs 2005, 8:59:54  

Sevgili Mertkan,

Nihayet canon ixsus 50 yi aldım.Bayağı bir çekim yaptım.Kullanımı çok kolay.Türkçe olması büyük avantaj.Henüz baskı kalitesini görmedim ama çekimler güzel.Dizaynını çok beğendim.İnsan elinde tutarken heycanlanıyor.Manuel çekim ayarları hakkında fazla bilgim yok Pozlama değerleri,iso değerleri neye göre nasıl ayarlanır? Kullanım klavuzu yoktu bekliyorum yolluyacaklar.Belki onun içinde daha detaylı bilgiye rastlarım.

Yardımların için teşekkürler
Ülkü (artık benimde bir makinam var)

Mertkan

23 Mayıs 2005, 10:03:03  

Sevgili Ülkü,

İnan fotoğraf makinesi almana çok sevindim. Yeni fotoğraf makineni güle güle en güzel günlerde kullan. Çekim teknikleri ile ilgili üst konuda ve içerisindeki postlarda aradığın tüm soruların yanıtlarını bulabileceğine inanıyorum. Ayrıca çekmiş olduğun örnek fotoğrafları (Yeğenimizin fotoğrafı gibi) merakla bekliyorum

Burzum_^^

23 Mayıs 2005, 10:53:01  

bana hangi makinayi almaliyim sorusunu soran herkese bu linki gonderiyorum
super olmus ellerine saglik

ANI YAKALA MUTLU OL

NeverWinter

23 Mayıs 2005, 24:56:55  

nerede daha once yazdigini bulamasam da gene de tesekkurler
ülkü

23 Mayıs 2005, 24:58:07  

Sevgili Mertkan,

İyi dileklerin ve sıcak yaklaşımın için çok teşekkür ederim.Kızımın bir kaç deneme çekimini gönderiyorum.

Sağlıkla kal
Ülkü

Ekteki dosya (3)

Mertkan

23 Mayıs 2005, 22:03:44  

Sevgili Ülkü,

Allah nazardan saklasın, yeğenimiz (özellikle son fotoğrafta) çok tatlı, ayrıca bir amatör için gayet güzel fotoğraflar. Ellerine, gözüne ve yüreğine sağlık

ocean

24 Mayıs 2005, 12:28:56  

arkadaşlar 200 ytl ye bi digital fotoğraf makinesi alabilirmiyim eğer alabilirsem markası ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ocean -- 24 Mayıs 2005, 11:13:19 >

Cordial

24 Mayıs 2005, 1:00:53  

Sevgili Ülkü, maşallah kızınız çok tatlı Allah bağışlasın. Bu minik de benim makinayı alma sebebim :)

Ekteki dosya (1)

P4 3000 - Nikon Coolpix 8800 - Nokia 6630 - Hobi Ahşap Gemi Model
Mertkan

24 Mayıs 2005, 1:20:23  

Sevgili Nevzat,

Maşallah, Allah bağışlasın. Meğerse forumumuz içerisinde ne kadar tatlı yeğenlerimiz varmış.

Sumak

24 Mayıs 2005, 1:25:58  

Merhaba Mertkan,
Oncelikle yorumun icin tesekkur ederim Benim de kafama gittikce daha fazla yatan model nikon 8800
Ancak diğer konularda arkadasların yorumları bukadar parayı compact bir makinaya verme seklinde Tavsiyeleri ise Nikon d70 yada canon eos 350d vb Bu modeller bana pek uymuyor gibi geldi Bu konuda sen ne dusunuyorsun? 8800 aldıktan sonra lens ve birtakım aksesuara para ayıracağım ama dslr bir makinada ayırmam gereken para cok daha fazla bildiğim kadarı ile (tabi daha profesyonel oluyor) Bu konuda yanlısım varsa duzelt lutfen
Hazır konu lens den acılmısken Manuel olarak lens uzerinden zoom ayarı yapılamıyor demistin Acaba bu makinanın ozelliğimi yoksa lens in yapılabilen ozellikte olanı da var mı? Yoksa, bahsettiğim ornekteki gibi netleme yapmak istersem sorun cıkartır mı makina? Ya da en azından mumkun mu bunu yapmak?
Cevabını bekliyorum,
Saol :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sumak -- 24 Mayıs 2005, 1:27:12 >

Dilbert

Mertkan

24 Mayıs 2005, 1:41:05  

Sevgili Ali,

Gerçi benzer satırları bu sayfanın en başındaki post'ta da yazmıştım ama; Öncekli olarak D-SLR mi yoksa Compact/Slr-Like mı alınacağına karar verilmesi lazım. Bir D-SLR fotoğraf makinesini Nikon 8800'ün (özellik açısından) seviyesine getirebilmek için çok daha fazla para harcamak gerekir. (Tele-Photo ve Macro objektifler gibi) Ben uzun bir süre Nikon 8700 kullandım ve çok memnundum, bence 8800 kesinlikle bir çok ihtiyaca cevap verebilecek seviyededir.

Manuel focus konusunda ise, evet objektifin üst kısımında bulunan bir ring sayesinde SLR ya da D-SLR makinelerdekine benzer bir şekilde manuel focus yapan marka ve modeller var fakat sayıları az. 8800'de manuel focus aktif hale getirildiğinde dial çevirilerek ayarlanıyor. Ancak Auto Focus'da da gayet başarılı.

Nikon 8800 üzerine alınacak olan bir geniş açı konvertörü, daha sonra da bir tele konvertör gayet iyi olacaktır.

ülkü

24 Mayıs 2005, 14:08:50  

Sevgili Mertkan,
iyi dikelerin ve güzel iltifatların için teşekkürler.

Sevgili Nevzat,
Senin kızınıda allah bağışlasın çok tatlı .Allah isteyen herkesin gönlüne göre versin.

