Arkadaşlar biLdiginiz gibi yurtdışı çıkışLarı bir iyi bir kötü vs oLuyor ve bu anLarda onLarca konu açıLıyor. Bende bu konuLarı tek başLık aLtında topLamak İstedim.Yurtdışı ÇıkışLarı ile ilgili haberLeri bu başLık aLtında topLarsak daha düzenLi oLur
Son Haberler
31 Aralık 2007 : Türk Telekom Yurtdışı çıkışLarını 7 Gbps arttırarak 102 Gbps'ye yükseltti.
23 Ocak 2008 : Çıkışlar 19.912 Gbps arttırılarak 121,912'ye yükseltildi.
28 Şubat 2008 : Çıkışlar 34,383 Gbps artarak 156,744 Gbps'ye yükseldi.
13 Mayıs 2009 : Yapılan açıklama ile Yurtdışı Çıkışlarının 300 Gbps olduğu belirtildi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eh®imeN -- 13 Mayıs 2009; 17:37:09 >
TT... Hep rezalet, tam rezalet. Hayat boyu rezalet. 1999, dial-up aldım rezalet, 2008, adsl hala rezalet. Hızlı internet için bağlantı değil, ülke değiştirmeniz lazım. Budur!
Bayram boyunca sanırım tüm yurtta yavaşlama yaşandı. Ben boş vakit nedeniyle herkesin internete daha fazla yüklenmesi nedeniyle kapasitenin aşıldığını tahmin ediyorum. Bugün bayrama göre hızlar daha iyi, fakat olması gerekene göre kötü. Gündüzleri saat 11-12'den sonra nedense hep yurtdışı çıkışları çöküyor. Gece yarısında 64 ping veren siteler, server'lar saat 11'i geçince bir anda 330 ping'e çıkıyor. Türk telekom'un artık buna bir önlem alması gerekli, internete illa gece sabaha kadar oturup mu girmemiz gerekiyor? Ben her ay 2048 parası ödüyorsam bu hızı gündüz de kullanabilmek isterim, sadece gece değil.
bayramda internet kullanmadım , çok keyifli stressiz bir bayram yaşadım , iki gün sonrada kablo nete geçiyorum ttnet gülü gülü sana hoş yurt dışı çıkışları ikisinde de aynı ama ttnet'in sömürüsüne
arkdaşlar anadolu kavağı ido iskelesinde arkadaşım memur olarak çalışıyor o söyledi rumelikavağının ilerisinde deniz altından geçen telekomun fiberoptik kablosu zarar görmüş ve tamir gemisi o bölgede demirli iki gündür uğraşıyolarmış dalgıçlar aralıksız çalışıyomuş bilginize..yurtdışı ana çıkış kablosu ordaymış..
arkdaşlar anadolu kavağı ido iskelesinde arkadaşım memur olarak çalışıyor o söyledi rumelikavağının ilerisinde deniz altından geçen telekomun fiberoptik kablosu zarar görmüş ve tamir gemisi o bölgede demirli iki gündür uğraşıyolarmış dalgıçlar aralıksız çalışıyomuş bilginize..yurtdışı ana çıkış kablosu ordaymış..
ne olmuş balıklarımı yemiş bu kez kabloları yoksa gemi falan mı çarpmış?
dünden beri kötü demek ondanmış
Bugünkü sorun epey uzun sürdü. Normalde geceleri hız düzelir, ping değerleri düşerdi. Yurtdışı server'lar bu saat olmasına rağmen hala 335 ping veriyor (çoğu server'ın birden aynı değerde ping vermesi de ilginç) Bu saatte telekom'un normaline göre ping 65ms'ye düşmesi gerekirdi, sanırım yurtdışı çıkışları şu anda komple arızalı.
Arkadaşlar bence problem sadece telekom çıkışlarında değil yurtdışındaki bir siteye tracert çektiğiniz zaman telekom çıkışı yavaş olmasına rağmen diğer atlamalar daha da yavaş mesela italya - abd bağlantısı çok çok yavaş ilerliyor. Dolayısı ile Tr den abd deki bir server a tracert yaptığınızda italya üzerinden gidiyorsa dahada yavaşlıyor.
dünden beri kötü demek ondanmış
bugün itibariyle ikinci bir geminin oraya demirlediği bilgisini aldım daha fazla bilgi alabilirsem buraya yazacağım.
