Şimdi Ara

PORTABLE PROGRAMLAR!! KENDİ ARŞİVİM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar portable programların avantajlarını sizlere anlatmama gerek yok sanırım. Ben usb belleğime bazı programları kaydettim ve bu sayede nerde ve hangi bilgisayarda olursa olsun işlerimi halledebiliyorum. Ayrıca bu programların bir kısmını kendi bilgisayarımda da kullanıyorum çünkü programların portable versiyonları gerçekten bilgisayarda çok ama çok az yer kaplıyor bu sayede yerden baya bi tasarruf ediyorum. Ayrıca duyumlarıma göre bu programların çoğuda kullanılan bilgisayarda çalıştırıldığına dair herhangi bir iz bırakmıyormuş.
    Bu programları keşfettikten sonra kendimce işime yaricak olanları bir arşiv yaptım ve bunları sizinlede paylaşmak istedim. Linklerin hepsi kendi upload umdur..

    Öncelikle kendi usb belleğimde her zaman yanımda taşıdığım programları veriyorum:
    (Son link 2 Mb)
    http://rapid share.com/files/79742460/Portable_Programlar.part1.rar
    http://rs207gc.rapid share.com/files/79754587/Portable_Programlar.part2.rar
    http://rs220cg.rapid share.com/files/79754775/Portable_Programlar.part3.rar


    İçindekiler:

    7-Zip
    7-Zip kullanıcıya yüksek oranda sıkıştırma desteği sunan gelişmiş bir dosya sıkıştırıcısı ve açıcısıdır. Yenilenmiş 7z biçimi ZIP arşivlerine göre %30-50 daha fazla sıkıştırma yapabilmektedir. 7-Zip diğer programlara rakip olabilecek ölçüde iyi çalışmaktadır.

    ClamWin
    ClamWin Free Antivirus yazılımının taşınabilir sürümüdür. ClamWin Free Antivirus açık kaynak kaynak kodlu, kolay kuruluma sahip bir antivirüs yazılımıdır. Gönüllü geliştiriciler tarafından bünyesine her geçen gün yeni özellikler katmakta ve performansını arttırmaktadır. Günlük veritabanı güncellemelerini kendiliğinden yaparak yeni tehlikelere karşı kendini hazır tutmaktadır. Maallasef gerçek-zamanlı koruma özelliği bulunmamaktadır. Yapmanız gereken dosya-klasörlerinizi sağ tıklama menüsü yardımıyla taratmak ya da genel sistem taraması yaptırmaktır. Arşiv dosyalarını da tarama desteği olan yazılım Clam AntiVirus yazılımının motorunu kullanmaktadır. Belirlemiş olduğunuz bir zamanda da sistem taraması yapabilen yazılımın kullanıcı arayüzü oldukça basit tasarlanmıştır.

    Moonstar
    Türkçe-Ingilizce ve Ingilizce-Türkçe çeviriler yapabilen, Türkçe kelimelerin eş anlamlılarını gösteren, Türkçe yazım denetimi ve adam asmaca oyununu içeren güzel ve kullanışlı bir sözlük

    Msn 8

    Nero 6.6.0.14

    Norton Disc Doctor 2007
    Norton Disk Doctor Norton Utilities'in içindeki araçlardan biridir. İsminden de anlayabileceğiniz gibi, program Disklerdeki problemleri teşhis edip (Diagnose), tamir etmeyi (Repair) amaçlıyor. Programı başlattığınızda önünüze ilk olarak işlemi hangi sürücü veya sürücülerde başlatmak istediğinize dair bir seçenek girin. Burada dikkat edilmesi gereken husus, hemen soldaki Automatically Fix Errors seçeneğinin aktif olmasıdır. Daha sonra işlemi başlatmak için Diagnose seçeneğine basmak ve beklemek yeterlidir.

    OpenOffice
    OpenOffice.org 2.0, açık kaynak kodlu, gelişmiş, dünya çapında yüzbinlerce kurum ve milyonlarca kişi tarafından kullanılan bir ofis yazılımıdır. Kullanıcı arayüzü, diğer ofis yazılımlarına oldukça benzer. Özellikle Microsoft Office kullanıcıları, bir kaç dakika içinde OpenOffice.org'u kullanmaya başlayabilir, arayüzüne çok kısa bir zaman içinde alışabilir.
    Bu yazılım aşağıdaki modülleri içerir:
    Writer (Metin ve HTML düzenleyici) (Microsoft Word benzeri)
    Calc (Excel tarzında bir uygulama) (Microsoft Excel benzeri)
    Draw (Vektörel çizim modülü)
    Base (Veritabanı istemi) (Microsoft Access benzeri)
    Impress (Sunum programı) (Microsoft Powerpoint benzeri)
    Math (Formül düzenleyici)
    Fonksiyonellik ve özellikleriyle OpenOffice, MS-Office gibi iyi bilinen ücretli ofis paketleri ile uyumludur.
    Her marka portatif medya ile çalışır. Ofis paketini yanında taşımak isteyenler için harika bir program.

