Artık eskisi gibi kedi-köpek ile uğraşmayacaklar.Captcha sistemi kaldırıldı. 100 Mb olan Upload sınırı 200 MB'a çıkarıldı. Eski sistemde hem kedi-köpek ile uğraşıyorduk, hemde bekleme süresi derdi yüzünden modeme reset atmak zorunda bırakılıyorduk. Bu sistemde devre dışı bırakıldı. Artık Free'ler bir download bittikten sonra diğer download'a sadece 1 dakika bekleme süresi ile download'a devam edebilecekler. Rapid-Share Free'lere bu kadar iyilik yaptı, karşılıksız deil tabiki. Bunların yanında Free userlara indirme sınırı getirdi, Free'ler maksimum 500 Kilobit yani saniyede maksimum 62.5KB ile download edebilecekler.
Premium User
Eski sistemde 25 GB olan indirme limitini 50 GB'a çıkarmışlardı. Herkes sevinmişti bu habere ama daha sonra Günlük 10 GB Sınırını getirdi. Yeni sistem ilede bunu bir nebze kaldırdı. Günlük 4 GB indirdiniz diyelim, 6 GB Birsonraki güne transfer ediliyor. İki gün download yapmassanız Üçüncü gün 30 GB indirebilirsiniz. Bu toplamlar 50 GB'ı geçemez. Eski sistemde Uplaod ettiğimiz dosyalardan puan kazanmak için en az 1 MB Boyutunda bir dosya upload etmek zorundaydık.Bu 3 MB'a çıkarıldı. Birde Puanlar ile ilgili bir durum var. Eski sistemde Sadece Free User'ların indirdiklerinden puan kazanıyorduk. Artık Premium'ların indirdikleri ilede kazanacağınız.Ama günlük '' 255 '' puanla sınırlı.
*** YENİ ***
Eklenmesini istediğiniz bilgileri belirtiniz.
*** YENİ ***
Rapid-Share Premium Flashget senkronizasyonu nasıl yapılır ?
Rapid-Share Sistemi Özellikleri
**** günümüz standartlarında nerdeyse sınırsız denilebilecek 4.5 Petabytes web alanına ve 230 Gigabit/saniye bandwidth aralığında bir network altyapısına sahip isviçre merkezli bir bilişim şirketidir.
Kullanıcılarına daha iyi hizmet vermek için sistemine sürekli yeni ve güçlü sunucular eklemekte ve hızla büyümeye devam etmektedir.
Webhosting standardına yeni bir yaklaşım kazandıran Rapid-Share aynı zamanda kullanıcılarına sunucuları üzerinde bulundurdukları dosyaları diğer kullanıcılarla paylaşma olanağı sağlamaktadır.
Rapid-Share'e eklenen her dosya için bir adet paylaşım ve bir adet silme linki verilmekte ve kullanıcılar istedikleri süre boyunca dosyalarını paylaşma, daha sonra istedikleri anda silme olanağına sahip olmaktadırlar.
Aynı zamanda diğer kullanıcıların sistemde bulundurdukları dosyaları paylaşım linki üzerinden bütün internet kullanıcıları ücretsiz ama belirli kısıtlamalar dahilinde download edebilmekte, Rapid-Share Premium hesap satın alan kullanıcılar ise sınırsız olarak (Günlük 5 GB Limit dahilinde) download edebilmektedirler..
Hangi Download kuralları geçerlidir?
- Free (ücretsiz) kullanıcılar download işlemine başlamadan önce bazı harf ve karakterler girmek ve bir süre beklemek zorundadırlar. - Free kullanıcılar 1 saat içinde yalnızca izin verilen belirli bir miktarda indirme yapabilme olanağına sahiptirler. - Free user eğer Rapid-Share kullanımı ile ilgili ihlalde bulunursa sistemi bir daha kullanımı yasaklanır.
Premium Puan nedir?
Yeni üyeliklerde 8000 Puan, Üyelik süresinin uzatımlarında ise uzatılan her ay için 1000 Puan kazanırsınız. Ayrıca Premium hesabınızla upload ettiğiniz dosyaların Free kullanıcılar tarafından her download edilişinden 1 puan kazanacaksınız. Dosya boyutunun 1 Mb üstünde olması ve Download eden kullanıcının son 1 saat içinde en fazla 5 Puan kazandırmıs olması gereklidir. Upload ettiğiniz dosya ne kadar fazla download edilirse o kadar fazla puan kazanıp, daha sonra kazandığınız puanları Premium hesaba çevirebilir ve üyelik uzatmak (extend) için kullanabilirsiniz. 10000 Puan = 1 Ay ücretsiz üyelik.
Yarıda kalan Download işlemini devam ettirebilirmiyim? (Resume desteği)
Yalnızca Premium kullanıcıları Resume desteğine sahiptir. Aynı zamanda Download Hızlandırıcı (Accelerator) desteği de Premium kullanıcılarına sunulmaktadır. Yarıda kalan, tamamlanamayan download işlemlerinizi kaldığınız yerden devam ettirebilmeniz için Premium hesabınız olması gerekmektedir. İndirme yöneticileri yardımıyla bu özelliği kullanabilirsiniz.
