Şimdi Ara

N81 8GB mı N82 mi ? (Nokia paramı vermiyor yasalara uymuyor)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
134
Cevap
0
Favori
8.190
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1- Müzik kalitesi

a) Kulaklıkta
    b) Hoparlörde (özellikle çağrı geldiği zaman 3-D açık diğerleri kapalı)

2- Kasa kalitesi

Sağlam bir kasası olmalı. (N73 den dolayı artık daha sağlam kasa istiyorum N73 canımdan bezdirdi gacur gucur)

3- Geniş hafıza

N82 nin dahilisi 100 MB harici 4 GB hafıza kartı destekli. Yanında 2 GB microSD kart ile geliyor.

N81 8 GB ın ise hafızası 8 GB

4- Kaliteli ekran

Her iki modelde de kaliteli ekran mevcut

5- Kamera önemli değil

N81 de 2 GB kamera var. N82 de ise 5 MP kaliteli kamera var. N81 in kamerası N70 ile aynı. N70 foto kalitesi benim için yeterli. Çünkü çok az foto ve video çekiyorum.

6- Pil performansı

N81 8 GB 17 güne kadar bekleme imkanı sunarken N82 ise 9,375 güne kadar bekleme imkanı sunuyor. 15 gün bekleme imkanı sunan N73 bana 2 gün ancak gidiyordu. N82 alırsam sanırım bana ancak 1-1,5 gün dayanacak.

Benim dikkat ettiğim en önemli özellikler:

1- Pil performansı (Telefon bana 2 gün dayanmalı her gün şarja takacak bir telefon beni çıldırtır)
    2- Hafıza (8 Gb tam bana yetecek bir hafıza 2 Gb bana yetmiyor ama N82 nin 4 Gb kart desteklemesi çok iyi tabi 4 Gb satın almak bayağı zor iş fiyatı 100 ytl ye yakın)

SONUÇ:

Şimdi ben N81 8 GB ı almak istemiyorum. Sebepleri:

1- Siyah renkli kasa (parmak izi bırakıyor ve ben bu durumdan aşırı derecede rahatsızlık duyuyorum)
    2- Kasasındaki gacur gucur (N73 de bu tür kasa sorunundan çok sıkıldım. Artık sağlam bir kasalı telefon almak istiyorum)

Şimdi ben N82 almak istemiyorum. Sebepleri:

1- Pil performansı bana yetersiz gelecek gibi.
    2- 2 Gb microSD kart bana yetersiz kalıyor. Yanında 4 Gb verselerdi çok iyi olurdu.

Şimdi ben N81 8 GB satın almak istiyorum. Sebepleri:

1- Geniş hafızası
    2- Yüksek pil performansı (360 saat bekleme bana 2 gün gidiyorsa 408 saat bekleme bana 2 günden fazla dayanır)
    3- Joistiğinin bulunmaması (N73 de joistikten bıktım)

Şimdi ben N82 satın almak istiyorum. Sebepleri:

1- Sağlam kasası (telefonu elime aldım her tarafına çöktü ama telefonda hiçbir şekilde gacur gucur görmedim duymadım çok sağlam kasası var)
    2- Joistiğinin bulunmaması (N73 de joistikten bıktım)

Şimdi sizde kafamın ne kadar karıştığını öğrendiniz. Şaştım kaldım.

Tekrarlıyorum kamera benim için önemli değil. Bana kameradan dolayı N82 al demeyiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B o S c H -- 8 Mart 2008; 19:39:03 >

• kamera önemli değil ses önemliyse n81 8gb daha iyi olur fakat o parmak izi olayı hakikatten can sıkıcı bi durum..Ama ben yinede n81 8gb diyorum...
  • Düşüncelerinize ihtiyacım var öneri lütfen sessiz kalmayalım
  • Ses kalitesinde dışarıda N82 kötü. GSM Arena'da testleri var. Çalarken falan test etmişler...

Ekran aynıdır sanıyorum. Elime almadım her 2sini.

