Şimdi Ara

SAATLER (1141. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29.530
Cevap
104
Favori
3.880.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 11391140114111421143
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu Leica forumunda insanlar bir de Richard Mille diye bir saatten bahsediyorlar, fiyatları çok uçuk 500000 USD seviyesinde saatleri var, en ucuz 50000 dolar fiyat gördüm.. Bu saat nedir, neden bu kadar pahalı..? Yoksa ben mi yanlış gördüm...
  • Benim saatimi Çınaraltı'nda birkaç kere taklit sandıkları için açıkçası pek korkmuyorum. İlk defasında saatin gerçek olduğunu anlatmaya çalıştım ama nafile, inandıramadım. Sonra düşündüğümde insanların saati taklit sanması kötü bir şey olmadığını fark ettim. Saati taklit sanan adamlar zaten 100 liralık çakma saat satan adamlar. Yoksa iyi bir saatçiye girdiğinizde çalışanların doğrudan bileğinize baktığını ve ardından dükkanda sizinle ciddi anlamda ilgilendiklerini fark etmek çok zor olmuyor.

    Richard Mille butik bir saat markasıdır. Dediğiniz gibi fiyatları 50.000 USD civarından başlar, ve yukarıya doğru hızla tırmanır. Neden pahalı derseniz, çok yüksek oranda el işçiliği ve çok kaliteli malzeme kullanıyorlar.
  • 27 Mayısta Napolideydim, allahtan kolumda orient vardı :)
    gerçekten mekan güzel ama ortam rezil


    Orijinalden alıntı: asukrumercan


    Orijinalden alıntı: Polemik

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    Bu daha da iyi haber, bu aralar Leica forumunda sık sık güvenlik sorunları konuşuluyor hatta 27 Mayıs'ta Napoli'de bir turist Rolex saati için tartaklanmış, kafa travması sonucu bitkisel hayata girmiş, bu sebeple bende de biraz kuşkular oluştu... İstanbul'da bazı konularda Napoli'yi pek aratmaz..

    Gerçi İtalya eskiden de İstanbul'dan daha farklıydı, 1991 yılında tek başıma turist olarak gittiğimde sürekli yanıma gelip saat kaç diye italyanca sorup, saate kendileri bakmışlardı. Bende de ucuz bir Tissot vardı, hiçbiri ilgilenmedi.. Orada saat merakı daha fazla...




  • Selamlar arkadaşlar Tag Heuer markasını mutlaka duymuşsunuzdur yüksek fiyatlarıyla ve inanılmaz güzel dizaynlarıyla dikkat çekiyor.
    Benim öğrenmek istediğim bu markanın saatleri nasıldır Omega, Rolex ve diğer sağlam markalar kadar kaliteli makinaları varmıdır? konu hakkında bilgisi olanlardan yorumlar bekliyorum..

    örnek saat :http://www.konyalisaat.com.tr/bumego/urun_resim/L/TAG-Heuer/CAV518E.FT6016.jpg
  • Cok guzel saatmis, fiyati da guzelmis .. daha once gormemistim bu saati.

    Bu kadar para verince insan ikinci elde deger kaybi ne kadar olur, alternatifleri ne olabilir diye dusunuyor.. Benim Rolex tercihimdeki kriterlerden biriydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FyCum

    Selamlar arkadaşlar Tag Heuer markasını mutlaka duymuşsunuzdur yüksek fiyatlarıyla ve inanılmaz güzel dizaynlarıyla dikkat çekiyor.
    Benim öğrenmek istediğim bu markanın saatleri nasıldır Omega, Rolex ve diğer sağlam markalar kadar kaliteli makinaları varmıdır? konu hakkında bilgisi olanlardan yorumlar bekliyorum..

    örnek saat :http://www.konyalisaat.com.tr/bumego/urun_resim/L/TAG-Heuer/CAV518E.FT6016.jpg


    Dizaynları oldukça güzel ama genel olarak eta bazlı mekanizmalar kullandığı düşünülürse, fiyatları genel kalitelerine oranla yüksek kalıyor. Rolex ve Omega'ya göre alt sınıfta yer alsa da Longines, ML gibi markalarla birlikte orta üst sınıfta bulunuyor (high middle). Yani saat marka piramidinde iyi bir yerde. Ama dediğim gibi mekanizma ve genel kalitelerine göre fiyatları yüksek.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: oiven

    Yaklaşık 1 saattir vostok marka saatlere bakıyorum Ebay 'dan şöyle ucuz yollu bir otomatik alacağım...


