Şimdi Ara

## AMD Phenom Aralık Ayında Geliyor ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
2.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## AMD Phenom Aralık Ayında Geliyor ##


    Dün itibariyle AMD'nin sunuculara yönelik olarak hazırladığı Barcelona işlemcisini resmi olarak lanse etmesinden sonra özellikle masaüstü kullanıcıları artık iyice heyecanlanmaya başladı. Zira gözler AMD'nin masaüstü için hazırladığı Phenom işlemcilerine çevrilmiş durumda.

    Dün itibariyle yapılan lansmanda dikkat çeken bir diğer nokta ise Phenom ile ilgili önemli bir ipucu da gün yüzüne çıkmasıydı. Zira Kasım ayı gibi beklenen Phenom işlemcileri AMD tarafından resmen Aralık ayında anons edilecek. Anlaşılan kullanıcılar bir süre daha beklemek zorundalar.







  • En azından tarih belli, tek teselli bu sanırım.
  • çok geç bence hala core 2 dualar ekmek peynir gibi gidiyor.
  • 2008'e sarkmamış onada şükür Amd ne yapmaya çalışıyor batmaya mı anlamak zor
  • Bi askerde 4 saatlik nöbette bu kadar sabretmiştim, bi de şimdi AMD'yi beklerken
  • Barcelona'nın test verileri mevcut mudur?
  • Biz batırmayalım AMD alalım dedikçe inadına batmaya çalışıyor...

    Umarı artık çıkarlar aralıkta
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Megavolt

    Barcelona'nın test verileri mevcut mudur?


    http://forum.donanimhaber.com/m_17454737/tm.htm
  • peki barcelona için dogru duzgun test verılerı mevcut mu? 1 test kımsenın ısıne yaramıyor ayrıca amd yi geleneğini bozmayıp geciktiği için tebrik etmek istiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 11 Eylül 2007; 10:40:26 >
  • amd yi hakkatten anlamak cok zor zaten battı batacak hala havalarından gecilmiyo bi cıkarın artık bari bişeyler ..
  • üffffff
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sadtneverdie

    peki barcelona için dogru duzgun test verılerı mevcut mu? 1 test kımsenın ısıne yaramıyor ayrıca amd yi geleneğini bozmayıp geciktiği için tebrik etmek istiyorum


    valla orda birden fazla test var.. bir tanesi serbest bir donanim sitesi, digeri de AMD'nin web sitesinden benim koydugum mahkeme onayli benchmarklar.

    Bu arada serbest donanim sitesinin testinde Anakart HT3.0 destekli degil.. Esit kriterleri gozetmek icin AMD'nin gonderdigi ayni seviye Intel'in kartina karsilik gonderilmis.

    Saygilar sevgiler..




  • ben orada bir test goremedım arkadasım tek gordugum her zamankı amd vıdı vıdıları intele karşı birşeyler lazım insanlara amd ye karşı amd dışında elinde ne var pek övdüğün amd test çıkarsın laf değil ayrıca ht1 demişsin madem ht 1 o zaman hıc eskı anakartlara destek verıyoruz demesınler madem yavas calısacak neden cıkarıyorsunuz savunmaya bak ht1 destegı yokmus olsaydı kardesım yada olanı yayınlasınlar ben ht3 desteklı test nedense goremedım

    bunları soylerken amd nın kendı yaptıgı testı dısarıda bırakıyorum guvenılır olmadıgını sende bılıyorsun bende



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadtneverdie -- 11 Eylül 2007; 11:33:47 >
  • yav bekle babam bekle nereye kadar beklıcez yaa
  • We can't draw too many sweeping conclusions based on the data here today, but here's what we do know:

    - Gaming performance is much improved with Barcelona over K8, this is most likely a result of the improvements to the SSE engine and the wider front end of the core.

    - Encoding performance is improved (again SSE128 rearing its head), but 3dsmax saw an unexpectedly large performance improvement.

    - With a 10 - 15% increase in performance on average, Phenom should be more competitive than K8 was on the desktop (as expected).

    Here's where things get complicated; we knew Phenom/Barcelona would be faster clock for clock, it was only a matter of how big of an improvement we'd get. If we are to believe that 15% is the best we'll get on average, taking into account that Penryn is around 5% faster than Conroe, the updated architecture from AMD alone isn't enough to really compete with Intel. In other words, price matters.

    We saw how competitive AMD became after the first round of price cuts this year, but after the second set Intel went back to dominating. The trouble for AMD this time around is that Phenom is a much larger chip than the outgoing Athlon 64 X2, whereas Intel's Penryn family will actually be smaller than Conroe. AMD is already losing a considerable amount of money each quarter, so fabbing a larger chip at the same price as current CPUs will only make the situation worse. However, Intel can afford to continue to keep its processors as aggressively priced, especially moving to 45nm.

    To put it plainly: Phenom/Barcelona make this price war more difficult on AMD, while Penryn makes it easier on Intel. What's the end game? Is there a solution? We're not sure, all we know today is a starting point for Phenom expectations.

    adamlar resmen intelle başedemez demişler başka söze ne hacet




  • yav ikide bi erteleniyor.bu gidişle intel epey kar eder corelerden
  • AMD Phenom'dan Benchmark Rekoru

    quote:

    CHIP Online'dan alıntıdır!


    AMD'nin sıradaki işlemci serisi "Phenom" adı altında halka duyurulacak. İlk haberlere göre 3,0 GHz'e overclock edilmiş bir Phenom FX, benchmark aracı olan 3DMark06 da yeni bir kilometre taşı kat etmiş.

    Araştırmacıya göre 3,0 GHz saat hızına overclock edilmiş bir AMD Phenom FX ve crossfire modunda iki ATI-Radeon HD2900XT ile 30.000 puandan daha fazlasını ulaşılabilmiş. Şimdiye kadarki rekor Intel Core 2 Extreme ve azot soğutma ile ulaşılmış olan 28.000 puandı.

    AMD Phenom eylülde resmi olarak tanıtılacak ve daha sonra piyasaya sürülecek. Phenom serisi iki ve dört çekirdekli işlemcilerden (Phenom X2 ve Phenom X4) oluşacak. Phenom FX modelleri fanatiklere ve kalın cüzdanlı oyunculara hitap ediyor.

    CHIP Online'ın Yorumu:
    Dikkat! 30.000 puan resmi olmamakla beraber ve ekran görüntüleri ile ispatlanmış değil. Yinede: Bu sonuçlar yaklaşık olarak doğru çıksa bile AMD tam gaz geliyor demektir ve sonunda Intel'in en iyi işlemcilerine karşı makul bir rekabet elde edecektir.

    Halil Mollaoğlu
    CHIP Online

     ## AMD Phenom Aralık Ayında Geliyor ##




  • bu eskı bır haber arkadasım bıraz gerılere gıdersen sıtede bulursun ayrıca sıtede o/c yok denmıstı kaldıkı dergılere guvenmem
  • Gelsin artıkda bizde İntel egemenliğinden kurtulalım...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: sadtneverdie

    bu eskı bır haber arkadasım bıraz gerılere gıdersen sıtede bulursun ayrıca sıtede o/c yok denmıstı kaldıkı dergılere guvenmem



    Kardesim senin derdin ne? Sanki Phenom intelden performansli cikacakmis gibi bir korkuya kapildigini gözlemledim

    Korkma korkma bisey olmaz. Phenom kiiimmm Penryn i gecmek kim
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.