Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (Tüm Sürüm)

Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Cpu

CoolnQuiet -> Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 14:53:50)

[image]http://img262.imageshack.us/img262/2953/200705152119121a578cadd1.jpg[/image]

AMD'nin K10 mimarisini kullanan Phenom kod adlı işlemcilerinin piyasaya sürülmesini müteakip popüler donanım sitelerinde benchmarklar yayınlanmış ve bu işlemciler bekleneni verememişti. Bunun üzerine çeşitli görüşler yazıldı çizildi ve nihayetinde AMD'nin K10 mimarisiyle de Intel'le sadece Performans/Fiyat kulvarında yarışabileceği ortaya çıkmış oldu.

İlgili incelemelere Anandtech için buradan, Xbitlabs için ise buradan ve devamından ulaşabilirsiniz.

Benim burada yaptığım ise işlemcilerin performans puanlarını 2 incelemeden de elde ettiğim için, bu puanları fiyatlara oranlayarak işlemci bazında performans/fiyat değerlerini bulmak olacak. Yapılan testlerde TLB Bios update'inin yapılmadığını dolayısıyla buradaki Phenom 9500 ve 9600'ün performanslarının yakında çıkacak olan Phenom 9550 ve 9650'nin performanslarını yansıttığını da belirtmekte fayda var.

B2 revizyonlu Phenom işlemci ailesindeki TLB hatası hakkında ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Çıkmış ve çıkacak olan Phenom ve Penryn (4 çekirdekli) işlemciler için fiyat bilgilerinin güncellenmesi ya da yeni performans testlerinin yayınlanmasını müteakip performans/fiyat değerlerini bu başlık altından yayınlayacağım.

İlk olarak Anandtech'in yaptığı testin ortalamasına bakalım, ortalamalarda en iyi işlemciye 100 puan verdim.

Xbitlabs'in ki ise şu şekilde çıktı:

Görüldüğü gibi her iki incelemeden çıkan ortalama performanslar birbirine çok yakın değerler veriyor. Bundan sonra yapacağımda Phenom 9500 ve 9600 fiyatlarının ülkemizde düşmesini müteakip Performans/Fiyat grafiği yayınlamak olacak. Performans olarakta bu iki grafikten Xbitlabs'inkileri baz alacağım. Nedeni ise testlerinin daha tutarlı olduğunu düşünüyorum. Tomshardware'i kasıtlı olarak buraya almadım. Çünkü Bethrezen'in Phenom 9500 ile ilgili yaptığı testte 3dmark cpu puanı toms'unkinden baya bir farklıydı ve tomshardware sitesi testini am2+ bir anakartla yapmamıştı hatırlanacağı üzere. Ayrıca toms'un testlerinde intel yanlısı tavır takındığı yönünde birşeylerde kulağıma çalındı. O yüzden o incelemeyi burada kullanmayacağım.

4 çekirdekli penrynlerin çıkışını müteakip onlarıda buradan takip edeceğim. İki çekirdekli penrynlerin kulvarı farklı olduğundan onlardan burada bahsetmeyeceğim. İşlemcilerin fiyatları ülkemizde de düşmesine rağmen hala güncel p/f grafiği yayınlamamışsam pm ile uyarabilirsiniz.

Performans/Fiyat demişken çekilen güç miktarından bahsetmemek olmazdı. Her ne kadar Phenom lar daha çok güç çeksede bellek kontrolcüsünün işlemci içine gömülü olması ile açıklanabilir bu. Aşağıda sadece işlemcinin çektiği güç var ama aslında önemli olan benzer özellikte iki sistemin çektiği toplam güç. Fakat yine de bir fikir vermesi açısından onuda buraya ekliyorum.

nixniz -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 14:55:29)

Güzel haber...
ama asıl rekabet 2008 sonu ile 2009 arası olucak

CeFurkan -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 14:58:36)

overclock

amd ler su anda overclock ozurlu

ama intel cosuyor

yani yaptigin f/p orani hic bir sey ifade etmiyor azicik oc den anlayanlar icin

annihilator -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 14:59:49)

2008 sonunda AMD açısından çıkacak pek bişey yok, sadece mevcut Phenom'ların 45nm'leri gelecek. Tabi aslında AMD'nin en baş sorununun frekans düşüklüğü olduğu gözönünde bulundurulursa 45nm AMD'yi iyi duruma geçirebilir.

Intel ise Nehalem'leriyle geliyor 2008 sonunda.

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 15:02:55)

@ CeofFuture

Yapılan incelemelerde O/C kapasiteleride inceleniyor. Onlarıda yapıldıkça ekleyeceğim buraya ve hem işlemcilerin O/C kapasitesi hemde o durumda P/F değerleride ortaya çıkmış olacak. Örneğin yukarıdaki grafiklerde 3 GHz'deki Phenom'un değerleri var. [:'(]

nadir_en -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 15:05:09)

quote:

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

@ CeofFuture

Yapılan incelemelerde O/C kapasiteleride inceleniyor. Onlarıda yapıldıkça ekleyeceğim buraya ve hem işlemcilerin O/C kapasitesi hemde o durumda P/F değerleride ortaya çıkmış olacak. Örneğin yukarıdaki grafiklerde 3 GHz'deki Phenom'un değerleri var. [:'(]

o/c'li karşılaştırmalardan sonra asıl ak koyun(intel) kara koyun(ne yazık ki amd oluyor) ortaya çıkıyor zaten!...

