Şimdi Ara

## Söylenti: AMD CEO'su Hector Ruiz İstifa Ediyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## Söylenti: AMD CEO'su Hector Ruiz İstifa Ediyor ##


    "Dave Orton ve Henry Richards'ın firmadan ayrılmasını takiben AMD'de sıranın Hecor Ruiz'e geldiği dedikoduları tartşılıyor."


    Donanım dünyası ortaya atılan yeni bir söylenti ile çalkalanıyor. Yapılan spekülasyonlara göre AMD'nin tepe yöneticisi (CEO) yada daha net tabir ile #1 konumdaki ismi olan Hector Ruiz istifa etmeye hazırlanıyor. Spekülasyonlar Intel'in 45nm işlemcilerini resmen lanse edeceği ve satışa sunacağı 12 Kasım Pazartesi günü Hector Ruiz'in de istifasını açıklayacağını işaret ediyor. Tabi bu doğru mu yada doğru ise Intel'in 45nm hamlesi ile bir alakası var mı bilinmez ama firmanın üst üste zarar açıklaması karşısında hissedarların gidişattan pek memnun olmadığı da biliniyordu. Tabi ortaya atılan Samsung yada IBM AMD'yi satın alır mı spekülasyonlarında geçtiğimiz günlerde çok sesli bir şekilde olmasa bile donanım dünyasının tartışılan gündem maddeleri arasına girmişti. Hector Ruiz'den boşalan koltuğa ise yapılan 45nm üretimi AMD tarafında gecikecek spkeülasyonlarına "hayır, AMD an itibariyle 45nm üretim yeteneğine vakıftır" diye cevap veren Dirk Mayer'in geçebileceği belirtiliyor. Başta dediğimizi bir kez daha tekrarlıyalım, henüz resmi bir açıklama yok gelişmeler şu an için söylentiden ibaret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 9 Kasım 2007; 17:46:12 >







  • Sanırım phenomlar penryn'lerle baş edemeyecek ne yazıkki işimiz gerçekten zor intelin insafına kalmasak bari.

    Bari IBM satın alsada adam gibi işlemci kullansak ibm sayesinde intelden kurtuluruz böylece.
  • Çok kötü haber, umarım aslı yoktur.
  • Hector Ruiz emekli olacak biliyorum, tabi bunu istifa olarak adlandırırlarsa...
    Kuantum elektroniğinde ihtisası olan birisi Hector Ruiz, yerine gelecek kişi yerini doldurabilecek mi acaba.
  • AMD İnteli aşırı fiyat kırarak haksız rekabetten mahkemeye verdi

    Mahkeme AMD lehine karar verirse ancak toplar kendini AMD yoksa intelle başedemeyecek gibi
  • Yaw benim bildiğim gemiyi ilk önce fareler terk eder kaptan değil.

    Bunda başka bir iş var.

    Valla hayırlısı ne ise o olur umarım. Belki de AMD kurul tarafından onu istifaya zorlayacaktır belli mi olur. (Tabi bunu yapıyor ise sağlam bir dayanağı olmalı. Zira bu işten çıkarma hisselerin hızlı değer kaybetmesine neden olacaktır.)
  • Anaaaaaa inşallah istıfaa etmez yoksa ayvayı yerukk arkadaşlar nasıl yerık ayvayı şöyleeee eger AMD İşlemci pıyasasındakı mevcut yerını korıyamayıp ıntele rakıp olan konumunu kaybederse yandık demektır.İntel pıyasada rakıpsız tek oyuncu olacagı ıcın Fiyatları felaket şekılde ATEŞLER celeronları 500$ dan quadcoreları 1000$ dan surerler pıyasaya İnsallah AMD daima pıyasadakı yerını korur.
  • Ya Amd hadi kapandı diyelim işin kötü tarafı bide Ati ne olacak.Ya biz mi kurtaralım ne yapalım anlamadım.Ama durum iyi değil Amd için.Herşey İntel in istediği gibi gidiyor.Bide ati de yok olursa artık Nvidia da gün doğar.İşte o zaman tam yandık.
  • Söylentinin kaynağı inquirer sitesi ise, %90 yalandır. O yüzden korkmaya gerek yok ama başka bir site ise bilemeyeceğim.
  • Dualarım kabul oluyor Samsung,IBM ve TSMC AMD'yi alırlarsa müthiş olur ( Dejavu; 4-5 ay önce demiştim, gülenler olmuştu). Dave Orton ve Henry Richards şirketten keyiflerince ayrılmadı.Özellikle bu istifaları yenilenme opersyonu olarak yorumlamak komedi, Henry Richards Freescale'in ( 2006- Dünyada yarı iletken teknolojisi 8.si) başına getildi. 45 nm üretim yapabilir, ancak çalışanlarına. Daha Barcelonalar bile doğru dürüst yokken Dirk Mayer günü kurtarma peşinde.
  • Yerine Dirk Meyer gelirse, etkili olabilir. Zira firmanın çıkış yapıp Intel'i uzun süre şaşkına çevirdiği Athlon mimarisini tasarlayan takımın başında Dirk Meyer vardı, eski bir Intel çalışanı kendisi. Hector Ruiz de boş bir adam değil, emekli olup bir köşeye çekilirse R&D açısından kayıp olur...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: WinteR