    Pdf to word 3.0
    PDF to Word Converter (PDF2Word), PDF Dosyalarınızı eksiksiz olarak Word formatına çevirmenizi sağlayan çok kullanışlı bir yazılım.

    Adobe Photoshop CS3 Lite TR
    Photoshop aracılığıyla yapabilecekleriniz hayal dünyanız ile sınırlı. Adobe Photoshop resim düzenleme yazılımları içindeki tartışmasız üstünlüğünü yeni sürümüyle birlikte pekiştirmiş görünüyor.

    IsoBuster Pro v2.2.0.1 Multilingual
    ISO Buster, tam bir dosya kopyalama uzmanı. Bir CD'yi komple sabit sürücünüze atmak istiyorsunuz ama CD'deki bazı dosyalar bozuk, bunun için kopyalama yarıda kesiliyor.
    Bu program ile kopyalama yarıda kesilmiyor. Bozuk sektör geldiğinde sizi uyarıyor.
    Siz de hatayı yoksayıp kopyalamaya devam edebiliyorsunuz. Ayrıca bu program sektör sektör okuma yaptığı için, okunamayan çoğu CD'yi okunuyor ve kopyalanabiliyor. Bu sürüm ile Isobuster hemen hemen tüm CD imajlarını da tanıyabiliyor.
    Programın esas başarısı ise sadece VCD'de çalıştırabildiğiniz film dosyaları üzerinde ortaya çıkıyor. Bu program ile kopyalayabildiğiniz VCD filmlerini rahatlıkla bilgisayarınızda da izleyebileceksiniz.

    VLC Player
    VLC Media Player yazılımının taşınabilir sürümüdür. VLC Media Player, tam adı VideoLAN Client Media Player olan, açık kaynak kodlu bir çoklu ortam yürütücüsüdür. Günümüzde sahip olduğumuz ses ve video dosyalarını oynatabilmek için neredeyse hepimiz bir çözücü paketi kullanmak zorunda kalıyoruz. Zaman zaman elimizdeki ses ve video dosyalarını oynatamadığımızdan, birçok çözücü paketini denememize rağmen hala sorunlar yaşadığımızdan yakınıyoruz. Bir çözücü paketi sahip olduğumuz dosyaların bir kısmını oynatabilirken, bir diğer paket ise diğer dosyalarımızı oynatabiliyor. Yani elimizdeki ses ve video dosyalarını sorun yaşamadan oynatabilmek için oldukça büyük bir uğraş veriyoruz. VLC Media Player yazılımı tüm bu soruları ortadan kaldırıyor !

    Skype
    Skype, dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir kişiyi Skype üzerinden ücretsiz aramanıza imkan tanıyan küçük bir yazılımdır. Ve görüşmeler ücretsiz olmasına rağmen, gerçekten mükmmel kalitede. Eğer siz ve arkadaşlarınız, aileniz ya da iş bağlantılarınız web kamerası kullanıyorsa, ücretsiz görüntülü görüşme de yapabilirsiniz. Hatta sabit hatları ve cep telefonlarını dakikası gerçekten ucuz ücretlerle arayabilirsiniz.

    Sudoku
    Sudoku Portable, usb(taşınabilir bellek), iPod gibi taşınabilir veri depolama aygıtları ile uyumlu bir sudoku oyunudur. Sudoku ise rakamlarla oynanan Japon zeka oyunudur.


    Bunlarda belleğime koymadığım ama bilgisayarımda arşivlediğim diğer faydalı programlar:

    PowerISO
    http://rs24l34.rapid share.com/files/79754920/PowerISO_portable.rar

    Hemen her tür imaj dosyasıyla ilgili hertür işlemde kalitesiyle giderek vazgeçilmez olan poweriso’yla İmaj oluşturabilir,varolan imajı başka tür bir imaja dönüştürebilir ya da “çıkart” komutuyla istediğiniz bir yere açabilir, bir cd vb.’nin kalıbını sabit diske kopyalayabilir, bir imaj dosyasını cd ya da dvd’ye burnleyebilirsiniz vb. Özellikle bir işletim sisteminin kurulum dosyalarının ya da kurulum imajının cd’ye burnlenmesinde Poweriso’nun kalitesi ortaya çıkıyor.

