Şimdi Ara

## 2.6GHz'lik AMD Phenom 2008'de ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## 2.6GHz'lik AMD Phenom 2008'de ##


    AMD'nin resmi lansmanına artık sayılı günler kalan ve uzun süredir merakla beklenen yeni nesil işlemci ailesi Phenom ile ilgili yeni gelişmeler var. Daha önce yaptığımız haberleri takip eden kullanıcılar hatırlayacaklardır, 19 Kasım olan resmi lansman tarihi itibariyle AMD, 2 Phenom modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor ki bunlar; 2.2GHz'lik Phenom 9500 ve 2.3GHz'lik Phenom 9600 modelleri olacak. Yine 19 Kasım itibariyle duyurulması beklenen 2.4GHz'lik Phenom 9700'ün piyasaya giriş yapması ise Aralık ayını bulacak gibi gözüküyor.

    AMD'nin Phenom ile birlikte masaüstünde de kullanmaya başlayacağı yeni K10 kod adlı işlem mimarisi teknik anlamda özellikle AMD'nin beyanlarına göre ciddi yenilikler ve endüstriyel ilkler ile dolu. Tabi bir süredir biliyoruz ki AMD'nin yeni mimarisi ile yaşadığı en büyük sorun da saat hızlarını arttırabilmek. Pek çok kaynağa göre SOI teknolojisini gerçek 4 çekirdek işlemci tasarımı ve yüksek saat hızı ile besleyebilmek ciddi bir çaba ve sürekli yenilenen çekirdek revizyonları gerektiyor. Biz yine biliyoruz ki AMD'nin B1 ve/veya B2 revizyonlu çekirdekli 3GHz'e rahatlıkla ulaşabiliyor.

    Konumuza geri dönerseK, 3GHz'lik daha önce demosu da yapılan Phenom'un ne zaman çıkacağını kestirmek zor ama daha önce çıkması beklenen 2.6GHz'lik modelin gelecek yıla kaldığı belirtiliyor. Zira yapılan projeskiyonlarda daha önce AMD'nin 2007 yılını 2.6GHz ile kapatabileceği de ifade ediliyordu. Bu arada AMD'nin yeni nesil işlemcileri ile ilgili çıkan bazı test sonuçlarının firma tarafındaki yansımalarına da bir başka haberimizde değerlendireceğiz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 9 Kasım 2007; 3:35:46 >







  • haber için teşekkürler fx57.Hadi hayırlısı. Bakalım performanslar nasıl olacak. İşlemcilerin çıkmasına ramak kaldı, anakartlar ise çoktan raflarda
  • 2.6 kesmez 3 olsun.
  • AMD neyi bekliyor hala, donanım dünyası c2duo c2Quad alan insanlar ile dolup taştı.
  • Amd 3,0 ghz ve overclock yeteneği fazla işlemciler çıkardığında ortalık toz duman olacak
  • HAHHA AMD başarılı olsaydı bu testleri internete sısdırırdı AMD ses cıkmıyor bakın bence hüsran Yaşıcak AMD
  • Gerçekten şu işlemçiler cıksın ve test sonuçları düşsün bakalım ne olacak!!! eğer başarılı olmazsa hakketten bu amd nin işi bitmiş demekti. şunu kabul ederim adamlar yapamıyor.
  • sallayın gitsin artık amd yi
  • amd belini yine doğrultacak ama 2 sene falan sonra bence, ati çok sarstı dengeleri...
  • su amd kadar kotulenen baska sirket de yok galiba ama batmadi bir turlu k6 zamaninda bile.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ilkercom

    Amd 3,0 ghz ve overclock yeteneği fazla işlemciler çıkardığında ortalık toz duman olacak


    Walla öncesindede k8l gelecek c2d alanlar aglayacaktı,ondan sonra ht3,0 geldiğinde intel batacaktı,walla bu gidişle amd batacak gibi sagdece laf salatası yapıyor haliyle kullanıcılarda o cıknca bu gelince diye yorum yapıyorlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.