Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
## LG'nin İddialı LCD Monitörü Görücüye Çıktı ##

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> ## LG'nin İddialı LCD Monitörü Görücüye Çıktı ## Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
fx57

5 Eylül 2007, 10:46:27  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

LG’nin Berlin’de yapılmakta olan IFA organizasyonunda gözler önüne serdiği yeni monitörü Flatron L245WP, 24-inç büyüklüğünde ve 1920x1200 çözünürlüğünü desteklemekte. Özellikle ofis dökümanlarının rahat görüntülenebilmesi adına kendi ekseni etrafında dönerek dikey olarak ta kullanılabilen LG’nin yeni amiral gemisi ayrıca HDMI desteğine de sahip. Bilindiği gibi geleceğin önemli standartlarından biri olarak görülen HDMI ara birimi ile tek kablo üzerinden yüksek çözünürlükte görüntü ve dijital ses aktarımı yapabilmek mümkün.

LG Flatron L245WP’nin teknik özelliklerini irdelediğimizde yukarıda da ifade ettiğimiz gibi 24-inç ve 1920x1200 çözünürlüğünü destekleyen geniş ekran monitörün tepki süresi ise 8ms olarak belirlenmiş. 1000:1 kontrast oranına ve 500 cd/m2 parlaklığa sahip olan Flatron L245WP, hem dikey hemde yatay olarak 178 derecelik görüş açısına sahip. HDMI desteğine paralel olarak yüksek çözünürlüklü içeriği korumaya yönelik HDCP desteğini de üzerinde barındıran monitör üzerinde USB 2.0 portu da yer alıyor.

LG’nin LCD alanında yeni amiral gemisi olması beklenen L245WP’nin özellikle grafik endüstrisinde çalışan profesyoneller tarafından ilgi görmesi bekleniyor. Henüz çok yeni duyrulan monitörün fiyatı ve pazara giriş tarihi konusunda net bir bilgi bulunmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fx57 -- 5 Eylül 2007; 10:47:15 >

Eta Kappa Nu
Dolapdere Big Gang - Local Strangers
Burt Munro & Indian Scout (50R627)
Çekilin Ben Tercümanım

5 Eylül 2007, 10:52:51  

oyun için değil yani 8ms

Bozok Yaylasının yiğit evladı...
eski nick brk_066
Waves

5 Eylül 2007, 10:55:39  

Yeni bir terknoloji atağı ile yeni lcd lerin doğal çözünürlüğündeki görüntü kalitesini tüm çözünürlüklerde sağlamasını bekliyoruz.

hesido

5 Eylül 2007, 11:11:42  

Gerçek 8ms ise (ölçülebilir performansı) bence oyunlarda da kullanılır.

178 derece panellerde 2ms var mı ben duymadım, en iyileri 6ms sanırım şu an, ama bence ciddi farkediyor 160 derece görüş açılı panellere göre, 18 dereceden ne olur demeyin, 160derece denenlerde görüntü problemleri daha düşük açılarda başlıyor.

LCD'lerin gerçek performanslarına örnek bir inceleme.
http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/19inch-7_25.html
hesido

5 Eylül 2007, 11:17:58  

quote:

Orjinalden alıntı: Waves

Yeni bir terknoloji atağı ile yeni lcd lerin doğal çözünürlüğündeki görüntü kalitesini tüm çözünürlüklerde sağlamasını bekliyoruz.

Böyle birşey duymadım ama mümkün olabilir mi bilmiyorum. Analog mantığı işlemediği için her piksel bire bir görüntüye denk geliyor, piksellerin yeri sabit. Analog monitörlerde bu farklı, görüntü frekansı ayarlanıp görüntü genişlitiyor, küçültüyor, sağa sola kaydırılıyor, piksellerin yeri ve büyüklüğü sabit değil, bunlar olurken görüntüden birşey kaybedilmiyor (pratikte).

Çok çok ilerde ultra yüksek çözünürlük LCD'lerle (300 veya üstü dpi) ve çok özel görüntü büyütme algoritmalarıyla belki bunlar 'simüle' edilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesido -- 5 Eylül 2007; 11:19:20 >
MelihTR

5 Eylül 2007, 11:57:56  

LG hala şu klasik dış kasa tasarımından vazgeçmedi. Aynı dış görünüm yıllardır baydı artık, estetik sıfır
Distribütörün bu modelden haberi var mıdır acaba , distribütörlere yeni çıkan modelleri biz öğretiyoruz genelde Avrupada duyrulması çoğu zaman işe yaramıyor, adamlar getirmeyeceğiz deyip kesip atabiliyorlar, ben de LG nin TV tunerli monitörünü yazmıştım ama distribütör yüzünden hayal oldu bakalım bu ne olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 5 Eylül 2007; 12:02:12 >

someone74

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 24:54:31  

quote:

Orjinalden alıntı: brk_066

oyun için değil yani 8ms

Benim gibi oyun ve film seyredenler için ideal ms değeri 8 ms'tir. Sen hiç 2 veya 4 ms te film seyretmeyi denedin mi?

