Şimdi Ara

Ghost ile DOScd kullanarak yedek almak.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Donanimi destekliyorsa acronis sahipleri zaten acronisi sorunsuz kullaniyordur.
    Acroniste cikan sorunlar, (sata disk sorunu denen aslen ahci sorunu ve raid sorunu) yeni donanimlar ciktikca yeni acronis surumleri ile cozulecektir.
    Oysa ghost8 den beri bu sorunlar ghost ta mevcut diildir.
    Tercih yinede sizlerindir.

ortalikta cok fazla norton ghost urunu oldugundan ararken basiniz donebilir. .
    ihtiyaclarimiz ise cok basit. orda burda bulacaginiz seylerin icinden cikacaktir.

1)
    1 adet ghost.exe dosyasi.
    ghost v8 icin ghost.exe nin boyutu: 1.32mb
    ghost v11 icin ghost.exe nin boyutu: 1.82mb

bi zamanlar trial larida vardi ortalikta. googledan baktim bulamadim. artik bulmak sizin isiniz.
    Cesitli linkleri bulan olursa denedikten sonra linkini atarsa sevinirim. Yanlis bilgilendirme yapmak istemeyiz.

2)
    1 adet dosboot disket imaji, benim tercihim freedos.
    http://www.freedos.org/freedos/files/
    sitesinden indirebilirsiniz, sitesinden bir link vereyim:
    http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/freedos/files/distributions/1.0/
    http://www.ibiblio.org/pub/micro/pc-stuff/freedos/files/distributions/1.0/fdboot.img
    burdaki fdboot.img dosyasini indiriyoruz. (1.4mb)

3)
    1 adet maharetli cdyazma programi. ayni isi yapan bicok program mevcut. ben anlatimi nero ile yapacagim.
    C:\Program Files\Nero\Nero 7\Nero Home\Nero 7\Core\nero.exe
    ile neroyu calistiriyorum.

Anlatim:
    1) Cdnin hazirlanisi.
    1A) neroda new dielim, solda cdromboot secelim, imaj dosyasi icin browse diip (altta all files i sectikten sonra) fdboot.img i secelim. kalanlar icin resme bakalim. sonra new e tiklayalim.

1B) ghost.exe yi cdnin icine koyalim. (ghost.exe haricinde istediginiz seyi koyabilirsiniz, nede olsa daha 697mb yeriniz var :>)

1C) cd yi yazalim.

2) Ghostun calistirilmasi.

2A) Cd yi takip bilgisayari acalim.

cikan seceneklerden 5. secenegi secip entera basalim. (yada sadece 5 e basalim)

2B) ekrana A:\> yazisi gelince:

Resimdeki gibi
    X: {ENTER}
    ghost {ENTER}
    yapalim. ghost acilacaktir.

2C) Acilan ghosttan bi goruntu.

bundan sonra ghost ile yedeklerimizi alabiliriz.

Diger arkadaslar bu konularda bu foruma destek olacaktir umarim.
    *bulunursa ghost linkleri
    *ghostun nasil kullanildigini
    *2A ve 2B adimlarinin otomatik gecilmesini
    *mouse u aktif hale getirmeyi (otomatik yada manuel) (ben kullanmadigim icin yaziyi hazirlarken hatirlamadim bile)

not: acronis ile ilgili sorun yasayanlar icin cozum onerilerimi
    http://forum.donanimhaber.com/m_16005254/tm.htm
    forumuna yazdim.

Sonsoz:
    _Aslinda hic acronis kullanmadim, cok duydugumdan sistemime kurup baktim neymis die. 90mb i duyunca zaten uzulmustum. Raid0 diskimi gormeyince icim kan agladi (ahciyi gorebiliyormuydu hatirlamiyorum) Forumlarda yorumlari okuyunca daha cok uzuldum . AL[e]N arkadasin uyarisi ile kullanmakta oldugum ghost7 yerine ghost8 ve ghost11 i deneyince ghost7 deki kusurun 8 ve 11 de olmadigini gordum. Bu sayede herkes icin cogu sistemde sorunsuz calisabilir yedekleme programi oldu.

_Halen jmicron lu raid0 diskimdeki windowsun (vista/xp/2003) yedegini ahci acik olan ich8 deki diskime ghost7 (ghost.exe 629kb) ile almaktayim (windows98 den beri). ghost8 in ghost.exe si ve sonrasi isinizi fazlasi ile gorecektir.

• Lancelot_Real

Hep Ghost Kullanmısımdır En Ufak bir Sorun Olmadı 2Mb Boyutu ile BOyundan Büyük İşler Yapan Bir Program Herkese Tavsiye Ederim..

Norton Ghost 8 'nin Dos Versiyonun İsteyen Varsa Upload Ederim.. (Ntfs ve Fat32'de Calisir -CD Boot Olarak..)

Orjinalden alıntı: AL[e]N

Lancelot_Real

Hep Ghost Kullanmısımdır En Ufak bir Sorun Olmadı 2Mb Boyutu ile BOyundan Büyük İşler Yapan Bir Program Herkese Tavsiye Ederim..

Norton Ghost 8 'nin Dos Versiyonun İsteyen Varsa Upload Ederim.. (Ntfs ve Fat32'de Calisir -CD Boot Olarak..)

valla ben isterim..bir de ghost.exe yi koyarsanız tamamiyle super olucak..ya ben 9 u kullanmıştım..bu da aynı onun gibi sistemi o gunkü haline getiriyor di mi??yani biri 2mb digeri 1 cd'ydi de..inanası gelmiyor insanın...

bir de ghostu actıktan sonra neler yapmamız gerektiğini basitçe anlatır mısınız?..Mesela benim windows D: de ve D: yi komple yedeklemek istiyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdembaba -- 14 Aralık 2007; 22:57:18 >

foruma eklenti yapamiyorum, yapsamda zaten yonteticiler konuyu kapatirlar.
    AL[e]N a ulasirsan hem ghost.exe yi, hemde yukardaki aciklamaya kullanmaya gerek kalmadan .iso dosyasini alabilirmissin. Yinede oku derim, 200mb lik mini cd kullansan bile 195mb boş gitmesin.

http://img47.imageshack.us/img47/8461/04doshf6.png
    Asus Rog Strix x570 F - Ryzen 5 3600 @4.1ghz 1.1v(Noctua nh-u12s SE)- Sapphire RX 5600XT Pulse - Corsair Vengeance Lpx 3000 Mhz 2x8 GB DDR 4 - Corsair RM 750 80 Plus - Corsair 480GB Force MP510 m.2 SSD - Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm 3.5" SATA 3.0 - Dark Guardian RGB Kasa - AOC G2460PF 144hz -Hyper X Cloud II - Corsair K68 Red Switch - Benq Zowie EC2
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.