Şimdi Ara

Kasa elektrik çarpıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
10.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • öncelik le konuyu dogru yere açtımmı bilmiom yanlışsa özür dilerim:)

kasanın çıplak kesimleri elimde açık yara falan warsa çarpıyor, normal durumlarda kontrol kalemiyle kasanın herhangi yerinde bi metal kısma dokundugumda kontrol kaleminin ışıgı yanıyor hatta işlemci fanı vs. gibi metal parçalardada aynı sorun war. bu normalmi yoksa bu pc ye nooluyor??? sormak istediğiniz bişi warsa sorun ekleyeyim aklıma başka söylicek bişi gelmiyor ama bu sorundan kurtulmak istiyorum:(:(

EDIT: imzadaki bileşenler vs. tamamen farklı bir bilgisayardır:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edie -- 8 Şubat 2008; 20:44:31 >

Astra 1.3 CDTI Cosmo
  • kaçak vardır biryerlerde
    vida vs kaçmış olabilir
    benim başımada gelmişti birzamanlar
    kasayı komple dağıttım
    iyi bir temzlik yapıp tekrar toplamıştım

psu.dan da kaynaklanıyor da olabilir
    imkanın varsa farklı birtane dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: sockdreth

kaçak vardır biryerlerde
    vida vs kaçmış olabilir
    benim başımada gelmişti birzamanlar
    kasayı komple dağıttım
    iyi bir temzlik yapıp tekrar toplamıştım

psu.dan da kaynaklanıyor da olabilir
    imkanın varsa farklı birtane dene
    aynı problem bende de var tam yeni bir başlık açmak için girmiştim ama sizin başlık hazırken biz de bi cevap bekleyelim bakalım.

Orijinalden alıntı: VeliBaba42

aynı problem bende de var tam yeni bir başlık açmak için girmiştim ama sizin başlık hazırken biz de bi cevap bekleyelim bakalım.

Alıntıları Göster
    Farklı bir prizde deneyin (topraklı priz).

Orijinalden alıntı: gezmen

Farklı bir prizde deneyin (topraklı priz).

Alıntıları Göster
    elektrik prizindeki fişi 180 derece çevir yeniden tak eğer düzelirse topraklama hattınızda sorun var demektir

• quote:

Orijinalden alıntı: ada44mavi

elektrik prizindeki fişi 180 derece çevir yeniden tak eğer düzelirse topraklama hattınızda sorun var demektir

Alıntıları Göster
    Kaçak elektriğin kaynağı monitör vaya psudur. Kaçak elektrik benim bilgisayarımda da var fakat bir zararını görmedim, kablo modemin hattından sıfırlanıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Kaçak elektriğin kaynağı monitör vaya psudur. Kaçak elektrik benim bilgisayarımda da var fakat bir zararını görmedim, kablo modemin hattından sıfırlanıyor

Alıntıları Göster
    öyle ya da böyle kasanın bi yerinden elektrik kaçıyor.Kasayı dağıtıp baştan toplayacak kadar zamanım yok.Kasanın çıplak yerine ufak bi kablo sardım bi ucunu da duvara bantladım yani toprakladım şu anda bişey yok gibi ama bakacağız artık zamanla ne olacak...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

öyle ya da böyle kasanın bi yerinden elektrik kaçıyor.Kasayı dağıtıp baştan toplayacak kadar zamanım yok.Kasanın çıplak yerine ufak bi kablo sardım bi ucunu da duvara bantladım yani toprakladım şu anda bişey yok gibi ama bakacağız artık zamanla ne olacak...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

evet işte olay budur pratik olacaksın biraz..ama topraklı priz kullanmak en iyisi

• quote:

Orijinalden alıntı: clarion

quote:

Orjinalden alıntı: ::ExtremE::

evet işte olay budur pratik olacaksın biraz..ama topraklı priz kullanmak en iyisi

Alıntıları Göster
    Uygun çözüm ama büyük olasılık PS dandır.

• quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

Uygun çözüm ama büyük olasılık PS dandır.

