Şimdi Ara

TOSHIBA SATELLITE A200-23U HAKKINDA BİLGİ ÇOK ACİL (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
22.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Youtube da tam ekran olarak bende de izlenemiyor ve Crysis te grafik ayarlarını minimum seviyeye getirsemde takılıyor. Bunlar benim için önemli değilde önemli olan bataryaya kulağı dayayınca tiz bir ses geliyor. Bir arkadaş normaldir diyor ama yine de kafamda soru işareti var. Anakart a falan zarar gelmesinden korkuyorum.

kadıköy deki eksen e gittim, özel bir indirim varmış. KDV dahil 2030/6 taksit e geldi.
  • selam,

xp kurduktan sonra crysis oyununu rahat oynadım.

ancak bir sorum cd/dvd hakkında. okuma yaparken (mesela crysis kurulumu esnasında) cd okuyucudan tak tuk ses geldi. bu normal mi?

cd susturucuda kurulu halbuki?

Engin.

---------------------------------
    Toshiba A200-23U
  • Evet arkadaşlar bende bu laptobu almış bulunmaktayım.Şuan çalışmasındangayet memnunum ama ekranın yerinde noktalar var. Bu noktalar siyah bir şeyin üzerine geldiği zaman belli oluyor.Film izlerken mesela.Bu noktalar neyden kaynaklanıyor olabilir. Bilen arkadaşlar yardımcı olabilirmi?..Şuan laptop 16 saatlik uykuda o bitsin 1 kaç gün içerisinde aldığım yere götürmeyi düşünüyorum..
    yeni bir A200-23U aldım, bir kere ekranı çok net ve güzel ( umarım 2.5 yıldan çok gider, önceki Tohibam 2.5 yılda işi bittiğinden bunu aynı hatayı yaparak aldım işte). Ama ayrıca, sistemde şunların olmadığını fark ettim.
    1-Hoperler arkada ekran yanında ve ses öne gelmiyor. Ekranı kendine doğru çevirmen lazım ki ses duyulabilsin yoksa dizayndaki Aerodinamik hata nedeniyle hoperlerdeki ses havay veya bir yerlere gidiyor ama sen duymuyorsun. Klavyeye kol dayanan kısım ısınmıyor bu çok iyi.

2- Sisitem 2.2 GH işlemciden iki tane varmış gibi bildiriliyor ama işlemdicden birisi 2.2,GhZ diğeri 1.6 Ghz..Bu sistemin verimi hakkında ve etkisi hakkında bir çarpıtma gibi

3-verilen çanta uyduruk, adaptörü sanki bir dinazor ve çantaya falan sığmıyor, yeni çanta almayı düşünmelisin
    4- Toshiba Turkiye de bile DVD calıcı hakkında teknik bilgi yok, buradaki DVD ded HD-DVD yok!!! Bu teknik eksiklik TOSHIBA İÇİN UTANÇ VERİCİ. Dusunebiliyormusunuz Toshibanın Turkiye temsilcisinde bile cihazla ilgili bilgi yoksa teknik bilgiyi satın almadan edinemiyorsunuz. Bence bu kötü niyetli tuketiciyi kandırıcı bir davranış

5- Bir firmanının bir modelin sadece Turkiyeye has ( -23U) model numarası üretmesi demek, bu modelin orijinalinden bir şeylerin çalındığını eksik donanım veya özellik kullanıldığını veya donanımında değişimler yapılarak sunulduğu izlenimi ediniyorum. Bakın bakalım Turkiyede satılan modelin Yurt dışında benzeri yoksa o Turkiyeye kasılmak uzere dizayn edilmiş, bize layık görülen teknolijiyi alın demektir..

saygılarımla

• ya ben knight oynarken oyundan atıyor pc leagal team windows sorun buldu kapatılıyor eğer vindows bir çözüm bulursa size bildirecek diyor ne yapmam gerek
  • Vista işletim sistemini xpye çevirmek istiyorum. Fakat Xp ile kurmaya kalkınca sabit disk bulunamadı mesajı ile karşılaşıyorum. SAnırım XP downgrade CD si gerekiyor. Kuran kişler nasıl kurdular bilgi verebilirler mi?

buradan diğer sitelere link vermek yasak mı? yasaksa adminler silerler zaten diye düşünüyorum.

xp kurmak isteyen arkadaşlar içinwww.notebook.gen.tr adresini tavsiye ediyorum. orada a200 serisi modelleri için forumlarda iyi kurulumlar var.

