HWA OC Team , takım atelyesinde yapılan testlerde tamamen hava soğutma ile super pi 1m hesaplamasında 10sn barajının altına inerek 9,93sn'lik değer elde etmiştir. Sisteme herhangi bir iyileştirme (tweak) yapılmamıştır.
Test Sistemi:
. Intel QX9650 Retail . ABIT IX38 Quad GT Anakart . OCZ PC8500 Reaper 590fsb 4-4-4-10-2,5V . Zotac 8800GT . Silverstone 1kW Güç Kaynağı . CPU hava soğutma 1,69V idle
Hocam sen bilirsin. Bu soğutucu ve fan takımı muhtemelen q9300 ü de 4 GHz'te çalıştırabilir hatta benim tahminim Big Typhoon da bunu yapabilir. Ancak bir sorun var. q9300'ün çarpanı 7.5 olduğundan bunun için 550 fsb de çalışacak bir anakart lazım. Bunu sağlayacak önerebileceğin anakartlar nelerdir ?
Hocam sen bilirsin. Bu soğutucu ve fan takımı muhtemelen q9300 ü de 4 GHz'te çalıştırabilir hatta benim tahminim Big Typhoon da bunu yapabilir. Ancak bir sorun var. q9300'ün çarpanı 7.5 olduğundan bunun için 550 fsb de çalışacak bir anakart lazım. Bunu sağlayacak önerebileceğin anakartlar nelerdir ?
şu an için bu sorunun cevabı biraz hayal gibi
elimizdeki 9550 8.5 çarpan olmasına ramen 4 ghz ye vuramıyoruz ha işlemci gidecek ama güncel bordlar bu fsbyi yani 550 fsbyi yapmaları biraz gazoz ağacı misali
intel bu yeni işlemcileri ile herkesin extreme işlemciler hızına çıkmasını engellemek istemiş ve bunu yapmış, artık yüksek mhz isteyenler mecburen 1000 usd üzerinde fiyatlar ödeyerek çarpanı açık olan extreme işlemcileri alacaklar
Kaliteli anakartlar bana yapabilir gibi geliyor. Birde daha az önbelleği olduğundan q9300 daha az ısınır ve daha iyi o/c olur diye tahmin ediyorum. Malum birinde 12 mb. diğerinde 6 mb. önbellek var. Önbelleğin performansa katkısıda %1-2 arası. Önemsemeyebiliriz kısacası.
OO tansel de gelmiş. Valla arkadaşlar dün akşamki testte işlemci gerçekten güzel gitti hava soğutma ile. Eski serilerde 4700 mhz yapmak için göbeğimiz çatlıyordu açıkçası
ASUS MAXIMUS FORMULA, INTEL Q9450, 4GB GSKILL 8000, 1024 MB POWERCOLOR 3870 X2, 150GB WESTERN DIGITAL RAPTOR, 2x250 GB WD HDD, 500 GB WD HDD, 22" SAMSUNG 223BW, LG SATA 16X DVD-RW, Z5500 5+1, G5 MOUSE, RAZER CONTROL PAD, SILVERSTONE DECATHLON 750W PSU, LIAN LI V-2000 CASE 60GB PLAYSTATION 3 NTSC-J XBOX 360 PAL ELITE NINTENDO WII NTSC-U
valla yaw bızım zamanımızda bız amd sandıagomuydu neydı ya onla oc yapardık bunlar ne bole 25 sn pı ıcın ahmet aykutla bır gun yırtınıp benı gecmıstı be
işlemciyi elime geçirsem neler yapıcam da işte, erzurumda balkon mod HAKİKİ hava soğutma Turizm Değer ama nedense bana öyle süper gelmiyor. e6600 le bile hava soğutma 12,797 yaptım, ben bu amatör halimle. qx9650... milyarlık işlemcinin yapabildiğinin bunlar olması bence normal değil.
Her ne kadar 12 sn. ile 9 sn. arasındaki 3 sn. gibi önemsiz bir fark varmış gibi görünsede. Günümüzde süper pi de 10 sn. altına inebilmek ayrı bir maharet ister.