Şimdi Ara

Subay yada Astsubay olmak isteyenler!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
38.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yorum yazan tüm arkadaşlara teşekkürler dışarıdan edinebilceğim her türlü bilgiyi edindim,eğer sizinde subay yada astsubay olmak gibi bir düşünceniz varsa ve aşamalarıyla ilgili sorularınız varsa burdan sorabilirsiniz elimden geldiğince cevaplarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorthol -- 27 Mart 2008; 23:37:14 >

Orjinalden alıntı: SxXXxN

allah kolaylık versin ama bence bi daha düşün :)

neden ki?

genel kurmayin sitesinde mevcut bilgiler var..

Astsubayliktan subayliga sinavla gecilebiliyor bundan eminim ama gorebilecegin en ust rutbe kıdemlı yüzbaşıdır. Boyle bir kanun var cunki.

Uzmanlıktan ba$layip yüzba$ı olan yüz yaşında komutanımız vardı cok baba adamdi, bizlere konu$ma yaparken arada takma di$lerini agzinin icinde oynatirdi hehe
    Çizik konusuna gelince dişler kolay cizikde jilet vs değilse ve pek sırıtmıyorsa yazları kısa kollu giyerler genelde giydiğinde sırıtmayacak şekildeyse sorun olmaz.

Başvuruları tsk mil den yapacaksın genel kurmay resmi sitesinden.
    http://www.tsk.mil.tr/7_INSAN_KAYNAKLARI/7_3_Askeri_Okullara_Basvuru/Askeri_Okullara_Basvuru.htm

• valla astsubay olmak için ya uzman çavuş olursun 3 sene görev yapıp 2 yıllık mezunu isen sınavla astsubay olursun

bide astsubay meslek yüksek okulları var sitelerine gir hava,kara,deniz,jandarma,sahil güvenlik falan

sitelerde belirtilen liseleri bitirmen lazım 21 yaşını geçmemiş 1,63 boyu ve kilosunun altında olmamak senin ve ailenin sicili temiz olması ve her sene degişen öss taban puanını geçmen lazım tabi bide bunun sporu var 3 barfix,30 sınav,40 mekik 1500m koşu falan 2 sene okul yatılı

inş olursun

ben şuan ticaret meslek lisesi bilgisayar bölümünü okuyom lise 2. sınıftayım şuan spor yaparak kendimi hazırlıyom sınavlara

Yukarıda arkadaşlar yazmışlar,
    kolundaki çizik çok fazla belli olmuyor ve estetik açıdan sıkıntı yaratmıyorsa problem değil. Dişler de kolay gerekirse dişçide düzelttirebilirsin.

4 yıllık fakülte bitirirsen Astsubaylıktan subaylığa geçebilir ve albay rütbesine kadar yükselebilirsin. Bitirmezsen de gorebilecegin en ust rutbe kıdemlı yüzbaşıdır.
    bmwturk@yahoo.com
  • spor falan şimdiden başlaman lazım mülakat ağustosta olur kara hava deniz ve jandarma içinde össden en az 240 alman lazım garanti girmen için ben teknik lise elektronik mezunuyum gaziemirde oturuyorum hava astsubaylığı myo evime 1 km uzakta ben 2007 össden 200 puan almıştım bir sene önce arkadaşım aynı okula 175 puanla girdi 2007 de taban puanını 221 yaptılar dediğim gibi garanti istiyorsan 240 almak zorundasın tabi bu taban puanlar bölümlere göre değişir
  • vay konuya cevap gelmeyince kimse umursamıyo sandım cevap yazan arkadaşlara teşekkürler.Aklımda iki seçenek var, ya 4 yıllık bir yerden sonra sözleşmeli subaylık deniycem yada astsubayken 4 yıl aöf okuyup subaylığa geçicem (tabi kolay değilmiş ama isteyen başarır ).Birde şu var 2010 yılı TSK personel rejimiyle astsubaylarında yolu generalliğe kadar açılmış olucak bunuda göz ardı etmemek lazım
  • dostum bence ilk önce karşına akıllı bir subay astsubay uzman al konuş askerlik öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir meslek değil.benden sana şimdiden uyarı.bir uzmanla falan konuşursan zaten o seni direk kararından vazgeçirir.inan bana dışarısı farklı içi farklı.kötülemek için demiyorum ama askerliği bir meslek olarak düşünme bir yaşam tarzı o.normal insanlar gibi değilsin sen farklısın askersin.hiçbir zman bir yere yerleşemiyeceksin,tam bir yere alışınca kendini başka bir şehirde bulacaksın,kendi özel yaşamına ayıracağın zman o kadar az olacak ki nasıl bu şekilde yaşıyorum diye kendine soracaksın.şimdi subaylarla konuşunca sana derler ha tmm iyi ol falan derler ama kendi yaşamlarında çoğu bu yola girdiği için pişmandır.çünkü dediğim gibi asker ayrı bir varlıktır.sen savaşçı olacaksın.sınıfın çok önemli.piyade olursa işin çok zor.jandarma olmaya çalış.

