Şimdi Ara

SON ZAMLARDAN SONRA ARAÇLARIMIZ NE YAKIYOR ARKADAŞLAR?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
0
Favori
6.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet herkes kullandığı aracın markasını modelini motorunu yazsın ve hangi araç ne kadar yakıyor güncelleyeylim.

-vw passat fsi 150 hp ş.içi 0,35-0,42 ykr
    -bmw 5,20 140 hp ş.içi 0,39-0,49 ykr
    -ford focus tdci 109 hp ş.içi 0,17-0,21 ykr
    -vw caddy tdi 105 hp ş.içi 0,18-0,22 ykr

Yukarıdan anlaşılacağı üzere son zamlardan sonra benzinli arabada gaza yüklenmek artık biraz daha yürk isteyecek hadi paylaşalım
    (bu arada renault bölümün attım en başta o olduğu için özel bri sebep yok)

• REnoya attiysan bir tane de reno yazsaydin bari genel konuyu ac istersen
  • Arkadaşlar siz ekleyin biz okuruz önemli olan araçlarımızın ne kadar yakıt yaktığı
  • megane dci 80 hp ş.içi 0,12-0,14 ykr şehir dışıda pek farketmiyor.
    Zamlardan önce ve havalar iyiyken 0.10 - 0.11 ykr arası yakıyordu.
    Neyse bunada şükür
  • 2006 Corolla sedan D-4D şehir içi yüksek devirde kullanımla 165 ykr yakıyordu... Artık yakamıyor.
  • 1.4 megane II hb şehir içi sert-normal karşık kullanmda 8.5 litre yakıo yol bilgisayarı doğru söylemio orda 9.5 gösterio benzin alarak hesapladım 8.5 litreydi eğer çok sert kullanırsam her vites 6bin devir araba su gibi içio benzini bide resmin var 6.9 ortalama burda yol bilgisayarını sıfırlamıştım ama yaklaşık 60-70 km kullandım eve gelince tekrar çektim resmi bi süre 4.6 da götürmüştüm yükseldi kendi kendine az yaktırmak mümkün..

SON ZAMLARDAN SONRA ARAÇLARIMIZ NE YAKIYOR ARKADAŞLAR?

• Veridiğiniz değerlere bakılırsa dizellerin yakıt konusunda avantajı hala sürüyor
    + BENZİNLİ ARAÇ SAHİPLERİ SİZLERİNDE YAKIT DEĞERLERİNİ BELİYORUZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aqua7889 -- 15 Kasım 2007; 13:29:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Havaların soğumasıyla birlikte Ankara ş.içi 8.1 yakt tüketimim. BP'den alıyorum benzini 3.08 YTL. Km.de 0.249 YTL. yakıyorum.
  • Kuruş hesabı yerine lt hesabı yazsanız? Sonuçda yakıt fiyatları sabit değil 2 gün sonra yükseliyor, düşüyor.lt olarak verirseniz daha doğru ve kalıcı olur.
  • İmzamdaki araç güncel olarak 0,240 YTL yakıyor.Yol bilgisayarı 7.8 gösteriyor ortalamayı.
  • Konuyu açan arkadaş YTL istediği için öyle yazmışım.Litre olarak belirteyim. Zamlardanmıdır nedir aracımın yakıtı şehir içi 4,6 lt ye yükseldi ...
    Şimdi demeyin zamla ne alakası var diye. Psikolojik heralde araç bile anladı yakıta zam geldiğini..

Bir de bir arkadaş hala dizel avantajlı demiş. Fiyatları aynı olsa bile Dizel yine avantajlı olacaktır.

Bu arada amcam Kanada da oturuyor benzinin litresi 1.00 YTL orda. Kendisine BMW almıştı, çok yakıyor diye satacakmış... Ah bi bilse burada 3 dolara yaklaştığını...:) 10 lt yakıyordu galiba, nerdeyse benim yaktığımla aynı hesaba geliyor.

