Şimdi Ara

## 45nm Penryn İşlemcilerin İlk Fiyat Bilgileri ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
5.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## 45nm Penryn İşlemcilerin İlk Fiyat Bilgileri ##


    65nm üretim teknolojisine rakibi AMD'den çok daha önce geçen Intel, 45nm üretim teknolojisine geçiş konusunda da rakibinde çok daha önce somut adımları atmaya başladı. Zira firmanın 45nm üretim teknolojisine sahip işlemcileri önümüzdeki Kasım ayından itbaren kullanıcılar ile buluşturmaya başlayacak. Hemen bir not olarak verelim; AMD'nin şu an için uygulamada olan son yol haritasına göre, firma gelecek yılın ikinci yarısından itibaren 45nm üretim teknolojisine geçmeyi planlıyor.

    Daha önce teknik özelliklerini verdiğimiz Penryn işlemcilerinin olması muhtemel fiyat bilgileri de ortaya çıkmaya başladı. Fiyat bilgilerinden önce masaüstüne gelecek 45nm Penryn işlemcileri bir hatırlamakta fayda var.

     ## 45nm Penryn İşlemcilerin İlk Fiyat Bilgileri ##


    Intel'in uzun süredir heyecanla beklenen ve bir süre önce üretimine başlandığı da bilinen 45nm Penryn işlemcilerinin endüstrinin ve kullanıcıların beğenisine sunulacak ilk temsilcisi de detayları ile gün yüzüne çıktı. Zira Intel'in kullanıcılar ile buluşacak 45nm üretim teknolojisine sahip ilk işlemcisi QX9650 olacak. Intel'in en iddialı modellerinin yer aldığı Extreme serisinden çıkacak olan işlemci şu an satılmakta olan 65nm üretim teknolojisine sahip olan ve 3GHz'de çalışan QX6850'nin yerini alacak.

    Intel'in uzun süredir merakla beklenen 45nm üretim teknolojisine sahip çift ve dört çekirdekli Penryn işlemcileri için firmanın takip edeceği yol haritası da sonunda ortaya çıktı. Tabi yol haritası ile birlikte Intel'in Penryn işlemcileri için kullanacağı muhtemel model numaları da ortaya çıkmış oldu. Bilindiği gibi işlemci devi Intel, daha önce 45nm üretim teknolojisine sahip Xeon işlemcileri Kasım ayı içerisinde lanse edeceğini açıklamıştı. Tabi son kullanıcıların gözü kulağı masaüstü için hazırlanmakta olan çift çekirdekli Wolfdale ve dört çekirdekli Yorkfiled işlemcileri üzerindeydi ki detaylar da sonunda ortaya çıktı.

    Intel'in uzun süredir heyecanla beklenen ve bir süre önce üretimine başlandığı da bilinen 45nm Penryn işlemcilerinin endüstrinin ve kullanıcıların beğenisine sunulacak ilk temsilcisi de detayları ile gün yüzüne çıktı. Zira Intel'in kullanıcılar ile buluşacak 45nm üretim teknolojisine sahip ilk işlemcisi QX9650 olacak. Intel'in en iddialı modellerinin yer aldığı Extreme serisinden çıkacak olan işlemci şu an satılmakta olan 65nm üretim teknolojisine sahip olan ve 3GHz'de çalışan QX6850'nin yerini alacak.

    Intel'in QX9650 modeli ilk 4 çekirdekli işlemcilerini piyasaya sürdüğü Kasım 2006'dan tam bir yıl sonra önümüzdeki Kasım ayında piyasaya sürüleceği bildiriliyor. 45nm üretim teknolojisine sahip olacak dört çekirdekli işlemci çift çekirdekli iki işlemci zarının bir araya getirilmesinden oluşacak. 12MB seviye 2 belleğe sahip olacak QX6950 muhtemelen 3GHz'de çalışan ve 6MB seviye 2 belleğe sahip olan iki adet E8400 modelinin birleşiminden oluşacak. Tabi Extreme serisinden çıkan bir model olduğu için çarpan kilidi de olmayacak. 3GHz'de çalışacak QX9650'nin ısıl güç tasarımı ise belirtilen değerlere göre 130 watt olacak.

