Şimdi Ara

pert olan aracin kasko ucreti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
8.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ogrendigim kadari ile pert olan arac icin verilen ucret kasko ucretinden daha dusuk bir ucretmis.
    bu dogrumudur? bu fark neden kaynaklanir? o zaman kasko ucreti tam olarak neyin ucreti oluyor?
    bilen varmi acaba

ornek olarak 17.000 ye kaskosu yapilmis bir arac icin pert olma durumunda 13.000 - 15.000 ytl arasi bir ucret odeniyormus

Since 2002 - Ozzy
  • Araçların kasko ücretleri için sürekli yenilenen (sanırım 3 ayda bir) liste var. Bu listenin %10 altı veya üstünden kasko yaptırabiliyorsun. Fakat liste fiyatları gerçek piyasa fiyatlarından yüksek oluyor. Pert durumunda da piyasa fiyatını ödüyorlar.
    Good drivers just drive !...
  • quote:

Orjinalden alıntı: salatan

Kaskolu araç 1. yaşında pert olunca aracın 0 km. fiyatı neyse o ödenir.1. yaştan sonra aracın piyasadan alınan bir kaç fiyatın ortalaması verilir.
    Yani senin aracın sıfırı 32bin ytl,ama 2. eli 28bin ytl,kasko 28bin ytl öder...

Bu durum sadece kasko yapılırken 0 km araç klozu alındıysa geçerlidir. Aksi takdirde yine 2. el değeri ödenir.
  • Aracın o anda piyasa fiyatı neyse o ödenir. O yüzden kasko yaparken fiyatı yüksek göstermenin hiçbir anlamı yok bence. Ben hep alt sınırda yazdırırım aracın ücretini. Ödenen prim de düşüyor böylece.
    Opel Antara
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    pert arac düşük bedel
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani bu durumda piyasa degeri 16.000 ytl olan arac kasko degeri 17.000 ytl olsa blie verilecek ucret 16.000 ytl dir ole degilmi?

1. bu durumda kasko firmasi 15.000 ytl verebilirmi?
    2. durum bole ise araci 17.000 ytl ye kasko yapmanin ne avantaji varki?
  • ARKADAŞLARIN DEDIGI DOGRU BEN ONU SORMUŞTUM AXA DA ONLARDA AYNISINI DEDILER SADECE 1 YAŞINI DOLDURMAMIŞ ARAÇ İÇİN SIFIR PARASI VERYORLAR 1 YAŞINDAN SONRA ORADAKİ YAZAN FİYAT ÖNEMLİ DEĞİL O ANDA PİYASADAKİ DEĞERİ NEYSE O OLUYOR. ASLINDA SAHTEKARLIK VAR BU İŞTE KASKO YAPTIRIRKEN 2Cİ EL PİYASA ARAÇ FİYATINI YUKSEK TUTUP UZERINDEN HESAPLANAN KASKO MIKTARINI YUKSKELTIYORLAR. PERT OLUNCADA TEKRAR KENDİ BELİRLEDİKLERİ FİYATIDA GUYA PİYASANIN ORTALAMASI OLUYOR ONU SİZE VERYORLAR. YAPICAK BIRSEY YOK BIRISINE YAPTIRCAN ARTIK

kasko ve sigorta kanununda bu kadar boşluk olur mu? böyle kasko hukuku olur mu?

sen git 25'e aracı kasko yap, sonra pert olunca da 40 dereden su getir 15-20 öde. düpedüz resmen sahtekarlık. soygunculuk.

eminim bu şekilde çalışan yalnızca birkaç ciddiyetsiz sigorta acentası vardır.

aracımı pert ettim.aldıgım para yaklaşık 2.el degeri idi aracın.belki sahibinden satış yapmış olsam 1 milyar farkedebilirdi

Yani diyelim bugün 17000'e kasko yaptırdınız, aracınıza bişey oldu iki ay sonra, bakıyorlar aracın ortalama piyasa değerine, 16000 mi? O zaman 16000 ödeniyor. Ha, diyelim ki anormal bişey oldu ve aracınızın piyasa değeri 18000'e çıktı, o zaman da 17000 ödüyorlar..

Bazı firmalar bu konuda çok hassas.. Axa-Oyak eksiksiz ödüyor, zamanında ödüyor. Başımıza geldi bizim..

Aracımızın kasko değeri 23000 ytl idi, ama bizimkinin kilometresi çok düşük ve çok çok temiz bir araçtı..

Firma bize 22000 önerdi.. Piyasa araştırmasını onlar yapıyor kendilerice birkaç galeri plza vs soruşturuyorlar..
    Biz de kendi aracımızın muadilini piyasadan 24000 altında bile bulamayacağımızı firmaya bir yazı ile bildirdik ve bize aynı özelliklerde bir araç bulunmasını, ya da meblağın artırılması gerektiğini söyledik. Hemen dikkate aldılar ve 23000'ün hepsini hemen ödediler..