CeFurkan -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 15:06:46)

quote:

@ CeofFuture

phenom ancak 3 ghz yaparken en baba islemcileri ile

intelin yeni serisinin en dusuk islemcilerinin bile 4 ghz yapabilecegi soyleniyor stok sogutma ile [;)]

yani su anda amd kesinlikle oc bakimindan cok geri goruken o ki

CeFurkan -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 15:12:31)

phenom 9900 150 ytl olursa alinabilir

zaten q6600 g0 lar 3.6 a rahat cikiyor ve fark basiyor phenoma

intelin yeni nesli gelincede fiyatlari 2. elde artik 200 ytl kadar iner

phenom 9900 icin 150 ytl guzel fiyat yani [;)]

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 15:21:16)

Performansta geride kaldığını herkes kabul ediyor zaten ama iyi bir fiyat politikası ile P/F oranında intelin önüne geçebilir. Bu konunun amacıda AMD'nin bunu yapıp yapamadığını analiz etmek zaten. [:'(]

hunter87 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 16:42:32)

çok güzel bir başlık, inceleme için teşekkürler. söylenildiği gibi iyi bir f/p oranı ile 4 çekirdekte çok iyi alternatif olur phenom, zira 280$ bile çok yüksek bir fiyat "normal" kullanıcı için, 200$ ve altı 4 çekirdekler olduğu taktirde çok iyi satış rakamları yakalanır, 1 yıl sonrası için olabilecek bir fiyat diye düşünüyorum, hatta bu fiyatlarda olursa bende alabilirim diye düşünüyorum [8D]

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 17:02:08)

Bilindiği üzere Phenom 9500'ün fiyatı 200, Phenom 9600'ünde 240 dolara düşmüş durumda yurtdışında. Bakalım bu indirim ülkemize ne zaman yansıyacak.

DigitalWorld -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (21 Aralık 2007; 17:05:47)

quote:

Performansta geride kaldığını herkes kabul ediyor zaten ama iyi bir fiyat politikası ile P/F oranında intelin önüne geçebilir. Bu konunun amacıda AMD'nin bunu yapıp yapamadığını analiz etmek zaten. [:'(]

Evet ana konu bu ve iyi bir başlık olmuş. Ama tabi fiyatları beklemekte fayda var. Kaldı ki şu an hatalı revizyonları almak ta olmaz.

hunter87 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 0:19:39)

quote:

Bilindiği üzere Phenom 9500'ün fiyatı 200, Phenom 9600'ünde 240 dolara düşmüş durumda yurtdışında. Bakalım bu indirim ülkemize ne zaman yansıyacak.

yurtdışı beni hiç mi hiç ilgilendirmiyo açıkçası, ben izmir de herhangi bir firmada bulup bulamadığıma, ve fiyatının benim söylediğim düzeyde olup olmadığına bakarım, 250$ e black edition almak güzel olur[8D]

Zabe -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 1:22:49)

Bence penryn phenomu haberiyle bile yenmiş durumda.Ayrıca fiyatlar da oldukça uygun olacağından penryn secmek çok daha mantıklı olacak.Q serisinde çıkacak 2,66 Ghzdeki 12Mb bir penryn 317 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacak diye bekleniyor.Aslında ben bu konuda açıkçası taraflıyım her zaman intel işlemcileri kullandım ve bilgisayardaki bütün parçaların değişmesine rağmen işlemcimi hiç değiştirmek zorunda kalmadım.Sonuçta rekabet istiyoruz ve bu işi amd elinden geldiği kadarıyla yapıyor.Fakat yine de bu yeterli değil.Bir de şunu eklemek istiyorum işlemci sektörü tekelden çıktığında esas kazanç fiyat olmayacak bence,tüketicinin esas kazancı teknoloji yarışı olacak.

OErdem -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 1:43:07)

CoolnQuiet
sizinle önceden yaptığımız tahmin tuttu Q6600 gün geçtikçe güçlendi[:'(]

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 1:47:42)

quote:

Orjinalden alıntı: Zabe

Bence penryn phenomu haberiyle bile yenmiş durumda.Ayrıca fiyatlar da oldukça uygun olacağından penryn secmek çok daha mantıklı olacak.Q serisinde çıkacak 2,66 Ghzdeki 12Mb bir penryn 317 dolar gibi bir fiyattan satışa sunulacak diye bekleniyor.Aslında ben bu konuda açıkçası taraflıyım her zaman intel işlemcileri kullandım ve bilgisayardaki bütün parçaların değişmesine rağmen işlemcimi hiç değiştirmek zorunda kalmadım.Sonuçta rekabet istiyoruz ve bu işi amd elinden geldiği kadarıyla yapıyor.Fakat yine de bu yeterli değil.Bir de şunu eklemek istiyorum işlemci sektörü tekelden çıktığında esas kazanç fiyat olmayacak bence,tüketicinin esas kazancı teknoloji yarışı olacak.

Quad 2.66 GHz Penryn 317 $ fiyatla satışa çıktığında, 2.6 GHz Phenom 9900 200 $' lık fiyata sahip olursa acaba kaç kişi gidip Penryn alır merak ediyorum [8D]

CeFurkan -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 2:03:20)

quote:

Orjinalden alıntı: Epirus

quote:

Quad 2.66 GHz Penryn 317 $ fiyatla satışa çıktığında, 2.6 GHz Phenom 9900 200 $' lık fiyata sahip olursa acaba kaç kişi gidip Penryn alır merak ediyorum [8D]

ben ikisinide almam q6600 g0 2. el [:(]

3.6 a cektim off ne tokatlarim bunlari [:D]

max975 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 2:03:57)

P/F olayı iyide ben performans istiyorsam hiç bunlara bakmam ve hata olayıda zaten beni itti!!!!

DigitalWorld -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 2:22:13)

quote:

quote:

Ceo da demiş Q6600 var. Bunun dışında aradaki fark ne olacak. Zira Core mimarisi phenomdakine göre haa daha verimli saat hızı konusunda.

He bu sorunun net cevabı 2008 de belli olur. Ama şu anki durum biraz ürkütücü.

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 2:35:20)

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

quote:

quote:

Ceo da demiş Q6600 var. Bunun dışında aradaki fark ne olacak. Zira Core mimarisi phenomdakine göre haa daha verimli saat hızı konusunda.

He bu sorunun net cevabı 2008 de belli olur. Ama şu anki durum biraz ürkütücü.