    Intel'in ortaya çıkan yol haritasına göre, firma 2007 yılını masaüstü platformunda lanse edeceği QX9650 modeli ile kapatacak fakat takvim yaprakları Ocak 2008'i göstermeye başlaması ile birlikte firma 45nm akınına başlayacak. Zira şu anki yol haritasına göre bile, sadece gelecek Ocak ayı için 7 farklı modelden bahsediliyor. Bu modeller arasında 4 çekirdekli; Q9550, Q9450 ve Q9300 ile birlikte çift çekirdekli; E8500, E8400, E8300 ve E8200 modelleri yer alıyor. Ocak ayında duyurulacak 4 çekirdekli her 3 modelde 95 watt'lık TDP değerine sahipken işlemcilerden sadece Q9300 modeli 6MB seviye 2 bellek ile gelecek zira diğer iki model QX9650 de olduğu gibi 12MB seviye 2 belleğe sahip olacaklar. Bu açıdan bakıldığında Q9300 modeli 4 çekirdeğe sahip en uygun fiyatlı 45nm işlemcisi olacak ve muhtemelen Core 2 Quad 6600'ün yerini alacak.

    Intel'in hazırladığı 45nm üretim teknolojisine sahip çift çekirdekli işlemcilerde ise durum biraz daha farklı. Zira yukarıda model bilgilerini verdiğimiz ve Ocak ayında kullanıma sunulacağı bildirilen çift çekirdekli 4 modelin tamamı 6MB seviye 2 belleğe ve 65 watt'lık TDP değerine sahip olacaklar. Tabi bu noktada fark yaratan nokta saat hızları olacak. Zira serinin giriş moedli olacak E8200 2.66GHz, yine serinin tepe modeli olması beklenen E8500 ise 3.16GHz'lik saat hızına sahip olacak.

    45nm Penryn işlemcileri hatırladıktan sonra şimdiyse tablo üzerinden olması muhtemele fiyatlara bakalım.

     ## 45nm Penryn İşlemcilerin İlk Fiyat Bilgileri ##


    Not: Forumumuzda konu ile ilgili ayrıca bir başlık mevcut olarak bulunmakta fakat bu haberimiz ana safya gösterimi olduğu için ayrıca yayınlanmaktadır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 26 Eylül 2007; 9:36:40 >







  • 1000adet alimda islemci basina dusen fitay 163$....
    uzerinde %40 ekleyerek son kullanici fiyatini bulacaksiniz... kdv+gumruk+son kullanici saticisi=%40
  • Bu fiyatların biraz daha aşağılara inmesi lazım ki alınabilitesi artsın.

    Bence asıl kıyamet phenom lar piyasaya çıktığında kopacak. Bunların performans açısından %5 i geçmediğini görmüştük. Daha az ısınır o da bize lazım değil malum önümüz kış
    Bu sebepten işlemcinin anakartın çok güç çekeni evi ısıtanı makbuldür
  • Peynir diyiiiiiin.

    Neyse bakalım ne olacak.

    Q6600 ün yerine Q9300 ü koymuşlar. Adamlar bari fiyatı 230-240$ a falan çekseydi. Ya da Q6600 mü ucuzlayacak ne olacak.


    Neyse vakit yaklaşıyor, ak, kara belli olacak.
  • Intel'in fiyat ve ürün politikası bezdirdi. x38 e daha dur diyip yetişemeden, x48 lafı oldu. Şimdi bu işlemciler satışa sunulurken başka bişey çıkacak, ne bu böyle nereye kadar. Sanki her seferinde biraz daha ısıtıp, tuzlayarak önümüze getiriyolar gibi bi his oluşmaya başladı bende. Sırf pazar politikaları Intel'e karşı beni şu son 1 yıl içinde soğuttu.
  • Sanırım bir fiyat avantajı olmayacak 45nm nin.Performans getirisi de yok gibi birşey.E ne anladık bu işten ?
  • Overclocklayıp, X ya da EE versiyonlarını satarlar yine olacağı o. Köklü bi değişiklik gelmedikten sonra pek birşey beklememek lazım henüz. Test sonuçları geldikçe belli olur ne olacağı.
  • İntelin klasik huyudur bu pazarlama stratejisi

