Şimdi Ara

100$'a sağlam 5.1 ses sistemi arayanlara: Logitech X-530

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
259
Cevap
0
Favori
64.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Günümüzde artık anakartların hemen hemen tümü entegre çok kanallı ses desteğiyle beraber geliyor. Bundan sadece 5 sene öncesinde 5.1 ses düzeni kurabilmek için yüzlerce $ harcamak gerekirken bugün maliyetler ciddi biçimde düşmüş durumda.

    Artık kısıtlı bütçelerle bile tatmin edici düzeyde çok kanallı düzenekler oluşturmak mümkün.

    Eğer siz de 100$ civarı bütçeye sahipseniz ve paranızı iyi şekilde değerlendirmek istiyorsanız işte alış veriş listesinde göz atılacakların başına yazmanız gereken iyi bir seçenek: Logitech X-530

    Logitech X-530 Türkiye'de 85$'a (KDV Dahil: ~100$ -İthalatçı HS'nin sitesinde) satılan 5 adet uydu ve 1 adet subwoofer'dan (Sadece Bass seslerin iletimi görevini üstlenmiş özelleşmiş hoparlör türü) oluşan kendinden amfili bilgisayar, MP3/CD Çalıcı, PS2/XBox uyumlu siyah şık bir hoparlör seti.

    Setteki merkez hoparlör ön ve arka uydulardan 15.5 Watt RMS gücüyle ayrılırken geri kalan dört uydu 7.4 Watt RMS gücünde. Subwoofer (5") ise 25 Watt RMS gücünde. Tüm uydular merkez dahil 2.5" sürücülere sahip ve toplamda set 40Hz ile 22 kHz frekansları arasında ses üretebiliyor.

    X-530'un toplamdaki 70 Watt RMS'lik gerçek çıkış gücü onu özellikle küçük ve orta büyüklükteki odalarda rahatlıkla kullanılabilir olmasını sağlıyor.

    Ön sağ uydu ses kablosu haricinde ikinci bir kabloyla amfinin bulunduğu Subwoofer'a bağlanıyor ve kontrolleri üzerinde barındırıyor. Ses ayarı, açma/kapama düğmesi, güç ışığı ve kulaklık çıkışı ile Subwoofer'ın kendi ses kontrolü harici tüm kontroller bu sayede elinizin altında oluyor. X-530'un en önemli eksikliği yukarıdaki satırlarda ortaya çıkıyor: her kanal için ayrı ayrı ses kontrolü mümkün değil.

    Ayrıca set ne kablolu ne de kablosuz uzaktan kumandaya sahip.

    X-530 ile beraber gelen tüm kablolar renk kodlarıyla geliyor; bu sayede kurulumda hata yapma ihtimali ortadan kalkmış.

    Setin burada yer vermeye değer kılan fiyat/performans dışında bir kaç özelliği daha var:

    • FDD2
    • Uyduların ayaklarının aynı zamanda duvara montajına olanak vermesi

    FDD2 yani Frequency Directed Dual Driver Logitech'in geliştirdiği ve pazarda da benzerleri bulunan sesin daha doğrusal biçimde fazla dağılmadan size ulaşmasını hedefleyen bir teknoloji.

    İki sürücünün birbirleriyle uyum içinde ürettiği düzgün ses alanları fark edilebilir ölçüde ses kalitesinde iyileşmeler neden oluyor. Logitech kullandığı teknolojiyle hedefini ciddi ölçüde başarmış sayılır.

    X-530 setinin bir diğer olumlu noktası ön ve arka uyduların ayaklarının duvara montaja izin verecek yapıda olmaları: Bu sayede ufak odalarda eğer duvarlar dolu değilse ciddi bir avantaj. Zira zaten uygun fiyatlı bir ürün aldıktan sonra gidip de ona maliyetinden fazla meblağlara ayaklık almak hiç mantıklı değil.

    Logitech X-530 sübjektif yapılan pek çok testteki başarısını üstteki artıların üstüne koyunca ve eksi yönleri de fazla olmayınca mutlaka gözden geçirilmesi gereken bir seçenek haline geliyor.

    » CoolTechZone » Hardwareseeker » Controlled-Insanity

    Aşağıdaki linke tıklayarak ürünün resmi sitesine ulaşabilirsiniz.

