Şimdi Ara

## Nvidia'nın IGP'li Yeni Intel Yonga Setleri Nisan ve Ağustos Aylarında ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Nvidia'nın IGP'li Yeni Intel Yonga Setleri Nisan ve Ağustos Aylarında ##


    Anakart üreticilerine dayandırılan bir habere göre, Nvidia'nın Intel işlemciler için hazırlamakta olduğu dahili grafik işlemcili yeni yonga setleri Nisan ve Ağustos aylarında anons edilecek. Firmanın hazırlamakta olduğu yonga setlerinden MCP7A kod adlı olan varyasyon Nisan ayında duyurulacak ve entegre grafik işlemcili iki versiyonu olacak ki bunlar MCP7A-U ve MCP7A-S. Her iki model de 1333MHz FSB, DirectX 10, HDMI, DVI, HDCP, ve PureVideo HD gibi teknolojilere sahip olacaklar. Intel'in geçtiğimiz sene içerisinde piyasaya sürdüğü ve açıkçası pek başarı yakalamadığı tek kanal bellek desteği sunan MCP73 yonga setinin aksine MCP7A yonga seti çift kanal bellek desteğine sahip olacak ve Hybrid SLI teknolojisi ile gelecek. MCP7A serisi dahilinde yer alan iki yeni yonga setinden MCP7A-U'nun FOB (Free on Board) maliyetinin 80$, MCP7A-S modelinin ise 70-75$ arası olacağı söylenirken Nvidia'nın G45 karşısında MCP7A serisine güvendiği de gelen haberler arasında. Diğer yonga seti MCP7C ise Ağustos ayında anons edilecek. Tek kanal bellek desteğine sahip olan anakart 1333MHz FSB uyumluluğuna sahip olacak ve DMI, DVI, HDCP ile PureVideo HD desteğini de yanında getirecek. MCP7C yonga setinin FOB maliyetinin ise 60-65$ arası olacağı söyleniyor. Bu arada Nvidia, dahili grafik işlemcisi olmayan MCP7A-H modeli üzerinde de çalışıyor. Tek kanal bellek desteği ile gelecek ve 1333MHz FSB'li işlemcileri ile çalışabilecek olan yonga setinin çıkış tarihi ise henüz bilinmiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 8 Ocak 2008; 9:59:55 >







  • intel nvidia dan set alacak ? kendisinin çalışmalrı ne oldu. enteğre grafik çözümleri pek olmasada intelin kendi çözümünü kullanmasını beklerdim ben ama demek ki maliyet avantajı yada daha başka avantajlar varki nvidia yla anlaşmış
  • Nvidia, Intel işlemcileri destekleyen Hybrid SLI chipsetleri ile çıkışa geçecek bence. Böylelikle, Nvidia anakart ve ekran kartı ve intel işlemci üçlüsüyle hem performans anlamında hemde performans/fiyat anlamında çok iyi bir sistem kurulabilecek. Üstelik güç tüketimide minimuma inecek.

    Kulağa Nvidia'nın 2008'in ikinci çeyreğinde Intel işlemciler için çıkaracağı Hybrid SLI bir anakartla, Q9300 ikilisi hoş geliyor. Ama fiyatlarda önemli. Nvidia, yine çok uçuk fiyatlar belirlerse anakartları için benim gibi düşünen kullanıcıların tercihi muhtemelen AMD'nin RS780 chipsetinden yana olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 8 Ocak 2008; 10:42:32 >
  • intel nvidea ortaklığı slı de olsa iyi olacak!!!!
  • quote:

    Orjinalden alıntı: scarce

    intel nvidia dan set alacak ? kendisinin çalışmalrı ne oldu. enteğre grafik çözümleri pek olmasada intelin kendi çözümünü kullanmasını beklerdim ben ama demek ki maliyet avantajı yada daha başka avantajlar varki nvidia yla anlaşmış

    arkadaş bence sen haberi bir daha oku(yada ben yanlış anlıyorum) intel nvidia'dan entegre gpu almayacak.nvidia yeni chipset yapacak ve intel işlemciler için (doğru anladım sanırım)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    Nvidia, Intel işlemcileri destekleyen Hybrid SLI chipsetleri ile çıkışa geçecek bence. Böylelikle, Nvidia anakart ve ekran kartı ve intel işlemci üçlüsüyle hem performans anlamında hemde performans/fiyat anlamında çok iyi bir sistem kurulabilecek. Üstelik güç tüketimide minimuma inecek.

    Kulağa Nvidia'nın 2008'in ikinci çeyreğinde Intel işlemciler için çıkaracağı Hybrid SLI bir anakartla, Q9300 ikilisi hoş geliyor. Ama fiyatlarda önemli. Nvidia, yine çok uçuk fiyatlar belirlerse anakartları için benim gibi düşünen kullanıcıların tercihi muhtemelen AMD'nin RS780 chipsetinden yana olacaktır.



    Aynen katılıyorum. Ama nvidia nın pahalı politikasınadan ve AMD nin agresif fiyatlarında kullanıcıların yine de AMD tercih edeceklerini düşünüyorum.




  • intel&nvidia evliliği gelir mi acaba ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: serenissimo

    intel&nvidia evliliği gelir mi acaba ?
    Allah (cc) göstermesin!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.