Hangi İndirme yöneticilerini kullanabilirim?
Getright, FlashGet, GoZilla ve IDM programlarını kulanabilirsiniz.
İndirme yöneticisi kullanmak istiyorum ancak bir türlü indirme yapamıyorum. Neden?
İndirme yöneticilerini kullanabilmeniz için öncelikle rapid-share.com Premium-Zone'a login olarak Options sayfasına girmeli ve Direct-Downloads özelliğini seçili duruma getirmelisiniz. Ancak öncelikle E-Mail adresiniz tanımlı değilse Emailinizi tanımlayın. Emailinizi tanımladan Options sayfasında değişiklik yapamazsınız.
Daha sonra İndirme yöneticinizin Http-Auth ya da Sunucuya Oturum Aç özelliğini aktive ederek Premium kullanıcı bilgilerinizi kaydetmeniz gereklidir.
FlashGet programında menude Araçlar\Varsayılan İndirme özellikleri'ne tıklayarak Sunucuya Oturum Aç seçeneğini aktive etmeli ve Premium kullanıcı bilgilerinizi girmelisiniz.
Upload ettiğim dosyaları silebilirmiyim?
Tabi ki. Rapid-Share sistemine dosya upload ettiğinizde size 2 adet link verilir. Biri isterseniz internet kullanıcılarıyla paylaşma olanağı tanıyan download linkidir. Diğeri ise sadece sizin bilmeniz gereken Silme (delete) linkidir. Bu link kullanıldığında anında dosyanız silinir. Dosyanızın silinmemesini istiyorsanız bu linki kimseyle paylaşmamanızı hatırlatırız.
Upload ettiğim dosyalar ne kadar süreyle sistemde kalır?
Premium kullanıcılarının dosyaları üyelikleri devam ettiği sürece kesinlikle silinmez. Premium üyelikler süresi bitmesinin ardından 30 gün içerisinde uzatılmazsa kapatılır. Kapatılan hesaplara ait tüm Uploadlar ve Puanlar geri dönüşü olmayacak bir şekilde silinir. Ücretsiz kullanıcıların dosyaları download işlemi olmazsa 90 içinde silinir.
Direct Downloads nedir ?
Direct-Downloads seçeneğini seçili duruma getirmeniz download linklerine tıkladığınızda *Server* (Sunucu) seçme zorunluluğu olmadan sistemin sizi trafiği en az yoğun sunucuya otomatik olarak yönlendirmesi için kullanılmaktadır. Ayrıca sizin için en hızlı olduğunu düşündüğünüz sunucuyu seçerek her zaman otomatik olarak o sunucudan indirme yapmanız için de kullanılabilmektedir. Eğer bir indirme yöneticisi program kullanmak istiyorsanız Direct-Downloads seçeneğinin aktif olması zorunludur.
Free zone'den Premium hesap yapılırmı ?
Evet yapılır.Collector's-Zone hesabınızdaki dosyaları başkaları indirdiğinde sizde puan kazanırsınız.10.000 Puan'da 1 Aylık Premium hesap kazanırsınız.
Yukardaki cevaptan doğan Soru Collector's-Zone nedir ?
Rapid-Share Free olarak Herangibirşey Upload ettiğiniz zaman Collector's-Zone hesabı açabilirsiniz.Daha sonra o hesaba giriş yaparakta başka şeyler upload edebilirsiniz.
Rapid-Share hesabını nereden alabilirim?
www.rapidshare.com adresinden Paypal yolu ile alabilirsiniz.Kredi kartı olmayan kullanıcılar içinde Rapid-Share'in iki tane Türkiye bayisi bulunmakta.
¹ RapidShare Premium hesabınız ile günde 10 GB indirme yapabilme hakkınız bulunmaktadır.
² Süresi biten Premium hesaplar 30 gün içerisinde süre uzatımı işlemi yapılmazsa kapatılmaktadır. Premium hesap kapatıldığı takdirde yüklediğiniz tüm dosyalar silinir. Premium hesabınızın Upload limiti 500 GB dir. Premium üyeler için Rapidshare Manager programı vasıtasıyla 2000 MB boyutunda tekil dosya Upload edebilme imkanı mevcuttur.
Dikkat! : RapidShare başkalarıyla ortaklaşa kullanımı yasaktır ve engellenmiştir.
