Şimdi Ara

## Cebit 2008: Asrock'dan X48 Yonga Setli ve Kombo Bellek Destekli Anakart ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.206
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Cebit 2008: Asrock'dan X48 Yonga Setli ve Kombo Bellek Destekli Anakart ##


    Özellikle giriş seviyesine yönelik olarak hazırladığı farklılaştırılmış detaylara sahip anakartları ile dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ve kullanıcıları şaşırtabilen Asrock, yeni yıl ile birlikte vites yükseltiyor. Firmanın geçtiğimz günlerde duyurduğu P35 yonga setli, katı kapasitörlü ve WiFi destekli anakartlarının detaylarını sizler ile paylaşmıştık. Firma Cebit fuarında belki çoğunuzu tarafından tahmin edilmeyen bir hamle gerçekleştirerek X48 yonga setli yeni anakartını sergilemeye başladı. Bu önemli çünkü Asrock bugün sahip olduğu konumu giriş seviyesinde elde ettiği başarıya borçlu diyebilmek mümkün. Firma şimdiyse X48 yonga setli yeni anakartını Cebit 08 dahilinde katılımcıların beğenisine sunuyor. Sadece yonga seti maliyetinin 70$ olduğunu ve firmanın bu fiyat seviyesinden bugüne kadar anakart saattığını düşündüğümüzde durum daha net anlaşılıyor. Asrock'ın yeni anakartı pasif soğutma ile geliyor ve katı kapasitörler ile desteklenmiş durumda. Intel'in 45nm ve 65nm üretim teknolojisiyle hazırlanan güncel işlemcilerin tamamına destek veren anakart kombo bellek desteği yer alıyor. 4 adet DDR3 DIMM ve 2 adet te DDR2 DIMM slotuna sahip olan anakart üzerinde 4GB'a kadar 1066MHz DDR2 bellek veya 8GB'a kadar 1600Hz DDR3 bellek desteği de sunmakta. ATi'nin Crossfire teknolojisine destek veren anakart üzerinde iki adet PCIe 2.0 destekli PCIe X16 slotuna sahip olan anakart Crossfire için yüksek bant genişliği sağlayabiliyor. Gigabit ethernet ve yüksek tanımlı 8 kanal ses desteği de anakartın diğer özellikleri yer alıyor. Ürünün çkış tarihi ve fiyatı ise şu aşamada netleşmiş değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 5 Mart 2008; 2:51:39 >







  • Asrock x48 chipsetini o zımbırtıyla ne kadar soğutmayı düşünüyor acaba? overclock yapmayı düşünenler için (ki x48 alıp da yapmamak olmaz) pek de mantıklı bi model gibi gelmedi bana.

    düşünüyorum da; Asrock nerdeeeen nereye...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: we_dream

    Asrock x48 chipsetini o zımbırtıyla ne kadar soğutmayı düşünüyor acaba? overclock yapmayı düşünenler için (ki x48 alıp da yapmamak olmaz) pek de mantıklı bi model gibi gelmedi bana.

    düşünüyorum da; Asrock nerdeeeen nereye...



    +1
  • Kesinlikle katılmıyorum bu görüşe arkadaşlar ısınma olayı inanılmaz abartılıyor forumlarda ve insanlar bunun çok etkisinde kalmakta. Gigabyte ds3r anakartı en çok satan p35 kartlarda listeye giren bir karttır tahminimce ve oc performansına hiçbirşey söylenmiyor neden çünkü insanlar marka diyor geçiyor asıl bilinçli tüketici böyle olmamalı bu kartla ds3r arasında bir fark göremiyorum ben kart 10 numara kart ddr2, ddr3 destekliyor x48 ile geliyor, 45nm desteği,2tane pciex16 bulunuyor siz ufak bir soğutmaya takılıyorsunuz asıl x48 için en ideal anakartlardan birtanesi asusa 300 dolar verip 250 dolarda 3870'e vereceğine buna çok daha az verirsin 3870x2 alırsın ozmn pc işinde tecrübenizi konuşturup performansa doyarsın anakartın oc olup stabilse gerisi teferruattır. Bence kartın tek eksik yönü 2tane pciex slotu olması bugüne kdr üst sınıf vga kullandım ama birkere bile cros veya sli yapmadım bunu kaldırıp maliyeti düşürebilirlerdi.He hiçmi olmadı al bitane coolermaster chipset soğutucu 5-10ytlye nekdrsa işte tak üstüne 5000rpm'den düşür 2500rpm'e sesini duymadan soğutsun ne gerek var okdr boruya fln şekille göz boyuyorlar büyük firmalar inanın buna.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi losthell -- 5 Mart 2008; 5:04:42 >




