Şimdi Ara

## Intel'den Yeni Grafik İşlemciler; X4500 HD, X4500 ve 4500 ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
5.398
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Intel'den Yeni Grafik İşlemciler; X4500 HD, X4500 ve 4500 ##


    Intel'in an itibariyle en güçlü IGP çözümü G35 ile gelen GMA X3500


    Kullanıcıların büyük bir bölümü grafik endüstrisinin en büyük isimleri olarak ATi ve Nvidia'yı bilir fakat hazırladığı dahili grafik işlemciler ile Intel de pazarda son derece etkin ve önemli bir role sahip. Zira sadece satılan dizüstü bilgisayarların bile çok büyük bir bölümünde Intel'in dahili grafik işlemcilerinin kullanıldığını dikkate aldığımızda durum biraz daha net anlaşılacaktır.

    2009-2010 yıllarına dönük olarak Larrabee kod adlı harici bir grafik çözümü üzerinde kapalı kapılar ardında çalışan Intel cephesinde firma CEO'su Paul Otellini geçtiğimiz aylarda yapılan IDF'te IGP yani entegre grafik işlemcilerin zamanla daha da önem kazanacağını ve firma olarak bu konuya da ciddi şekilde eğileceklerini ifade etmişti.

    Intel'in hazırladığı yeni yonga setlerinde kullanılacak yeni grafik işlemcilerinin bazı detayları da gün yüzüne çıktı. Açıkçası GMA X3500 IGP'sini kullanan G35 yonga setini bir açıdan askıya alan ve üzerine fazla yoğunlaşmayan Intel cephesinde gözler G45 yonga setine çevrilmiş durumda. Firma entegre grafik işlemciye sahip G45, G43 ve G41 yonga setlerini önümüzdeki aylarda duyurmaya hazırlanıyor.

     ## Intel'den Yeni Grafik İşlemciler; X4500 HD, X4500 ve 4500 ##


    Intel'in yeni grafik işlemcilerinden G45 ve G43'ün yılın ikinci yarısında daha ekonomik çözüm olan G41'in gelecek yılın başında kullanıma sunulması bekleniyor. Birkaç ay içerisinde çıkacak olan G45 yonga seti sahip olduğu özellikerin yanı sıra beraberinde getireceği X4500 HD kod adlı yeni grafik işlemcisi ile de dikkat çekecek gibi gözüküyor. Şimdi isterseniz detaylara birlikte bakalım.

    Intel'in 45nm Penryn işlemcileri de olmak üzere güncel işlemcilerine tam destek verecek olan G45 yonga seti DDR3 bellek desteği ile gelecek ve açıkçası DDR2 varyasyonunu olup olmayacağı şu an için bilinmiyor ama X48'i de dkkate aldığımızda Intel muhtemelen DDR2 desteği sunan entegre grafik işlemcili yonga seti de hazırlayacaktır ki bu belki G45 de olabiliyor. Yeni yonga seti 4 adet DIMM slotu üzerinden 16GB'a kadar DDR3 1333MHz bellek desteğine sahip olacak.

    G45 yonga seti ile birlikte Intel'in yeni grafik işlemcisi X4500 HD gelecek. Intel'in X4500 HD grafik işlemcisi firmanın yeni nesil dahili grafik işlemciler arasındaki en güçlü model olacak. Donanımsal video hızlandırma teknolojisine de sahip olacak yonga seti yüksek tanımlı videolara da tam destek sunacak. HDCP desteği de olacak G45 IGP'si tahmin edebileceğiniz üzere DirectX 10 desteği ile gelecek. Yeni nesil bağlantı arabirimleri ile de uyumlu olacak G45 yonga seti HDMI ve DisplayPort desteğine de sahip olacak.

     ## Intel'den Yeni Grafik İşlemciler; X4500 HD, X4500 ve 4500 ##


    Intel yeni grafik işlemci ailesi ile birlikte G33 yonga setine göre 3 kat G35 yonga setine göre ise 1.7 kata varan oranda performans artışı sağlamayı hedefliyor. Tabi bahsi geçen oranların 3DMark 2006 için geçerli olduğunu da ifade edelim. X4500 ve 4500 IGP'leri ise daha çok donanımsal video hızlandırma teknolojisi başta olmak üzere bazı ek özelliklere sahip olmamaları ile X4500 HD'den ayrılacaklar. Her 3 grafik işlemcisi de belirttiğimiz gibi DirectX 10 desteği sunacaklar.