    Sunbird
    http://rs121l34.rapid share.com/files/79755813/SunbirdPortable.rar

    Mozilla tarafından geliştirilen bu program, içerisinde Ajanda, Alarm, Takvim gibi özellikler bulunduruyor. Günlük, haftalık ve aylık randevularınızı, planlarınızı not alabileceğiniz, zamanı geldiğinde bu randevu ve planlarınızı size hatırlatacak kolay kullanımlı ve temiz arayüzlü bir yazılım arıyorsanız Sunbird tam size göre.

    Ashampoo Burning Studio 2007
    http://rs251gc.rapid share.com/files/79757152/ashampoo_burning.rar

    Ashampoo Burning Studio tüm araçları içeren bir CD/DVD yazma aracı. Artık istediğiniz video dosyalarından hemen Video DVDleri yapabileceksiniz. CD veya DVD hazırlama işlemlerinde elinizin altında olmasını isteyeceğiniz veya ihtiyaç duyabileceğiniz tüm herşeyi bu programda bulabileceksiniz. Yepyeni özellikleriyle, basit arayüz ve yakma hızıyla alternatif olarak kullanabileceğiniz programların başında.

    CCleaner
    http://rs62tl2.rapid share.com/files/79757402/CCleanerPortable.zip

    Crap Cleaner yazılımının taşınabilir sürümüdür. Açılımı Crap Cleaner olan program adından da anlaşılacağı üzere sisteminizdeki gereksiz dosyaları silerek daha kararlı ve dolayısıyla hızlı bir bilgisayara kavuşmanızı sağlıyor. Bu küçücük program o kadar iyi işler çıkartıyor ki şaşırmamak elde değil.

    PhotoFiltre Studio
    http://rs229cg.rapid share.com/files/79759489/pfs-studio-min-en.zip

    PhotoFiltre Free yazılımının taşınabilir sürümüdür. PhotoFiltre Studio, tam bir resim düzenleme yazılımıdır. Yazılım sahip olduğu filtreler ile resimler üzerinde basit ve gelişmiş ayarlamalar yapabilmenizi sağlamaktadır. Filtreler resimler üzerinde çok geniş bir uygulama alanı yaratılmasına imkan tanımaktadır. Sade ve sezgisel kullanımı ile kolay bir öğrenme süreci geçirmenize yardımcı olmaktadır. Araç çubuğu sadece birkaç tıklama ile standart filtrelere ulaşmanızı sağlamaktadır. PhotoFiltre Studio üstelik bir katman yöneticisine, gelişmiş fırçalara, kırmızı göz düzeltme aracına, toplu işlem modülüne ve daha birçok güçlü araca sahiptir.

    Monopoly
    http://rs259l32.rapid share.com/files/79759091/monopoly.rar

    Bildiğimiz monopoly oyununun bilgisayar versiyonu

    WinRAR
    http://rs211tl.rapid share.com/files/79759889/WinRAR.rar

    En iyi sıkıştırma programlarından biri olan WinRAR'ın portable sürümü.

    IsoBuster
    http://rs46l34.rapid share.com/files/79757655/IsoBuster.rar

    Sadece 1Mb’lık olan 0.99.7.2 sürümü.


    Firefox:
    http://rs8cg2.rapid share.com/files/79731274/FirefoxPortable.rar

    Firefox Portable, USB belleklere yüklenerek alternatif internet tarayıcınız olmaktan çok kişisel tarayıcınız olmayı hedefliyor. Gittiğiniz her yerde istediğiniz bilgisayarda kendi ayarlarınızla tarayıcınızı kullanbilirsiniz. Farklı bilgisayarlarda sık kullanılanlarınızı, diğer ayarlarınızı rahatlıkla kullanmak istiyorsanız indirin.

    Eğer sorarsa RAR ŞİFRESİ:www.cithiz.com





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freemen22 -- 29 Aralık 2007; 18:56:44 >







  • Teşekkürler arkadaşım, eğer kullandıysan photoshopun hangi özelliklerinin olduğunu söyleyebilirmisin ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: AppendiX

    Teşekkürler arkadaşım, eğer kullandıysan photoshopun hangi özelliklerinin olduğunu söyleyebilirmisin ?


    ben fotoğrafları kesme renklerini değiştirme siyah beyaz yapma gibi basit düzenlemeler yapıyorum. yani profesyonel anlamda photoshop kullanıcısı değilim ki photoshopta olağanüstü işler yapan arkadaşlrı biliyorum:) ama benim yaptığım işler dışındada tüm özellikleri barındırıyodur diye tahmin ediyorum.
  • pakete ufak bir ek yapayim:

    maxthon
    http://forum.donanimhaber.com/m_19942238/tm.htm
    bilgisayarina kurduktan sonra klasorunu kopyalamak kafi.

    opera:
    kendi ozel opera usb sitesi var, orda direkt portable calisan programi indirebilirsin.