Core mimarisi daha verimli ama AMD'lerin fiyatları çok daha uygun.

Uygun Fiyat <---> Performans/Fiyat <---> Performans

İnsanların çoğu için satın alma kriterindeki ilk öncelik ürünün performansı değil fiyatıdır

DigitalWorld -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 3:05:04)

Epirus iyi hoş ta benim bildiğim 9900 ler 350$ civarı.

200$ olursa.... dersen ben de halamın da bıyığı olsa derim.

Sen söyle bana nereden vardın F/P ta daha iyi olduğuna???????

AMD 1 ayda 150$ ın üstünde indirim mi yapacak. Yani ilk hatalı ürünleri 350$ dan 1 ay sonra da çıkacak olan hatası giderilmiş olanları 200$ dan satacak.

Elinde kaynak varsa, 1 ay sonra 200$+KDV ye 9900 alınabileceği hakkında kesin bir kaynağın varsa açıkla. Yoksa aksi boş konuşma olur.

Şu an benim bildiğim fiyatlar çerçevesinde Q6600 F/P olarak çok önde.

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16819103225

Phenom 9600 = 240$

Buna 10-30$ kar, 5-15$ nakliye ve biraz da va vatan kazığı eklenince bu ortaya çıkıyor.

http://www.vatanbilgisayar.com/product_details.aspx?I_ID=31156

Tabi bir KDV sosu ile soğutmadan yemek gerekiyor. 2,4GHz lik işlemci budan daha güçlü ve biz fazla verip bunu mu alacağız?

Umit__Sen -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 11:20:55)

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

phenom 9900 150 ytl olursa alinabilir

zaten q6600 g0 lar 3.6 a rahat cikiyor ve fark basiyor phenoma

intelin yeni nesli gelincede fiyatlari 2. elde artik 200 ytl kadar iner

phenom 9900 icin 150 ytl guzel fiyat yani [;)]

[sm=s17.gif][sm=s17.gif][:(]

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 11:31:04)

Yok daha neler. Sizde E2160 yaptınız 9900'ü yahu. E2160 ilk çıktığında o fiyattan satılıyordu.

01mrt -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 12:28:04)

Ya arkadaşlar şuan ki F/P işlemci hiç süphesiz E2160 dır.
4 çekirdekli işlemcilerin F/P ye girebilmesi için rahat 7-8 ay hatta 1 sene var...

Zabe -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 13:55:53)

quote:

quote:

Ben şahsen yine intel alırım çünkü phenom hakkında herkes iyi olmadığına dair birşeyler duymuştur.Ayrıca overclock yapmak isteyen kişinin de burda tercihi mutlaka intel olacaktır.Son olarak intel 45nm ve 12mb önbelleğe sahip amd ise 65 nm ve 2 mb önbelleğe sahip.Bence o fiyat farkına değer.

DigitalWorld -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 17:35:25)

quote:

quote:

quote:

Ben şahsen yine intel alırım çünkü phenom hakkında herkes iyi olmadığına dair birşeyler duymuştur.Ayrıca overclock yapmak isteyen kişinin de burda tercihi mutlaka intel olacaktır.Son olarak intel 45nm ve 12mb önbelleğe sahip amd ise 65 nm ve 2 mb önbelleğe sahip.Bence o fiyat farkına değer.

Lütfen direkt değerlere bakıp karşılaştırma yapmayalım.

Ona bakarsanız 2900 de de 320 shader var.

Buradaki fark mimariden kaynaklanıyor. Ondan sonra millet aaaa bu 512MB diye ekran kartı alıyor.

===================

Konu dışına çıkarsak insanlar ne hale gelmiş. MB diyince akan sular duruyor sadece ekran kartı değil. HDD en kaç GB, mpçaların kaç MB. Yani bunun sesi performansı ya da MP3 çalar için sinyal gürültü oranı ve sesi işleme kalitesi hiç bahsedilmiyor MB ı yüksek olan iyidir. [sm=s15.gif]

Yani hiç düşünmüyorlar mı? ; "Ne lan bu MB" diye.

BoincGrid -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 18:40:52)

sanki arada dağlar kadar fark var da yerden yere vuruyorsunuz phenomu. intel kullanan biri olarak amd işlemcileri başarılı buluyorum. 15 puan önemli bir fark sayılmaz. ayrıca bu testler nasıl yapılıyor? piyasadaki tüm donanımlarla teker teker denenim ortalaması mı alınıyor sanki? o sistemde 100 puan alan bir işlemci başka birinin sisteminde 80 alabilir duruma göre değişir.

nixniz -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 19:08:36)

penny[:(]

polatyy -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 19:29:06)

quote:

Orjinalden alıntı: nixniz

penny[:(]

İşlemciye 1170 dolar verince pek alternatifin kalmıyor "penny[:(]" demekten başka hocam
[8D]

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 19:39:16)

quote:

Orjinalden alıntı: DigitalWorld

Epirus iyi hoş ta benim bildiğim 9900 ler 350$ civarı.

200$ olursa.... dersen ben de halamın da bıyığı olsa derim.

Sen söyle bana nereden vardın F/P ta daha iyi olduğuna???????

AMD 1 ayda 150$ ın üstünde indirim mi yapacak. Yani ilk hatalı ürünleri 350$ dan 1 ay sonra da çıkacak olan hatası giderilmiş olanları 200$ dan satacak.

Elinde kaynak varsa, 1 ay sonra 200$+KDV ye 9900 alınabileceği hakkında kesin bir kaynağın varsa açıkla. Yoksa aksi boş konuşma olur.

Öncelikle bahse konu olan işlemcilerin her ikiside ortalıkta yok. Malumunuz Intel 45nm tabanlı Quad işlemcilerini erteledi.

