Şimdi Ara

.:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!) (94. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4.542
Cevap
26
Favori
303.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zathura93

    evet ek paketi..bissürü yeni devlet var.oyuna 2 katı zevk katıyor
    quote:

    Orjinalden alıntı: GhosTurk


    quote:

    Orjinalden alıntı: zathura93

    Rise of nations thrones and patriots en baba strateji oyunu
    1vs2toughu alabiliyorum en fazla



    thrones and patriots ek paket mi ?? onu bi inceleme yapsa da birlileri görsek nasıl bişey

    not: @Jansay sana söylemedim ama hani çok istiyosan incelme yapmayı yap yani





    hangi yeni devlertler var acaba?




  • Arkadaşlar klübe girebilmek için ne yapmak lazım? Settlers seven birine yer var mıdır? :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Settlers

    Arkadaşlar klübe girebilmek için ne yapmak lazım? Settlers seven birine yer var mıdır? :)


    klube girmek için "girccem" demen ve sevdiğin STRATEJİ oyunu söylemen yeterli.jansay hemen seni alıcaktır
  • Sağol. O halde bende giriyorum:)

    Favoru Strateji Oyunum: The Settlers (Tüm Seri)
    Yapımcı: BlueByte
    Yayıncı: UbiSoft
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Settlers

    Sağol. O halde bende giriyorum:)

    Favoru Strateji Oyunum: The Settlers (Tüm Seri)
    Yapımcı: BlueByte
    Yayıncı: UbiSoft


    ok hoşgeldin @Jansay seni gördüğü zaman mutlaka ekler
  • quote:

    Orjinalden alıntı: GhosTurk


    quote:

    Orjinalden alıntı: Settlers

    Sağol. O halde bende giriyorum:)

    Favoru Strateji Oyunum: The Settlers (Tüm Seri)
    Yapımcı: BlueByte
    Yayıncı: UbiSoft


    ok hoşgeldin @Jansay seni gördüğü zaman mutlaka ekler



    Eklemez miyim? Eklerim tabi.

    Hoşgeldin settlersci kardeş ekliyorum.
  • ilk defa duydum settlers die bi oyun nasıl bişey bu??age of gibi mi??
  • Settlers, tıpkı tanıtımını yaptığım Knights and Merchants adlı oyun gibi ekonomi tabanlı bir strateji oyunudur.Tam da bu oyunun incelemesini yazmayı düşünüyordum, fakat fırsat olmuyordu sınavlardan.Yazacağız artık ne yapalım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SVGA

    Settlers, tıpkı tanıtımını yaptığım Knights and Merchants adlı oyun gibi ekonomi tabanlı bir strateji oyunudur.Tam da bu oyunun incelemesini yazmayı düşünüyordum, fakat fırsat olmuyordu sınavlardan.Yazacağız artık ne yapalım...


    Yaz yahu, özledik seni valla sınavları atlatınca 24 saat burada takıl.

    Bu arada sen de binbaşı olmuşun tebrikler.




  • oo tebrikler SVGA binbaşı olmuşuz.

  • beyler herkes oyun oynarken dinlediği müzikleri söylesin böylece yararlı biranket gibi bişey olur bize de yardımcı olu.
    ben age of oynarken (bazen) eğer dinlersem linkin park
    bizim arkadaş var simcity ustası o ogun sanlısoy dinlio şehir kurarken süper oluyormuş.artık age of oynarken de dinlemiom konsantrasyonumu bozuyor ama olsun
    başka strateji oyunu oynarken bişecikler dinlemiom
  • beni eklememişssiniz
    rise of nations ve aoe oynuyorum ama rise of yazın siz
  • STRANGHOLD LEGENDS INCELEME

    Yazı alıntıdır.Bence sh2 ve legend cursaderin tüm şan şöhretini ayaklar altına almıştır ve serinin içine etmiştir gerçekten.zaten mitolojiyi sevmezdim ama belki stranghold bana sevdirir olmadı.zaten 3d anime grafik kullanılmış neyse.bu arada trgamer.com sitesine teşekkür ederim buyrun:
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