Ben bu gece hastaydım biraz, uyuyamadım.Sabah 5 te girdim youtube e hiç takılmadan doya doya koca kafaları izledim Size de tavsiyem takılmadan youtube izleyecekseniz sabah 5 te in cin top oynarken girin
grev varken daha iyiydi, herhalde bu telekom calisanlari ulkenin hattinin buyuk bi bolumunu kendilerine yonlendirip download kasiyolar. Gunduz birsey yapmanin artik mumkunati kalmadi, ping degerleri cok yuksek, yuksek ama stabil olsa yine biyere kadar ama %20-25 timeout veriyor pingler. Gece 2-3 gibi duzeliyor, yani kullanicilarin buyuk cogunlugu uyumak icin bilgisayarlarini kapattigi zaman. Bu da gosteriyor ki ulkenin su anki hat cikisi ve altyapisi belki anca su anki kullanicilarin %10una yetecek bi duzeyde. Acaba telekom yetkilileri bunu bildikleri halde ne gibi calismalar yapiyor cok merak ediyorum. Yaptiklari tek calisma daha cok para kazanma amaciyla VDSL ve 30mbit gibi sacma sapan reklamlar yapmak.
grev varken daha iyiydi, herhalde bu telekom calisanlari ulkenin hattinin buyuk bi bolumunu kendilerine yonlendirip download kasiyolar. Gunduz birsey yapmanin artik mumkunati kalmadi, ping degerleri cok yuksek, yuksek ama stabil olsa yine biyere kadar ama %20-25 timeout veriyor pingler. Gece 2-3 gibi duzeliyor, yani kullanicilarin buyuk cogunlugu uyumak icin bilgisayarlarini kapattigi zaman. Bu da gosteriyor ki ulkenin su anki hat cikisi ve altyapisi belki anca su anki kullanicilarin %10una yetecek bi duzeyde. Acaba telekom yetkilileri bunu bildikleri halde ne gibi calismalar yapiyor cok merak ediyorum. Yaptiklari tek calisma daha cok para kazanma amaciyla VDSL ve 30mbit gibi sacma sapan reklamlar yapmak.
+++yaptıkları çalışmalara bir örnek 24ay taahütlü internetle bizi bağlamak nedense indirimler hediyeler taahhütlü kampanyalarda
Grev oLsun yine valla Grev varken net daha güzeLdi
İstanbulda şu an yurtdışı çıkışları düzeldi. Öğlen yine 340ms'lerde gezinen ping süreleri şu an 68-74ms'ye düştü. Youtube ve metacafe gibi sitelerde de videolar hızlı yükleniyor. Fakat kısa zaman içinde yine çöker gibime geliyor.
Ankarada bayramdan beri sürünen yurt-dışı bağlantı şu an itibariyle iyi çalışmakta. Fakat uzun sürmeyeceği kanısındayım.
ne alaka üstad yer ankara ama 1 haftaya yakın alçak sürünüyozsiteler okadar ağır açılıyorki berbat hele download esnasında kesinlikle sitelere giremiyoruz,nedir bu çektiğimiz faturayı tık diye alıyorlar ya karşılığı olan 1mbit hız NERDEEEEEEEEEEEEE........... allah belasını versin ttnetin ve telecomun..............
Ankarada bayramdan beri sürünen yurt-dışı bağlantı şu an itibariyle iyi çalışmakta. Fakat uzun sürmeyeceği kanısındayım.
ne alaka üstad yer ankara ama 1 haftaya yakın alçak sürünüyozsiteler okadar ağır açılıyorki berbat hele download esnasında kesinlikle sitelere giremiyoruz,nedir bu çektiğimiz faturayı tık diye alıyorlar ya karşılığı olan 1mbit hız NERDEEEEEEEEEEEEE........... allah belasını versin ttnetin ve telecomun..............
bizim burda internet felç 4 5 gündür. 4-5 gündür telekom merkezi karşıda, onların sokakta sokagı komple kazdılar kablo döşüyolar (çok kalın bişi inşallah fiberoptiktir baya kalın çünkü kablodan çok boru gibi yani) yavaşlıkta sanıyorum ordan kaynaklanıyo
bizim burda internet felç 4 5 gündür. 4-5 gündür telekom merkezi karşıda, onların sokakta sokagı komple kazdılar kablo döşüyolar (çok kalın bişi inşallah fiberoptiktir baya kalın çünkü kablodan çok boru gibi yani) yavaşlıkta sanıyorum ordan kaynaklanıyo