Sağlıkla kalkın
Ülkü

coleerkan

24 Mayıs 2005, 14:51:32  

Merhaba hocam bende canon a510 var. 512 mb lexar sd kart aldım makinede 489 mb görüyor.
Makinedemi problem var yoksa karttamı yardımcı olabilir misiniz? Kolay gelsin...

ocean

24 Mayıs 2005, 15:27:19  

quote:

Orjinalden alıntı: ocean

arkadaşlar 200 ytl ye bi digital fotoğraf makinesi alabilirmiyim eğer alabilirsem markası ne olabilir yardımcı olursanız sevinirim.

arkadaşlar herhalde görmediniz o yüzden büyük yazıyorum kusura bakmayın

sayman

24 Mayıs 2005, 18:20:28  

Aynı yerdeyiz .Hangisine karar verdin ? Bende ağırlık 5900. Selamlar

bonanza75

24 Mayıs 2005, 18:53:32  

slm arkadaşlar biz üç arkadaş fotoğraf makinesi almayı düşünüyoruz. fiyatı uygun olduğu için hp r707 almak istedik ama kalitesi hakkında bir fikir sahibi olmadığımız için tereddütlerimiz var. 400-600 ytl aralığında farklı alternatiflerin olduğunu gördük. bize karanlıkta da iyi sonuç verebilen fotoğraf makineleri önerebilirmisiniz. 5 Mp. bir makine tercihimizdir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederiz.

Mertkan

24 Mayıs 2005, 20:54:22  

Sevgili @coleerkan,
Dijital fotoğraf makineleri, hafıza kartlarının bir kısmını kendi çalışması için gerekli ayar dosyaları ve benzerlerini kayıt etmek için kullanır. Bu sebeple hafıza kartında ya da fotoğraf makinesinde bir problem olacağını sanmıyorum.

---------

Sevgili Arkadaşlar,
Fotoğraf makinesi almaya karar vermeden önce, hem zevkinize hem de kesenize uygun bir kaç model belirleyerek bir seçim listesi oluşturursanız, ben ya da forum arkadaşlarım çok daha kolay yardımcı olabiliriz.

bonanza75

24 Mayıs 2005, 23:41:51  

hp r707,powersho a95, nikon coolpix, 5200,5600,casio qv r51, olimpus c-5000, casio exilim ex-z50,casio exilim z57 gibi geniş bir yelpaze var biz 3 arkadaş yeni olmamızdan dolayı sizlerden yardım bekliyoruz farklı markalar da olabilir. fiyat ve kalite (performans)oranı bizim için önemli... zaten çok araştırma yaptık internette bilgi eksikliğinden dolayı da kafamız karıştı biraz ve ne aradığımızıda tam olarak bilmediğimizi farkettik doğru tercihin ne olduğuna karar veremedik. uzman yardımına ihtiyaç duymaktayız. aklıma gelen bir kaç özellik yazacak olursam net görüntü, kırmızı göz olmasın genelde karanlık (gece) çekimi güzel olsun gibi bir çok özelliği bir arada istememizden dolayı ve fotoğraf makinelerinin de hepsinin birbirinden iyi farklı özelliğinin olmasından dolayı kafamız karıtı tabiiki. benim sizden ricam bana bir kaç alternatifli bir sıralama yapabilirseniz mutlu olur belki bir fotoğraf makinesi sahibi olmamı sağlarsınız. şimdiden teşekkür ederim yardımlarınızdan dolayı...

Mertkan

25 Mayıs 2005, 8:22:20  

Sevgili @bonanza75,

Seçim listeniz çok geniş olduğu için, ben aralarından dört makine seçtim, şimdi bunları kendi aralarında kısaca kıyaslamaya çalışalım;

Canon PowerShot A95'in artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha fazla zoom kapasitesi (C-5000 ile aynı), daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, daha hızlı max diyafram hızı (ex-z50 ile aynı), PASM çekim modlarına sahip olması ile full manuel kontroller (c-5000 ile aynı) dönebilir LCD ekran ve kalem pil ile çalışıyor olması.

Casio Exilim EX-Z50'nin artıları: Daha fazla ön tanımlı beyaz ayarı, daha hızlı max diyafram hızı (a95 ile aynı), biraz daha iyi diyafram açıklığı, daha büyük LCD (ama çözünürlüğü düşük)

Nikon Coolpix 5600'ün artıları: Biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi macro odak mesafesi (C-5000 ile aynı), daha iyi normal odak mesafesi, 2XAA kalem pil ile çalışabilmesi.

Olympus C-5000 Zoom'un artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha fazla zoom kapasitesi (A-95 ile aynı), daha iyi macro odak mesafesi (Nikon 5600 ile aynı) A95'e göre 1sn fark ile daha iyi min. perde hızı, TIFF desteği bulunması, PASM çekim modlarına sahip olması ile full manuel kontroller (A-95 ile aynı)

Buna göre benim oyum Canon A95'den yana, ayrıca siz de bu fotoğraf makineler ile çekilmiş örnek fotoğrafları incelerseniz seçim yapmanız daha da kolaylaşır.

camgöz48

25 Mayıs 2005, 14:19:16  

arkadaşlar ben yeni bir fotograf makinesi almak istiyorum 1 aydır araştırmaktayım bu siteyi daha yeni bulabildim ve bana yardımcı olabileceğinizi umuyorum kendime 450ytl bir bütçe ayırdım iki makina var aklımda birisi nikon clpx4300 bir diğeri canon a510 bana tavsiyeleriniz neler bunlardan başka önerebileceğiniz bu fiyatlarda başka makina varmı bir amatör için 3.2pixel yeterlimi yardımcı olan herkese şimdıden çok teşekkürler

kartall1

25 Mayıs 2005, 16:26:11  

arkadaşlar hepinize selamlar.
forumdaki bu bölümün 4 sayfasını okudum acemi olunca kafam çok karıştı.digital fotoğraf makinası almak istiyorum.ama aldığım makinanın tüm isteklerime karşılık vermesini istiyorum.
1-nikon coolpix 5600
2-nikon coolpix 5200
3-nikon collpix 5900-s
4-canon ixus i5
5-canon ixus 30,40,50
6-casio exilim z750
7-bide sonyler var dsc-st80 dsc-w5 dsc-v7 dsc-s80 dsc-t3

istediğim özellikler:
1-EBATLARININ MÜMKÜN OLDUĞUNCA KÜÇÜK OLMASI
2-600-800 YTL.ARASINDA OLMASI
3-ŞİMDİLİK AİLE FOTOĞRAFLARI ÇEKECEĞİM AMA İLERİYE DÖNÜK Bİ ŞEYLER(yani hemen isteklerimi karşılamayacak hale gelmemeli)
4-optik zoomunun olması
5-arka tft ekranının büyük olması
6-benim gibi bir amatörü zorlamayacak hemen kaliteli çekim yapabilecek ve manuel ayarlarıda olmalı(ilerisi için)
7-kısaca verdiğim paraya değsin istiyorum.
burdan araştırdığım kadarıyla yukardaki makinelerden hangisini tercih etmeliyim MERTKAN hocamın yardımlarını beklerim.işlerinizde kolaylıklar dilerim