    Efsaneler herkes için olmasa da, hayal gücü geniş olan insanlar açısından gerçekten çok etkileyicidirler her zaman. Masalımsı havaları, içerdikleri olağanüstü olaylar ve sıradışı karakterlerle efsaneleri okumak, dinlemek gerçekten heyecan vericidir veya en azından eğlencelidir. Peki ya yaşamak. Evet efsaneleri yaşamak. Bu gerçekten mükemmel olurdu. Belki gerçek hayatta, yaşanmamış efsaneleri yaşamak mümkün olmayacak hiç bir zaman, peki ya sanal dünyada. Evet, işte bunun için kollar sıvandı ve bir zamanlar haçlı seferi yapan askerler artık efsanelerin askerleri olup karşımıza çıktılar Stronghold Legends'te.


    Welcome My Liege

    Bilindiği üzere Stronghold serisi strateji tarzının tamamen bambaşka bir yanını sergilemektedir. Diğer tüm strateji oyunlarına göre çok daha gerçekçi bir oynanışa, daha mantıklı gelişim ve üretim seçeneklerine sahip olmasının yanı sıra, içerdiği bina, birim ve oyun içerisinde kullanılmış olan neredeyse herşey çok gerçekçi bir yapıda karşımıza çıkmıştı. Oyundaki tüm üretim seçenekleri bir başka seçenekle etkileşimliydi ki öyle olması da lazımdı. Örnek verecek olursak ekmek üretebilmek için oyunda buğday tarlası, değirmen ve fırın yapmış olmamız lazımdı. Bununla birlikte üretim ve gelişme seçenekleri serinin her oyunda daha da iyiye gitmişti. Savaşlar da diğer strateji oyunlarına göre çok farklı olmasa da farklı denilebilecek bir tarzdaydı ve en önemlisi oyunda ne olursa olsun bir kale kurulmalıydı. Etrafı duvarlarla çevrili olmayan kulelerle ve kulelerin üstüne dizilmiş okçularla desteklenmeyen bir kaleyi düşmanlara karşı savunmak gerçekten çok zordu. Bu da zaten oyunun Stronghold adını taşımasının en temel sebebi.

    Serinin her oyunu başta benim kişisel görüşüme göre oldukça başarılıydı.(Birçok kişi için Crusader hala serinin en iyisi olarak görülmekte) Her ne kadar hiç bir oyun sitesinden yüksek puanlar alamamış olsa da yine benim görüşüme göre Stronghold 2 de gerçekten kaliteli ve oynamaya değer bir oyundu. Ama birçok eksiği vardı ve hakikaten oyunun tadı damağımızda kalıyor tam doyuma ulaşamıyorduk. Seri her oyunda gelişti, gelişti ve yavaş yavaş taşlar yerine oturmaya başladıkça her şey daha iyiye doğru gitti. Son nokta olarak ise Stronghold Legends, seriyi bambaşka bir çehreyle çevreleyip karşımıza çıktı.
    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)

    Kral Arthur, Excalibur ve Camelot

    Oyunda çok bilinen bir efsanevi(bazılarına göre gerçekte de yaşamış) bir karakter olan Kral Arthur'un hikâyesini başka bir bakış açısından ve tamamen Stronghold çizgisine bağlı olarak yaşamaktayız. Babası Uther'in taşa saplamış olduğu kılıcı excalibur'u yerinden çıkartarak kral olan Arthur bu oyunda Saxon'lara karşı yanında Sir Lancelot, Gawain, Bedivere, Percival, Galahad, Gareth gibi şövalyeler ve Merlin ile birlikte mücadele etmekte. Guinevere de bu oyunda ismi geçen ve görebileceğimiz karakterlerden. Bunun dışında karşımızda başka düşmanlarda olacak tabii ki. Hikâye bilinen Kral Arthur hikâyesi olmanın dışına çıkıp bambaşka bir hal almış bu sefer karşısında Ice ve Evil olmak üzere iki farklı düşman daha bulunuyor Arthur'un. Bunun dışında bahsettiğim o diğer ırklara ait kampanyalar da bulunmakta oyunda. Oyunda Arthur'la oynadığımız kampanyada öncelikle excaliburu ele geçiriyor kral olup Camelot'u kurmaya ve daha sonra savaşlar yapıp galibiyetimizi ilan etmeye çalışıyoruz diyebilirim kısaca. Diğer ırklar ise tam tersine birbirlerine ve özellikle de Arthur'a karşı savaşıp onu yok etmek için uğraşıyorlar. Her ırkın kendine ait özel karakterleri daha doğrusu kahramanları var. İnsanlar için saydığım kahramanların dışında bir de bizi oyunun giriş ekranında karşılayan ejderhayı yapmamız mümkün. Fakat çok uzun ömürlü bir canlı değil maalesef.

