Şimdi Ara

Mongol: The Rise of Genghis Khan (2007)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
2.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Mongol: The Rise of Genghis Khan (2007)

Tür : Dram / Tarihi
    Gösterim Tarihi : 14 Mart 2008
    Yönetmen : Sergei Bodrov
    Senaryo : Arif Aliyev , Sergei Bodrov
    Görüntü Yönetmeni : Rogier Stoffers , Sergei Trofimov
    Müzik : Tuomas Kantelinen
    Yapım : 2007, Almanya / Kazakistan / Rusya / ABD
    Kazakistan’ın bu yılki Oscar adayı olan "Cengiz Han", Rus, Alman, Kazak ve Amerikan ortak yapımı bir film.

"Moğol" üçlemesinin ilk filmi olan Cengiz Han, genç Temuçin’in savaşarak esaretten kurtuluşunu ve dünyanın yarısını ele geçiren uçsuz bucaksız Moğol İmparatorluğu’nun kurucusu olan Cengiz Han ünvanına sahip oluşunu konu alıyor.

Film, etkileyici savaş sahnelerine sahip.

< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• bu tarz savas fılmlerını cok severım ama acıkcası fragman pek cekıcı gelmedı
  • Cengiz Han gibi Dünya'nın en geniş imparatorluğuna sahip olmuş bir İmparatorun filmini daha güzel beklerdim ben hiç savaş sahnesi yok

Lotr gibi olmasın bu da ilk filmde savaş falan yok ama diğer filmler bomba gibi ( İnşallah öyledir )

yinede izlenilir
  • İşte bu tarz tarihi filmlerin bütçesi büyük olmayınca belgesel gibi oluyor o yüzdende LOTR-KINGDOM OF HEAVEN gibi olamıyor açıkçası....
  • Şöyle bir değişte vardır Cehennemden çıkmış köpek gibiydiler yaktılar yıktılar ve gittiler ve dünyada yaşayan 250 kişiden birinin cengiz hanın soyundan gelme ihtimali vardır.
    Cengiz Hanın Ünü Yağmacı-Tecavüzcü din ve bilim karşıtı askerleri tarafından gelir
    Cengiz Han ise "Biz asker milletiz, silaha ihtiyacımız var, kitaba ihtiyacımız yok" diyerek Buhara ve Semerkant kütüphanelerini yaktırmış, binlerce yazma eseri yok ettirmiştir.
    Tarihi Film izlemeyeli çok Uzun zaman oldu Umarım Güzel bir film çıkar F
    Fragmanı Güzel olupda filmi berbat olan bir sürü film biliyorum fragman bakıp kesin yorum yapılmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ceyhυn -- 1 Mart 2008; 21:03:19 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: xxAziZxx

Şöyle bir değişte vardır Cehennemden çıkmış köpek gibiydiler yaktılar yıktılar ve gittiler ve dünyada yaşayan 250 kişiden birinin cengiz hanın soyundan gelme ihtimali vardır.
    Cengiz Hanın Ünü Yağmacı-Tecavüzcü din ve bilim karşıtı askerleri tarafından gelir
    Cengiz Han ise "Biz asker milletiz, silaha ihtiyacımız var, kitaba ihtiyacımız yok" diyerek Buhara ve Semerkant kütüphanelerini yaktırmış, binlerce yazma eseri yok ettirmiştir.
    Tarihi Film izlemeyeli çok Uzun zaman oldu Umarım Güzel bir film çıkar F
    Fragmanı Güzel olupda filmi berbat olan bir sürü film biliyorum fragman bakıp kesin yorum yapılmaz

Rivayete göre Fırat nehri kıyısında kuşattığı bir şehri aldıktan sonra kütüphanedeki eserleri alıp Fırat nehrine attılar ve nehirin rengi lacivert e döndü

Şu büyüklüğe bak ... Lakin günümüze eser bırakmamaları ve bırakılanları da yoketmeleri bir o kadar kötü
    />

• Mogollar ozellıkle Medieval Total Warda öyle bir geliyorlardıkı 50-60 tur boyunca canınıca ot tıkıyorlardı:=)
  • Gidelim izleyelim bakalım onlar Cengiz Han'ı nasıl tanıyor, biz nasıl tanıyoruz...

Fragmanını izledim bunun sinemada. Baya şavaşlı 1 film.
  • Gerçekten dedikleri kadar var adamlar tam istilacı ayrıca 100 sene içinde anadoluya akdar giriyorlar sonra söüp gidiyorlar istikrar yağmacılıkalrından ve göçebeliklerinden dolayı yok:)
  • beyler öyle demeyin bence çok güzel bir film bu fragmanda çok savaş sahnesi verilmemiş özellikle o siyah kıyafetli adamların orduya girişinin devamı süper baya bi asker öldürüyolar özel tim gibi bişiler
  • bizim bir arkadaş bir ay önce seyretmişti güzel diyordu
  • Sahsen fragman bence gayet guzeldi ki filmin guzel olucagini dusunuyorum
  • beyler ben dvd de aldım bunu görüntü kalitesi ve altyazısı süper ama rusun biri sanırım üstüne dublaj yapmış mal ya yapcaksan bari doğru dürüst yap ruslar böylemi izliyorlar yabancı filmleri hayret valla. neyse daha izlemedim artık izlermiyim orasınıda bilemem
    bunun herhangi çözümü yoktur sanırım??
  • Bu zaten belgesel tadında bir film..normal sinema filmi beklemeyin boşuna..2 gün önce izledim ve idare eder derim benim yorumum böyle..altını çizerek söylüyorum kesinlikle sinema filmi değildir izleyeceğiniz şey..
  • Tarihi herşey, belgesel de olsa, sinema da olsa güzel ya...
  • Bir de yukarıda Moğollar'ın büyümesini gösteren resimli bilgi için teşekkürler...
  • Film gerçeklerle ne kadar örtüşüyor?
    Konu hakkında detaylı tarihi bilgisi olan biri yorumlayabilir mi?
  • film uclemenin ilk filmi deniyor yani cok savas sahnesi olmamasi normal, daha cok cengiz hani anlatmislardir, 2. ve 3. filme savas sahneleri artar herhalde..
  • Bugün giriyor vizyona...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.