    Bu arada merak edenler için yeni grafik işlemcilerinin hangi yonga setleri ile geleceğini de ifade edelim. X4500 HD IGP'si G45, X4500 G43 ve 4500 IGP'si ise G41 yonga seti ile birlikte gelecek. Tabi tüm bu özelliklerin yanında Intel'in yeni yonga setlerinin ICH10 köprüsü ile gelmesi ve genişleme olanakları açısından çok daha geniş imkanlar sunması bekleniyor. Bakalım AMD'nin RS780, Nvidia'nın 8200 ve Intel'in G45'i arasındaki rekabet nasıl şekillenecek birlikte bekleyip göreceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 20 Ocak 2008; 14:44:23 >







  • intel gmax3100 ü ii diye duymuştum 3500 ü çıkarmışlar
    bu işin sonu ii değil
  • pardon yanlış yazdım 4500 müş
  • Artık herkes kendi ana kartını ve kendi ekran kartını üretmeye başlayacak desenize... nvidianın SLI desteği vermediği intel, bakalım nasıl bir politika izleyecek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bestercan -- 20 Ocak 2008; 14:48:46 >
  • biri bu teknoloji hızını durdursun
  • quote:

    Orjinalden alıntı: karavanasamonur

    biri bu teknoloji hızını durdursun

    niye durdursun ki?teknoloji gelişsin ki iyi parçaları daha ucuza alalım.bu arada intelin de karışmadığı bir alan kalmadı.ama adamlar da çoğu işin altından kalkıyorlar.demek ki olay ar-ge ye bakıyor.
  • bomba olucak saolsn haber icin
  • İntel yılladır bu işin içinde hatta ve hatta pazar lideri durumunda bakmayın kaliteli yonga yani gamer için üretim yapmasada bu işte baya iyiler.Bence bu yıl bir süprizle sli ye rakip ürünler gelebilir.Gerekli herşeye sahipler çünkü...
  • ya ben bişeyi çok merak ediyorum acaba ekran kartlarına normal desktop işlemci koysalar daha iyi olmazmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2F5323DB8 -- 20 Ocak 2008; 15:07:18 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gktgys

    ya ben bişeyi çok merak ediyorum acaba ekran kartlarına normal desktop işlemci koysalar daha iyi olmazmı?


    Bu çok komplike ve teknik bir konu olmakla birlikte şu kadarını söyliyeyim, Intel'in hazırlıklarını sürdürdüğü Larrabee kod adlı harici grafik çözümü belirttiğine yakın bir konsepte sahip olacak ama 2009 sonu veya 2010 başına kadar bekleyeceğiz.

    Not: Intel Larrabee kod adlı grafik projesinin ilk örneklerini geliştiricilere yıl sonunda vermeye başlayabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 20 Ocak 2008; 15:13:41 >
  • İntek kendi ekran kartlarını üretmeye başlarsa heee o zaman tekel olma yolunda iyi bir adım atar o zamana kadar amd kendini toplaması gerek!!!
  • hiç endişelenmiyorum zamanında intelin onboard ekran kartını kullanıyordum oyunların yüzde 80 ni açmıyordu 2 sene de bir driver çıkıyordu :) nvidia ati varken kim bakar intele
  • aa şimdi nvidia ile atiye ayıp oldu ama.. intel veya diğer firmalar böle çözümler getirilirse, nvidia ve ati milleti nasıl kazıklar sonra ?

    8800, 8800G, 8800GT, 8800GTX, 8800 ulta, 8800 süper manyak sonra 8001, 8801GT gibi modelleri çıkarararak milletin nasıl aklını karıştırcaklar sonra.. çok ayıp..
  • o zaman ilerisi için; Nvidia serisi, Ati serisi, İntel Serisi, olacak.. Sizce hangisi karizma
  • quote:

    Orjinalden alıntı: max975

    İntek kendi ekran kartlarını üretmeye başlarsa heee o zaman tekel olma yolunda iyi bir adım atar o zamana kadar amd kendini toplaması gerek!!!



    dediğin gibi birşey olursa ve umarım olmaz parça fiyatları acaip uçuk bi hal alır düşünmek bile istemiorum
  • aslında intelde işin içine karışsa hada iyi rekabet olmaz mı
  • haber için tesekurler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Zortul

    aslında intelde işin içine karışsa hada iyi rekabet olmaz mı

    tabi ki bir firmanın tekel olma ihtimali daha da azalır.. örneğin 8x serisi ile nvidia tekel konumuna düştü ve bir müddet fiyatlar rekabetten uzak tamamen firmanın keyfitetinde idi. aynı şekilde 8800GT yede bakarsak bu fiyattan girmesinin nedeni rekabetin oluşumu aksi halde daha yüksek fiyattan nvidia piyasaya sürebilirdi.. atide aynı şekilde yeni kartlarını piyasadaki rekabet nedeniyle agrasif tutmak zorunda kaldı.. piyasaya girecek artı bir firma bizlere olumlu olarak yansıyacaktır.. umarım intelde bu grafik işine girer..
  • 1. Amd-Ati
    2. Nvidia
    3. İntel

    intel 6 aydır dx10 destekli sürücü hazırlıcak çıkarttıgı yonga setlerinin modası geçti ama nedense dx10 destegi bir türlü gelemedi acaba donanımsal olarak desteklemiyorda satış politikası olarakmı destekliyor siz ne dersiniz?
  • intel gpular sürücü soğunlarıyla boğuşacaktır ama rekabet açısından iyi haber.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.