Şimdi Ara

## AMD Phenom FX ve Black Edition Serisi için B4 Revizyonuna Geçebilir ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD Phenom FX ve Black Edition Serisi için B4 Revizyonuna Geçebilir ##


    AMD'nin 19 Kasım'da piyasaya sürdüğü B2 revziyonlu Phenom 9500 ve 9600 modellerinin L3 belleklerinde var olan bir hata nedeniyle firma, yeni revizyon çalışmalarına başlamış ve B3 çekirdek revizyonuna sahip işlemciler ile birlikte bu sorunun aşılacağını ifade etmişti. Firma yöneticilerinin yaptığı açıklamalar doğrultusunda sorunun B3 revizyonu ile çözüldüğünü ve hatadan arındırılmış işlemcilerin yılın ikinci çeyreği ile birlikte kullanıma sunulacağını biliyoruz.

    Tabi AMD'nin ilgili sorunu aşmış olması son derece önemli bir gelişme olmakla birlikte mücadelenin devam ettiğini ve Intel'in 3.2GHz saat hızına ve 1600MHz FSB'ye sahip Core 2 Extreme QX9770 işlemcisini de kısa süre içerisinde lanse edeceğini ve dolayısı ile AMD'nin de vites yükseleterek saat hızı anlamında gaza basması gerektiğini de biliyoruz. Bu konuda gelen bilgilere göre firma özellikle Phenom FX işlemcileri ve yeni Black Edition modelleri başta olmak üzere ikinci çeyreğin ilerleyen döneminde B4 revizyonuna sahip işlemcilerini de pazara sunabilir.

    Her ne kadar şu an B4 revizyonu konusunda AMD cephesinden bir doğrulama yada açıklama gelmiş olmasa da kulaktan kulağa dolaşan söylemlere göre B4 revizyonunun daha yüksek saat hızlarına ulaşabilme ve yüksek hız aşırtma potansiyeli açısından önemli avantajlar sunabileceği speküle ediliyor. Yılın ikinci çeyreği ile birlikte atılıma geçmesi beklenen AMD'nin neler yapabileceğini bekleyip göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 31 Ocak 2008; 11:26:18 >







  • Hadi hayırlısı bakalım...inşallah sene sonuna doğru geçerim Phenom'lara gibime geliyor...
  • amd&ati yi eski günlerdeki gibi zirvede görmek istiyoruz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nfsmv

    amd&ati yi eski günlerdeki gibi zirvede görmek istiyoruz


    her ne kadar intel işlemci kullansamda fikrini katılıyorum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nfsmv

    amd&ati yi eski günlerdeki gibi zirvede görmek istiyoruz


    inşallah ama amd nin durumu oldukça kötü cpuda çok geride kaldı
  • off yok cart revizyonu yok curt revizyonu bunun yüzünden intel cpu ları erteliyor
  • ben genede intel derim
  • ee nolcak peki bozuk işlemcilerle kazıkladığı adamlar
  • cpu'da çok geride kalmış lafı yokmu beni hasta ediyo doğrusu. bi cpu'nun çok geride kalması için athlon x2 pentium d olayı olması gerek. yani giriş seviyesi olan bi işlemcinin rakibin tepe modelini tokatlıyo olması gerekir "o/c siz" hangi giriş seviyesi c2d athlon x2 6400'ü tokatlıyo? çok geride kaldı lafını neye dayanarak söylüyosunuz bilmiyorum. kaldiki phenom x4 9600 sorunlu l3 önbelleği ile q6600 ile benzer başarım sergiliyo. testlere bakarken çubukların boyuna değil yazan değerleri okuyup ona göre karşılaştıralım ozaman çok geride kalmadını görürsünüz. intel çok gerideydi ve şimdi önde. bu iş araba yarışı değilki geride kalınca yetişmek imkansız olsun. bi mühendisin kafasında bi şimşek çakmasına bakıyo iş
  • görünen o ki phenomlar hala 45nm intel işlemcilerin gersinde geçebilecek gibide gözükmüyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: *AMD_ATHLON*


    quote:

    Orjinalden alıntı: nfsmv

    amd&ati yi eski günlerdeki gibi zirvede görmek istiyoruz


    inşallah ama amd nin durumu oldukça kötü cpuda çok geride kaldı


    neye göre gerisinde kaldı iş sadece oyunlarda yada sentetik testlerde biraz olsun daha fazla performans göstermesimi.. amasd işlemcinin yıllardır kullanmakta olduğu teknolojiye intel hala geçebilmiş değil...ne diye sorma bellek kontrolcüsü olayı
  • Gerçekten hatalı işlemçileri alanlara ne olacak!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    Gerçekten hatalı işlemçileri alanlara ne olacak!!!

    bence amd nin eski hatalı işlemcini getir b3 revizyonlu işlemciyi götür gibi bi kampanya yapması lazım
  • quote:

    Orjinalden alıntı: iremmurat

    ee nolcak peki bozuk işlemcilerle kazıkladığı adamlar


    bu adam amd yada ati konusu ola nbi yerde hep bole agrasif :D
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    Gerçekten hatalı işlemçileri alanlara ne olacak!!!



