Şimdi Ara

## Asus'un X48 Yonga Setli Rampage Formula Modeli Hakkında Yeni Bilgiler ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
4.149
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Asus'un X48 Yonga Setli Rampage Formula Modeli Hakkında Yeni Bilgiler ##


    Tayvan merkezli lider donanım üreticilerinden Asus, Intel'in yılın ilk çeyreği içerisinde çıkması beklenilen X48 yonga setine yönelik önemli çalışmaları var. Zira firma yonga setinin lansmanına paralel olarak çok sayıda yeni modelini de kullanıma sunacak. Asus'un yeni modelleri arasında kuşkusuz en dikkat çekici modellerinden biri de oyunculara yönelik olarak hazırlanan özel ROG serisi dahilinde pazara sunulacak olan Rampage Formula modeli olacak. Muhtemelen DDR3 bellek desteğine sahip "Extreme" varyasyonu da çıkacak olan Rampage Formula modelinin detaylarına birlikte bakalım.

    Republic Of Gamers serisi dahilinde hazırlanan Rampage Formula modeli Intel'in en yeni çipseti olan X48'i kullanıyor. Sahip olduğu yonga seti itibariyle 1600MHz FSB desteğine sahip olan ve Intel piyasada satılan ve yakın zamanda çıkması beklenen çift ve dört çekirdekli 65nm-45nm tüm işlemcilerine destek veren anakart ayrıca DDR2 bellek desteği ile geliyor. 4 adet DIMM slotu bulunan anakart resmi olarak 1066MHz'e kadar tabi hız aşırtma ile çok daha yüksek bellek saat hızların destekleyebilmekte.

    Çift PCIe X16 slotu ile gelen anakart kullandığı yonga seti itibariyle fiziksel olarak 16X+16X Crossfire desteği de sunuyor tabi SLI desteği ise malum durumlardan ötürü bulunmuyor. PCIe X16 slotlarının yanı sıra anakart üzerinde 3 adet PCIe X1 slotu ve 2 adet te geleneksel PCI slotu yer almakta. Katı kapasitör kullanınan ve yüksek kalitede komponentlerden hazırlandığı ifade edilen anakart ısı iletim teknolojisini esas alan ve bakır tabanlı gelişmiş bir pasif soğutma ünitesine sahip. Anakartın kuzey köprüsünde yer alan X48 yongası ile birlikte güney köprüsünde ise ICH9R yongası yer alıyor.

    RAID 0, 1, 5 ve 10 desteği sunan 6a det SATA-II konnektörü ile gelen anakart üzerinde ayrıca JMicron çipi üzerinden PATA desteği de sunuluyor. Güney köprüsü tarafından kotrol edilen 12 USB 2.0 konnektörüne ve VIA'nın hazırladığı VT6308P yongası üzerinden iki adet Firewire (IEEE1394) portuna sahip olan anakart biri Marvell 88E8056 yongası sağlanan toplamda iki adet gigabit ethernet desteğine de sahip. Anakartın bir diğer önemli noktası PS/2 fare konnektörü olmayan anakart ile birlikte USB fare kullanımı gerekiyor. Asus Rampage Formula'da ses özelliği için harici Supreme FX II ses kartı kullanılıyor.

    Asus'un "high-end" segmetinde yer alan güncel anakart modellerini kullanan anakart üreticilerinin yakından tanıdığı Supreme FX II ses kartı üzerinde ADI1988B ses yongası yer alıyor ve bu yonga 7.1 kanal ses desteğini girişler için 92dB, çıkışlar içinse 101dB SNR değerini sağlayabiliyor ayrıca giriş ve çıkışlar için maksimum örneklendirme oranı ise 192KHz. Ses başarımı açısından ortalama bir kullanıcı için yeterli ve tatminkar bir performans sunduğu belirtilen Supreme FX-II ses kartının daha profesyoenl ihtiyaç ve beklenti sahibi kullanıcılar tarafından değiştirilmesi de mümkün.

    Peki X48 yonga setini kullanan Asus Rampage Formula'yı oyuncular ve performans odaklı anakart kullanmak isteyen kullanıcılar için çekici kılan veya üretici firma Asus'un üzerinde durduğu önemli özellikler hangileri birde isterseniz onlara sırasıyla bakalım.