    Forum saati olarak da Vostok veya Poljot yaptırmayı düşünüyoruz. İstersen biraz bekleyip tercihini forum saati yönünde kullan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fbonurcan

    öncelikle herkese selam. 1-2 senedir konu dışını takip ederim ama bu sayfaya daha dün ilk defa rastladım. saatlere merakı olan bir insanım. keşke daha önce görseydim bu konuyu. 3 gün önce kibar şık ve kaliteli bir saat almak amacıyla tissot t-classic desire aldım http://www.griffinjewellers.co.uk/tissot%20037%20front.JPG

    ancak bu saat tabiri caizse beni kesmedi. bir tanede nispeten biraz daha gösterişli( bu kelimeyi yanlış kullanmış olabilirim) bir saat almak istiyorum.
    aradığım özellikler otomatik olması, japon, isviçre ve rus ( bu sayfa sayesinde vostok saat markasınıda öğrenmiş olduk sağolun ) malı olması, kadranın içinden makinanın hareketlerinin gözükmesidir... onun dışında tarihi gösterirse iyi olur. az kalsın bütçeyi unutuyordum vermek istediğim tavan fiyat 700tldir (etiket fiyatı değilde pazarlıkla indirelecek fiyat 700 dür )
    teşekkürler




    Mekanizmalarının içi kadrandan görünmese de Vostok Europe modellerini öneririm.

    Özellikle Gaz 14, N1 ve Arctica serilerini önerdiğim saatlerin mekanizmaları kadrandan görünmese de şeffaf arka kapağından aşağıdaki şekilde görünmektedir.

    700 tl seviyesine de bulunabilecek modellerdir.

     SAATLER




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hakanylmz5775


    quote:

    Orijinalden alıntı: hozburun

    quote:

    Orijinalden alıntı: burbank


    quote:

    Orijinalden alıntı: Polemik

    Bu saate 250 lira vermezdim. Net bilgim yok ama Çin makine kullanıldığını düşünüyorum. Amaç uzun dönem dayanacak bir saat almaksa Seiko ve diğer Japonlara yönelmenizi tavsiye ederim.


    +1


    Merhabalar,

    bu linkteki saat nasıldır ? orjinal midir? Fiyat diğer birçok siteye göre hesaplı , görüşlerinizi rica ediyorum, teşekkürler

    http://www.amazon.com/Bulova-98A112-Automatic-Mechanical-Black/dp/B002WJIQBM/ref=sr_1_7?s=watches&ie=UTF8&qid=1308424426&sr=1-7

    $279.95

    Watch Information
    Brand Name: Bulova
    Model number: 98A112
    Part Number: 98A112
    Item Shape: square
    Dial window material type: Mineral
    Display Type: analog
    Clasp: Buckle
    Metal stamp: no-metal-stamp
    Case material: stainless-steel
    Case diameter: 42 millimeters
    Case Thickness: 7 millimeters
    Band material: Leather
    Band length: mens
    Band Color: black
    Dial color: black
    Bezel material: Titanium
    Bezel Function: stationary
    Special Features: luminous
    item-weight: 12 Ounces
    Movement: japanese-automatic
    Water resistant depth: 330 Feet
    Warranty Type: Contact seller of record

     SAATLER


     SAATLER




    Orjinalmı bilemem ama gerçekten çok şık bir saat içim gitti


    arkadaşlar , bayisinden peşin 850 TL fiat aldım, yarına kadar karar vermem gerekli babam için hediye olacak , her kuruşuna değsin istiyorum ,değerli yorumlarınızı bekliyorum teşekkür ederim




  • Dizaynı çok hoş olsa da ben fiyatının (850 tl) yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Bulova bu modelde Japon otomatik mekanizma kullanıp (muhtemelen Miyota) biraz süslemiş. Ama linki verilen amazon'dan 280 USD'a alınabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Haziran 2011; 16:30:29 >
  • Merhaba arkadaşlar. Swatch YOS435, saati bugün orijinal ikincil el açık artırma ile 81 tl'ye aldım. Ancak ayarlarından bir şey anlamadım. Resmi aşağıda. Saat ekranındaki ufak daireler ne işe yarıyor. üst ve alt kurma butonları ile bunları nasıl ayarlıyoruz çözemedim. Üst ve alt kurma butonları sadece basma-çekmeli. ne demek istediğimi anlatabildim umarım. :) Swatch uzmanlarından yardım istiyorum.