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    Değişmiş mi Acaba...

    Oyunda görebileceğimiz gibi eski oyunda olan tüm binalar bu oyunda mevcut değil. Oyunda bulunması gereken binaların dışında, gereksiz sayılabilecek bazı binalar ve üniteler oyundan kaldırılmış ki çok isabetli olmuş. Açıkçası bu binaların yapılmasını gerektiren sebepler insanı oyundan soğutuyordu. Oyuna eklenen bir kaç bina daha var. Bazı binaların getirileri ve götürülerinde değişiklik olmuş. Onurun artmasını sağlayan binalar artık daha fazla. Oyunda asker üretimi için en önemli unsur onur puanı diyebilirim. Asker üretimi için demir madenleri, silah ve zırh yapıcısı(demirci) ve silah deposu yapmış olup, gerekli bütün araçları toplamış dahi olsanız gerekli onur puanına sahip olmanız lazım. Bunun mantığı, elinizde yönetme gücünüzün olduğundan fazla asker bulunduramıyorsunuz. Bunun dışında herhangi bir asker sayısı kısıtlaması olmaması çok güzel. Asker üretimi için gerekli olan bir şey de şehrinizde yaşayan insan sayısı. İnsanlar şehre mutlu oldukları sürece geliyorlar ve onların mutluluğunu sağlamak ise sizin tutum ve yönetiminize bağlı. Onlara bir şey vermek zorunda değilsiniz. Vergi alıp almamak , hatta tam tersine halka para dağıtabilmek tamamen sizin elinizde. Onların sizden tek istekleri, üretim yapabilecekleri gerekli binaları kurmuş olmanız ve dolayısıyla şehirde yeterli oranda yiyecek, eğlenecek yer olması. İnsanların ihtiyaçları ve istekleri çok fazla değil Stronghold Legends'da. Ekmek bulamazsanız pasta yiyin demeniz pek mümkün değil yani.(Kral'ın mutfağı halkınkine göre çok daha farklı) Açıkçası bir önceki oyunda halkı memnun etmek çok zordu. Eski oyuna göre grafiklerde gözle görülür gelişmeler var ama maalesef grafiksel olarak oyun çağın oldukça gerisinde kalıyor. Keşke tüm çizimler giriş ekranındaki ejderhanınki gibi yapılmış olsa diyesi geliyor insanın. Buna rağmen oyunda birçok efsanevi karakter ve kahramanlar olduğu için, birçok büyü ile ve dolayısıyla birçok efekt ile karşılaşıyoruz. Ama onlar her ne kadar etkileyici de olsalar yinede grafiksel olarak pek değerleri olduğu söylenemez.

    Seslendirmeler ve oyundaki diğer tüm sesler, serinin tüm oyunlarında olduğu gibi yine oldukça eğlenceli ve yerinde olmuş. Oyunda çok dikkat çeken müzikler yok fakat giriş müziği oldukça iyi diyebilirim ve oyun sırasında eski oyunun giriş müziğinin çaldığını duymanız da mümkün. O da güzel bir müzikti.