    * Asus'un EPU (Energy Processing Unit) teknolojisi: Enerji tasarrufuna yönelik önlemler giderek artacak zira pek çok anakart üreticisi bu konuda çalışmakta. Bu konuda ilk somut adımı atan firma Asus olmuş ve firma aylar önce EPU adını verdiği enerji tasarruf teknolojisini duyurmuştu. Rampage Formula'da da yer alan bu teknoloji ile bilgisayar bekleme konumundayken %58, yük altındayken ise %7'ye varan oranda enerji tasarrufu sağlayabilmek mümkün.
    * Voltiminder LED: CPU, bellek ve yonga setinin voltaj durumunu LED'ler üzerinde farklı renk kodları ile gösterebiliyor.
    * External LCD POST diagnostics display: Asus'un geleneksel POST ekranları yerine geliştirdiği bu teknoloji ile çift haneli hata gösterim sisemine göre hata mesajını görebilmek mümkün.
    * Ayrıca anakart üzerinde pek çok detay ayarı ve hız aşırtma dostu özellik yer alıyor.

    Asus'un Rampage Formula kuşkusuz X48 yonga setine sahip en etkileyici anakartlardan biri olacak ve hız aşırtma seveler tarafından da ilgi görecek. Muhtemelen DDR3 bellek Rampage Extreme modelini de Formula modelini takiben piyasada görme şansına sahip olacağız. Asus'un Rampage Formula modelinin piyasaya çıkış tarihi ve fiyatı hakkında net bir bilgi bulunmuyor.







  • Bize SLI destekli ve ucuz anakartlar lazim inşallah yakinda stoklarda görebiliriz.
  • Asus anakart konusunda çok iyi
  • bu kart piyasaya damgasını vuracak gibi gözüküyor ama fiyatı da yüksek olur.
  • ASUS mühendisleri iyi çalışmışlar.Ama biz daha uygun fiyata performans ürünleri bekliyoruz.formula serisi gerçekten çok pahalı.Bide buna x48 in yüksek maliyeti eklenirse bu kart tahmini 400$ civarı bize gelir.Bizde babayı alırız.




  • haber için tesekurler
  • nvidia nın 790i sine %20 fln gibi bi fark çakarsa x58 leri sli destekli gorebiliriz :) ayrıca x48 le birlikte alt seviye p serisi cıkmayacak gibi. bizde malum gidip p35 alıcaz :(
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kaeln

    nvidia nın 790i sine %20 fln gibi bi fark çakarsa x58 leri sli destekli gorebiliriz :) ayrıca x48 le birlikte alt seviye p serisi cıkmayacak gibi. bizde malum gidip p35 alıcaz :(


    Hayır Intel X48 yonga seti dışında daha ekonomik modeller de hazırlıyor,

     ## Asus'un X48 Yonga Setli Rampage Formula Modeli Hakkında Yeni Bilgiler ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 21 Ocak 2008; 0:04:34 >
  • Anakart Performans Olarak Çok İyi Olucagı Aşikar. Nedense Pasif Sogutmanın Sekli Pek Hoş Gelmiyor Göze Gigabyte Gibi Logolu Tasarım Kullansa Cok Daha Güzel Olurdu.
    Birde Dıkkatimi Çekti X38 Maxsimus Formulada Melez Sogutma kullanmıstı Asus Acaba x48 de de Kullanıcakmı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi istanbul2007 -- 21 Ocak 2008; 0:16:13 >
  • Bu kartı büyük ihtimalle alırım bakalım çıksında!!!
  • p45 orta seviye iyi ile extreme arasi bişi GÜzel bence
  • Global dünya bu fiyatları artık protesto etmeli.Yeter artık 400$ lık fiyatlar görmek istemiyoruz
  • kaç dolar olucak acaba 1 kaç tane fiat bis alırız o paraya
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    Global dünya bu fiyatları artık protesto etmeli.Yeter artık 400$ lık fiyatlar görmek istemiyoruz


    +1. Çipset maliyeti 70$ + Asus + Bakır düşünülürse 400$ (veya çok yakın) rahatlıkla olur.
  • 3 kg lık kart yapmıslar yıne
    gıttıkce agırlasıyor pclerımız :)
    ama kart olabıldıgınce goz alıcı
  • Kart çok kral gözüküyo ama fiyatı da çok kral olur bizde arkadaşın dediği gibi babayı alırız.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Albatros83


    quote:

    Orjinalden alıntı: Hirotaro

    Global dünya bu fiyatları artık protesto etmeli.Yeter artık 400$ lık fiyatlar görmek istemiyoruz


    +1. Çipset maliyeti 70$ + Asus + Bakır düşünülürse 400$ (veya çok yakın) rahatlıkla olur.


    Sadece bu bordlar pahalı olsa gene iyi, üst seviye bordlar pahalandıkça alt seviyeyide yukarı çekiyor, eskiden üst 150-180 altta 50-80 $ arasıydı, şimdi en sıradan bordlar bile 160-190$ arası oldu
  • artık X48 ler gelsinde bu bekleyiş sona ersin
  • bu anakartın fiyatıda uçuk olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.