Engin.
  • tabiki hayır xp drivers ları vermezler. toshiba bayilerinen bu konu ile ilgli ücretli destek alabilirsiniz. cihazda anakartı vista uyumlu üretilmektedir. eğer xp kurulacak ise öncelikle xp bıos yüklenmesi şarttır. yoksa olur olmaz hatalar ile karşılaşmanız mümkün. lütfen bir bayi temasa geçmeden kendiniz kurmaya çalışmayın.

quote:

Orjinalden alıntı: hulyammm

ben laptopu alırken xp ye çevirttirmek istiyorum genelde vista kurulu oluyor ve vista driverları oluyor acaba xp ye çevirttirdiğimde driverları verirler mi bunun hakkında bir bilginiz var mı
    * Bu ürünü almadan önceki HP kullanıcı gözü ile bakarsam, toshibanın teknik servis konusunda yetersiz olduklarını, profesyonel olmadıklarını gördüm. Takıldığınız hususlar konusunda toshiba telefon destek hattını aradığınızda karşınıza çıkan kişinin hiç bir teknik bilgisi yok!! Ne sorarsanız sorun sizi bulunduğunuz bölgedeki servisin numarasını veriyor. Aradığınız teknik servis, telefonla bilgi verecek kadar bilgili değil.. Teknik serviste telefona bakan eleman aynı anda mağaza içerisinde ürün satmakla meşkul!!
    Fakat, Hp nin yazılım mühendisleri sizi cep telefonunuzdan bile geri arayarak yardımcı oluyorlardı.. Toshiba bu konuda sınıfta kalmış..

* Takıldığım hususlardan dolayı toshibaya mail yolladım, 1 hafta geçti hala cevap yok!
    * Makinanın kasası çok kaba..
    * Adaptörü diğer bir arakadaşımın tabiri ile tam bir dinazor gibi.. Kocaman.. Yine HP ile kıyasalayacam, Hp nin İki katından daha büyük ve ağır.
    * Verilen çanta beş para etmez. Adaptörünü koyacapınız cebi bile yok!!
    * Kullanım kitapçığındaki kullanıcı bilgileri yetesiz. Örneğin Bluetooth özelliğini nasıl kullancağınızı yazmamaşılar. Ne gariptir ki bluetooth'un ne işe yaradığını tarif etmişler!! Pes doğrusu!!!
    * Pil performansını güç tasarrufuna alırsanız, örneğin media playerda müzik dinleyemiyorsunuz, ses gidip gidip geliyor.
    * Hoparlör çıkış sesi yeteri kadar güçlü değil. Ses çok tiz çıkıyor..
    * Web camını msn de bazen kullanabiliyor bazende kullanamıyorsunuz. Soruna toshiba çözüm bulamadı, . Toshiba bir programı yüklemem gerektiğini söyledi. Programı yükleyince ekranda öpücük çıkıyormuş.. Kulaklarıma inanamadım, toshiba telefon destek yetkilisi yüklenmesi gerekli programı bana böyle tarif etti.. Link istedim veremedi. Microsoftu arayın dedi. Microsofta pas attı, microsoft bizle alakalı değil dedi, ne yapacağımı şaşırdım..
    * Teknik servisin tarif ettiği şekilde recovery yapılamıyor. Yükleme yüzde 18 de takıldı kaldı tam 4 saat bekledim ilerlemedi. Recovery iptal ederek geri başa döndüm. Ayarlar menüsünden başka seçenekleri deneye deneye recovery yaptım. Seçtiğim ayarlar seçeneğindeki recovery seçeneği konusunda teknik servisin bilgisi yok!! Böyle böyle recovery yaptım sorun olmuşmudur dedim. Eleman neredeyse, recovery ayarlar sekmesinde öyle bir seçenek varmıymış diyecekti neredeyse!!!

Toshiba bu muydu!
    Kalite bu mudur!!
    Kesinlikle tavsiye etmiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmankonuk -- 22 Mart 2008; 17:58:41 >

• merak ettiğim bir konu var yardımcı olursanız sevinirim. ben şimdi bu cihazı aldım ve yanında kutusundan 2 adet DVD çıktı. biri kurtarma DVD si diğeri ise TOSHIBA nın DVD si. galiba standart programların olduğu ya da toshiba ya özel niteliklerin olduğu DVD. kurtarma DVD si 7.50 GB gözüküyor. Yani galiba herşey içinde. Benim merak ettiğim; şimdi ben buna xp yükleyecem. Bütün C kısmı biçimlendirilecek yani orada kurtarma için ayrılmış bölüm de silinecek. ben ilerde kurtarma DVD si kullandığımda bu DVD silinen bu bölümü tekrar yaratacak mı? Yoksa o DVD bu bölümle birlikte çalışan bi DVD mi? yani birbiriyle çalışan ama DVD de olmayan bir bölüm mü? bu çok önemli. Eğer XP kurduğumda kurtarma DVD si bu bölümü olduğu gibi geri getirmeyecekse kurmayacam. Teknosa XP kurulması durumunda garantiyi kabul etmeyeceğini belirtti çünkü.. Eğer geri getirirse o bölümü de, garanti için giderken, recovery yaparım ilk aldığım gün gibi yazılımları orjinal olur. Kesin bilgisi olan arkadaşların yorumlarını bekliyorum...