    Oyunda her şey iyi ve hoşta olsa oyunda kullanılan şeylerin efsaneler olması, oyunda kahramanlara ve özel karakterlere yer verilmiş olması, sanki oyunu biraz çizgisinin dışına çıkartmış, oyunun yıllardan beri oyuncuya vermeye çalıştıklarını bir anda silip atılmış ve ortaçağ savaşçılarının hikâyesini bambaşka, tamamen fantastik bir hikâyeye dönüştürmüş gibi görünüyor. Bu açıkçası oyunun ismine pek yakışır bir durum değil. En azından oyunun bu güne kadarki tutumuna tamamen ters bir durum. Fakat bunun oyundaki eğlenceyi arttırdığını söylemek gerekiyor. Karşımızda artık savaşacağımız sadece askerler ve şövalyeler değil, kahramanlar, özel birimler ve dev düşmanlar olacak. Oyunun Skirmish modunda ise eskisinde olmadığı kadar ayrıntı ve kaliteyle karşılaşıyoruz. Buna her ne kadar kalite denir bilmiyorum ama eski oyunda olmayan bazı olmazsa olmazları bu oyunda görmek beni gerçekten mutlu etti. Artık istediğimiz şekilde istediğimiz oyunu kurup istediğimiz düşmana karşı oynayabileceğiz. Bunu aynı şekilde oyunda var olan multiplayer modunda ağdan veya internet üzerinden diğer oyunculara karşı oynamanız mümkün.

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)



    Efsaneler Yaşar mı?

    Stronghold serisi benim her haliyle ilgimi ve beğenimi kazanmış bir seri olmuştur. Belki tarzının hoşuma gitmesinden dolayı belki de oyundaki detaylı oynanıştan dolayı. Her ne sebeple olursa olsun, Stronghold serisi her zaman oynanmaya layık bir seri olmayı başarmıştır ve kesinlikle son oyunu ile bunu çok daha fazla hak ediyor. Stronghold Legends kesinlikle serinin en iyi oyunu olmuş. Eğlence katsayısı çok daha yüksek, serinin diğer oyunlarına göre. Ben efsane, kahraman falan istemem diyenler hariç, serinin tutkunları ve türü sevenler için tavsiye edilebilecek bir oyun Stronghold Legends. Hepinize iyi oyunlar diliyorum.

    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)


    .:Strateji Oyunu Tutkunları:. (978 ÜYE!!!!!!!)




  • Rise Of Nations Thrones and Patriots taki devletler:

    Americans(power of innovation): ilk wonders hemen yapılıyor ve her asker+3food veriyor,her universiteye 1 scolar hediye ediyor..
    Aztecs(pow.of Sacrifice) :library de ilk military research yapılmıs oluyor.
    Bantu(p.of Migration) : +%100population.citizen ve askerler %25 daha hızlı hareket ediyor.
    British(p.o.Empire)
    Chinese (p.o.Culture): köleler,karavan ve merchantlar hemen uretiliyor.
    Dutch (p.o.Commerce):Caravan ve Merchant lar ates edebiliyor
    Egyptians(p.o.Nile): her devlete max.7 farm yapılabiliyor.ayrıca..örnegin,2.cagın wonderı olan colosus 1.cagda yapılabiliyor.yani her wonder bir cag onceden yapılabiliyor.
    French (p.o.Leadership) :supply wagon etrafındakilerin canını arttırıyor.
    Germans(p.o.Industry)
    Greeks(p.o.Philosophy): library research %10 daha ucuz
    Inca(p.o.Gold): wealth commerce limiti %33 daha fazla.
    Indians(p.o.Majesty): war elephants ucretsiz upgrade ediliyor ve %15 daha ucuz uretilinebiliyor.
    Iroquois(p.o.Nation) : askerler dost topraklarda sabit durdugu zaman gorunmez oluyor.
    Japanese(p.o.Honor): Farms %50 daha ucuz.Farm ve Fishermenler %25 daha cok kaynak uretiyorlar.
    Koreans(p.o.Tradition): kuleler %33 ucuz.Tamir etme %50 daha hızlı.oyuna fazladan 1 citizenle baslıyor
    Lakota (p.o.Plains): haritada bos olan her yere inşa yapabiliyor
    Maya(p.o.Architecture): binalar %20 daha guclu ve wonderlar %20 daha cabuk uretiliyor
    Mongols(p.o.Horde): mounted ler %10 ucuz ve %20 daha hızlı uretiliyor.
    Nubians(p.o.Trade): +1Caravan limit ..(tum ozellikleri market ustune)
    Persians (p.o.Ceremony): 2 baskent yapılabiliyor.
    Romans (p.o.Caesar): kaleler %25 daha ucuz ve %50 daha hızlı insa ediliyor
    Russians(p.o.Motherland)
    Spanish(p.o.Discovery) : Endustriyel cagdan once bir dock yapıldıgında heavy ship hediye ediyor.
    Turks(p.o.Siege): Citizens %33 ucuz ve asimilasyon %200 daha hızlı


