Şimdi Ara

TUNÇMATİK UPS LANET ŞEY..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
4.524
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herşey TUNÇMATİK ECO-TECH 600VA almamla başladı.1 yıldır kullanıyorum elektirik çok kısa süreli gidip geldiginde hani göz kırptığında diyelim makinaya reset atıyor.her nekadarda teknik servise götürsemde yapılmadı yine aynı.normalde fişi pirizdan çek böyle bişey olmuyor.nereye gitsemde bu salak cihazı yapamadılar.artık geriye bir tek şey kaldı bu 80 milyonu çöpe atmak.hakkımı helal etmiyorum.

• sorun ups de değil psuda.aynı olay bazı adsl modemlerde de yaşanıyor.modemler için daha güçlü bir adaptör almak çözüm olabiliyor bazen.ama bilgisayarın için ne yapmak lazım bilemiyorum.daha iyi bir psu alırsan belki düzelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FelixCrail -- 13 Eylül 2007; 16:32:36 >
  • sorun tam olarak ups olmaya bilir. Ups çıkartıp bilgisayarı direk fişe taktığınızda o göz kırpması dediğiniz voltaj dalgalanmaları makine resetleniyomu. Yani ups yokken eyerki ups bağlı deyilken de reset atıyosa sorun psu da öyle değilde ups bağlıyken yapıyosa sorun ups de yani o elektrik dalgalandığı sırada ups bilgisayarı şehir şebekesinden ayırıp kendi aküsünden anlık olarak besliyor, bu şehir şebekesinden ups e geçiş sırasındaki sn boşluk ta ups baypas devresi yardımıyla bilgisayarı dengede tutuyor. Benim düşünceme göre ups baypas devresi bozuk

• hocam eger ups online bir model olsaydı psu bile almana gerek kalmazdı...40 dolarlık offline model o kadar is cıkarır.sorun psu da

Orjinalden alıntı: FelixCrail

sorun ups de değil psuda.aynı olay bazı adsl modemlerde de yaşanıyor.modemler için daha güçlü bir adaptör almak çözüm olabiliyor bazen.ama bilgisayarın için ne yapmak lazım bilemiyorum.daha iyi bir psu alırsan belki düzelir.

Aynen, sorun PSU'da, PSU'nuzu değiştirmeniz sorunu çözecektir... Ya da Surgecom yada Belkin marka çoklu priz alın... Ben Belkin kullanıyorum memnunum...

� Beşiktaş JK � ÇARŞI
    Ey iman edenler Allah'ın size helal ettiği temiz şeyleri haram kılmayın, hududu da aşmayın. Doğrusu Allah, aşırı gidenleri sevmez. Allah'ın size verdiği rızıktan temiz ve helal olarak yiyin. İnandığınız Allah'dan sakının.Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Alaris

hocam eger ups online bir model olsaydı psu bile almana gerek kalmazdı...40 dolarlık offline model o kadar is cıkarır.sorun psu da

online ups ler çok pahalı, surgecom yada dengi bir çoklu priz aldım tam hatırlamıyorum şimdi sorun yok... ayrıca bende 70$ ı çöpe attım :(
  • bizim şirkette free space optic transmission cihazına tunçmatik offline (line interactive) ups takmışlar. elektrik gidip geldi 10.000$ lık cihaz yandı :) şimdi online ups aldık... ama transmission cihazını ayarlayana kadar canım çıktı..