    Sayfanın Linki : http://www.logitech.com/index.cfm/products/details/US/EN,CRID=2,CONTENTID=9067








  • Kumandasız olması çok kötü...
  • walla fiyatına göre gayet hoş gibi...
  • Şimdi ben bu topiği burada açsam çoktan ses sistemleri forumuna havale edilmişti.
  • Evet haklısın. Fakat bu direk taşınamaz sanırım. Anasayfa ile entegre olmak açısından. Düzeltilir.
  • Taşındı :)

    quote:

    Orjinalden alıntı: Wolverine

    Şimdi ben bu topiği burada açsam çoktan ses sistemleri forumuna havale edilmişti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi infoman -- 7 Şubat 2005, 3:09:27 >
  • Kullanıyorum vede memnunum
  • creative le philips i eledim başka bu fiyata önerebileceğiniz bişey var mı yoksa direkt kafadan bunumu alıyım
  • Çok sıkı bas sesleri var, ben de memnunum. Kumanda ise gerekmiyor, zaten yarım metre uzağında duruyor, kumandayı naapcan?
  • yaw x530 tamam güzelde kimse x230dan bahsetmiyor..
    ikisindede ayn1 teknoloji kullan1lm1_ ama x230 un watt 1 daha düsük bu ses kalitesinde bi azalmaya yol aç1yormu bunu merak ediorum
    kullananlar veya dinlemi_ olanlar bi aç1kl1k getirirse memnun olurum..
  • Süper sistem 1 aydır kullanıyorum.Mükemmel...
  • Özellikle bassları çok doyurucu. Kesinlikle fiyat/performans oranı iyi bir sistem. Hatta iyiden de öte.
  • beyler logitechin hem x-230 unu hemde x-530 unu dinlemiş olanlar varsa bi yorum yazsınlar lütfen..
    arada ne gibi farklar var
    surround olmanın dışında ses kalitesi açısından pek bi fark yoksa x-230 u almayı düşünüorum fazla divX izlemem çünkü
    yardımlarınızı bekliyorum..saygılar..
  • Beyler ses açısından elbette güzeldir eminim ancak en azından kablolu bir kumandası olsaydı ses sistemimi upgrade etmeye değerdi. Bence bu saatten sonra büyük eksiklik...
  • yaw yokmudur x230 ve x530 un herikisinide dinleyen bir babayiğit
  • Not düşmeden edemeyeceğim, bu aletin konsollarla uyumluluğu yalnızca bir dekoder eşliğinde mümkündür. Öbür türlü yalnızca stereo ses alırsınız. Logitech firmasını bu konuda biraz ayıplıyorum, destek verdiklerini söylemişler, fakat bilinçsiz PS2 tüketicilerini de kendilerine çekmek için kutunun üzerine Playstation 2 ile uyumludur yazmışlar. Eğer O alet uyumluysa PS2 ile; creative 5200 de uyumludur hatta shov marka 50 milyonluk teneke yığını da uyumludur..


    Bunların dışında, verdiğin bilgiler için teşekkür ederiz.

    İyi günler...
  • yakında ben de x-530 sahibi olcam.araştırdım,bu fiyata en sağlamı bu gibi görünüyor.şu dekoder olayını açsana biraz.yani orjinal dvd olmadıkça veya ac3 ile riplenmemiş divx olmadıkça zaten stereo almıomuyuz sesi?nedir yani?
  • gorunumu co k guzel gercekten benimde bitane olmasini isterdim
  • baya güzelmiş görünümü
    ama seside acaba görünümü kdr iddalımı
  • Sesi güzel, görünümü güzel.. Tek dejavantajı eğer hop.leri fikse etmezseniz ince uzun oldukları için düzgün durmuyorlar, sağa sola dönüp duruyorlar. Bunun dışında çok güzel bas ses veriyor. Bağlantı doğrudan 5+1 çıkışlı anakartlarda spk-aux-mic girişlerine yapılıyor.. fişlerin rengi bile düşünülmüş.. hangisi surround hangisi center diye düşünmeye gerek kalmıyor. Ses ayarlarından 5+1 açıyorsunuz iş bitiyor. Ön sağ hoparlörde volume düğmesi var. Ayrıca subw. üstünde bir bass ayar düğmesi var. Ben iyice kısmak zorunda kaldım çünkü çevre hop. yeterli bası veriyor. Ses çıkışı pc için fazlasıyla tatminkar.. Ev sineması için büyük bir salonda düşünenlere gücü biraz yetersiz kalabilir.
    Tabii bu sonuçları anakart üstündeki sıradan bir ses kartı çıktısı olarak yazıyorum. Doğru dürüst bir kartla çok daha iyi sonuçlar verebilir, kullananlara sormak lazım.
    Bence şu ara en iyi fiyat/perf. oranına sahip sistem!




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.