• mrb arkadaşım. ya merak ettimde bu nb yi bu fiyata nasıl aldın bi türlü aklım almıyo. çünkü bayi fiyatından bile kat kat düşük bi rakam. acaba böle bi kampanya olursa yine bana pm atarmısın. bide şimdiki aldın ürünün yerini pm olarak atarsan sevinirim. süper bi rakama almışın güle güle kullan.ben corumda oldum için butür kampanyalardan pek haberim olmuyo. bu konuda yardımcı olursan çok sevinirim valla.
    benınde a200-1bp var onu satıp 23u alacamm.

quote:

Orjinalden alıntı: hawkeni

Mrhb,
    yeni bir A200-23U aldım, bir kere ekranı çok net ve güzel ( umarım 2.5 yıldan çok gider, önceki Tohibam 2.5 yılda işi bittiğinden bunu aynı hatayı yaparak aldım işte). Ama ayrıca, sistemde şunların olmadığını fark ettim.
    1-Hoperler arkada ekran yanında ve ses öne gelmiyor. Ekranı kendine doğru çevirmen lazım ki ses duyulabilsin yoksa dizayndaki Aerodinamik hata nedeniyle hoperlerdeki ses havay veya bir yerlere gidiyor ama sen duymuyorsun. Klavyeye kol dayanan kısım ısınmıyor bu çok iyi.

2- Sisitem 2.2 GH işlemciden iki tane varmış gibi bildiriliyor ama işlemdicden birisi 2.2,GhZ diğeri 1.6 Ghz..Bu sistemin verimi hakkında ve etkisi hakkında bir çarpıtma gibi

3-verilen çanta uyduruk, adaptörü sanki bir dinazor ve çantaya falan sığmıyor, yeni çanta almayı düşünmelisin
    4- Toshiba Turkiye de bile DVD calıcı hakkında teknik bilgi yok, buradaki DVD ded HD-DVD yok!!! Bu teknik eksiklik TOSHIBA İÇİN UTANÇ VERİCİ. Dusunebiliyormusunuz Toshibanın Turkiye temsilcisinde bile cihazla ilgili bilgi yoksa teknik bilgiyi satın almadan edinemiyorsunuz. Bence bu kötü niyetli tuketiciyi kandırıcı bir davranış

5- Bir firmanının bir modelin sadece Turkiyeye has ( -23U) model numarası üretmesi demek, bu modelin orijinalinden bir şeylerin çalındığını eksik donanım veya özellik kullanıldığını veya donanımında değişimler yapılarak sunulduğu izlenimi ediniyorum. Bakın bakalım Turkiyede satılan modelin Yurt dışında benzeri yoksa o Turkiyeye kasılmak uzere dizayn edilmiş, bize layık görülen teknolijiyi alın demektir..

saygılarımla

• arkadaşım nb de hdmi çıkısı varmı acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: hawkeni

Mrhb,

saygılarımla

• quote:

Orjinalden alıntı: windark

mrb arkadaşım. ya merak ettimde bu nb yi bu fiyata nasıl aldın bi türlü aklım almıyo. çünkü bayi fiyatından bile kat kat düşük bi rakam. acaba böle bi kampanya olursa yine bana pm atarmısın.

Merhaba, bu mesajından beni mi kasdettiniz, anlayamadım? Çünkü alıntı yaptığınız mesaj başkasına ait, ama o arakadaşım mesajında fiyat bilgisinden bahsetmemiş:))

Dediğim gibi ben bu ürünü 1680 liraya 5 taksitte aldım.

Zaten bu fiyata denk gelmeseydi almazdım:)) Özellikle ürünün kasasını beğenmediğim için ve yukarıdaki mesajımda saydığım nedenlerden dolayı..