Malı Arap Faik'ten alıyorduk, Karabük'te ikinci yükleme yapılıyordu. Adana'ya kadar da ben kullanıyorudum kamyonu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli 1500Va UPS Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    UPS NE KADAR DAYANIR
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sorun onda ve şunda diye tam kesin bir hedef vermemek lazım.
    ama resetlenmedeki ana etkenlerden biri psu dur. psu nun kesinti ve aktarma anındaki tepkisi donanımın pc yi resetletmesi olarak bitiyor.

diğer etkenler ups in kesinti sırasında yakalama hassasiyeti ve hızı. kataloglarda görürsünüz kesinti süresi 2-4 ms yazar. O rakamlar kesin rakamlar değildir. %1 -%5 olasılıkla da olsa o süre 10ms ye kadar uzayabilir. ups in kesinti yakalama algoritması ne kadar iyi ise sizin yaşayacağınız kesinti sayısı da o kadar az olacaktır. resetlenme ihtimalinizde düşük olacaktır. (zamanında o algoritma yı yazmak için az uğraşmadım :) ) kısaca anlayacağınız ar-ge sine yatırım yapan kazanır.
    Özel mesajlara cevap veremiyorum ...
  • anlamıyorum.neden herkes ups de sorun yok diyor.sorun yokta makina neden resetleniyor normalde kesintisiz güç kaynağı(!) elektirik kesintileri ve anlık durumlarda makinayı koruması gerekmiyormu.aynı evde tunçmatik 700va var.ondada denedim makina resetlenmiyor hiç bir problemde yok.yani sorun psu da degil.şimdi bu ups nin neresinde arıza allah aşkına bir bilen yokmu.servistekiler bile bilemedi bu sorunu.onlara kolay geldigi için hemen suçu başka bişeye atıyorlar.yok sorun psu da yok şehir elektirigi düşük yok bilmem ne..

Orjinalden alıntı: paçalı

anlamıyorum.neden herkes ups de sorun yok diyor.sorun yokta makina neden resetleniyor normalde kesintisiz güç kaynağı(!) elektirik kesintileri ve anlık durumlarda makinayı koruması gerekmiyormu.aynı evde tunçmatik 700va var.ondada denedim makina resetlenmiyor hiç bir problemde yok.yani sorun psu da degil.şimdi bu ups nin neresinde arıza allah aşkına bir bilen yokmu.servistekiler bile bilemedi bu sorunu.onlara kolay geldigi için hemen suçu başka bişeye atıyorlar.yok sorun psu da yok şehir elektirigi düşük yok bilmem ne..

Bildiğim kadarıyla online olmayan upsler şebeke gerilimini belli bir deyerde tuttamazlar. Senin bahsettiğin gibi "Göz Kırptığında" çok düzensiz bir gerilim gelir genelde elektrikli aletlerin ile bozulma sebebi bu ilk gelen dalgadır. Bizim aldığımız ucuz Upsler "REGİLASYON" yani şebeke gerilimi düzünlemekte yetersiz kalır. PSU un iyi değilse bu düzensiz gerlimden dolayı reset atar yada zarar verir. Sadece elektirik kesilirse genelde sorunsuz devreye girer ama anlık kesilmelerde "göz kırpmalarında" o elektrik sinyalini (dalgasını) regüle etmekte yetersiz kalır ve o sinyali bilgisayara gönderiri psudaki parçalar kalitesiz ise sinyalden etkilenir. Her elektronik malzemenin (yarı iletkenler) bir dayanma deyeri vardır. PSU larda en çok "Kondansatör ve Transistör" gibi parçalar kullanılır ve bu parçaların özellikle kondansatörün "pit" yani en çok kaldırabileceği voltaj deyeri vardır bu ne kadar yüksek olursa fiyat artar her parçada bunu düşünebilirsin. Birde sigorta devresinde kullanılan malzemede kalitesizse aldığın sonuç normaldir.