*** YENİ ***
Hala soruları olan varsa bu başlık altında sorsun yanıtlayalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eh®imeN -- 3 Temmuz 2008; 21:37:45 >
Benim bir sorum var.Birde merak ediyorum Internet hiziniz hizli olsa dahi(20gb)yukarida bahsettiginiz hizlandirici veya indirme programlari kullanmak gerekir mi?Birde hep merak etmisimdir.Buradan neler indirebiliriz? Kusura bakmayin belki sorularim tuhaf gelebilir ama gerçekten bilmiyorum ve hizli bir baglantim olmasina ragmen hiç download yapmiyorum! Evimde iyi bir ses sistemim var.O yuzen filmleri ve muzik dvd lerini hatta cd leri hep orijinal aliyorum(Birde sanatçiya ve emege saygi olarak) Raopd den alinan film veya muzikler kalitelimidir?Yani orijinalmidir veya yasalmidir? Cevaplar için çok tskler
Benim bir sorum var.Birde merak ediyorum Internet hiziniz hizli olsa dahi(20gb)yukarida bahsettiginiz hizlandirici veya indirme programlari kullanmak gerekir mi?Birde hep merak etmisimdir.Buradan neler indirebiliriz? Kusura bakmayin belki sorularim tuhaf gelebilir ama gerçekten bilmiyorum ve hizli bir baglantim olmasina ragmen hiç download yapmiyorum! Evimde iyi bir ses sistemim var.O yuzen filmleri ve muzik dvd lerini hatta cd leri hep orijinal aliyorum(Birde sanatçiya ve emege saygi olarak) Raopd den alinan film veya muzikler kalitelimidir?Yani orijinalmidir veya yasalmidir? Cevaplar için çok tskler
İndirme yöneticilerini kullanmak size kalmış tabiki kullanmak sizin için + olucaktır.
Rapid-Share'den aklınıza gelen herşeyi indirebilirsiniz.
Filmler ve müzikler kalitelidir tabiki Filmlerde DVDRip HDRip seçenekleri bulunmakta.Müziklerde ise albüm çıkar çıkmaz indirebilirsiniz rapidden.Tabiki yasak deildir. Yanlış anlaşılmasın rapid yasaldır.Filmler müzikleri indirmek yasal deildir.
Google'dan aratarak bu müzik , film vs.'lere ulaşabilirsiniz.Bunların %95'i Rapid-Share linkidir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eh®imeN -- 17 Ocak 2008; 14:55:05 >
İndirme yöneticilerini kullanmak size kalmış tabiki kullanmak sizin için + olucaktır. Rapid-Share'den aklınıza gelen herşeyi indirebilirsiniz.
Filmler ve müzikler kalitelidir tabiki Filmlerde DVDRip HDRip seçenekleri bulunmakta.Müziklerde ise albüm çıkar çıkmaz indirebilirsiniz rapidden.Tabiki yasak deildir. Yanlış anlaşılmasın rapid yasal filmleri müzikleri vs. indirmek yasal deildir.
Google'dan vs arataran film müzik vs indirebilirsiniz.Nette bulunan bu filmlerin vs. %95'i Rapid linklidir.
İndirme yöneticilerini kullanmak size kalmış tabiki kullanmak sizin için + olucaktır.
Filmler ve müzikler kalitelidir tabiki Filmlerde DVDRip HDRip seçenekleri bulunmakta.Müziklerde ise albüm çıkar çıkmaz indirebilirsiniz rapidden.Tabiki yasak deildir. Yanlış anlaşılmasın rapid yasaldır.Filmler müzikleri indirmek yasal deildir.
Google'dan aratarak bu müzik , film vs.'lere ulaşabilirsiniz.Bunların %95'i Rapid-Share linkidir.
20 mb hızın olsa .. bir tane rapidpremium şifresi kurtarmaz..
bu arada .. indirme yöneticisi herzaman gereklidir..
neden diyecek olursanız..
yarım kalan downloadlarınıza sonrada devam edebiliyorsunuz..
Rapid-Share günümüz standartlarında nerdeyse sınırsız denilebilecek 4 Petabytes web alanına ve 180 Gigabit/saniye bandwidth aralığında bir network altyapısına sahip isviçre merkezli bir bilişim şirketidir.
20 mb hızın olsa .. bir tane rapidpremium şifresi kurtarmaz..
bu arada .. indirme yöneticisi herzaman gereklidir..
neden diyecek olursanız..
yarım kalan downloadlarınıza sonrada devam edebiliyorsunuz..
Orasıda doğru.20 MB Bağlantı olsa rapid pre dayanmaz bre
benim bir sorum olacak yeni konu açma gereği duymadım eğer tam anlamıyla cevap gelmezse açarım.
Rapiddshare premium kullanıcısıyım indirme yöneticisi olarak IDM kullanıyorum.Fakat 20 gb indirmeme rağmen(NetLimiterdan baktım 19 küsür yazıyordu) rapidde 25 gb indirdin diyordu DM lerin böyle bir soruna yol açtığını biliyorum çözüm ne olabilir.IDM klasik olarak 8 koldan çekiyor ama eğer bunu 1e düşürürsem (nasıl yapılacağını anlatırsanız sevinirim) bu sorun ortadan kalkar mı.çünkü forumda Fget ile bunun deneyi yapılmıştı ancak idmde nedendir nasıl olur bir bilgim yok.