    Saat:http://www.konyalisaat.com.tr/product_info.asp?id=19672&product=Swatch%20YOS435

    Foto:
     SAATLER



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Regionella -- 20 Haziran 2011; 16:33:36 >




  • Gördüğüm kadarıyla şu anda saatin kronometre fonksiyonu ya çalışıyor ya da çalıştırıp durdurmuşsunuz.

    Şimdi merkezi büyük saniye kronometrenin (kronograf) saniyesidir. Sol üstteki küçük alt kadran kronometrenin dakikası (60 dakikaya kadar ölçüm yapar) sağ üstteki küçük alt kadran ise kronometrenin salisesi (1/10 saniye aralıkları ile çalışır) olup, kronometre durunca değeri okunacak şekilkde devreye girer.

    6 yönündeki küçük alt kadran ise saatin saniyesidir. O zaten saat çalıştıkça devamlı döner. Kronometreyle ilgisi yok. Onunla ilgili birşey yapmanıza gerek yok. Seyredecekseniz. Saat otomatik olsaydı seyretmesi daha zevkli olurdu.

    Şimdi, eğer kronometre şu anda çalışır durumdaysa (yani büyük merkezi saniye kolu dönüyorsa) sağ üstteki düğmeye basarak durduracaksınız. Sonra sağ alttaki düğmeye basınca kronometre göstergeleri tekrar sıfırlanır (başa döner).

    Sonra zaman tutmak için tekrar çalıştırmak istediğinizde yine sağ üstteki düğmeye basarak çalıştırıp durdurmak istediğinizde tekrar sağ üst düğmeye basarsınız. Sonra sıfırlamak için sağ alt düğmeye.

    Anlattıklarımı biraz deneyin alışınca isterseniz size lap fonksiyonunun nasıl çalıştığını da anlatırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 20 Haziran 2011; 17:13:14 >




  • Teşekkür ederim ayrıtısıyla anlatmışsın, çözdüm olayı. :) Lap fonksiyonuna gerek yok boşuna yormayayım seni, kronometreyi de çok kullanacağımı zannetmiyorum. :)
  • merhabalar tekrardan..şöyle bir durumla karşı karşıyayım.. ben ne kadar kadranı beyaz saat almayı düşünsem de ilginçtir beğendiğim modellerin kadranı hep siyah. anlamadım gitti. aşağıdaki saatler için ne dersiniz arkadaşlar??? esasında citizen baya hoşuma gitti..

    http://cgi.ebay.com/NEW-CITIZEN-PROMASTER-ECODRIVE-200M-BJ7010-59E-NITEHAWK-/260797868098?pt=Wristwatches&hash=item3cb8c3a842
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-KINETIC-BLACK-BEZEL-DIAL-OYSTER-100M-WATCH-SKA433-/280393651435?pt=Wristwatches&hash=item4148c394eb
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-MENS-AUTOMATIC-OYSTER-STEEL-BLK-100M-WATCH-SRP025-/290452073108?pt=Wristwatches&hash=item43a04aea94

    orjinalliği konusunda da yorum belirtebilirseniz sevinirim teşekkürler..




  • Arkadaşlar Selam.
    yaklaşık 6-7 yıldır Seiko Arctura Kinetic (çelik kasa,çelik kordon) saati kullanıyorum, aslında ben çok temiz bakarım bu tarz şeylere fakat abim baya bir özensiz davranıp saati hırpalamış kordonda ve kasada çizikler oluşmuş (camında problem yok) duyduğuma göre bu çelik saatleri bir kaç işlemden geçirip güzelce parlatıp ilk günkü hale getiriyolarmış konu hakkında bilginiz varmı? böle bir işlem mümkünmü?
    Teşekkürler
  • Merhabalar,

    Seiko nun satıcısı orijinalliği ile ünlü bir satıcıdır. Gönül rahatlığıyla alabilirsin. Citizeni bilemiyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: spinoza17

    merhabalar tekrardan..şöyle bir durumla karşı karşıyayım.. ben ne kadar kadranı beyaz saat almayı düşünsem de ilginçtir beğendiğim modellerin kadranı hep siyah. anlamadım gitti. aşağıdaki saatler için ne dersiniz arkadaşlar??? esasında citizen baya hoşuma gitti..