Açıkcası aldığın upsin en önemli özelliği regüle etmesidirki bunu en iyi online ups ler yapar. Psu yu kaliteli alman bu sonuçları yaşama olasılığını azaltır amaher zaman olasılık vardır bence paraya kıy ve online ups al

• Nadiren de olsa bazen elektrik göz kırpar. O sırada TV açıksa kapanır, lamba sönercesine göz kırpar. AMa PC im ve diğer bileşenleri UPS kullanmadığım halde çalışmaya devam eder. Çünkü tüm PC bileşenlerim priz koruyucuya bağlı ve bildiğim kadarıyla voltaj dalgalanmalarında gerçekten işe yarıyor.

anlamıyorum.neden herkes ups de sorun yok diyor.sorun yokta makina neden resetleniyor normalde kesintisiz güç kaynağı(!) elektirik kesintileri ve anlık durumlarda makinayı koruması gerekmiyormu.aynı evde tunçmatik 700va var.ondada denedim makina resetlenmiyor hiç bir problemde yok.yani sorun psu da degil.şimdi bu ups nin neresinde arıza allah aşkına bir bilen yokmu.servistekiler bile bilemedi bu sorunu.onlara kolay geldigi için hemen suçu başka bişeye atıyorlar.yok sorun psu da yok şehir elektirigi düşük yok bilmem ne..

sorun ups te değil.
    psu nuz ile ups iniz birbirine uyumlu değil esas sorun bu.
    kesintilerde ikisi arasındaki uyum, birbirlerini tolare edebilme oranları ne kadar iyiyse o kadar az sorun yaşarsınız. ups üreticileri interactive modelleri en az kesinti süresi ile imal etmeye çalışırlar, kesinti anındaki enerji düzensizliğini de pc üzerindeki psu nun düzenlemesini beklerler.

akım koruyucu prizler ani voltaj yükselmelerine ve şebekeden gelecek harmonik gürültülerine karşı(bazıları sadece) koruma sağlarlar. voltaj düşmelerinde ve göz kırpmalarında koruma sağlamazlar.(içinde ki kapasitif elemanlardan dolayı belki kesinti leri biraz da olsa hissettirmeme özelliği olanlar olabilir)

bu arada pc nizin donanım özellikleri nelerdir. ups e bağlı olan neler var?

• evet şimdi sorunu uzunca anlatayım.
    sistem amd 2800 ekran kartı ati9550 + 15 inç crt monitor.kasa microlab yani normal bir sistem.
    TUNÇMATİK ECO-TECH 600VA elektrik kesilmelerinde herhangi birşey yapmıyor.sadece anlık elektirik kesintilerinde hani dedigim gibi göz kırpmalarda makinayı tamamen kapatıyor.(önceleri resetliyordu)ayrıca elektrik oldugu halde halen bataryayı kullanıyor ve batarya birinceye kadar normal moda geçmiyor.elektrikler gerçekten çok düşük çünkü elektrikli şohbende çok düzgün çalışmıyor.benim ne yapmam lazım.daha dün 1000lik bir tunçmatiği denedik ve yine aynı hatayı verdi.

kasayı direk prize bağlayıncade elektrik düşmelerinde kapanıyor.psu gerçek 350 wattır.artık size bırakıyorum ne yapayım ben çünkü bu işi çözemedim.

az önce elektrik düşmesi oldu.makinam yine kapandı.elektirkler olmasına karşı ups hala bataryayı kullanıyor.5 dk geçti normal moda dönmüyor.4 tane tunçmatik denedim 4 taneside bu şekilde yorum sizin..

• 600VA lık bir cihaz için kaldırabilecek tipte bir yük grubu.

