Şimdi Ara

Anne karnındaki bebek sakatsa alınırmı? önemli bakarsanız sevinirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Anne karnındaki bebek sakatsa alınırmı? önemli bakarsanız sevinirim


(En Son Oy Tarihi: 29.7.2021)
Giriş
Mesaj
  • Aklıma geldi Allah kimsenin başına vermesin ama bu olay çok zor bir olay anne karnındaki bir bebek sakat doğacağı belliyse alınması doğrumudur? Alınmalıysa neden nedenine gelince herkes şu yönden düşünüyor Allah'ın verdiği cana sen nasıl kıyarsın evet orası öyle ama birde şu yönden düşünmek var o bebek sakat doğarsa dünyada ne acılar çekeceği birde o bebek neden sakat doğar 1) akraba evliliği 2) etme bulma dünyası ya biryerlerden çıkar hesabı vede öyle oluyor hırsızlık arsızlık yaparsın senden çıkmaz ama çoluğundan çocuğundan mutlaka çıkar buna örnek etrafımızda çok var şöyle bir 5 dakıka düşün mutlaka vardır , ne malum belki de yüce rabbimiz tarafından deneniyoruz bilemeyiz . Neyse konuyu uzatmak istemiyorum sizlerin yorumunu almak istiyorum, dedimya Allah kimsenin başına vermesin
    sizin başınıza gelse siz ne yaparsınız aldırırmısınız aldırmazmısınız? çok zor bir seçim cevabınızla beraber nedeninide yazarsanız sevinirim.







  • Allah sağlam bir çocuk verdiği zaman kabul ediyoruz da,çocuk özürlü ise onu öldürmemiz ne kadar mantıklıdır? ne kadar vicdani ve ahlakidir? Ve unutmayalım normal bir insanın vereceği hesap ile özürlü bir insanın vereceği hesap bir değildir.Özürlü insan daha fazla merhamete nail olacaktır eğer mumin ise.. Bir çocugu aldırmak bir insanı öldürmek ile aynıdır.

    http://www.hayrettinkaraman.net/yazi/hayat/0077.htm

    buradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: EneRGy.

    Allah sağlam bir çocuk verdiği zaman kabul ediyoruz da,çocuk özürlü ise onu öldürmemiz ne kadar mantıklıdır? ne kadar vicdani ve ahlakidir? Ve unutmayalım normal bir insanın vereceği hesap ile özürlü bir insanın vereceği hesap bir değildir.Özürlü insan daha fazla merhamete nail olacaktır eğer mumin ise.. Bir çocugu aldırmak bir insanı öldürmek ile aynıdır.

    http://www.hayrettinkaraman.net/yazi/hayat/0077.htm

    buradan daha detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: crazyarif

    quote:

    Orijinalden alıntı: ByAdmin

    Şöyle söyleyeyim,

    Oğlum için sakat doğabilir şu testi yaptırmalısınız dediler (Amniyosentez) Mutlaka yaptırmamız gereken test değildi zaten. Yaptırsa idim sakat doğacak deselerdide aldırmazdım, ben onun ne şekilde olursa olsun yaşamına son verme hakkına sahip değilim. Yaratan Allah sada alacak olanda odur. Bu düşüncemden dolayı testi yaptırmadım Şükürler olsunki şuan sapa sağlam yan odada gülücükler atıyo.

    Zaten dinimize görede günah.

    dinimize göre organ bağışının yeri nedir peki?

    din kuralları günümüze uyarlanabilmelidir, yoksa birçoğu anlaşılmaz bence,

    sakat doğacağını bile bile doğurmak ahmaklıktır, rezilliktir, alınırsa acısı belki 1-2 yıl sürer, alınmazsa 20-30 yıl belki de daha fazla...

    bu kadar kaderci olmamalı insan, kitabın yanında bir de akıl vermişler biraz da onu kullanmalı!


    Organ bağışında bi sakınca yok.
    Din kuralları değişken değil evrenseldir.
    Hiçbir doktor bu çocuk sakat doğacak diyemez sadece oran verir ihtimali söyler. Bana başka bi doktor benim %80 sakat doğar dediğim bebek normal doğdu siz boşverin diğer dr un dediğini dedi. Yani doğmadan ne olacağında kesinlik yok, ahmaklıkla rezillikle alakası yok, senin bu düşüncen bence yazdıkların gibi.
    Kaderle alakası yok sadece Yaratıcıya Tevekkül, tevekkül ne dersen oku öğren Allah akıl vermiş demihttp://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=1302



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByAdmin -- 28 Eylül 2010; 23:03:28 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.