(Ya da ertelemek zorunda kaldı. Neden mi? Bu işlemcilerin Ocak ayı sonunda lanse edileceği bildirilmişti. Phenom'ların 3. seviye belleğinde hata olduğu açıklandıktan bir süre sonra başka bir hata söylentisi Quad Penryn içinde yapıldı. Bilin bakalım ne oldu. Intel iddiaları yalanlayamadı. Sadece 2008'in 1. çeyreğinde çıkarılacağını açıkladı. Böylece durumu kurtardı.)

Tekrar başa dönelim. Her iki işlemcide Şubat sonu ya da Mart ayında çıkacak. Intel Penryn Quad'ı 317 $ dan satacaksa AMD'nin şu an fazla bir seçeneği yok. 9900'ü mecburen 200-250 $ satmaya çalışacak.

Piyasada Intel gibi dominant bir marka varken ve koşullar ne olursa olsun yinede Intel işlemci alan bir ezici çoğunluk varken AMD'nin Phenom 9900'ü 300-350 $' a satmaya çalışması mümkün müdür? Benim öngörüm buna dayanıyor.

Kaldıki Core2 dönemi öncesi bile Intel zayıf işlemcileri ile yine piyasanın açık ara lideri değil miydi!?

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 22:01:51)

Konuyu kısır intel-amd tartışmasından kurtarıp sayısal bir zemine taşımak daha iyi olur kanaatimce. Zira sayılarla uğraşmak sizi bilmem ama bana acayip mutluluk verir.

Sizde benim gibi farkettiniz mi bilmiyorum ama;

Q9450, Phenom 9500'e nazaran 100/75.18 kadar daha performanslı, dolayısıyla AMD aynı P/F oranını yakalamak istiyorsa veya geçmek Phenom 9500'ün fiyatını Q9450'nin fiyatının 75.18/100 katı olarak belirlemek durumunda Q9450'nin fiyatının 316 dolar olacağını biliyoruz 1000 lik alımlarda, burada da 1000 lik alımlar üzerinden gidelim yani AMD'nin bayilere bu işlemciyi satabileceği maximum fiyatın ne olması gerektiğini bulalım. Bu durumda:

315*75.18/100 = 236 dolar değerini buluruz.

Bu işlemci her ne kadar TLB hatasından dolayı sorunlu bir işlemci olsada onun ardılı olan 9550'de bu sorun giderilecek dolayısıyla aslında biz burada 9550 için AMD'nin 1000 lik alımlarda kullanması gereken fiyatı bulmuş olduk. Bu tabiiki Q9450 ile yapılan karşılaştırma sonucu ortaya çıktı. Birde Q6600 deki duruma bakalım:

Q6600 için Intel'in 1000 lik alımlarda 266 dolar istediğini biliyoruz. Q6600 ile Phenom 9500 arasındaki performans oranı 88.11/75.18 dolayısıyla bu işlemciyle kıyasladığımızda Phenom 9500 ün fiyatı

266*75.18/88.11 = 227 dolar olmalı.

Q9300'ün performans değerleri yayınlanmadığından onunla kıyaslama yapamıyoruz ne yazık ki. Dolayısıyla bu iki değerden küçük olanı alırsak şu sonucu elde ediyoruz:

Bir bayi Phenom 9550 yi 227 dolardan daha ucuza alabiliyorsa P/F anlamında daha iyi bir alışveriş yapmış oluyor. Ancak burada performans tutkunu kullanıcıları ilgilendiren O/C faktörü devreye giriyor. Zira O/C sözkonusu olduğunda tartışmasız bir biçimde Intel daha önde. Onuda yarın açıklayacağım.

Tabii, Phenom 9500 ya da 9600 alan arkadaşlar şu TLB sorunuyla ilgili deneyimlerini bizimle paylaşmayı lutfederse daha bir mutlu olacağız. Eğer bu sorun söylenildiği kadar etkilemiyorsa PC'nin çalışmasını halen newegg'in Phenom 9500 için istediği 200 dolarlık fiyat gerçekten çok uygun oluyor. Sayılar size ne anlatıyor şimdilik ama bana bunu anlatıyor.

O/C'un dahil edildiği değerlendirmemide yarın yapacağım.

ChipArchitect nerelerde bu arada yahu, ben financial analist mi olsam ne yapsam. [:D]

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 22:25:27)

Bence bir ürünün Performans/Fiyat oranını belirleyeceksek OC (hızaşırtma) gibi ekstrem durumların gözardı edilmesi gerekir. Bunun 2 gerekçesi var.

- Kullanıcıların çoğu OC yapmaz, yapmayı da bilmez.
- Bir ürünün ne kadar oranda OC olduğuna kim karar verecek.

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 22:35:53)

Ürünlerle ilgili incelemeler var yahu. Hangi işlemcinin ne kadar O/C olabildiği az çok biliniyor. Bir örneğide yukarıda var zaten 3 Ghz'te çalışan Phenomla.

O/C'de her ne kadar çok yaygın olmasa da ama eskisi gibi de değil. Hele donanımdan anlayanlar için O/C olmazsa olmaz birşey. Burada ondan bahsetmemekte bu yüzden olmaz. [:'(]

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (22 Aralık 2007; 22:53:00)

quote:

Ürünlerle ilgili incelemeler var yahu. Hangi işlemcinin ne kadar O/C olabildiği az çok biliniyor. Bir örneğide yukarıda var zaten 3 Ghz'te çalışan Phenomla.

İncelemeler var olmasına var ama herkes OC yapacakmış veya yapmalıymış gibi bir durum yokki.