    Ben de en çok bunu merak ediyorum bir değişim smz konusu olacak mı diye
  • Forumda Phenom kullanan arkadaşlardan L3 teki hata konusunda bi şikayet duydunuz mu arkadaşlar
  • hayılı olsun. diyeli intel ve amd ye basarılar dileyelim Allah 2 sininde eline düşürmesın bizleri
  • Ben artık bu teknolojik aletlerin nükleer artıklardan ve kimyasal artıklardan yapıldığına inanıyorum. LCD Monitörlerde mercury varmış. CPU.larda şimdi biz burda atışıyoruz ama 80çekirdeklisi bile hazır bize konuşmak taraftar olmak kalıyor. Üstelik ilerdeki tıkanıklığı(moore yasaları) gidermek için her ülkede CPU tasarlama yarışı çıktı 1defa fikri veren 500bin$ kazansada bu teknolojiyi KAPAN ::AMD veya INTEL:: TRİLYON$ ları götürecek Bana kalırsa en üst basamak board >NVIDIA&ATI RS,RD series-- en düşük CPU > AMD::: Onun dışında karatuzak BLACK EDİT.miş. Biz ne 8086lar 80286lar 386lar Cyrixler İNTEL overdrive lar neler gördük neler kimse savunmasın bişi. OLAY BU. Elektronik.
  • anlaşılan b3 revizyonu sadece tlb hatasını düzeltmiş. overclock performans ı yine az. artık b4 revizyonunu bekleyeceğiz o zaman.

    quote:

    Ben artık bu teknolojik aletlerin nükleer artıklardan ve kimyasal artıklardan yapıldığına inanıyorum. LCD Monitörlerde mercury varmış. CPU.larda şimdi biz burda atışıyoruz ama 80çekirdeklisi bile hazır bize konuşmak taraftar olmak kalıyor. Üstelik ilerdeki tıkanıklığı(moore yasaları) gidermek için her ülkede CPU tasarlama yarışı çıktı 1defa fikri veren 500bin$ kazansada bu teknolojiyi KAPAN ::AMD veya INTEL:: TRİLYON$ ları götürecek Bana kalırsa en üst basamak board >NVIDIA&ATI RS,RD series-- en düşük CPU > AMD::: Onun dışında karatuzak BLACK EDİT.miş. Biz ne 8086lar 80286lar 386lar Cyrixler İNTEL overdrive lar neler gördük neler kimse savunmasın bişi. OLAY BU. Elektronik.


    işlemcilerin içinde pek çok ağır metal ve kanserojen madde bulunur. bunlardan bazıları civa, kurşun, halojenler, asbest ... bu yüzden işlemci anakart gibi bileşenlerle uzun süre temasta bulunulmaması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istblacken -- 31 Ocak 2008; 15:17:29 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tokatli6061

    cpu'da çok geride kalmış lafı yokmu beni hasta ediyo doğrusu. bi cpu'nun çok geride kalması için athlon x2 pentium d olayı olması gerek. yani giriş seviyesi olan bi işlemcinin rakibin tepe modelini tokatlıyo olması gerekir "o/c siz" hangi giriş seviyesi c2d athlon x2 6400'ü tokatlıyo? çok geride kaldı lafını neye dayanarak söylüyosunuz bilmiyorum. kaldiki phenom x4 9600 sorunlu l3 önbelleği ile q6600 ile benzer başarım sergiliyo. testlere bakarken çubukların boyuna değil yazan değerleri okuyup ona göre karşılaştıralım ozaman çok geride kalmadını görürsünüz. intel çok gerideydi ve şimdi önde. bu iş araba yarışı değilki geride kalınca yetişmek imkansız olsun. bi mühendisin kafasında bi şimşek çakmasına bakıyo iş


    Alsında benzer başarım demişsin ama şöyle bir durum söz konusu iki işlemci arasında bir de 100mhz'lik fark var. Phenom 2300Mhz olarak çalışırken Q6600 2400Mhz olarak çalışıyor OC'siz. Bu durumda bile bazen AMD'nin bazen de İntelin rakibini geride bıraktığı bu testlerde iki işlemci arasındaki 100 mhzlik farkıda dikkate alınca AMD'nin sorunlu olmasına rağmen phenomda çok güzel bir iş çıkardığını söylememiz lazım.

    O yüzden I LOVE MY PHENOM 9600




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.