Mertkan

25 Mayıs 2005, 19:55:19  

Sevgili @camgöz48,
Nikon 4300 benim daha önceden kullandığım makineler arasındadır, Full manuel özelliklere sahiptir. Canaon A510 da gayet iyi bir fotoğraf makinesidir. Sonuç olarak ikisinden birini seçmek hata olmaz, ancak kalem pil kullanması açısından benim oyum A510'a. Fakat 4300 için extra bir Lith. ion pil daha tedarik edebilirsen A510'dan daha iyi özelliklere sahip olan 4300'ü satın alabilirsin. Ayrıca büyük baskılar alınmayacaksa 3,1MP yeterli olacaktır.

----------------------------------

Sevgili @kartall1,
Seçim listende 13 fotoğraf makinesi var. Bu listeyi 2 ya da en fazla 3 makineye düşürebilirsen yardımcı olmam daha kolay olacaktır.

bonanza75

25 Mayıs 2005, 21:38:18  

sevgili albay

benim bütce olarak fazla para ayırmam mümkün değil şu an ekonomik bir makine aramaktayım internetten bakmak durumundayım casio qv-r51 fiyat olarak çok uygun görünüyor yeni başlayan birisi için ne dersiniz...gerçi çok seçenek düşünüyorum ama araba taksitleri epey tutuyor... malesef bütce önemli bu durumda:( bana yardımcı olursanız çok memnun olurum daha önce söylediğim gibi benim gibi iki arkadaşta aynı makineyi alacak şimdiden teşekkür ederim albay... farklı alternatiflere açığım...

Mertkan

25 Mayıs 2005, 22:06:54  

Sevgili @bonanza75,

Yukarıda senin seçim listende bulunan makinelerden bazılarını seçerek kıyaslamaya çalışmıştım ve oyumu Canon A95'den yana kullanmıştım. Canon A95 ile Casio QV-R51'i kıyasladığımızda yine Canon a95'in lider durumda olduğunuı görüyoruz. Yinde de Casio QV-R51'in artılarını ve eksilereini yazacak olursam.

Casio QV-R51'in artıları:
Güzel fotoğraf kalitesi
Küçük ve bir çok yerinde metal kullanılmış kasa.
Büyük LCD ekran (Ama çözünürlüğü çok düşük)
İyi performans (Özellikle açılışta)
Manuel Beyaz dengesi ve Manuel Focus olanağı.
Bir çok kullanışlı ön tanımlı sahne modları.
Kalem pil kullanması ve şarj edilebilir pillerin kutu içeriğine dahil edilmesi. (2100 mAh Sanyo 2XAA)

Casio QV-R51'in Eksileri:
AF Asistan ışığının olmaması
Yüksek Kırmızı Göz Problemi
Ağır çalışan zoom ve scroll özellikleri
Çok düşük internal hafıza kapasitesi
Video Out özelliğinin bulunmaması (TV'ye bağlanamaz)
Kullanım klavuzunun CD'de bulunması

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 25 Mayıs 2005, 22:11:54 >

kartall1

26 Mayıs 2005, 8:29:09  

sevgili mertkan hocam.
yukarıdada bahsettiğim gibi ilk defa fotoğraf makinesi alacağım,bu kadar tereddütte kalma sebebimde bu.siz benim için yukarda bahsetmiş olduğum istediğim özelliklere göre(özelliklere bir madde daha ekleyeyim sınırsız kart boyutu kadar kaliteli video çekimi yapabilmesi) bu 13 makineyi 3 makineye eleyerek içlerinden sizce hangisi uygun onu belirtebilirseniz çok memnun olacağım.şimdiden teşekkür ederim.

bonanza75

26 Mayıs 2005, 10:54:05  

Sevgili albayım artık karar vereceğim ne olursa olsun fiyat probleminden bahsetmiştim zaten bana üç makineyi kıyasla ve mümkünse fiyat olarak yeni başlayan birinede hangisini önerirsin.. o nuda söylersen şöyle söyleyeyim canon a95 ile nikon 5900 arasındaki 70 ytl bile benim için önemli zaten bu makineleri düşünerek bile sıkıntoya giriyorum... :) Canon A95, Nikon 5900,5600 de olabilir. Birde CASIO QVR-61 bu makineleri kıyaslarsan sevinirim resimlerinin nasıl olduğu hakkındada fikrini belirtirsen sevinirim...

Şimdiden çok teşekkür ederim sabır gösterdin bana... :)

bmww

26 Mayıs 2005, 17:07:15  

a510 webcam olarakta kullan1labiliyormu, 30 snden fazla video kayd1 yap1yormu, en fazla kaç MB haf1za kart1 tak1labilir.

Hayat bir uykudur, ölünce uyanır insan, sen erken davran, ölmeden önce uyan...
sarcophagus

26 Mayıs 2005, 18:45:54  

Herkese selamlar.Sayın mtkn3 yakın zamanda bir fotograf makinası almak istiyorum.Aklımda 2 model var.Biri Konica minolta Z3 diğeri Minolta 5.Bu iki makinayı kıyaslayabilirseniz ve seçiminizi hangisinden yana kullanacağınızı belirtirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Herkese iyi çalışmalar.

meto

26 Mayıs 2005, 18:58:48  

quote:

Orjinalden alıntı: sarcophagus

Herkese selamlar.Sayın mtkn3 yakın zamanda bir fotograf makinası almak istiyorum.Aklımda 2 model var.Biri Konica minolta Z3 diğeri Minolta 5.Bu iki makinayı kıyaslayabilirseniz ve seçiminizi hangisinden yana kullanacağınızı belirtirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkürler.Herkese iyi çalışmalar.