OC isteğe bağlı birşeydir. Bir ürünün satın alınmasında OC kaabiliyeti önemli ise ayrıca tabiki belirtilebilir.

jeofizikci -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (23 Aralık 2007; 0:34:30)

quote:

Orjinalden alıntı: CeOfFuture

quote:

quote:

ben ikisinide almam q6600 g0 2. el [:(]

3.6 a cektim off ne tokatlarim bunlari [:D]

yaş kaç acaba?

ilhdmr -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (23 Aralık 2007; 10:28:00)

bakalım zamanı gelince neler olacak

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (23 Aralık 2007; 21:32:30)

Gelelim O/C söz konusu olduğunda mevcut olan durumun ne olacağını incelemeye:

Bu durumda elimizde sadece Q6600 var kıyaslama yapabilmek için, zira Q9450'nin O/C lu performans değerleri henüz ortaya çıkmış değil, çıkması durumunda onuda daha sonra inceleriz. Q6600'e baktığımızda her ne kadar 3.6 GHz'te çalıştırdığını söyleyenler olsada hava soğutmayla 7/24 kullanabileceğiniz bir değer olarak 3.3 Ghz değeri gayet makul bir değer. Zaten Tomshardware'in ilgili incelemesinde bulduğu değerde bu. Aşağıdaki tablodan da görebileceğiniz gibi. 3.3 GHz'e O/C edilmiş bir Q6600'ün performansı %26 oranında artıyor.

[simage]http://img88.imageshack.us/img88/65/68993121fd4.jpg[/simage]

Her nekadar buradaki testler xbitlabs'in yukarıdaki testleri ile aynı olmasada genel performansı yansıtmak için ortalamaları alındığından karşılaştırılabilir nitelikte olduklarını düşünüyorum. Q6600'den bahsettikten sonra Phenom 9500'ün veya ilerideki Phenom 9550'nin ne kadar O/C olacağını belirlemeye geliyor. Onuda şu şekilde yaptım. Xbitlabs sitesi yukarıdaki incelemesinde, kendilerine gönderilen 2,6 GHz'lik işlemciyi 3 GHz'te çalıştırabilmişler. Phenom 9500'ün 2.2 GHz'te çalıştığı düşünüldüğünde 2.6 GHz'te stabil olarak hava soğutmayla 7/24 kullanılabileceğini değerlendiriyorum benzer bir orantıyla. Dolayısıyla Phenom 9500'ün O/C edildiği durumdaki değerini yukarıdaki Xbitlabs'in grafiğinde Phenom 9900 için verilen değerleri kullanabiliriz zira onun çalışma hızı 2.6 GHz. bilindiği üzere. Bu durumda karşımıza şu tablo çıkıyor:

3.3 GHz'teki Q6600'ün ortalama performans puanı = 1.26 * 88.11 = 111.02 değerini buluruz.
2.6 GHz'teki Phenom 9500'ün ortalama performans puanı = 82.26 (Phenom 9900'e eşit olacağını yukarıda açıklamıştım.)

Bu durumda O/C edilmiş iki işlemcinin performans oranı = 111.02 / 82.26 = 1.35 olur. Bu aynı oran Q6600'ün fiyatı ile Phenom 9500 ün fiyatı arasındaki oranda da korunmalıdır. Bu durumda:

Phenom 9500'ün fiyatı = 266 / 1.35 = 197 dolar değerini buluruz. (266'nın Q6600'ün 1000 lik alımlardaki satış fiyatı olduğunu biliyoruz.)

Bu durumda Phenom 9500'ün fiyatının 1000 lik alımlarda AMD tarafından 197 dolar olarak belirlenmesi durumunda Intel'le olan P/F oranına eşit olduğunu buluruz.

Ancak Q6600 halen ülkemiz piyasasında satıldığından, Phenom 9500'ün ülkemizde hangi fiyattan satılması durumunda P/F anlamında Q6600'e denk geleceğini de bulabiliriz. O da teknofiyat'tan Q6600 için minimum fiyat olarak 276 dolar değerini buldum. Bu durumda
Phenom 9500'ün piyasa fiyatı = 276 / 1.35 = 204 dolar değerini buluruz.

Kısacası bu işlemci veya ilerde Phenom 9550 ülkemizde 204 dolardan daha düşük bir fiyatla satılırsa P/F anlamında Q6600'den daha iyi bir işlemci olur.

Aslında Phenom işlemcisi olupta kullanmaya başlayan arkadaşlar şu TLB sorunu hakkında bilgi verirlerse iyi olur. Eğer bu sorun beklenildiği gibi sistemin stabil çalışmasını etkilemiyorsa. 200 dolara Phenom almak P/F anlamında Q6600 almaktan daha iyi bir alışveriş oluyor benim değerlendirmeme göre.

zagor33 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (23 Aralık 2007; 21:58:44)

Epirus: Kaldıki Core2 dönemi öncesi bile Intel zayıf işlemcileri ile yine piyasanın açık ara lideri değil miydi!?

Evet aynen öyleydi. Intel'in mali gücü, piyasayı ve insanları manipüle etme yeteneği ortada. Bu durumda Phenom'un üstün olması zaten mümkün değil. AMD fiyat/performans açısından güçlü olmaya çalışacak.

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (23 Aralık 2007; 23:44:21)

quote:

Orjinalden alıntı: zagor33

Intel'in mali gücü, piyasayı ve insanları manipüle etme yeteneği ortada.

Ortada ama çoğu kişi ya göremiyor ya da görmek istemiyor [8D]

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (23 Aralık 2007; 23:58:32)

quote:

Gelelim O/C söz konusu olduğunda mevcut olan durumun ne olacağını incelemeye:

Bu durumda elimizde sadece Q6600 var kıyaslama yapabilmek için, zira Q9450'nin O/C lu performans değerleri henüz ortaya çıkmış değil, çıkması durumunda onuda daha sonra inceleriz. Q6600'e baktığımızda her ne kadar 3.6 GHz'te çalıştırdığını söyleyenler olsada hava soğutmayla 7/24 kullanabileceğiniz bir değer olarak 3.3 Ghz değeri gayet makul bir değer. Zaten Tomshardware'in ilgili incelemesinde bulduğu değerde bu. Aşağıdaki tablodan da görebileceğiniz gibi. 3.3 GHz'e O/C edilmiş bir Q6600'ün performansı %26 oranında artıyor.