    filezilla:
    cok iyi bir ftp yazilimidir
    bilgisayarina kurduktan sonra klasorunu kopyalamak kafi.

    bir de ek bilgi vereyim:
    Moonstar
    64bit sistemlerde calismiyor aklinda olsun
  • teşekkuru unutmuşum, affola
    eline saglik, guzel paket olmus
  • çok saol dostum çok faydalı bir arşiv olmuş hepsini bir araya toplamak vakit alırdı.
  • teşekkürler güzel paylaşım
  • bir ekleme daha yapayim, autocad2008 portable.
    yalniz 64bit sistemde calismiyor sanirim. aslinda portable yapmak icin kullanilan program ile dosyanin (tek exe dosyasi) icine girebilse idim gerekli degisikligi yapacaktim ama kismet olmadi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real


    filezilla:
    cok iyi bir ftp yazilimidir
    bilgisayarina kurduktan sonra klasorunu kopyalamak kafi.





    ftp yazılımı ne demek? yani ne işe yarıyor bu program?
  • filezilla

    nin sitesini google dan bulup indirebilirsin (freeware)

    ftp://

    ile baslayan adreslere dosya alip-vermeni sagliyor. (tabi ie den cok daha üstün bir sekilde)
    bi zamanlar site yapanlarda sıksık kullanirdi, artik site islerinde kullaniliyormu bilmiyorum, onlar zaten epey bisi yazarlar. Eldeki çakılardan biri olarak el altinda bulunmasi her zaman iyidir.
  • Güzel bir çalışma, saol.
  • Güzel paylaşım..
  • peki javanın portable olanı varmı? mesela çalıştığım yerde yönetici hesabı sınırlı o yüzden program kurmaya ve java kurmamıza engel youtube bile giremiyoruz kısacası java nette herşey... java portable olanı varmı... nette hiç raslamadım....
  • emeğinize sağlık. yararlı bi konu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: reptile_34


    peki javanın portable olanı varmı? mesela çalıştığım yerde yönetici hesabı sınırlı o yüzden program kurmaya ve java kurmamıza engel youtube bile giremiyoruz kısacası java nette herşey... java portable olanı varmı... nette hiç raslamadım....



    ben javanın portableını bilmiyorum açıkçası bulmanda zor gibi sanki
  • scorpion41

    reptile_34 arkadasin aslinda demek istedigi, firefox yada opera nin portable versiyonlarinin icinde javaninda hazir bulundugu bir paketin olup olmadigi. (baska bi forumda sormustu) ben firefox portable in sitesinde ogremedim (gozumden de kacmis olabilir)
  • Portable değil Taşınabilir olmalı aslında. Türkçesi var. Gavur nasıl derse bizde öyle diyoruz malesef
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Plan-M
    Portable değil Taşınabilir olmalı aslında. Türkçesi var. Gavur nasıl derse bizde öyle diyoruz malesef

    portable=portatif, taşınabilir
    automobile=otomobil, araba
    firefox=yanan tilki
    portable firefox with java= Taşınabilir Java firmasinin Nesne Yönelimli uygulmasi bulunan Yanan Tilki uygulaması.

    Çözüme katkın yoksa.......

    "Taşınabilir Java firmasinin Nesne Yönelimli uygulmasi bulunan Yanan Tilki uygulaması" hakkında verdigin bilgiler icin saol Plan-M.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lancelot_Real -- 5 Ocak 2008; 1:28:15 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

    quote:

    Orjinalden alıntı: Plan-M
    Portable değil Taşınabilir olmalı aslında. Türkçesi var. Gavur nasıl derse bizde öyle diyoruz malesef

    portable=portatif, taşınabilir
    automobile=otomobil, araba
    firefox=yanan tilki
    portable firefox with java= Taşınabilir Java firmasinin Nesne Yönelimli uygulmasi bulunan Yanan Tilki uygulaması.

    Çözüme katkın yoksa.......

    "Taşınabilir Java firmasinin Nesne Yönelimli uygulmasi bulunan Yanan Tilki uygulaması" hakkında verdigin bilgiler icin saol Plan-M.


    Java ve Firefox markadır ve markalar aynen yazılır. Onlara bir şey dediğim yok zaten. Firefox'a yanan tilki demen senin cahilliğin. Sadece saçmalamışsın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 5 Ocak 2008; 1:50:18 >




  • Plan-M
    Türkçesini cehaletimden bilemediğim sorunun ne olduğunu anlayarak çözüm üretmek konusundaki çabandan dolayı teşekkür ederim.
    Türkçemizde kullanılan nice sanat kullanılmadan kuru bir türkçe ile konuşmanın bayat olduğunu farkında olduğunuzu fazlası ile görmekteyim.

    Çözüme katkınızdan dolayı teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.