• Şirket olası değer artışları için araç değerini fazla gösteriyor yani size poliçenin altında fiyat vermesi normal. Ayrıca pazarlık yapmanız lazım piyasayı araştırın elinizde delillerle gidin zaten onlar işin kurdu orası ayrı ama faydası oluyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

ARKADAŞLARIN DEDIGI DOGRU BEN ONU SORMUŞTUM AXA DA ONLARDA AYNISINI DEDILER SADECE 1 YAŞINI DOLDURMAMIŞ ARAÇ İÇİN SIFIR PARASI VERYORLAR 1 YAŞINDAN SONRA ORADAKİ YAZAN FİYAT ÖNEMLİ DEĞİL O ANDA PİYASADAKİ DEĞERİ NEYSE O OLUYOR. ASLINDA SAHTEKARLIK VAR BU İŞTE KASKO YAPTIRIRKEN 2Cİ EL PİYASA ARAÇ FİYATINI YUKSEK TUTUP UZERINDEN HESAPLANAN KASKO MIKTARINI YUKSKELTIYORLAR. PERT OLUNCADA TEKRAR KENDİ BELİRLEDİKLERİ FİYATIDA GUYA PİYASANIN ORTALAMASI OLUYOR ONU SİZE VERYORLAR. YAPICAK BIRSEY YOK BIRISINE YAPTIRCAN ARTIK

• Kaskomun ilk yılı dolunca yenilerken piyasası 24-25 olan arabama 19.000 YTL kasko değeri biçtiler.Ben ne yaptınız Allah göstermesin araç pert olursa bunu mu alacağım dediğimde ;olurmu efendim biz siz az kasko ücreti ödeyesiniz diye böyle yoksa böyle bir şey olduğunda piyasa değeri neyse onu hatta fazlasını öderiz demişlerdi.Aklıma gelen başıma geldi ve araç yaptığım büyük bir kazada pert oldu.2 aylık bir sürede kavga gürültü 19.000 YTL zor aldım.Bu arada notere verdiğim paralar ve çektiğim sıkıntılar ayrı dert. Yaşadığıma şükredip üzerine gitmedim.Zaten itiraz hakkım varmış ve kurulan komisyon 20 gün içinde cevap veriyormuş.Oda zaten çokta etkili olmuyormuş.Bu şirket ve poliçeyi kesen acente hakkında aslında çok yazmak istediğim var ama forum kuralları gereği susuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger.55 -- 26 Kasım 2007; 20:08:10 >

• 2-3 yaşındaki veya daha yaşlı bir arabaya 2.el piyasasına göre değilde sıfır bedelini ödeselerdi, araba pazarlarında araba bulamazdınız her paraya sıkışan arabasını pert eder sıfır parasını çeker gider daha yenisini alırdı.Herşeyin bir hakkı olmalı.Sigortacılarında haklı oldukları nokta burası bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 26 Kasım 2007; 23:15:15 >

Orjinalden alıntı: WarSaw

2-3 yaşındaki veya daha yaşlı bir arabaya 2.el piyasasına göre değilde sıfır bedelini ödeselerdi, araba pazarlarında araba bulamazdınız her paraya sıkışan arabasını pert eder sıfır parasını çeker gider daha yenisini alırdı.Herşeyin bir hakkı olmalı.Sigortacılarında haklı oldukları nokta burası bence.

belki haklı olabilirsin ama sigortacıların asıl haksız oldukları nokta piyasa degeri neyse kasko degeride aynı olmalıdır. eger araç pert oldugu vakit 20 ytl veriyorlarsa aracın kasko degeride 20 ytl yapmaları gerekir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALOK -- 27 Kasım 2007; 0:48:53 >

Orijinalden alıntı: Ozzy

bir yakınım aracı pert olmuştu.kaskodan aldığı para ile pert aracı satıp üstüne ekleyince tam başabaş piyasa fiyatı çıkmıştı ortaya.

Boyle bir sey olamaz. Eger kasko size arac icin belirli bir miktari veriyorsa araci kendine alir. Hem kaskodan para hemde pert arac kiside kalamaz. Aynisi benim basima geldi. Aracimi sigortaya devredip parami aldim.

0 km alinmis ve ilk yilindaki araclarda 'goya' tam olarak geri odeme var. Ama onda bile sigorta sirketi bir yolunu bulup az para vermenin pesinde kosuyor. Asla ama asla liste fiyatini vermiyorlar. Sonucta herkes liste fiyati ustunden bir miktar indirimle aldigi icin size de tam parasini verseler, kara gecersiniz ki bu imkansiz=) Benim navigasyon-tv ve cam filmi dahil olarak 54.500 lira olan aracima kufur eder gibi 47.000 lira onermislerdi ilk. Siki bir kayari yedikten sonra 52.000 lira teklif ettiler ki o anda ayni aracin tam olarak 0'ina tekabul ediyordu. Ancak navigasyon ve cam filmlerini dustugumuzde yine 2 bin liralik bir zararim vardi. Ki bu ilk bir yil icinde tam parasini verme klozu olmasina ragmen. Varin bir kac yillik araclara kimbilir nasil dusuk fiyat verirler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.