arkadaşım buraya bak
http://forum.donanimhaber.com/m_2171867/mpage_3/key_/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meto -- 26 Mayıs 2005, 18:59:15 >

http://blackkhan.blogspot.com/

--oyun bitince şah ve piyonlar aynı torbaya girer.--

sarcophagus

26 Mayıs 2005, 19:29:16  

Arkadaşım verdiğin linke zaten önceden bakmıştım ama Minolta 5 ile ilgili bir bilgi göremedim sanırım sen Konica Minolta Z5 ile karıştırdın.Benim öğrenmek istediğim Minolta 5 ve Konica Minolta Z3 karşılaştırması.Yine de ilgin için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarcophagus -- 26 Mayıs 2005, 19:29:45 >

Mertkan

26 Mayıs 2005, 23:13:55  

Sevgili @kartall1
Tekrar yazmak gerekirse seçim listen çok geniş, bunu en fazla 2-3 makineye düşürmeni rica ediyorum. Ayrıca ben fotoğraf makinelerini kıyaslarken hiç bir zaman video çekim kalitelerine ya da sürelerine dikkat etmiyorum. Çünkü onlar bir fotoğraf makinesi.

------------------------------------------------------

Sevgili @bonanza75,
Özellikle Türkiye fiyatları hakkında malesef bir bilgiye sahip değilim, çünkü Türkiye'de yaşamıyorum. Ancak son seçim listene göre benim oyum yine Canon A95'e. Fakat manuel çekim özellikleri, dönebilir LCD (çok işe yarıyor) ve kalem pil ile çalışabilme senin için önemli değilse
Nikon 5900 de satın alabilirsin.

Sevgili Mehmet,
Canon A510'u webcam olarak kullanmak yerine 10-15 dolarlık bir webcam satın almanı öneriyorum. Video kayıt süresi şu anda uzatılamıyor ama ileride bunun için bir firmware update çıkar mı bilemem. Kart konusunda ise, yanlış hatırlamıyorsam A510 ile 1GB kart kullananlar var.

Sevgili Ceyhun,
Sanırım bir karışıklık olmuş, ben seçmiş olduğun her iki makineyi genel özelliklerine göre kısaca kıyaslamaya çalışayım.

Minolta DiMAGE 5'in artıları: Daha büyük sensör boyutu, daha geniş ISO yelpazesi, daha iyi normal odak mesafesi, daha hızlı max perde hızı, Tıme Laps Rec özelliği ile belirlenen zaman dilimleri içerisinde peş peşe fotoğraf çekebilme (bir çiçeğin açmasını ya da güneşin doğmasını kare kare yakalamak gibi), RAW ve TIFF formatlarını desteklemesi, daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, ayrıca ikinci bir LCD ekrana sahip olması.

Konica Minolta DiMAGE Z3'ün artılar: Daha düşük ISO değerine inebilmesi, biraz daha iyi diyafram açıklığı, çok daha fazla zoom mesafesi, çok daha iyi macro odak mesafesi, daha iyi min. perde hızı.

Sonuç olarak; bu seçimde macro fotoğraflar ve zoom daha önemli ise Konica Minolta DiMAGE Z3, aksi taktirde Minolta DiMAGE 5 satın alınabilir. Bu arada Minolta DiMAGE 7Hi de incelemeni öneriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 26 Mayıs 2005, 23:30:14 >

bonanza75

27 Mayıs 2005, 12:12:35  

Çok saol albay ben de internetten fiyatlar hakkında bilgi alıyorum genelde www.hepsiburda.com sayfasından bakıyorum sizlerden yardım bekleyen benim gibi arkadaşların bir kısmıda fiyat ve kalite kıyaslamasını yaptıkları için kararsız kalıyorlar tahminimce yorumlarınızda bunuda göz önüne alırsanız arkadaşlara daha çok yardımcı olabilirsiniz diye düşünmekteyim. naçizane fikrim... benim iki arkadaşımda fotoğraf makinesi almayı düşünüyor ama çok pahalı olmasını istemiyorlar maksimum 400 ytl civarı ne marka ne de model hakkında fikirleri yok aile fotoğrafı çekmek için... bu konuda yardım bakliyorlar ben yardımcı olamıyorum çünkü benimde bir fikrim yok bu fiyata nasıl bir makine alınabilir... karar versek alacaklar.... tekrar teşekkür ederim.

stanleykubrick

27 Mayıs 2005, 12:34:28  

merhaba,
öncelikle kıstaslarımı belirledim:
1. öncelikle sürekli yanımda taşıyabileceğim küçük ve hafif bir makine almak istiyorum.
2. aniden elektrik prizine ihtiyaç duymamak için AA veya AAA pil kullanması işime gelir.
3. notebook'um SD kart okuyabildiği için SD kart kullanmali.
4. en az 3x mümkünse daha fazla zoom olmalı.
5. otomatik çekimin yanında manuel ayarları da olursa ne şahane olur :)

sonra inceleyip alternatifleri 3'e indirdim:
1. Canon 520A: pil, zoom ve manuel ayarlar cazip. ancak biraz büyükçe.
2. Nikon 5600: pil ve çözünürlük cazip. bu da biraz büyükçe.
3. Canon 500 veya 700: çözünürlük ve özellikle de minik boyutları cazip. ancak pil handikap. (manuel ayarları var mı anlayamadım. Eger varsa pil problemine ragmen tercih edebilirim)

Ve Albayim, en son bir de size danışmak istedim.
Bir hafta içinde bir şeye karar verip alacağım.
Şimdiden teşekkür ederim.

Bütün zamanların en iyi filmi:
2001: a space odyssey !
"unutmayın; en kötü filmin bile iyi bir on dakikası vardır."
Mertkan

27 Mayıs 2005, 9:41:04  

Sevgili @stanleykubrick

Seçim listendeki fotoğraf makinelerini genel özelliklerine göre kısaca kıyaslayacak olursak;

Canon PowerShot A520'nin artıları: Daha fazla zoom mesafesine sahip objektif, daha fazla ön tanımlı beyaz denge ayarı, daha iyi diyafram açıklığı, PASM dörtlüsü ile full manuel özellikler, daha iyi min. perde hızı (SD 500 ile aynı) daha sonradan satın alınabilecek ek onjektiflere destek.

