LG’nin Berlin’de yapılmakta olan IFA organizasyonunda gözler önüne serdiği yeni monitörü Flatron L245WP, 24-inç büyüklüğünde ve 1920x1200 çözünürlüğünü desteklemekte. Özellikle ofis dökümanlarının rahat görüntülenebilmesi adına kendi ekseni etrafında dönerek dikey olarak ta kullanılabilen LG’nin yeni amiral gemisi ayrıca HDMI desteğine de sahip. Bilindiği gibi geleceğin önemli standartlarından biri olarak görülen HDMI ara birimi ile tek kablo üzerinden yüksek çözünürlükte görüntü ve dijital ses aktarımı yapabilmek mümkün.
LG Flatron L245WP’nin teknik özelliklerini irdelediğimizde yukarıda da ifade ettiğimiz gibi 24-inç ve 1920x1200 çözünürlüğünü destekleyen geniş ekran monitörün tepki süresi ise 8ms olarak belirlenmiş. 1000:1 kontrast oranına ve 500 cd/m2 parlaklığa sahip olan Flatron L245WP, hem dikey hemde yatay olarak 178 derecelik görüş açısına sahip. HDMI desteğine paralel olarak yüksek çözünürlüklü içeriği korumaya yönelik HDCP desteğini de üzerinde barındıran monitör üzerinde USB 2.0 portu da yer alıyor.
LG’nin LCD alanında yeni amiral gemisi olması beklenen L245WP’nin özellikle grafik endüstrisinde çalışan profesyoneller tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Henüz çok yeni duyrulan monitörün fiyatı ve pazara giriş tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 5 Eylül 2007; 10:47:15 >
Gerçek 8ms ise (ölçülebilir performansı) bence oyunlarda da kullanılır.
178 derece panellerde 2ms var mı ben duymadım, en iyileri 6ms sanırım şu an, ama bence ciddi farkediyor 160 derece görüş açılı panellere göre, 18 dereceden ne olur demeyin, 160derece denenlerde görüntü problemleri daha düşük açılarda başlıyor.
Yeni bir terknoloji atağı ile yeni lcd lerin doğal çözünürlüğündeki görüntü kalitesini tüm çözünürlüklerde sağlamasını bekliyoruz.
Böyle birşey duymadım ama mümkün olabilir mi bilmiyorum. Analog mantığı işlemediği için her piksel bire bir görüntüye denk geliyor, piksellerin yeri sabit. Analog monitörlerde bu farklı, görüntü frekansı ayarlanıp görüntü genişlitiyor, küçültüyor, sağa sola kaydırılıyor, piksellerin yeri ve büyüklüğü sabit değil, bunlar olurken görüntüden birşey kaybedilmiyor (pratikte).
Çok çok ilerde ultra yüksek çözünürlük LCD'lerle (300 veya üstü dpi) ve çok özel görüntü büyütme algoritmalarıyla belki bunlar 'simüle' edilebilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesido -- 5 Eylül 2007; 11:19:20 >
LG hala şu klasik dış kasa tasarımından vazgeçmedi. Aynı dış görünüm yıllardır baydı artık, estetik sıfır Distribütörün bu modelden haberi var mıdır acaba , distribütörlere yeni çıkan modelleri biz öğretiyoruz genelde Avrupada duyrulması çoğu zaman işe yaramıyor, adamlar getirmeyeceğiz deyip kesip atabiliyorlar, ben de LG nin TV tunerli monitörünü yazmıştım ama distribütör yüzünden hayal oldu bakalım bu ne olacak
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 5 Eylül 2007; 12:02:12 >
Özellikleri çok iyi gerçekten.Yavaş yavaş geliyor 24"ler.Tepki süresi 5 veya 6ms olsaymış daha iyi olurmuş ama daha da önemlisi fiyatı.Uygun bir fiyattan piyasaya girerse çok tutar...
There are,of course,those who do not want us to speak......while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power. Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth. And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?
kasa tasarımını artık değiştirse daha güzel olur aslında. HDMI olması güzel.ama 8ms yerine 5-6ms olsaydı daha iyi olurdu.1000:1 de gayet iyi hayret dinamik kontrastını yazmamış 3000:1 gibi. daha önce samsugun 24''monitörünün haberini de görmüştüm.ama hala bakıyorumda LG-SAMSUNG monitörler BENQ FP241VW ayarında değil. bu yüzden satış fiyatları çok önemli daha uygun fiyatlardan satışa çıkabilirlerse bir avantaj sağlıyabilirler.ama bu ihtimalde zor çünkü bildiğiniz gibi 22'' büyük monitörler ekstradan vergi yiyorlar.(lüks). haber için teşekkürler fx57
s-ips panellerde düşük tepki süresi veremiyorlar. siz tn panellerde 2-3 ms oyun oynayın s-ips in 8ms her ihtiyacı karşılar, görüntüyü bozmaz, backlighting düşüktür, renk kalibrasoyunu ve görüş açısı(178 derece) çok iyi bu panellerin.
‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi. Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk
Netten baktığım kadarı ile HDCP desteğide var mış..O zaman tadından yenmez bir monitör oluyor wallahi bu..:) FULL HD desteği tak PS3 ü yada XBOX360 offff...Süper..Bu monitörlerin yaygınlaşması bence next-gen oyun konsollarının satışınıda hızlandıracaktır..Çünkü çoğu insan HD ready bir tv ye en az 2000 ytl vermek istemiyor..FULL HD lerden bahsetmiyorum bile..Böyle bir monitörü 1000 ytl ya alıp FULL HD oyun oynamak yeterde artar bile..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 5 Eylül 2007; 14:58:55 >
Yeni bir terknoloji atağı ile yeni lcd lerin doğal çözünürlüğündeki görüntü kalitesini tüm çözünürlüklerde sağlamasını bekliyoruz.
Böyle birşey duymadım ama mümkün olabilir mi bilmiyorum. Analog mantığı işlemediği için her piksel bire bir görüntüye denk geliyor, piksellerin yeri sabit. Analog monitörlerde bu farklı, görüntü frekansı ayarlanıp görüntü genişlitiyor, küçültüyor, sağa sola kaydırılıyor, piksellerin yeri ve büyüklüğü sabit değil, bunlar olurken görüntüden birşey kaybedilmiyor (pratikte).
Çok çok ilerde ultra yüksek çözünürlük LCD'lerle (300 veya üstü dpi) ve çok özel görüntü büyütme algoritmalarıyla belki bunlar 'simüle' edilebilir.
evet arkadaşım güzel tanımlamışsın olayı bence lcd olayının daha çok gelişmesi lazım o zamana kadarda çözünürlükleri monitörün verebildiği en üst değerde kullanma mecburiyetiyle karşı karşıyayızki bu beraberinde çok finans isteyen bir durum haline geliyor ekran kartı şu bu
intel Q6600 2400@3400 coolermaster tx gigabayt p35ds3r ocz 800mhz 5-5-5-16@ 890 4-4-4-12 zotac 9600gt @ 780/2150/1900 (bazen resetliyor) 2*160gb seagate hd highpower 560w plus 2 adet dual 6w hoparlör 1 adet kenwood s3000 s. woofer sony 260g 1ohm amfi
kesinlikle haklısın.. bu büyüklükte bir ekranda 1280*1024 çözünürlükte oyun oynamak 19" bir ekranda 800*600 çözünürlükte oyun oynamaktan farksız olacaktır...