    Dualarım kabul oluyor Samsung,IBM ve TSMC AMD'yi alırlarsa müthiş olur ( Dejavu; 4-5 ay önce demiştim, gülenler olmuştu). Dave Orton ve Henry Richards şirketten keyiflerince ayrılmadı.Özellikle bu istifaları yenilenme opersyonu olarak yorumlamak komedi, Henry Richards Freescale'in ( 2006- Dünyada yarı iletken teknolojisi 8.si) başına getildi. 45 nm üretim yapabilir, ancak çalışanlarına. Daha Barcelonalar bile doğru dürüst yokken Dirk Mayer günü kurtarma peşinde.


    TMSC, Samsung gibi ABD dışı firmalara sattırmazlar AMD'yi. AMD'yi satın almanın iki yolu var, birisi kolay yol, AMD iflas gösterir, borçları herşeyi düşer, firmanın biri o haliyle alır, ikincisi normal bir bünyeye katma olur, AMD'nin borçlarını da üzerine alır. AMD'nin çok borcu olmadığı için, ikinci seçenek daha kolay, birinci seçenekteki sakıncalar da yok.

    Eğer IBM AMD'yi satın alırsa veya bu iki firma bir şekilde birleşirse, Intel daha bi aksiyon olmadan terlemeye başlar. Ama zannetmiyorum, AMD bir şekilde satışa çıksın. Büyük adım atan kolay devrilir demişler, AMD, ATi'yi satın alarak büyük bir adım attı, devrilmeden atlatırsa, büyük kâra geçmiş olur. Çünkü ATi ve nVidia ekran kartı piyasasına şu an yarı yarıya sahip.




  • Bırakma bizi Hector Ruiz
  • Eğer Amerikan devleti yardımlarını devam ettirir American Micro Devices olarak devam ederse tabiki varlığını sürdürür. Ama iflas ederse en azından kayyuma devredilir ve satış işlemleri başar, bu noktada devletde artık desteğini çekmiş demektir ve satışına razı olmuş demektir. Varlığına devam eder am a böyle kör topal nereye kadar. Bu yıl AMD için çok önemli, Intel Core+ olan Penrynlerle vakit kazanmaya çalışırken AMD mutlaka atak yapmalı. Şu günlerde bile Penryn daha satılmadan müşterisini oluşturuyor( Hp Lenovo ). 2008 sonu için Nehalem gerçekten büyük başarım görünüyor ve tabi 2008 ortalarında çıkacak olan testler, rakamlar reklamlar piyasayı domine edecektir.
  • açılam boşluuuu ben doldurabilirim....


    amd ye cv mi gönderiiim en isiiii
  • AMD, ATI 'yı alırken böyle artiz artiz poz veriyordu ama Hector Ruiz

     ## Söylenti: AMD CEO'su Hector Ruiz İstifa Ediyor ##



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fatz -- 9 Kasım 2007; 19:04:19 >
  • Amd ye ceo mu yok ben bile yaparım Bu arada amd ekran kartı işlemci anakart üçlü paketini artık hayata geçirmeli bence amdyi anca o paklayacak. Bu tip haberler abartılmamalı belki bir anlaşmazlık olmuştur.
  • Bu tür haberlerin çıkmasını sadece Penryn'e odaklamamak lazım.Intel Cpu tarafında Amd'yi ne kadar tehdit ediyorsa Nvidia da Gpu tarafında o kadar tehdit ediyor.Nvidianın açıkladığı net 1 milyar dolar ciro var ortada. Amd+Ati'nin toplam 1.6 milyar dolar ciro yaptığını düşünürsek ki 8800 Gt'nin satışlarının bir sonraki çeyreğe dahil edileceğini belirtmek lazım bu tür söylentileri doğal karşılamak gerekiyor.Intelin rakamlarından bahsetmeye gerek yok sanırım..
  • AMD nin kendini toparlaması lazım farklar açık ortada ATI AMD bağlandıktan sonra onlarada bir haller oldu sanırım AMD nin içinde kara kedi ve bunlardan kurtulmaları lazım. Ama herhangi bir şirket onları alırsa bu olay daha iyi olur özellikle SAMSUNG firması çoğu çipin üreticisiler ve bu işten anlıyorlar
  • Öyle ya da böyle AMD piyasa girmiş bir kurum.Ben kalkacağını zannetmiyorum.Tepe yönetimi istifa etse bile Mutlaka büyük bir kurum AMD'yi alır.Bu saatten sonra tek işlemci üreten firma İNTEL olmayacaktır.Ama bunlar söylenti tabi.Neler olacağı belli olur yakında.Ama benim isteğim AMD'nin daha güçlü bir şekilde piyasada yer almasıdır.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.