elektrik göz kırpmasında ups en fazla 10 saniye çalışması lazım. şebeke geldiği zamanda en fazla 10 saniye kesinlik beklemesi yapar sonraya çıkışını şebekeye aktarır.
    4 farklı cihazda da bunu yapıyorsa cihazlarda sorun olmayıp elektrik tesisatınızla ilgili bir problem olabilir. toprak hattı nın bağlı olup olmaması veya yanlış bağlantı yapılmış olması bunda bir etken olabilir. imkanınız var ise elektrik tesisatınızı bir elektrikçiye kontrol ettirmenizi önereceğim. ups bağlantısını da kontrol ettirmeyi ihmal etmeyin hatalı köprüleme veya bozuk toprak hattı(toprak voltajı >1.5V) yüzünden ups ve pc saçmalayabilir.
  • bugün elektirkçi çagırdım adam tesisatı kontrol etti herşey normak yalnız şebeke voltajı 160 ile 190 lar arası oynuyor.sanırsam güç kaynagı 165 ten sonra aküye geçmesi gerekiyor.birde başka marka güç kaynagı deniycem bakalım sonuç ne olcek.
  • imzamdaki sistemle kullanmaya çalıştım ama nafile!!!modem sapıttı saatte bir gidip gelmeye başladıev arkadaşımla bilgisayarları açık bırakıp gidiyoruz,eve döndüğümüzde benim bilgisayar kapanmış onunki açık ve şarjdan hiç yememiş!ablamdan almıştım bunu (tunçmatik 700va) ve arkasında ampül gibi bişey vardı sanırım sigortasıymış ve o patladığı için kullanmıyordu bende gittim ondan aldım birkaç tane ama hangisini takacağımı bilemedim çünkü üzerinde farklı farklı amper ve volt değerleri yazıyor bunların!acaba başka denesem düzelirmi?sizde varsa üzerinde kaç yazıyor arkadaşlar?

GTA 5 (PC): RapscallionBO

"Cahillerin kalbi dudaklarında, âlimlerin ağzı kalplerindedir."

http://www.speedtest.net/result/2789715611.png
  • hemen markayı kötülemeyelim sorun psuda olabilir türk firmaları zaten az,imkanın varsa başka bir psu tak ve dene

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adam -- 24 Eylül 2007; 21:03:26 >
  • amaç firma kötülemek felan degil.adamların yaptığı ups bukadar performans verdi bende.4 taneside sorunlu olamaz demek ki bir tuhaflık var.ups önerisi için baya bir araştırma yapıyorum.bu kez alacağım ups nin hata yapmasını istemiyorum.keşke başka marka bir ups olsaydı elimde şimdi yeni internetten bir ups alıcam.
    voltaj regülatörü olsam para
    online alsam yine para
    çok kaliteli ups alsam oda para ansını satıyım.ne yapacam bilmiyorum.

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=510&productId=bd46269
    zaten şu linkteki ups de aynı böyle yaparsa laptop alıp kurtulacam.başlarım masaüstü bilgisayarınada ups sinede yaaa..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzyken -- 24 Eylül 2007; 17:19:53 >

• quote:

amaç firma kötülemek felan degil.adamların yaptığı ups bukadar performans verdi bende.4 taneside sorunlu olamaz demek ki bir tuhaflık var.ups önerisi için baya bir araştırma yapıyorum.bu kez alacağım ups nin hata yapmasını istemiyorum.keşke başka marka bir ups olsaydı elimde şimdi yeni internetten bir ups alıcam.
    online alsam yine para

http://www.hepsiburada.com/productDetails.aspx?CategoryId=510&productId=bd46269
    zaten şu linkteki ups de aynı böyle yaparsa laptop alıp kurtulacam.başlarım masaüstü bilgisayarınada ups sinede yaaa..

hiç ondan alma apc al ondan iyi

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=134&productid=bd23867

• quote:

amaç firma kötülemek felan degil.adamların yaptığı ups bukadar performans verdi bende.4 taneside sorunlu olamaz demek ki bir tuhaflık var.ups önerisi için baya bir araştırma yapıyorum.bu kez alacağım ups nin hata yapmasını istemiyorum.keşke başka marka bir ups olsaydı elimde şimdi yeni internetten bir ups alıcam.
    online alsam yine para

tunçmatiği arayıp bu forumu anlatsanıza bakalım ne cevap verecekler. imkanları varsa sizin eve ar-ge mühendislerini yollasınlar o incelesin. (hımm sizin yeriniz neredeydi?)

bu firmanın yararına olabilecek bir ayrıntı ayrıca. sorun kendilerinde ise kendi hatalarını düzeltirler bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperian -- 25 Eylül 2007; 12:33:49 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.