Benzer şekilde olacak indirimi tabiki de size özel mesaj atarım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmankonuk -- 27 Mart 2008; 19:56:43 >

Orjinalden alıntı: uzmankonuk

Merhaba, 2 hafta önce a200 23 u modelini aldım. normalde ürünün piyasa fiyatı 2300 lira civarında iken bir mağazanın yaptığı kampanya ile bu ürünü 1680 liraya 5 taksitte aldım..
    * Bu ürünü almadan önceki HP kullanıcı gözü ile bakarsam, toshibanın teknik servis konusunda yetersiz olduklarını, profesyonel olmadıklarını gördüm. Takıldığınız hususlar konusunda toshiba telefon destek hattını aradığınızda karşınıza çıkan kişinin hiç bir teknik bilgisi yok!! Ne sorarsanız sorun sizi bulunduğunuz bölgedeki servisin numarasını veriyor. Aradığınız teknik servis, telefonla bilgi verecek kadar bilgili değil.. Teknik serviste telefona bakan eleman aynı anda mağaza içerisinde ürün satmakla meşkul!!
    Fakat, Hp nin yazılım mühendisleri sizi cep telefonunuzdan bile geri arayarak yardımcı oluyorlardı.. Toshiba bu konuda sınıfta kalmış..

* Takıldığım hususlardan dolayı toshibaya mail yolladım, 1 hafta geçti hala cevap yok!
    * Makinanın kasası çok kaba..
    * Adaptörü diğer bir arakadaşımın tabiri ile tam bir dinazor gibi.. Kocaman.. Yine HP ile kıyasalayacam, Hp nin İki katından daha büyük ve ağır.
    * Verilen çanta beş para etmez. Adaptörünü koyacapınız cebi bile yok!!
    * Kullanım kitapçığındaki kullanıcı bilgileri yetesiz. Örneğin Bluetooth özelliğini nasıl kullancağınızı yazmamaşılar. Ne gariptir ki bluetooth'un ne işe yaradığını tarif etmişler!! Pes doğrusu!!!
    * Pil performansını güç tasarrufuna alırsanız, örneğin media playerda müzik dinleyemiyorsunuz, ses gidip gidip geliyor.
    * Hoparlör çıkış sesi yeteri kadar güçlü değil. Ses çok tiz çıkıyor..
    * Web camını msn de bazen kullanabiliyor bazende kullanamıyorsunuz. Soruna toshiba çözüm bulamadı, . Toshiba bir programı yüklemem gerektiğini söyledi. Programı yükleyince ekranda öpücük çıkıyormuş.. Kulaklarıma inanamadım, toshiba telefon destek yetkilisi yüklenmesi gerekli programı bana böyle tarif etti.. Link istedim veremedi. Microsoftu arayın dedi. Microsofta pas attı, microsoft bizle alakalı değil dedi, ne yapacağımı şaşırdım..
    * Teknik servisin tarif ettiği şekilde recovery yapılamıyor. Yükleme yüzde 18 de takıldı kaldı tam 4 saat bekledim ilerlemedi. Recovery iptal ederek geri başa döndüm. Ayarlar menüsünden başka seçenekleri deneye deneye recovery yaptım. Seçtiğim ayarlar seçeneğindeki recovery seçeneği konusunda teknik servisin bilgisi yok!! Böyle böyle recovery yaptım sorun olmuşmudur dedim. Eleman neredeyse, recovery ayarlar sekmesinde öyle bir seçenek varmıymış diyecekti neredeyse!!!

Toshiba bu muydu!
    Kalite bu mudur!!
    Kesinlikle tavsiye etmiyorum..

hangi mağazadan aldın o fiyata sen baska bi model almıssındır mutemelen 23u sanıpta

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sprewellll -- 29 Mart 2008; 14:48:24 >

• quote:

Orjinalden alıntı: serbatma2000

Youtube da tam ekran olarak bende de izlenemiyor ve Crysis te grafik ayarlarını minimum seviyeye getirsemde takılıyor. Bunlar benim için önemli değilde önemli olan bataryaya kulağı dayayınca tiz bir ses geliyor. Bir arkadaş normaldir diyor ama yine de kafamda soru işareti var. Anakart a falan zarar gelmesinden korkuyorum.

1) youtube ekranındayken sag tus ıle flash settıngs ı ac ve 'enable hardware acceleration' kutucuktaki tik i kaldırman sorununu çözecektir
    2) Crysis ati hd 2600 512mb ekran kartı ile takılmaması lazım.
    3)Şarj adaptöründen kulağı dayayınca ses duymak gayet normal. Ama normalde örneğin yerdeyken falan ses geliyorsa bir sorun olabilir.

Aygıt yöneticisinden sizin bilgisayara ait olmadığını düşündüğünüz çekirdeğe sağ tıklayıp kaldır deyin. yeniden başlatınca ikisinin aynı olduğunu göreceksiniz.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.