Orjinalden alıntı: aftermath666

dostum bence ilk önce karşına akıllı bir subay astsubay uzman al konuş askerlik öyle dışarıdan görüldüğü gibi bir meslek değil.benden sana şimdiden uyarı.bir uzmanla falan konuşursan zaten o seni direk kararından vazgeçirir.inan bana dışarısı farklı içi farklı.kötülemek için demiyorum ama askerliği bir meslek olarak düşünme bir yaşam tarzı o.normal insanlar gibi değilsin sen farklısın askersin.hiçbir zman bir yere yerleşemiyeceksin,tam bir yere alışınca kendini başka bir şehirde bulacaksın,kendi özel yaşamına ayıracağın zman o kadar az olacak ki nasıl bu şekilde yaşıyorum diye kendine soracaksın.şimdi subaylarla konuşunca sana derler ha tmm iyi ol falan derler ama kendi yaşamlarında çoğu bu yola girdiği için pişmandır.çünkü dediğim gibi asker ayrı bir varlıktır.sen savaşçı olacaksın.sınıfın çok önemli.piyade olursa işin çok zor.jandarma olmaya çalış.

aslında zaten benim pek sosyal yaşantım yok askeri sınıfa gelince havacı olmak istiyorum o kadarda zor değil diyorlar hacacılık için.ama hiç belli olmaz belki kara harp okulu bu yıl eşit ağırlıktan öğrenci alır yada öss de 240-250 arası bişey yaparsam polis akademisine gidebilirim zamanında askeri lise'yi kazandık annem göndermedi oraya daha çocuktum ben ne anlıycaktım ki o zaman 'liseden sonra gidersin diye aklıma girdier şimdiki durumuma bak

• tabiki dediğim gibi piyade olmada ne olursan ol hesabı.ama diğer sınıflarda bile zor.yani sana tekrar diyorum kişisel kaprisler ve saçma sapan düşünceler yüzünden,güzel olması gereken bir çok şey kötü oluyor askeriyede.ama havacı olmanı tavsiye ederim.onlar gerçekten iyi.tabi ben piyadeliği bildiğim için söylüyorum.belki havacılarında kendine göre dertleri vardır.neyse kolay gelsin şimdiden.
    forgotten20#2722 Dh Cm Wiz
    http://eu.battle.net/d3/en/profile/forgotten20-2722/hero/17790481
    İzmir izmir....
  • ya bende astsubay meslek yüksek okuluna gitmek istiyorum ama şartları hakkında pek bilgi edinemedim fiziksel özellikler akademik yeterlilikler nelerdir acaba yardımcı olursan sevinirim
    (meslek lisesi 2. sınıf öğrencisiyim)

The Soul Of BMW.
    ASTRAnjoy, Acer Aspire 5920 derneği üyesidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamyoncu123

ya bende astsubay meslek yüksek okuluna gitmek istiyorum ama şartları hakkında pek bilgi edinemedim fiziksel özellikler akademik yeterlilikler nelerdir acaba yardımcı olursan sevinirim
    (meslek lisesi 2. sınıf öğrencisiyim)

ASTSUBAY MESLEK YÜKSEK OKULUNA ÖĞRENCİ TEMİNİ

a. Sosyal Durum, Ahlak ve Karakter İle İlgili Koşullar:

(1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak.

(2) Nişanlı, evli, dul, çocuklu olmamak veya herhangi bir kadınla nikahsız olarak birlikte yaşamamak.

(3) Kendisinin, annesinin, babasının, kardeşlerinin ve velisinin;

(a) Tutum ve davranışları ile yasadışı siyasi, yıkıcı, irticai, bölücü, ideolojik görüşleri benimsememiş, bu gibi faaliyetlerde bulunmamış veya bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.

(b) Toplumca ayıp sayılan ve uygun görülmeyen kazanç yollarında çalışmamış ve halen çalışmamakta olmak.

(c) Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikap, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüyü kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayrii tabii mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkumiyetin bulunmaması.

(ç) Yapılacak arşiv araştırması ve soruşturma sonucunda şüpheli ya da sakıncalı halleri bulunmamak.