Nikon Coolpix 5600'ün artıları: Biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, biraz daha iyi macro odak mesafesi, daha hızlı max. perde hızı.

Canon PowerShot SD500 (IXUS 700)'ün artıları: 7MegaPixel ile çok daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekebilme ve daha büyük boyutlarda baskı alabilme imkanı, daha iyi min. perde hızı (A520 ile aynı), daha büyük ve çözünürlüğü daha yüksek LCD ekran, kutu içeriğinde daha büyük kapasiteye sahip olan hafıza kartı.

Sonuç:
Canon SD500 malesef full manuel ayarlara sahip bir fotoğraf makinesi değildir. Ayrıca Canon A520'ye göre daha dar açılı fotoğraf çekebilen objektife sahiptir. Kullanmış olduğu Lith. Ion pil ile yaklaşık olarak 550 kare çekim yapılabilmektedir, pilin yeniden şarj olabilmesi için geçen süre ise yaklaşık olarak 100 dakikadır. Buna göre bu seçimde full manuel özellikler, kalem pil ile çalışabilme ve zoom kullanılacak fotoğraflar önemli ise Canon A520 satın alınabilir, aksi taktirde Canon SD 500 seçilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mtkn3 -- 27 Mayıs 2005, 9:42:46 >

kartall1

27 Mayıs 2005, 10:27:19  

sevgili mertkan hocam
sadece dış görünüşe bakarak makinelerin sayısını 4 e düşürdüm.
1-canon sd400(ixus50)
2-nikon coolpix 5900-s
3-casio exilim z750
4-sony dsc-v7(ebat önemli demiştim ebatını bilmiyorum)

hocam bu dört makinayı yukarıda istediğim özelliklere göre değerlendirip kendi yorumunuzla siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz belirtirseniz sevinirim.işlerinizde kolaylıklar dilerim.

stanleykubrick

27 Mayıs 2005, 24:41:20  

mertkan hoca'ya cok teşekkür ediyorum.
canon A520 ile canon SD500 arasındaki son kararımı
makineleri yan yana önüme koyarak vereceğim.

bir yanda manuel ayarlar geniş açı - diğer yanda küçük estetik tasarım :)
bir yanda teknik - bir yanda estetik
aklım A520 diyor, kalbim SD500!
bakalım hangisi kazanacak?

tekrar teşekkürler.

Bütün zamanların en iyi filmi:
2001: a space odyssey !
"unutmayın; en kötü filmin bile iyi bir on dakikası vardır."
MYA

28 Mayıs 2005, 6:30:20  

Sn.mtkn3
Size sorulan soruları ve cevaplarinizi okudum, dikkatimi ceken bir hususu arz etmek isterim, Tum cevaplara aynı yuksek ilgi ve performansi gostermeniz, dogrusu beni sasırttı, bu itibarla, bilginin paylasimina vermis oldugunuz onem ve zahmete en samimi, en derin duygularla tessekur ediyorum. Bundan cesaret alarak, digital camera secimime yardimci olmanizi istirham ediyorum. Once ihtiyacimi belirlemek isterim. Kendim amatorum ama profesyonel profil ve doga calismayi arzu etmekteyim. Kalite anlayisim malesef cok yuksek ama simdilik sadece makina icin ayırabilecegim butce ancak 1000.USD. Uzun zamandir bilgim elverdigi olcude arastirma yaptim ve ozellikle http://www.diginorm.com.tr/testler/tanitim.asp?id=12 linkini inceledikten sonra SONY DSC-F828'in ihtiyaclarimi karsiliyacagina inanma noktasina geldim. Benim makinadan beklentilerimide klasik fotografcilik diliyle anlatmak isterim. Bir makinayi elime aldigim zaman,birdefa ona dokunmak bana zevk vermelidir, onunla aramizda adeta duygu alisverisi olmalidir, bu inancla obje nin karsisina gecip isigi, objeyi, komposizyonu ve nasil vurgu yapacagimi kontrol ettikten sonra, buna en uygun ayarlari ben verebilmeliyim. perde hizini yani enstantaneyi, kontras ve beyaz dengeyi, hassasiyet secimini kendim ayarlamaliyim, herseyi avuclarimda hissetmeliyim, yani makina beni suruklemiyecek ben makinayi suruklemeliyim, cikan sonucta elbette benim eserim olmali. Kontras araligi genis ama gecislerin yumusakligini, netlik ayarini tamamen ben kontrol etmeliyim. Cunku digital makinalar ekranda gordugu ve odak alanina giren herseyi hemen netlestirmektedir, halbuki benim odak palanim, ekranin ortasinda olmadigindan kontrol benden cıkabilmektedir. ayrıca fotografta derinlik olmali (ozellikle doga fotograflarında) yani objektife olan mesafeleri farkli nesneler resme drinlik vermelidir. Hulasa herseyi elimde istedigim bir makina hayalim var. Profil cekimlerden beklentimi de detayiyla anlatirsam yazi cok uzuyacak. size hayalimdeki ornek profil cekiminine ait linki yazi sonuna ekliyorum, lutfen tiklayip incelermisiniz. Talebimi eniyi anlatan profil resim detayi, Insanoglunun tenine ait detaylara bayiliyorum, ozellikle cok yasli insan profilleri beni cok duygulandirir. SONY DSC-F828 buna cevap verebilirmi. Elbetteki bu makinanin cok daha ustunleri var ama benim ilgimi ceken bu makinanin 4 renk chip'inin olmasi, objektif capi ve evsafidir. Konu digital camera olunca bilgisizligim bana aci veriyor. Yiginla terimlerin icinden cikamadigim icin sizden yardim istiyorum. Birsey daha, pixel durum 30X40cm ebadina uygunmudur, son soru, web cam ozelligi varmidir anliyamadim. Bu cercevede beni aydinlatacaginiza inancim tam. Bu arada Raw ile ilgili bilgi veren arkadasa da "Ellerine saglik" diyorum. Hususen size (Sn.mtkn3) ve diger ustadlara saygi ve sevgilerimle. MYA
http://www.steves-digicams.com/2004_reviews/pro1/samples/IMG_0217.JPG

"Bazı anlar vardır, hayali dahi cihana değer" boyle bir söz vardı gibi hatırlıyorum ama!!!!!!
KinGEagLE

29 Mayıs 2005, 1:18:28  

bide f828 bu sitede incelenseydi güzel olurdu..