    http://cgi.ebay.com/NEW-CITIZEN-PROMASTER-ECODRIVE-200M-BJ7010-59E-NITEHAWK-/260797868098?pt=Wristwatches&hash=item3cb8c3a842
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-KINETIC-BLACK-BEZEL-DIAL-OYSTER-100M-WATCH-SKA433-/280393651435?pt=Wristwatches&hash=item4148c394eb
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-MENS-AUTOMATIC-OYSTER-STEEL-BLK-100M-WATCH-SRP025-/290452073108?pt=Wristwatches&hash=item43a04aea94

    orjinalliği konusunda da yorum belirtebilirseniz sevinirim teşekkürler..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: spinoza17

    merhabalar tekrardan..şöyle bir durumla karşı karşıyayım.. ben ne kadar kadranı beyaz saat almayı düşünsem de ilginçtir beğendiğim modellerin kadranı hep siyah. anlamadım gitti. aşağıdaki saatler için ne dersiniz arkadaşlar??? esasında citizen baya hoşuma gitti..

    http://cgi.ebay.com/NEW-CITIZEN-PROMASTER-ECODRIVE-200M-BJ7010-59E-NITEHAWK-/260797868098?pt=Wristwatches&hash=item3cb8c3a842
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-KINETIC-BLACK-BEZEL-DIAL-OYSTER-100M-WATCH-SKA433-/280393651435?pt=Wristwatches&hash=item4148c394eb
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-MENS-AUTOMATIC-OYSTER-STEEL-BLK-100M-WATCH-SRP025-/290452073108?pt=Wristwatches&hash=item43a04aea94

    orjinalliği konusunda da yorum belirtebilirseniz sevinirim teşekkürler..


    3. saat olan seiko otomatik yeni nesil 4r15 mekanizmasıyla da çok iyi bir seçim. Satıcısı da e-bay'deki en güvenilir satıcılardan.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: FyCum

    Arkadaşlar Selam.
    yaklaşık 6-7 yıldır Seiko Arctura Kinetic (çelik kasa,çelik kordon) saati kullanıyorum, aslında ben çok temiz bakarım bu tarz şeylere fakat abim baya bir özensiz davranıp saati hırpalamış kordonda ve kasada çizikler oluşmuş (camında problem yok) duyduğuma göre bu çelik saatleri bir kaç işlemden geçirip güzelce parlatıp ilk günkü hale getiriyolarmış konu hakkında bilginiz varmı? böle bir işlem mümkünmü?
    Teşekkürler


    Evet mümkün. Kasa polished diye tabir edilen parlak yüzeyden oluşuyorsa polisaj yapılabilir, ancak mat (fırçalanmış), ingilizce brushed olarak geçen yüzeylerden oluşuyorsa tavsiye etmem. Çünkü polisajdan sonra çok parlarlar. Ama bu tür fırçalanmış yüzeylerde de zaten çizikler pek farkedilmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burbank -- 21 Haziran 2011; 11:10:06 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank


    quote:

    Orijinalden alıntı: spinoza17

    merhabalar tekrardan..şöyle bir durumla karşı karşıyayım.. ben ne kadar kadranı beyaz saat almayı düşünsem de ilginçtir beğendiğim modellerin kadranı hep siyah. anlamadım gitti. aşağıdaki saatler için ne dersiniz arkadaşlar??? esasında citizen baya hoşuma gitti..

    http://cgi.ebay.com/NEW-CITIZEN-PROMASTER-ECODRIVE-200M-BJ7010-59E-NITEHAWK-/260797868098?pt=Wristwatches&hash=item3cb8c3a842
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-KINETIC-BLACK-BEZEL-DIAL-OYSTER-100M-WATCH-SKA433-/280393651435?pt=Wristwatches&hash=item4148c394eb
    http://cgi.ebay.com/SEIKO-MENS-AUTOMATIC-OYSTER-STEEL-BLK-100M-WATCH-SRP025-/290452073108?pt=Wristwatches&hash=item43a04aea94

    orjinalliği konusunda da yorum belirtebilirseniz sevinirim teşekkürler..


    3. saat olan seiko otomatik yeni nesil 4r15 mekanizmasıyla da çok iyi bir seçim. Satıcısı da e-bay'deki en güvenilir satıcılardan.


    +35.5

    4R15 mekanizma sağlamdır. Bir üstü zaten Seiko'nun en üst düzey mekanizmalarından 6R15'dir. Satıcıda güvenilir, bence kaçırmayın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burbank

    Dizaynı çok hoş olsa da ben fiyatının (850 tl) yüksek olduğunu düşünüyorum. Çünkü Bulova bu modelde Japon otomatik mekanizma kullanıp (muhtemelen Miyota) biraz süslemiş. Ama linki verilen amazon'dan 280 USD'a alınabilir.


    Amazondan almak elbette daha hesaplı ama gümrüğe takılma sorunu ne olacak bir de Miyota mekanizma iyi değil midir? teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 11391140114111421143
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.