[simage]http://img88.imageshack.us/img88/65/68993121fd4.jpg[/simage]

Her nekadar buradaki testler xbitlabs'in yukarıdaki testleri ile aynı olmasada genel performansı yansıtmak için ortalamaları alındığından karşılaştırılabilir nitelikte olduklarını düşünüyorum. Q6600'den bahsettikten sonra Phenom 9500'ün veya ilerideki Phenom 9550'nin ne kadar O/C olacağını belirlemeye geliyor. Onuda şu şekilde yaptım. Xbitlabs sitesi yukarıdaki incelemesinde, kendilerine gönderilen 2,6 GHz'lik işlemciyi 3 GHz'te çalıştırabilmişler. Phenom 9500'ün 2.2 GHz'te çalıştığı düşünüldüğünde 2.6 GHz'te stabil olarak hava soğutmayla 7/24 kullanılabileceğini değerlendiriyorum benzer bir orantıyla. Dolayısıyla Phenom 9500'ün O/C edildiği durumdaki değerini yukarıdaki Xbitlabs'in grafiğinde Phenom 9900 için verilen değerleri kullanabiliriz zira onun çalışma hızı 2.6 GHz. bilindiği üzere. Bu durumda karşımıza şu tablo çıkıyor:

3.3 GHz'teki Q6600'ün ortalama performans puanı = 1.26 * 88.11 = 111.02 değerini buluruz.
2.6 GHz'teki Phenom 9500'ün ortalama performans puanı = 82.26 (Phenom 9900'e eşit olacağını yukarıda açıklamıştım.)

Bu durumda O/C edilmiş iki işlemcinin performans oranı = 111.02 / 82.26 = 1.35 olur. Bu aynı oran Q6600'ün fiyatı ile Phenom 9500 ün fiyatı arasındaki oranda da korunmalıdır. Bu durumda:

Phenom 9500'ün fiyatı = 266 / 1.35 = 197 dolar değerini buluruz. (266'nın Q6600'ün 1000 lik alımlardaki satış fiyatı olduğunu biliyoruz.)

Bu durumda Phenom 9500'ün fiyatının 1000 lik alımlarda AMD tarafından 197 dolar olarak belirlenmesi durumunda Intel'le olan P/F oranına eşit olduğunu buluruz.

Ancak Q6600 halen ülkemiz piyasasında satıldığından, Phenom 9500'ün ülkemizde hangi fiyattan satılması durumunda P/F anlamında Q6600'e denk geleceğini de bulabiliriz. O da teknofiyat'tan Q6600 için minimum fiyat olarak 276 dolar değerini buldum. Bu durumda
Phenom 9500'ün piyasa fiyatı = 276 / 1.35 = 204 dolar değerini buluruz.

Kısacası bu işlemci veya ilerde Phenom 9550 ülkemizde 204 dolardan daha düşük bir fiyatla satılırsa P/F anlamında Q6600'den daha iyi bir işlemci olur.

Aslında Phenom işlemcisi olupta kullanmaya başlayan arkadaşlar şu TLB sorunu hakkında bilgi verirlerse iyi olur. Eğer bu sorun beklenildiği gibi sistemin stabil çalışmasını etkilemiyorsa. 200 dolara Phenom almak P/F anlamında Q6600 almaktan daha iyi bir alışveriş oluyor benim değerlendirmeme göre.

Bence asıl 4 çekirdek curcunası Şubat/Mart aylarında kopacak. Şu anki fiyatlar oturmuş değil. AMD yeni çıkardığı işlemcileri doğal olarak satabildiğinin en yükseğine satmak isteyecektir. Sizin yaptığınız belirlemeye göre de 9500'ün 200$ lık fiyatı Q6600'e göre hiçde absürd değil. Zaten AMD'yi ayakta tutan giriş seviyesi uygun fiyatlı işlemcileri ile yakaladığı başarıdır (kazanç değil).

Aşırı OC takıntısı olan yine gidip Q6600 alır. Ama Q6700 alamaz! Çünkü biri 2.40 GHz, diğeri 2.66 GHz olmasına rağmen Q6700 iki katı fiyata satılıyor [8D]

Phenom'ların (9500, 9600, 9700, 9900) fiyatları kendi aralarında tutarlı görünüyor. İyi bir P/F stratejisi ile başarılı olabilirler.

mav1li -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 1:20:17)

F/p hesabı yapılacaksa anakart,bellek fiyatıda hesaplanmalı.

hunter87 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 1:26:40)

quote:

Orjinalden alıntı: mav1li

F/p hesabı yapılacaksa anakart,bellek fiyatıda hesaplanmalı.

bellekler aynı olacağı için buraya katmak mantıksız olur, sonuçta ddr2 yani [:'(] ama anakart konusunda haklısın, fakat ikisinde de alınabilecek seviyelerde kartları mevcut, 80$ a ve altına da kart var, 300$ a da kart var artık. aynı statüde kart dersen, ikisi içinde nvidia chipset kart alacaksın ki tarafsız olsun [;)]

Bethrezen -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 1:59:29)

Phenom 9500 sahibi olarak CoolQuiet arkadasimin actigi topige katkida bulunayim.

Islemciyi gunluk 2.64 Ghz'de stok fanla kullaniyorum. Anakartim Gigabyte 790FX-DS5. Islemciye daha fazla oc yapmak icin stabil bir biosun gelmesini bekliyorum ve iyi bir sogutmayla 3GHz barajini asacagima eminim.

Gelelim herkesin sozunu ettigi TLB hatasina. Islemciyi alali yaklasik 3 hafta oldu. Islemciyi 2 hafta boyunca araliksiz Boinc ile 100% yukte kullandim ve en ufak bir takilma yada kilitlenme sorunu ile karsilasmadim.

Boinc ile stress testinden sonra son hafta oyunlarda test ettim biraz. Gears of War, Crysis, Hellgate London london gibi oyunlari 1680*1050 cozunurlukte oynadim ve herhangi bir sorunla karsilasmadim.