GRAFİKER.
Magnat_HiFi

Sisteme Gözat

29 Mayıs 2005, 11:08:02  

herkese selamlar,
10 gun icinde almanya ya gidecegim,fiyatlar orada daha uygun oldugu icin fotograf makinemi oradan almayı dusunuyorum,
fotograf isinde acemiyim ama yavas yavas kendimi gelistirmek istiyorum, internetteki arastırmalarım sonucunda Canon s1 is makineyi begendim 10 optik zoomu da benim cezbetti,birde fiyat olarak daha uygun olan konica minolta z10 var 8x optik zoomlu iki makinede 3.2 megapixel.
benim icin ilk oncelik fotograf kalitesinin iyi olması ve kendimi gelistirebilmem icin manuel ayarlara izin vermesi, secimimde bana yardımcı olabilirseniz cok memnun olurum,saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Magnat_HiFi -- 29 Mayıs 2005, 11:08:10 >

Apple final cut,avid,after effects - kurgu ve special effects
İsim isme benzer cisim cisme benzer,geçmiş zaman olur ki hayal-i cihan değer.(Reşat Nuri Güntekin,Son Sığınak)
Mertkan

29 Mayıs 2005, 24:38:59  

Sevgili @MYA,

Elimden geldiğince yardımcı olacağımdan hiç şüpeheniz olmasın, ancak şu sıralarda işlerimin yoğunluğu nedeniyle sorularınıza biraz gecikmeli olarak yanıt verebilirim. Ağırlıklı olarak doğa fotoğrafları çekmek istiyorsanız geniş açılı bir objektife sahip fotoğraf makinelerini tercih etmeniz daha doğru olacaktır, Sony DSC-F828'de bulunan 28mm'lik geniş açı objektifi uzun bir süre ihtiyaçlarınıza cevap verebilecektir. Ayrıca Sony DSC-F828'in 8 MegaPixellik çözünürlüğe sahip olması, 30X40 cm boyutunda baskılar alabilmek için gayet uygundur. Ayrıca diyaframın f:2.0 olarak açılabilmesi de, oluşturulacak alan derinlikleri için gayet iyi bir açıklıktır.

Ancak bir de madalyonun diğer yüzü var. Çevremde bulunan ve özellikle Sony DSC-F828 kullanan arkadaşlarım bu makineden hiç memnun olmadıklarını belirterek, ya makinelerini satıyorlar ya da satma çabası içerisine giriyorlar. Bunun sebebi ise; düşük ISO değerlerinde dahi oluşan çok yüksek noise/gren (fotoğrafta kumlanmma), aynı sınıftaki rakiplerine oranla çok fazla purple fringing oluşması (obje kenarlarında mor çizgiler) ve özellikle RAW formatında çok yavaş bir performansa sahip olması.

Bu sebeplerden dolayı size 8MP'lik sınıfta bulunan Nikon 8800, Nikon 8700, Nikon 8400, Canon PowerShot Pro1, Olympus C8080, Konica Minolta DiMAGE A200, Konica Minolta DiMAGE A2 vb. fotoğraf makinelerini de incelemenizi önereceğim. Ya da mevcut olanakları biraz daha zorlayarak, Nikon D50, Nikon D70, Nikon D70S, Canon EOS 350D Pentax *istD ya da Pentax *istDS sahibi de olabilirsiniz. Bu arada PM'de yazmış olduğunuz EV değerleri hakkında, bölümümüz içerisinde bulunan ve üst konu olark yer alan "DErs: Fotoğraf Çekim Teknikleri" başlıklı konu içeriğinde çok detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

-------------------------------------

Sevgili Bunyaz,

Canon Canon PowerShot S1 IS ile, Konica Minolta DiMAGE Z10'u kıyasladığımızda; S1 IS'in yüksek macro odak mesafesi ve bulb modunun olmaması haricinde hemen hemen tüm özellikleri açısından daha üstün olduğunu görüyoruz. Bu sebeple benim oyum Canon PowerShot S1 IS'e. Ancak Almanya'da uygun fiyata Canon PowerShot S2 IS bulabilirsen bence çok daha iyi olur.

pollock

29 Mayıs 2005, 14:55:02  

sevgili mertkan tanıttıgın a510 ve a520 aynı ccd yi kullanır buyuklukleri 1/2.5 dir. a510 1/2.7 değildir

pollock
Mertkan

29 Mayıs 2005, 16:13:41  

Sevgili Serdar,

Ben o teknik bilgileri, Canon A510/A520'nin hemen hemen ilk piyasaya çıktığı zamanlarda dpreview'den alıp türkçeye çevirmiştim. Daha sonradan dpreview hatasını fark etti ve değiştirdi, ama ben hep değiştirmeyi unutuyordum. Uyardığın için teşekkürler gerekli değişikliği yaptım.

pollock

29 Mayıs 2005, 23:11:21  

iyiki varsın mertkan..

pollock
MYA

30 Mayıs 2005, 4:30:37  

Sevgili Mertkan,

Daha önce hafıza kartları konusu işlendimi bilmiyorum, muhtelif başlıklarda da bulamadım. Memory Stick Pro, Compact Flash ve MicroDriwe hafıza kartlarını ve marka önemini mukayeseli olarak anlatmanız mümkünmü. Selam ve Saygılarımla, MYA

"Bazı anlar vardır, hayali dahi cihana değer" boyle bir söz vardı gibi hatırlıyorum ama!!!!!!
kartall1

30 Mayıs 2005, 8:34:49  

sevgili mertkan hocam.
sorumu tekrar yinelemek durumunda kaldım bunun için özür diliyorum herkesten.işlerinizin yoğunluğu sebebiyle herhalde 27 mayıs tarihli sorumu göremediniz.sorum şöyle idi.
sadece dış görünüşe bakarak makinelerin sayısını 4 e düşürdüm.
1-canon sd400(ixus50)
2-nikon coolpix 5900-s
3-casio exilim z750(arka tft ekranı çok geniş)
4-sony dsc-v7(ebat önemli demiştim ebatını bilmiyorum)

hocam bu dört makinayı yukarıda istediğim özelliklere göre değerlendirip kendi yorumunuzla siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz belirtirseniz sevinirim.işlerinizde kolaylıklar dilerim.