    Mehteran misali 2 ileri 1 geri

    PIII ler ve Celeronlarla başladı bu furya hala devam ediyor. Aynı performansta (OC siz) intel işlemciyle amd arasında 30-40$ fiyat farkı var amd daha ucuz.
    E adam ne yapacak bu durumda piyasaya ha bire mal sürecek ki kullanıcıların kafası karışsın. 3-5 forumdada 3-5 fanatik çıktımı değmeyin keyiflerine

    E hayırlısı olsun ne diyelim...
  • inşallah AMD'nin Phenom'ları çok daha ucuza gelir...
  • Uygun bir fiyatlandırma yapmak zorundalar zaten performansa göre. Tabi ilk çıktığında yoğun talepten yüksek olması normal olur...
  • Yeni sistem toplayanlar için 45 kalibrelikte bir Q9450 fena olmaz aslında ama 9300 alanda f/p de iyi tercih yapmış olacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: honneur

    Bu fiyatların biraz daha aşağılara inmesi lazım ki alınabilitesi artsın.

    Bence asıl kıyamet phenom lar piyasaya çıktığında kopacak. Bunların performans açısından %5 i geçmediğini görmüştük. Daha az ısınır o da bize lazım değil malum önümüz kış
    Bu sebepten işlemcinin anakartın çok güç çekeni evi ısıtanı makbuldür


    alınabilite:) the alınability

    fiyatlar pahalı ama iner herhalde yeniyılın ortasına kadar




  • i975X çipsetli ASUS P5W DH Deluxe anakart bunları destekliyor mu ? En ucuzundan alıp biraz oc yapardım ama sanırım desteklemiyor değil mi ?
  • Arkadaşlar bu 4 çekirdekli işlemciler doğal 4 çekirdek mi yoksa şimdiki gibi mi olacak? 2 tane çift çekirdeğin bir araya gelmesinden mi oluşuyor yoksa?
  • Fiyatlar 65 nm işlemcilere göre uçuk değil
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Sek

    Arkadaşlar bu 4 çekirdekli işlemciler doğal 4 çekirdek mi yoksa şimdiki gibi mi olacak? 2 tane çift çekirdeğin bir araya gelmesinden mi oluşuyor yoksa?



    Şu anki gibi olacaklar.

    Farkları 45nm üretilmeleri (ki daha yükse OC kabiliyeti gibi avantajları olabiliyor.) ve bir kaç yenilik getirmeleri. En önemlisi ise SSE4. Destekli uygulamalarda tozu dumana katıyor adeta. Tabi kaç tane uygulama destek vercek bilinmez. Ama Bill Amca bir el atacak sanıyorum.

    Q6600 de 266$ toptan fiyata sahip. Ülkemizde ise şu an 288$+KDV. Yani gene iyi bir fiyat. Q6600 den ucuz olmasını da beklemek pek doğru olmaz.

    He bana kalsa 100$ dan satsın. Ben sadece akla yatkın olana baktım. Tabi E6750 ve E6600 gibi bir hadise gene yaşanabilir de.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 27 Eylül 2007; 1:20:50 >




  • Q6600 almaya niyetim vardı bu haber iyi oldu desenize bana baya ucuza gelcek ocak 2008 den sonra q6600 insallah kıllıgına kaldırmazlar insallah q6600 un uretimini harbi sapa otururum 965p-Ds3 anakart ne yazıkkı 45 nm desteklemiyo :D
  • Bu haber daha önce verildi. Önce forumda arama yapip öyla konu acalim lütfen

    http://forum.donanimhaber.com/m_17911233/tm.htm
  • walla Q9450 ve E8500'ü gözüme kestirdim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mene

    walla Q9450 ve E8500'ü gözüme kestirdim



    Q6600 le hangi işi yapamadında bu işlemcilere göz diktin. Ya da para var huzur var kardesim sanane mi diyorsun

    Hadi benim gibi Bharton 2500+ kullansan neyse
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.