Alıntıları Göster
    arkadaşım aynı sorun bende de vardı ama bendeki sorunun kaynağı anten kablosuymuş. TV kartına gelen anten kablosu ufak ta olsa bir elektrik taşıyor ve sivri bölümlere dokunduğumda çok iyi çarpıyordu.. :D

Orijinalden alıntı: yigitali

arkadaşım aynı sorun bende de vardı ama bendeki sorunun kaynağı anten kablosuymuş. TV kartına gelen anten kablosu ufak ta olsa bir elektrik taşıyor ve sivri bölümlere dokunduğumda çok iyi çarpıyordu.. :D

Alıntıları Göster
    tahminen topraklamadandır aynı bilgisayarı topraksız prizdede kullanınca benide çarpıo

Orijinalden alıntı: ELcordobes

tahminen topraklamadandır aynı bilgisayarı topraksız prizdede kullanınca benide çarpıo

Alıntıları Göster
    çok saolun arkadaşlar 3 farklı psu denedim yinede sorun dewam etti, kasayıda söktüm taktım ama gene aynıydı şu fişi 180derece çevirip takacagım yarın büyük ihtimal topraksız priz kullandıgım için oluor ama elektrik tesisatı dandirik gene olmadı aynı @::ExtremE:: gibi yapacagım walla:D çok teşekkürler ilginize..

Astra 1.3 CDTI Cosmo

• quote:

Orijinalden alıntı: edie

çok saolun arkadaşlar 3 farklı psu denedim yinede sorun dewam etti, kasayıda söktüm taktım ama gene aynıydı şu fişi 180derece çevirip takacagım yarın büyük ihtimal topraksız priz kullandıgım için oluor ama elektrik tesisatı dandirik gene olmadı aynı @::ExtremE:: gibi yapacagım walla:D çok teşekkürler ilginize..

Alıntıları Göster
    bir başkasını çağır, kasa ya o da ellesin.onu çarpmıyorsa eğer dışarı çık, toprak olanbiryere git.çıkar ayakkabılarını 2dk bekle.
    üstündeki elektrik yükünü boşalt
    işin esprisi bir yana bu kaçak çok rahatsız ediyorsa bi uzay kasa yap.eğer kaçak dvmediyorsa başkaçözümler üretilebilir ama kesildi ise tekrarkasaya topla bütün parçaları.
    yani bunu bir vida bile yapabilir ama tabi prizden vs den de olabilir.denemek lazım

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

bir başkasını çağır, kasa ya o da ellesin.onu çarpmıyorsa eğer dışarı çık, toprak olanbiryere git.çıkar ayakkabılarını 2dk bekle.
    üstündeki elektrik yükünü boşalt
    işin esprisi bir yana bu kaçak çok rahatsız ediyorsa bi uzay kasa yap.eğer kaçak dvmediyorsa başkaçözümler üretilebilir ama kesildi ise tekrarkasaya topla bütün parçaları.
    yani bunu bir vida bile yapabilir ama tabi prizden vs den de olabilir.denemek lazım

Alıntıları Göster
    geçen bi çarpıldım kasadan.... shock falan geçiriyodum.. benm priz topraksız o yüzden olduğunu biliyorumda üşenipte bi toprak hattı çekmedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: WiLdNesS

geçen bi çarpıldım kasadan.... shock falan geçiriyodum.. benm priz topraksız o yüzden olduğunu biliyorumda üşenipte bi toprak hattı çekmedim.

Alıntıları Göster
    siz benim dediğimi yapın 2 gündür tık yok

Alıntıları Göster
    benim kasada da kaçak var. az önce kontrol kalemiyle baktım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enis1024

benim kasada da kaçak var. az önce kontrol kalemiyle baktım.

Alıntıları Göster
    Anakartın altına somun koymayınca da elektrik doğrudan kasaya gelir. Bir keresinde somun koymayı unuttum da çarpıldım :D

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Anakartın altına somun koymayınca da elektrik doğrudan kasaya gelir. Bir keresinde somun koymayı unuttum da çarpıldım :D

Alıntıları Göster
    quote:

abi onuda yaptım genede olmadı yaa kasayı tamamen söktüm anakartı sadece psuyla denedim anakarta hala akım war demekki anakartta bi pokluk war, off yaa ewin tesisatıda dandirik toprak falan yok napcam netcem bilmiom walla

Astra 1.3 CDTI Cosmo

• quote:

Orijinalden alıntı: edie

quote:

abi onuda yaptım genede olmadı yaa kasayı tamamen söktüm anakartı sadece psuyla denedim anakarta hala akım war demekki anakartta bi pokluk war, off yaa ewin tesisatıda dandirik toprak falan yok napcam netcem bilmiom walla

Alıntıları Göster
    yaw bırak çarpsın. öldürmez o kadar voltaj

• quote:

Orijinalden alıntı: AC Kiriklar

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: AttilaTheHun

anakartta elektrik olması normal bişimi yani? eğer öyleyse suçlamayayım boşu boşuna anakartımı bi yerlerden somun bakayım:D

Astra 1.3 CDTI Cosmo

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.