  • abi bu kart fiyatı tahmini ne olur bide ne zaman cıkacak
  • kart bence çok iyi katı kapasitör x48 yonya seti çift pcix slot daha ne olsun kombo ram desteği ddr2 çıkar adamlar bozulur ddr3 çıkar ddr3 ramler pahalı diye alın size istedikleriniz hepsini veren bi anskart brovo asrock
  • işte bu ya bunu bekliyodum 4 adet ddr3 1600 mhz desteği
    2 tane ddr2 soketi yeter fiyatı 200-250 ytl olsun atlarım buna
  • benim asrockuma bakin hele çalış çalış iyi ürünler yolda geliyo ama distbüritör firma getirirmi orası ayrıca bı muamma
  • Asrock ,X48 haksızlık yapmış.X48 üst seviye bir chipset yeterince donatılmamış özelliklede kapasitör açısından
    eminimki bu kartı uygun fiyatlarla sunucaktır

    EDIT
    asrock güç girişini neden kuzey köprü taraflarına koyuyor anlamadım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dennjS -- 5 Mart 2008; 10:26:31 >
  • uygun fiyatlı x48 olur herhalde
  • quote:

    Orjinalden alıntı: losthell

    Kesinlikle katılmıyorum bu görüşe arkadaşlar ısınma olayı inanılmaz abartılıyor forumlarda ve insanlar bunun çok etkisinde kalmakta. Gigabyte ds3r anakartı en çok satan p35 kartlarda listeye giren bir karttır tahminimce ve oc performansına hiçbirşey söylenmiyor neden çünkü insanlar marka diyor geçiyor asıl bilinçli tüketici böyle olmamalı bu kartla ds3r arasında bir fark göremiyorum ben kart 10 numara kart ddr2, ddr3 destekliyor x48 ile geliyor, 45nm desteği,2tane pciex16 bulunuyor siz ufak bir soğutmaya takılıyorsunuz asıl x48 için en ideal anakartlardan birtanesi asusa 300 dolar verip 250 dolarda 3870'e vereceğine buna çok daha az verirsin 3870x2 alırsın ozmn pc işinde tecrübenizi konuşturup performansa doyarsın anakartın oc olup stabilse gerisi teferruattır. Bence kartın tek eksik yönü 2tane pciex slotu olması bugüne kdr üst sınıf vga kullandım ama birkere bile cros veya sli yapmadım bunu kaldırıp maliyeti düşürebilirlerdi.He hiçmi olmadı al bitane coolermaster chipset soğutucu 5-10ytlye nekdrsa işte tak üstüne 5000rpm'den düşür 2500rpm'e sesini duymadan soğutsun ne gerek var okdr boruya fln şekille göz boyuyorlar büyük firmalar inanın buna.


    Gerçekten çok güzel yorumlamışsın...
    Bu özelliklerini uygun fiyat ile birleştirip satış yaparsa harika olur




  • "Sadece yonga seti maliyetinin 70$ olduğunu ve firmanın bu fiyat seviyesinden bugüne kadar anakart saattığını düşündüğümüzde durum daha net anlaşılıyor."

    Asrock bu sefer nasıl bir fiyat konumlandırması yapacak merak ediyorum. Diğer üreticilerden uygun olacağı aşikar tabi.
  • Kartın görünüşünü beğenmedim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: frozensoul

    Kartın görünüşünü beğenmedim


    Hocam görüntüye aldanma asıl önemli olan f/p
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scarce

    kart bence çok iyi katı kapasitör x48 yonya seti çift pcix slot daha ne olsun kombo ram desteği ddr2 çıkar adamlar bozulur ddr3 çıkar ddr3 ramler pahalı diye alın size istedikleriniz hepsini veren bi anskart brovo asrock


    +1 fiyatı ucuz olur umarım
  • dışarıdan görsem p35 derim walla bu anakarta çok kısmışlar sağdan soldan...
  • asrock a karşı bir sempatim var...
  • bu anakart X48in hakkını vermiyor.
  • ASRock yeni doğan bir güneş gibi geliyor.Daha çok desteğe kaçiyorlar.İlerleyen günlerdede performansli ürünleri görüceğizdir.
  • Çok ilginç yorumlar var

    ASROCK bu kartın ısınıp , ısınamayacağını düşünemeyecek bir üreticimi orayı sorgulamak lazım diye düşünüyorum.

    Heleki Bu X48 ise
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.