Kendi adima konusmak gerekirse ben Phenom'dan memnunum.

Eger hali hazirda elinizde bir AM2 destekli AMD sistem varsa Phenom'a gecmek en ideal cozum ama yeni bir sistem topliyacaksaniz Q6600'lu ve daha ustu bir model tavsiye ederim cunku suan sifirdan AM2+'li bir sistemin maliyeti Intel sistemden cok ucuz olmayacaktir, kaldi ki performans olarakta geride kalinacagi bir gercek ama dedigim gibi zaten elinizde AM2 bir sistem varsa Phenom'u tek gecerim.

Saygilarimla

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 2:15:19)

quote:

Orjinalden alıntı: Bethrezen

Eger hali hazirda elinizde bir AM2 destekli AMD sistem varsa Phenom'a gecmek en ideal cozum ama yeni bir sistem topliyacaksaniz Q6600'lu ve daha ustu bir model tavsiye ederim cunku suan sifirdan AM2+'li bir sistemin maliyeti Intel sistemden cok ucuz olmayacaktir, kaldi ki performans olarakta geride kalinacagi bir gercek ama dedigim gibi zaten elinizde AM2 bir sistem varsa Phenom'u tek gecerim.

OC yapılarak kullanılacaksa "güncel fiyatlara göre" haklısınız. Öte yandan Yurtdışında 200 $ civarında olan Phenom 9500 Türkiyede 270 $ civarında. Zaten bu fiyata 9500 almanın hiç bir anlamı yok.

Beyefendiler olması gereken seviyede (210-215 $) satarlarsa Q6600 e şu an için tercih edilebilir. Görünen o ki buda yetmeyecek. 175-180 $ civarında olursa iyi satış yapar düşüncesindeyim.

WinteR -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 4:22:46)

Mükemmel bir overclok incelemesi, penry müsterileri mutlaka göz atsın.

http://anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3184

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 9:10:46)

@ Behtrezen

Hocam, vmware ile de deneme yapabilir misin. Örneğin vmware'i kurp linux'u ya da vista yı kurup kendi işletim sistemine. Diğer işletim sisteminde çeşitli uygulamalar çalıştırarak deneyebilir misin. Örneğin orada BOINC olabilir. Zira, sorun nedeniyle işlemcinin tam yükte olduğu durumlarda veya sanallaştırma uygulamalarında sorun çıkması bekleniyordu. Anladığım kadarıyla tam yükte sorun çıkmıyor. Geriye bir tek sanallaştırma (virtualization) teknolojisi kalıyor işlemcinin. Bunuda çoğu kullanıcı kullanmıyor ama olsun, akıllardaki bu soru işaretini de gidermiş oluruz.

Birde BOINC'te einstein, rosetta ve seti yide denermisin. AbsoluteZero, stabilite konusunda bu uygulamaların daha iyi olduğunu tecrübe etmişti. [:'(]

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 9:14:09)

quote:

Orjinalden alıntı: WinteR

Mükemmel bir overclok incelemesi, penry müsterileri mutlaka göz atsın.

http://anandtech.com/cpuchipsets/intel/showdoc.aspx?i=3184

Ne yaptın hocam, intelin Performans/fiyatta en kötü işlemcisinin incelemesini vermişsin. Malum burada maksat AMD'nin, kulvarında yeterince başarılı olup olamayacağını incelemek, yoksa intelin performansına kimsenin lafı yok, fiyatına da tabii. [:@]

WinteR -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 20:36:15)

İşte o kulvarın analizi, taşlar, çukurlar,kısayollar...[8D]

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (24 Aralık 2007; 22:13:13)

@ Bethrezen

Hocam vmware kurulumu için güzel bir kaynak eğer kurmayı düşünürsen işe yarayabilir. [:'(]

http://www.tgdaily.com/content/view/33313/140/1/0/

serhanuygur -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 2:04:48)

inceleme için teşekkürler cool, AMD battıkça batıyor, bir an önce ya müthiş fiyatlarla piyasaya geri dönmeli ya da..... yadası yok perfromans olarak intel i yakalayamayacağı sanırım görülüyor. bu çok yazık biz tüketiciler için...

Bu arada ilk mesajdaki işlemci modellemelerine bayıldım ya :) süper olmuşlar, bende buna benzer bişiler yapim hemen [:D][:D]

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 9:27:37)

O ilk resmi başka birşey ararken tesadüfen bulmuştum. Belki bir işe yarar diye imageshack'e upload etmiştim. Burda kullanmanın güzel olacağı aklıma geldi sonra. Gerçekten de güzel, benimde hoşuma gidiyor açıkçası. [:@]

Bazen insan birşeyler ararken aradıkları standart şeyler oluyor, o yüzden gözü her zaman açık tutup işe yararları da bir kenara atmak faydalı. [:'(]

konan17 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 12:52:55)

gerçekten dehşet bir şey...

150 ytl demişsnz ama bn burda teknosada gordm 275ytl civarıdı sanrm

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 15:35:49)

150 ytl kim dedi yahu. 200 dolar ideal fiyat. 200 dolar olursa Phenom 9500 almak mantıklı bence. [:'(]

honneur -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 16:01:40)

CoolnQuiet Hocam gerçekten iyi bir başlık olmuş. Bertzenin de performans testleri vardı phenomla ilgili. Yılbaşından sonra AMD nin buçuklu düzeltilmiş serileri sanırım daha aydınlatıcı olacak. Muhtemelen hatanın (Senin değerlerde performansı etkilememesi için patch yapılmamış değerler vardı) giderilmiş ve performansın biraz daha üst seviyeye çıkarılmış hali gelecektir.

Kim ne derse desin bence AMD teknolojide intele göre daha önde doğal 4 çekirdek, tümleşik ram kontrolcüsü vs.vs. 4 farklı çekirdeğin aynı pakette sorunsuz çalıştırılmasıda bence ciddi bir başarı (2+2 değil [8D]) 2008 donanım açısında ciddi gelişmeler gebe olacak ve faydası bize tüketicilere olacak..