(d) Yapılacak arşiv araştırma-sı ve güvenlik soruşturması sonucunda askeri öğrenci olmayı engelleyen hallerinin bulunmaması,

(e) Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlar ile basit ve nitelikli zimmet, irtikâp, iftira, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, yalan yere tanıklık, yalan yere yemin, cürüm tasnii, ırza geçmek, sarkıntılık, kız, kadın veya erkek kaçırmak, fuhşiyata tahrik, gayritabiî mukarenet, dolanlı iflas gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçlar ile istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç olmak üzere kaçakçılık, resmi ihale ve alım ve satımlara fesat karıştırma, devletin sırlarını açığa vurma suçlarından birinden mahkûmiyetinin bulunmaması.

(4) Askerlik hizmetini yapmamış olmak, silâhaltında bulunmamak. Askerlik çağına giren adaylar için sevk tehirli olmak.

(5) Taksirli suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkartılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,

(6) Herhangi bir nedenle askeri okullardan çıkmamış veya çıkarılmamış, sivil okullardan çıkarılmamış olmak.

(7) Okula karşı uygun nitelikte (dürüst bir yaşam düzeyinde, yüz kızartıcı fiilleri bulunmayan) sorumlu bir veli göstermek, (18 yaşından büyük olanlar için kefil göstermek).

b. Sağlık İle İlgili Koşullar:

(1) T.S.K. Sağlık Yeteneği Yönetmeliğinin, Askeri Okullara girecek öğrenci adaylarına ilişkin aşağıda yazılan sağlık niteliklerine uygun olmak.

(2) Vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziksel görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesinde şekil bozukluğu bulunmamak, vücudun herhangi bir yerinde dikkati çekecek ve göz estetiğini bozucu yara, yanık, leke, kellik, frengi ve cilt hastalığından iz bulunmamak, düz taban olmamak).

(3) Kalp, böbrek, karaciğer rahatsızlıkları ve tüberküloz geçirmemiş olmak,

(4) Kendisinde ve aile efradında frengi vb. bulaşıcı hastalık ve akıl hastalığı bulunmamak,

(5) Duymasında herhangi bir kusuru bulunmamak.

(6) Derecesine bakılmaksızın (renk körlüğü, miyop, hipermetrop ve astigmat) herhangi bir göz kusuru bulunmamak,

(7) Türkçe’yi kusursuz konuşmak (dilinde kekemelik, pelteklik, tutukluk vb. olmamak).

(8) Sevk edileceği askeri hastaneden “ASKERİ ÖĞRENCİ OLUR” kaydını içeren sağlık raporu almak.

c. Öğrenim, Yaş ve Boy İle İlgili Koşullar:

(1) Devam mecburiyeti olan ve K.K.K.lığınca kaynak olarak belirtilen (Her yıl yayımlanan başvuru kılavuzlarında belirtilmektedir.) liselerden mezun olmak.

(2) Öğrenim gördükleri/görmekte oldukları liselerden, bir önceki yılın herhangi bir dönemi ile sınavın yapıldığı yılın HAZİRAN döneminde ara sınıflarda sınıfta kalmadan doğrudan mezun olmak.

(3) Başvurunun yapıldığı yıl ÖSYM tarafından yapılan ÖSS’den Orta Öğretim Başarı Puanı (OÖBP) dâhil edilmemiş, K.K.K. lığınca belirlenecek baraj puanının üstünde;

(a) Yönetim programı için Eşit Ağırlıklı (ÖSS-EA1),

(b) Diğer programlar için Sayısal Ağırlıklı (ÖSS-SAY1) puan almış olmak,

ç. Yaş ve Boy ile İlgili Koşullar:

(1) En fazla 21 yaşında olmak, her ne sebeple olursa olsun yaş düzeltmesi yaptıranların düzeltmeden önceki yaşları dikkate alınır.

(2) Boyu ve kilosu K.K.K.lığınca belirtilen (Her yıl yayımlanan başvuru kılavuzunda belirtilmektedir.) sınırlar içerisinde olmak.

İlk önce ÖSS'den belirtilen taban puanı alman lazım,ÖSS formunda bu okula girmeyi işaretlemen lazım sonra eleme aşamaları başlıyor elemeler fiziksel,sağlık ve mülakattan oluşur.Sağlıkta bişeyin çıkmazsa fiziki yeterlilik sınavına sokarlar(basketbol topu atma,koşu,barfiks vs) burayıda geçersen seni bir odaya alırlar burda sana çeşitli soru sorarlar amaç heyecan,muhakeme yeteneği,konuşma normalliği gibi şeyleri ölçmek başarılı olursan sırana göre okula kabul edlirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gorthol -- 29 Mart 2008; 23:23:10 >

• Arkadaslara katılıyorum.Dışı farklı içi farklı ama bunu bile bile istiyorum bende hatta subay olmak için can atıyorum Bide teknik liseden harp okuluna alsalar tam süper olacak ama
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.