Saygılar.
  • 2003 Clio Symbol 1,4 16V şehir içi 100 Km'de 6,6 lt tüketiyor. 1 lt 95 oktan kurşunsuz benzin Ankara'da 3,08 YTL.. Buna göre aracım son zamla birlikte km'de yaklaşık 20,4 Ykr'luk yakıt harcıyor.. Benzine göre hala makul..
  • son zamlardan sonra araçlarımız para yakıyor.
    almanyada benzinin litresi 2.3 YTL'ye karşılık geliyor. adamlara en yakın petrol kuyusu da bizim burnumuzun dibinde
  • megane 1 16 16v 0.245 ykr ş içi
  • quote:

Orjinalden alıntı: lotus1

megane dci 80 hp ş.içi 0,12-0,14 ykr şehir dışıda pek farketmiyor.
    Neyse bunada şükür

Bence bu değerlere ulaşmak fabrika verisini bile geçmek demek.
    Yol bilgisayarına göremi söylüyorsun? Kendi hesabına göremi.

Anlaşılan yaşadığın şehir de İstanbul değil :)
  • 2004 Puegeot 307 benzinli otomatik surekli Istanbul trafiginde dur kalk ile 0,267 ykr yakiyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceset114

quote:

Orjinalden alıntı: lotus1

megane dci 80 hp ş.içi 0,12-0,14 ykr şehir dışıda pek farketmiyor.
    Neyse bunada şükür

Bence bu değerlere ulaşmak fabrika verisini bile geçmek demek.
    Yol bilgisayarına göremi söylüyorsun? Kendi hesabına göremi.

Anlaşılan yaşadığın şehir de İstanbul değil :)

0,12 yol bilgisayarı değerine göre ben yinede hata payı olacağı için 0,14 de yazdım

Ankara şehir içi bu. Fakat 2 ay kadar önce 4.2 lt civarı yakıyordu. Son zamanlarda %10 luk artış oldu. Bu artışıda aslında gittiğim güzergahdaki trafiğin yoğunluğuna bağlıyorum. Önceden trafik daha rahattı. Özellikler okullar açılmadan önce.....

• Arkadaşlar anladığım kadarı ile ya sizin ş.içi dediğiniz şey benimki ile aynı değil ya da siz araçlarınızı fabrika verilerinden daha iyi kullanıyorsunuz

megane 1,6 16 v benzinin litresi 2,80 lira iken araba ş.içinde 0,30 yakıyordu. nasıl oluyorda sen 0,245 harcıyorsun anlamak mümkün değil
    ben zannetmiyorum ki 1,6 motorlu araçlardan hiç biri ş.içinde 0,29 dan aşağı düşsün şirketteki 2,0 litre otomatik passat ş.içinde çok sakin kullanımla birlikte ortalama 13 litre kullanıyor.

Bu konu sadece renault araçlarına mahsus değildir
    hepimizi paylaşalım yakıt değerlerimizi ytl / ltr farketmez anlaşılır olsun
  • merhabalar.dün depoyu fulledim.aracım clio 2001 rxt 1,4 16 valve.Çorlu dan yeşilköy havaalanına ve oradan da çorluya 235 km yaptım.13,8 litre benzin yakılmış değeri vardı yol bilgisayarında.ortalama yakıt tüketimi ise 6,1 di.benzin:3,10 ytl.mahmutbey -havaalanı arası malum trafik sıkışıktı.ama ortalama olarak 0,180- 0,200 ykr yaktığımı gözlemledim.(dönüşte araçta 450 kg yük vardı.)
  • senin depo 45 litre olsa sen 800 km görürsün o zaman ne tüp ne dizel benzinli arabalar daha ekonomik anlaşılan

quote:

Orjinalden alıntı: mrtetik

merhabalar.dün depoyu fulledim.aracım clio 2001 rxt 1,4 16 valve.Çorlu dan yeşilköy havaalanına ve oradan da çorluya 235 km yaptım.13,8 litre benzin yakılmış değeri vardı yol bilgisayarında.ortalama yakıt tüketimi ise 6,1 di.benzin:3,10 ytl.mahmutbey -havaalanı arası malum trafik sıkışıktı.ama ortalama olarak 0,180- 0,200 ykr yaktığımı gözlemledim.(dönüşte araçta 450 kg yük vardı.)
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.