    Thrones and Patriotstaki devletleri merak eden arkadaslara umarım yardımcı olabilmişimdir.
    Not:devletlerin tum ozelliklerini yazmadım.sadece o devleti daha ustun kılan ozelliklerini yazdım
    .




  • @GhosTurk
    stranghold legends yazısı için teşekkürler gerçekten güzel bir oyuan benziyor bulabilirsem oynayacağım ,en çok ejderler ilgimi çekti

    bu topicte iyice çeşit oyunlar çıkmaya başladı tam bir paylaşım topiği olmaya başladı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Jansay

    Yaz yahu, özledik seni valla sınavları atlatınca 24 saat burada takıl.

    Bu arada sen de binbaşı olmuşun tebrikler.


    quote:

    Orjinalden alıntı: GhosTurk

    oo tebrikler SVGA binbaşı olmuşuz.




    Sınavlarım bir bitse emin olun birçok inceleme yazısı yazacağım.Fazla sınavım da kalmadı aslında.Bugünlerde incelemelerime tekrar başlamayı düşünüyorum.Her an bir inceleme yazısıyla konuya tekrar katılabilirim hazır olun...
    Bu arada tebrikleriniz için teşekkürler.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: GhosTurk

    beyler herkes oyun oynarken dinlediği müzikleri söylesin böylece yararlı biranket gibi bişey olur bize de yardımcı olu.
    ben age of oynarken (bazen) eğer dinlersem linkin park
    bizim arkadaş var simcity ustası o ogun sanlısoy dinlio şehir kurarken süper oluyormuş.artık age of oynarken de dinlemiom konsantrasyonumu bozuyor ama olsun
    başka strateji oyunu oynarken bişecikler dinlemiom

    Oyun oynarken müzik dinlemiyorum, çok yorucu oluyor.Oynadığım strateji oyununa kafa patlatırken, bir yandan da müzik dinlemek beni çok yoruyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SVGA -- 25 Mart 2008; 21:11:54 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: .:Kutikul@:.

    @GhosTurk
    stranghold legends yazısı için teşekkürler gerçekten güzel bir oyuan benziyor bulabilirsem oynayacağım ,en çok ****r ilgimi çekti

    bu topicte iyice çeşit oyunlar çıkmaya başladı tam bir paylaşım topiği olmaya başladı


    görevim kardeşim sistem gereksinimlerini de yakında ytaıcam emin oliim de




  • zathura93

    Hoşgeldin ekledim.

    paylaşımın için sağol.


    SVGA

    Heyecanla dönmeni bekliyoruz.


    GhosTurk

    paylaşım için sağol.
  • yukarı (ya 3.sayfalara kadar düştük..)

    quote:

    Orjinalden alıntı: GhosTurk


    quote:

    Orjinalden alıntı: .:Kutikul@:.

    @GhosTurk
    stranghold legends yazısı için teşekkürler gerçekten güzel bir oyuan benziyor bulabilirsem oynayacağım ,en çok ****r ilgimi çekti

    bu topicte iyice çeşit oyunlar çıkmaya başladı tam bir paylaşım topiği olmaya başladı


    görevim kardeşim sistem gereksinimlerini de yakında ytaıcam emin oliim de


    eyw kardeşim çalışmalarının devamını diliyorum




  • 
Sayfa: önceki 9293949596
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.