Stacker80 -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 16:45:10)

200 dolar olsa nolur ya

sonucta kar paylar dusecek ve daha az arge yapıcaklar maca 1-0 yenik basladı zaten AMD

AMD yeni revizyon yapsa bile inteli gecemiyecek nitekim intel o zaman mimari degistirecek olması da cok kotu AMD acısından

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 17:03:01)

quote:

Orjinalden alıntı: honneur

CoolnQuiet Hocam gerçekten iyi bir başlık olmuş. Bertzenin de performans testleri vardı phenomla ilgili. Yılbaşından sonra AMD nin buçuklu düzeltilmiş serileri sanırım daha aydınlatıcı olacak. Muhtemelen hatanın (Senin değerlerde performansı etkilememesi için patch yapılmamış değerler vardı) giderilmiş ve performansın biraz daha üst seviyeye çıkarılmış hali gelecektir.

Kim ne derse desin bence AMD teknolojide intele göre daha önde doğal 4 çekirdek, tümleşik ram kontrolcüsü vs.vs. 4 farklı çekirdeğin aynı pakette sorunsuz çalıştırılmasıda bence ciddi bir başarı (2+2 değil [8D]) 2008 donanım açısında ciddi gelişmeler gebe olacak ve faydası bize tüketicilere olacak..

İlginç olan o zaten, teknolojik olarak daha ilerde olmasına rağmen bu performansa yansıtılamıyor. Bunun bir cevabı Ar-ge de çalışan mühendisler ayrıntılarla o kadar uğraşıyor ki ana resmi yani performansı unutuyorlar olabilir.

mlado -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (25 Aralık 2007; 19:41:57)

bende intel pc arakadasta amd pc var 1 yıl oldu toplayalı işlemci ve anakart olarak iyi parclar koyduk
ama arakdasın pc yi de kullanma şansım oldu bana biraz yavaş geldi ikiside 2 cekirdekli hatta arakdsın hızı 140mz fazla yani ben intel dicem

CoolnQuiet -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (4 Ocak 2008; 12:40:03)

Bugün newegg'de dolaşırken şunu farkettim:

Oradaki intel işlemcilerin fiyatları, burada yani Türkiye'de de o fiyata kdv eklenerek satılıyor. Bunun için sizde örneğin E2160'ın, E4500'ün ya da Q6600'ün fiyatlarına bakabilirsiniz. Bu işlemciler de ülkemizde o fiyat artı kdv den satılıyor.

Ama iş AMD'ye gelince durumun öyle olmadığını görüyorsunuz. Örneğin AMD X2 4000+ orada 58 dolar iken burada 70 dolar artı kdv den satılıyor. Intel'deki aynı durum bu işlemcide de geçerli olsa T.C.'deki satış fiyatının 58 dolar + kdv olması gerekiyordu. Yani 12 dolarlık bir şişirme söz konusu.

Aynı durum diğer AMD işlemcileri içinde geçerli. Örneğin Phenom 9500 newegg'de 190 dolar iken ülkemizde en ucuz 252 dolar artı kdv ye satılıyor. Halbuki aynı mantıkla 190 dolar artı kdv ye satılması gerekirdi. Phenom 9600 yine newegg'de 240 dolar iken ülkemizde 298 dolar artı kdv den satılıyor. Yani phenom 9500 te 62 dolar, phenom 9600 de ise 58 dolarlık bir şişirme söz konusu.

AMD'nin ülkemizde niye çok satmadığına şaşmamak lazım baksanıza fiyatlara tüketici aleyhine çalışıyor. Halbuki ABD'deki fiyatlarla alakaları yok. Buradan AMD Türkiye'yi icraata davet ediyorum. Intel'in ülkemizdeki fiyat politikasını onlarında uygulamaları gerekiyor. Yoksa satışları daha yukarılara çekebilmeleri zor görünüyor.

Örneğin Phenom 9500 gerçek fiyatı olan 190 dolar artı kdv den satılsa ülkemizde eminim ben dahil pek çok kullanıcı tarafından alınırdı. [:D] Zira yukarıdaki mesajlarımda da daha önce açıkladığım gibi bu durumda performans/fiyat ta en iyi işlemci oluyor.

Nerde bu devlet, nerde bu AMD Türkiye. ?!

Not: Newegg'deki işlemcileri arama ekranından, ülkemizdeki en ucuz işlemci fiyatlarını teknofiyat.com'dan bulabilirsiniz. Intel işlemci fiyatlarının bizde de aynı olduğunu ilave olarak sadece kdv ödediğimizi ama AMD söz konusu olunca 10 dolar ile 60 dolar arasında şişirme fiyatlar ödediğimizi görünce sizinde en az benim kadar şaşıracağınızı tahmin ediyorum.

nixniz -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (4 Ocak 2008; 16:50:30)

intel in acımasız vuruşu her fiyat aralığında işlemcisi olması...

AMD phenom u ve q6600 ü karşılaştırıosunuz 3.6 diosunuz :) gülüyorum sadece...

intel hata yaptı çarpanlar konusunda. Herkez bi coşar oldu...
extremeler dışında hiçbir çarpanını acik bırakmayacak artık

Epirus -> Cevap: Performans/Fiyat İncelemesi: Phenom Penryn'e Karşı (10 Ocak 2008; 11:58:54)

Öylesine Phenom fiyatlarına bakıyordum ve Phenom 9500'ün fiyatı 230$'a (%2 indirimli) düşmüş:

http://www.dfsbilgisayar.com/asp/listgroup.asp?lsort=3&lsdir=1&group=OEMCPU&brand=AMD&Page=2

Bizim firmalar Phenom'ları yüksek fiyattan satamayınca mecburen fiyatları düşürmeye başladılar [8D]

Sayfa: [1] 2   sonraki >   >>

Valid CSS!

Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2006 ASPPlayground.NET
2.015625