N81 her ne kadar n-gage diye tanıtılsa da benim bildiim kadarıyla tam performans vermio...

N82 pil konusunda tatmin edici bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reis-i Eagles

Ses kalitesinde dışarıda N82 kötü. GSM Arena'da testleri var. Çalarken falan test etmişler...

N81 her ne kadar n-gage diye tanıtılsa da benim bildiim kadarıyla tam performans vermio...

Hangi telefonu alacağı mı önermedin ?
  • Eğer parmak izi falan çok önemliyse n82 daha iyi bir seçim sizin için sanırım .
  • Teşekkürler
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben n82 derim
  • Bu gidişle N82 alacak gibiyim ama N82 de tek sorunum pil performansı artık yedek pil alacak gibiyiz (ilerde)
  • N82 en iyi seçim olur
  • Nokia N81'i inceleme şansım oldu. Telefonun malzeme kalitesini pek beğenmedim.
  • n82 daha iyi bir seçim olur
  • quote:

Orjinalden alıntı: B o S c H

quote:

Ses kalitesinde dışarıda N82 kötü. GSM Arena'da testleri var. Çalarken falan test etmişler...

Hangi telefonu alacağı mı önermedin ?

N82...

Bu arada yukardaki cümlem yanlış anlaşılmasın, her 2sinide birlikte elime almadım. ayrı tarihlerde ve usun aralıklıydı... yani ekranların karşılaştırılmasına dair 1 fikrim yok

• Yarın Nokia Shop'a uğrayacağım İnşallah N82'yi inceleme standına koymuşlardır. N82'yi inceledikten sonra nihayi kararımı vereceğim.

(PTT şu davayı kazandığım belgeyi bir türlü eve getirmedi gitti getirsede Nokia'ya faxlayıp paramızı geri alsak )
  • Nokia N82 modelini almanı tavsiye ederim.

Sonuçta her iki cihazda da N-Gage oyunları oynanabiliyor.

Nokia N81'i inceleme fırsatı bulmuştum. Seçim tuşların kullanımı işini zorlaştırabilir. Müzik tuşları, seçim tuşları, menü tuşu vb. hepsi birbirine yakın duruyor. Zamanla N81'in bu yönünden bıkabilirsin.

Nokia N82'nin pil performansı bence gayet iyi. Forumda ortalama olarak 2 günden aşağı giden bulmak nadir bir durum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katze -- 30 Ocak 2008; 0:50:33 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Katze

Nokia N82 modelini almanı tavsiye ederim.

Sonuçta her iki cihazda da N-Gage oyunları oynanabiliyor.

Nokia N81'i inceleme fırsatı bulmuştum. Seçim tuşların kullanımı işini zorlaştırabilir. Müzik tuşları, seçim tuşları, menü tuşu vb. hepsi birbirine yakın duruyor. Zamanla N81'in bu yönünden bıkabilirsin.

Nokia N82'nin pil performansı bence gayet iyi. Forumda ortalama olarak 2 saatten aşağı giden bulmak nadir bir durum.

2 gün demek istedin galiba

Yardım eden herkese teşekkürler. Zaten burada ki sonuç fikrimde %75 değişiklik yapacak. Yani buradaki çoğunluk hangi telefondan yana ise onu alma ihtimalim %75 olacak.

• Herkes N82 ağırlıklı konuşuyo

Faslada fark yok, hayırlısıyla paranı geri alıp cihasına kavuşursun inşallah...
  • Pardon 2 gün demek istedim.
  • arkadaşım benimde her iki telefonu inceleme fırsatım oldu eğer nakit sıkıntım olmasa hiç beklemem şimdi gider n82 alırım tabi yinede karar senin...
  • quote:

Herkes N82 ağırlıklı konuşuyo

Faslada fark yok, hayırlısıyla paranı geri alıp cihasına kavuşursun inşallah...

Teşekkürler.

PTT hala belgeyi elime ulaştırmadı gitti Şehir içi 12 günü geçti hala bir belge gelmedi. Mektuplaşma neden öldü belli oluyor

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.