Mertkan

30 Mayıs 2005, 24:19:53  

Sevgili @kartall1,

Seçim listendeki fotoğraf makinelerini genel özelliklerine göre kısaca kıyasalayacak olursak;

Canon PowerShot SD400'ün artıları: Biraz daha iyi ISO yelpazesi (Casio ile aynı), biraz daha geniş açı ile fotoğraf çekmeye olanak tanıyan objektif, daha iyi macro odak mesafesi, peşe peşe seri çekimde daha hızlı olması.

Nikon Coolpix 5900'ün artıları: Daha iyi normal odak mesafesi, beyaz dengesinde daha fazla ön tanımlı seçenek.

Casio Exilim EX-Z750'nin artıları: 7.1MP ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alabilme (Sony ile aynı), biraz daha iyi ISO yelpazesi (Canon ile aynı), biraz daha iyi diyafram açıklığı, diyafram ve ensatantane önceliki çekim modları, daha büyük LCD ekrana sahip olması. (Sony ile aynı)

Sony DSC-W7'nin artıları: 7.1MP ile daha büyük çözünürlükte fotoğraflar çekip daha büyük boyutlarda baskı alabilme (Casio ile aynı), daha büyük LCD ekrana sahip olması. (Casio ile aynı), kalem pil ile çalışabilme imkanı.

Buna göre büyük boyutlu baskılar alınacaksa Casio Exilim EX-Z750 ya da Sony DSC-W7, manuel kontroller arzu ediliyorsa Casio Exilim EX-Z750, boyut ve macro fotoğraflar önemli ise Canon PowerShot SD400 satın alınabilir. Ayrıca bu makineler ile çekilmiş örnek fotoğrafları da incelersen seçim yapman daha da kolaylaşacaktır.

civilcivil

30 Mayıs 2005, 13:15:30  

öncelikle merhaba bu dijital makinelerle ilgii forumlara ilk defa uğruyorum da ; ben yaklaşık 2 sene önce bi sony dsc-p 72 almıştım , video özellikleri güzel ama fotoğraf kalitesi dış mekanlar dışında beni hiç tatmin etmiyor profesyonel bi kullanıcı değilim ama pek çok şeyi çekmek istiyorum ; lcd ekranda gayet güzel gözüküyolar sonra akşam eve gelip bilgisayara atınca ne kadar kötü olduklarını görüyorum , şimdi bana 3 mp yetiyor hatta 2 mp in üzerinde çok az fotoğraf çekiyorum da bu forumlarda herkes A510 ve 520 yi çok övmüş , ben bu elimdeki satıp bi A510 alsam , çok tatminkar sonuçlar elde edebilir miyim? (p-72 ye göre tabiki) çünkü en iyi fiyata bile satsam bana en az 250 - 300 milyon maliyeti olacak ve elimde zaten bi makina olduğu için mutlaka almam gereken bişey gibi görmüyorum ama eğer gerçekten aradaki fark iyiyse alacağım

hanginizin var böyle şanlı tarihi
kim dikti bu gökdelenleri
kimyacılar mezun olup sabun yaparmış
haydi onlar için bir alkış
Mertkan

30 Mayıs 2005, 15:06:14  

Sevgili @MYA,

Sanırım aşağıdaki link size hafıza kartları hakkında detaylı bir bilgi verecektir.
http://www.pclabs.gen.tr/print.asp?doc=287&type=content

-------------------------------

Sevgili @civilcivil,

Sony DSC-P72 ile Canon A510'u kıyasladığımızda, hemen hemen tüm teknik özellikleri açısından Canon A510'un lider durumda olduğunu görüyoruz. Ancak Sony DCP-72 ile tatminkar sonuçlar elde edemediğinden bahsetmişsin. Buna göre Sony DSC-P72 ile çekilmiş bir kaç örnek fotoğrafı incelemeni istiyorum.
Link-1 Link-2 Link-3 Link-4

civilcivil

30 Mayıs 2005, 15:38:28  

dumur oldum haa , bende bi sorun var o zaman ; aslında dış mekanda gayet güzel çekiyo ama iç mekanlarda ya da biraz düşük ışık altında çok bozuluyo kalite , tabii sarsıntıyla da alakalı da ; saolasın mtkn ben biraz derinlemesine inceleyim o zaman şu aleti

hanginizin var böyle şanlı tarihi
kim dikti bu gökdelenleri
kimyacılar mezun olup sabun yaparmış
haydi onlar için bir alkış
xserhat

30 Mayıs 2005, 16:32:52  

Merhaba.Eger bana yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
Canon 300d ve 350d arasında cok fark varmı ve nikon d70 yeterli kameralar mı?Yani 3ünü birbiri ile kısa bir kıaslama yaparsanız ne diyebilirsiniz?
Simdiden sagolun

Mertkan

30 Mayıs 2005, 17:16:30  

Sevgili Serhat,

Canon 350D, Canon 300D'nin bir çok eksiği giderilmiş ya da düzeltilmiş halidir diyebiliriz. Buna göre Canon 350D ve Nikon D70'i kıyasladığımzda ortaya çıkan farklılıkları sevgili dostum Mert'in bir yazısından alıntı yaparak açıklamak istiyorum.

Nikon avantajları:

- 350D ye göre kesinlikle daha kaliteli body yapısı
- Nikonun ergonomisini ben daha iyi buluyorum ama kişiden,kişiye değişebilir.
- 350D ye göre daha hızlı (Nerede ise 2 katı) shutter speed.
- 350D de başarılı ama özelllik ile ileri seviye flaş kullanacaksanız (vede SB800!)Nikonun emsalsiz ITTL flaş sistemi.
- Nikon 1/500 sn de flaş senkronun gerçekleştirebilirken Canon 1/250 sn de kalıyor ki buda Nikona bir avantaj sağlıyor.(Gerçi eksternal flaş kullanicaksanız her ikiside FP flaş modunda 1/1000sn ler efektif olarak geçebiliyorlar)
- Özellik ile raw formatında bile Nikon çok 'keskin' sonuçlar veriyor,jpeg de bile Nikon Canona göre daha az postprocessing istiyor.(postprocessing ile uğraşmak ya'da daha az uğraşmak isteyenler için Nikon daha iyi bir seçim)Nikonun kamera içi set up ları ile bir çok şeyi Canona göre daha iyi çıktı alabilecek kadar yeterli ayarlayabiliyorsunuz.Az da olsa burada da Nikon önde.
-Kit lensi.Nikonun 18-70 kit lensi bence emsalsiz.Canonki ile karşılaştırılamayacak kadar iyi bir 'gezi'&çok amaçlı lens.Evet 18mm de biraz vignetting yapıyor ama hiç sorun değil bence.Keskin,hafif,kompak,çok amaçlı çok iyi bir lens.Emsalini Canonda almanız için en az iki katı fiyat vermeniz lazım.
-Karanlık yerlerde vb Canona göre az da olsa daha iyi AF performansı.
-Mükemmel pil ömrü
- Gerçek anlamda spot metering! (Bana göre çok önemli,özellik ile hassas çalışmak isteyenlerin vazgeçemiyeceği bir sistem.Canon da ise buna yakın bir sistem olsada tam anlamı ile spot metering sadece pro body D-SLR larında mevcut)
- Nikonun 'anlayışı' ve agresif fiyat politikası gerçekten ülkemizde Canonda çok daha önde.
- Fabrikasyon kablosuz flaş kontrol sistemine sahip olması.

Canon avantajları:

- 6mp V 8mp kulağa fazlada gelse gerçekte yatay ve dikey olarak Canon un efektif %8 lik bir çözünürlük avantajı var.(Bana göre önemli olmasada bazı kişikler için önemli olabilir.
- Daha yeni teknoloji .
- Özellikle bayanlar,Asyalı vb eli küçük erkekler için daha uygun bir seçim gibi.Çantada vb de yer sorununuz&ağırlık sorunuz varsa yine D70 göre biraz daha avantajlı.
- Yüksek iso performansı (Nikona göre nerede ise 2 katı efektif başarı sağlayabiliyor)Gerçi bunu güçlü AA filitresi&Canon teknolojisi sayesinde yapsada bunun götürüleride oluyor onada değineceğim.
-Nikonun kit lensi daha iyi dedim ama şunuda unutmayalımki kit bazında alışveriş yapmayacaksan Canonun lens seçenekleri (Hem Canon hemde diğer üreticiler bazında) çok daha zengin çeşitliliğe sahip.
- Daha iyi otomatik wb performansı.
- Pil ömrünü test edecek kadar çok kullanmadım ama sonuçlar Nikona yakın performans verdiğini gösteriyor.Bu konuda eşitlik var ama Canon daha az ile bunu başarıyor.
- Gölgeli alanlarda (Her iki cihazda yeni/nispeten amatör kullanıcılara verildi ise)Canonun daha başarılı sonuçlar vermesi.
- Özellikle ters ışıkta/Güneşte Canon daha başarılı (Yine az deneyimli kullanıcıları baz alıyorum)
- Uzun telefotolar ile az bir parça daha iyi tracking performansına sahip olduğunu zannediyorum&hissediyorum.
- Çok fark olmasada burun fakı ile v.finder Canonda biraz daha parlak&güzel.
- Grip opsiyonuna sahip olması (Yine bazıları için avantaj sayılmasada bana göre ciddi bir avantaj)
- Gece/uzun pozlamada'da Canonun hafif bir avantajı söz konusu.
- Min iso 100 nun iso 100 den başlaması

Gelelim dezavantajlara:

Nikon :

- Jpeg bu cihazda Canondaki gibi iyi sonuç vermiyor.Raw da ise gerçek bir değişim söz konusu.Özellik ile gölgeli alan performansı (Iyi pozlandığı takdirde) daha iyi.Ama ciddi bir alışma&profesyonelce pozlama şart çok daha rahat 'yanılabiliyor'
- iso performansı Canona göre düşük.Biraz yanlış pozlama yaparsanız gren/kumlanma ile ciddi başınızı derde sokuyor.Ben mümkün mertebe iso 400 den yukarısını kullanmak istemiyorum (Daha temiz görüntüye Canonda iso 1600 ile ulaşmak mümkün)
- Hafif underexposeyi eğilimli gibi olması.
- Halen rakiplerine göre bir gen eski teknolojiye sahip olması.
- Rakibine karşı kötü sayılabilecek otomatik wb performansı.
- Min iso 200 den başlıyor
- Bazı renklerde Canona göre çok daha fazla 'zorlaması' (Biraz garip bir terim oldu aslında bu!)

Canon :
- Yumuşak çıktılar....Özellik ile yabancı forumlarda bahsedilen cmos look,ccd look gibi terimler ile ifade edilmek istenen bir yumuşaklık.Kesinlikle iyi bir fotoğraf editörü ile editlemeye &bilgiye ihtiyacı var.
- Nikona göre 'daha oyuncak&ucuz' durması
- Fiyat/performansta rakibinin gerisinde olması
- Kit lensinin zayıflığı.
- Teknik bazı özelliklerinin Nikonun gerisinde olması.
- Iyi Canon ve aftermarket üreticilerin lenslerinin Türkiyede aşırı pahalı olması.

Buna göre her iki seçim de yanlış olmaz, ancak ben D70'i seçtim Bu arada unutmamak lazım ki; fotoğraf makinesi ne kadar iyi olursa olsun, çekilecek fotoğrafların kalitesi fotoğrafı çeken kişi ile doğrudan bağlantılıdır.

tayfuni

30 Mayıs 2005, 17:57:43  

merhaba

Benim sorum filtre'lerle ilgili

kodak dx7440 için uv fitresi yda skyligt filtre alsam daha iyi sonuçlarar ulaşabilirmiyim

yoksa fotoğraf işleme programları işimi halledermi

özellikle de metekan hocamızın bu konu hakkında düşüncelerini paylaşırsa sevinirim..

Sayfa:   <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Casio Z50-Canon ixus 50 veya bu tip makinalar.. Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sony'nin uygun fiyatlı MP3 çaları NWZ-B142F
Sony'den fiyat/performans odaklı mini MP3 çalar
Cinebonus ile 3 Boyutlu sinema üzerine söyleşi
Cinebonus Dijital Sinema Ürün müdürü Serde Nadirler ile röportaj

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç