arkadaşlar şimdi ben kasamın kapaklarını boyadım ama cok hafif tırnağım deysin boya hemen sökülüyor patır patır dağlıyor bunu düzgün sağlam olması icin ne yapmam lazım acaba..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xodesa -- 19 Şubat 2008; 17:25:45 >
kullandığın boyadan olabilir başka boya dene ... veya kasa daha onceden boyalıysa üstüne bi daha boya sürdüysen olabilir önce kazıyıp sora yapabilirsin ...
HeRKeS OyuNcu OLaBiLiR
Ama YöNeTMeN BeNiM.
İsTeDiĞiMe RoL VeRiRim,
İsTeDiĞiMe YoL VeRiRim..!!!
ermanunal01
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 0 günü kaldı.
19 Şubat 2008; 22:05:40
astar boya yaş iken boyadıysan atar tabi....selülozik tiner ile çıkart boyayı...en alta 2-3 kat zımpara çek...sonra astar boyanı at ve 1 gün flan beklet...sonra ise boyalarını 5 kat olmak şartıyla her katta ise 10 saat falan bekle!
bende kasanın iç kısmını boyamıştım zımpara atmadan katlar arası 20 dk bekleyip 2 kat atmıştım, ancak arkadaşın gibi tırnak bile deyse sökülüyodu. Daha sonra kasanın dış kısmını boyadım ancak bu sefer zımpara attım ardından 2 kat gene katlar arası 20 dk bekleyip boya attım. Ardından 3-4 saat kuruduktan sonra üstüne sprey parlak vernik attım 2 günde tam kurudu ve kesinlikle boya çıkmıyor. Birde unutmadan verniği attıktan sonra en az 2 gün bekletmeden eve sokmayın, ben biraz kuruduktan sonra eve soktum 2 gün kafam güzeldi.
http://forum.donanimhaber.com/m_21207438/tm.htm arkadaşım bu bnm kasam ve orda yapım aşaması resimlerinden boyaları ve kasanın içini boyarken resimleri görebilirsin... şeffaaf sprey vernik sıkarsam boyama işleminden sonra beton gibi olur kasan
astar boya yaş iken boyadıysan atar tabi....selülozik tiner ile çıkart boyayı...en alta 2-3 kat zımpara çek...sonra astar boyanı at ve 1 gün flan beklet...sonra ise boyalarını 5 kat olmak şartıyla her katta ise 10 saat falan bekle!
çok abartmışsın be hocam araba boyamıyoruz gerçi araba boyasakta 5 kat atılmazda :)
işin özü boyayı hangi koşulda atarsan at ama üstüne illada vernik at :)
ermanunal01
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 0 günü kaldı.
20 Şubat 2008; 7:14:08
valla ben 10 saat beklettim...zamanım bol olduğundan tabi ama şuan boyası harika
kardeş altındaki boya ya ince kum zımpara at 400 kum gibi daha sonra oto boyacılarından pilastik bölümler için tampon astarı al ve onu sür daha sonra istediğin rengi at ama boyanın selülozik olmasına dikkat et ok kolay gelsin
arkadaşım ben ne zımpara yaptım nede kat kat boya attım galiba işin sırrı boyada akçalı mat siyah kullandım kasanın şasesine tek bir kat ve hiç zımpara yapmadım hiç bişicikde olmadı
walla bnde aldım uv boyamı direk boyadım tırnak filan sürüorum bişey olmuo ama işte ondan mıdır bilmem ama hard diski vidalarken hem oralardan attıboya
bende kasanın iç kısmını boyamıştım zımpara atmadan katlar arası 20 dk bekleyip 2 kat atmıştım, ancak arkadaşın gibi tırnak bile deyse sökülüyodu. Daha sonra kasanın dış kısmını boyadım ancak bu sefer zımpara attım ardından 2 kat gene katlar arası 20 dk bekleyip boya attım. Ardından 3-4 saat kuruduktan sonra üstüne sprey parlak vernik attım 2 günde tam kurudu ve kesinlikle boya çıkmıyor. Birde unutmadan verniği attıktan sonra en az 2 gün bekletmeden eve sokmayın, ben biraz kuruduktan sonra eve soktum 2 gün kafam güzeldi.
valla ben 10 saat beklettim...zamanım bol olduğundan tabi ama şuan boyası harika
BİR PKK MAĞARASININ DUVARINDAKİ YAZI:EĞER BİR ASKER SİZİ GÖRDÜĞÜNDE DURMADAN ATEŞ EDİYORSA ACEMİDİR MERMİSİ BİTİNCE YANINA GİDİN,EĞER BİR ASKER SİZİ GÖRDÜĞÜNDE ATEŞ EDİYOR SEN SAKLANINCA DURUYORSA O KOMANDODUR KAÇ CANINI KURTAR,EĞER BİR ASKER SİZİ GÖRDÜĞÜNDE ORTADAN KAYBOLUYORSA BORDO BERELİDİR.YAPACAK BİRŞEY YOK O SENİ BULUR.