ASUS VENTO 3600(SS 500W), GA-965P-S3 1066@1800(F2@F14), E6300 Core2Duo/1.86@3.15GHz (+ZM9500LED), 2*1GB OCZ Special Ops EUE 800@900Mhz, 19'' Sony SDM-HS95DB (8ms+DVI), MSI 8600GT OC EDITION/590*1600(@Fatality), 2x250GB WD 16mb/Sata2 (@silverstone cooler), 200 GB Seagate 8mb/Sata (@vantec cooler), 80GB External (Ice Box) Seagate, Samsung 182D, Samsung 220D, Creative X-Fİ XtremeMusic, Logitech X-530, USRobotics 9105, Skystar2 vrs2.6D, HP PSC 1315, Mustek 600VA Plus, Infosec PFS 7 TGE, Whitkey Q + Apple F Keyboard, Logitech MX510 + Razer X Speed Pad + Sennheiser HD280Pro. WinXP Pro.& MacOSX Tiger 10.4.5 Yarabbi Şükür daha ne olsun
coransoy

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 13:04:58  

HDMI çıkışlı olması çok büyük bir artısı...
Açıkçası süper bir monitör

Ne Mutlu Türküm Diyene!!!
Mens Rea

5 Eylül 2007, 13:16:16  

Özellikleri çok iyi gerçekten.Yavaş yavaş geliyor 24"ler.Tepki süresi 5 veya 6ms olsaymış daha iyi olurmuş ama daha da önemlisi fiyatı.Uygun bir fiyattan piyasaya girerse çok tutar...

There are,of course,those who do not want us to speak...
...while the truncheon may be used in lieu of conversation,words will always retain their power.
Words offer the means of meaning and,for those who will listen,the enunciation of truth.
And the truth is there is something terribly wrong with this country,isn't there?

spiritc85

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 13:40:55  

kasa tasarımını artık değiştirse daha güzel olur aslında.
HDMI olması güzel.ama 8ms yerine 5-6ms olsaydı daha iyi olurdu.1000:1 de gayet iyi
hayret dinamik kontrastını yazmamış 3000:1 gibi.
daha önce samsugun 24''monitörünün haberini de görmüştüm.ama hala bakıyorumda LG-SAMSUNG monitörler BENQ FP241VW ayarında değil.
bu yüzden satış fiyatları çok önemli daha uygun fiyatlardan satışa çıkabilirlerse bir avantaj sağlıyabilirler.ama bu ihtimalde zor çünkü
bildiğiniz gibi 22'' büyük monitörler ekstradan vergi yiyorlar.(lüks).
haber için teşekkürler fx57

Haksızlığa sapıp bütün insanların senin peşinden gelmeleri yerine, adaletli davranıp tek başına kalman iyidir. MAHATMA GHANDI
MrPerFormance

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 14:09:29  

ne tesadüf bende bu gün lg monitör almıştım :D

fotifoti

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 14:14:53  

s-ips panellerde düşük tepki süresi veremiyorlar. siz tn panellerde 2-3 ms oyun oynayın s-ips in 8ms her ihtiyacı karşılar, görüntüyü bozmaz, backlighting düşüktür, renk kalibrasoyunu ve görüş açısı(178 derece) çok iyi bu panellerin.

‘.... bütün dersleri Avrupa’dan almak gibi birtakım zihniyetler belirdi.
Halbuki, hangi istiklal vardır ki, ecnebilerin nasihatleriyle, ecnebilerin planlarıyla yükselebilsin?
Tarih böyle bir hadiseyi kaydetmemiştir.’ M.K.Atatürk
disorderpunk

5 Eylül 2007, 14:31:32  

istediği kadar 24inc olsun 8ms olsun. hala 24bit renk derinliği var bunlarda! 32bit çıksa da artık geçsek lcd lere

Gunwane

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 14:53:35  

Netten baktığım kadarı ile HDCP desteğide var mış..O zaman tadından yenmez bir monitör oluyor wallahi bu..:) FULL HD desteği tak PS3 ü yada XBOX360 offff...Süper..Bu monitörlerin yaygınlaşması bence next-gen oyun konsollarının satışınıda hızlandıracaktır..Çünkü çoğu insan HD ready bir tv ye en az 2000 ytl vermek istemiyor..FULL HD lerden bahsetmiyorum bile..Böyle bir monitörü 1000 ytl ya alıp FULL HD oyun oynamak yeterde artar bile..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunwane -- 5 Eylül 2007; 14:58:55 >

dred

5 Eylül 2007, 17:44:25  

ofis ortamı için diyo zaten oyuna gelmez 8 ms ile zor

Gigabyte ds3L Q6600 2400@3150 mhz 9*350=3150 1.40 v
a-data 2*1 gb 800 mhz vitesta
Palit 8600 gt ekran kartı 320 gb samsung s-ata II aopen H600 B28 kasa 700 watt modxstream psu
samsung L700 foto mak.
32 LG5000 Lcd
!brahim

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 17:48:56  

Kendi etrafinda dönmesi ve hdmi güzel avantajlar, ürünü öne çıkarabilir...

Medeniyet dediğin açmaksa bedeni,
çöldeki bedevi senden medeni...

Yay gibi eğri olsam elde tutarlar beni...
Ok gibi doğru olsam yabana atarlar beni...

Sakın KVK Avcılar servisine gidipte sağlam cihazınızı harap şekilde almayın!
bwhiteshark

Sisteme Gözat

5 Eylül 2007, 20:23:17  

Çözünürlük çok fazla , divx pek tat vermez , birde oyun oynayamazsınız kastırır. LED ekranlarda yakında çıkarsa bunlardan da soğuruz.
palakash

5 Eylül 2007, 20:27:57  

quote:

Orjinalden alıntı: hesido

quote:

Böyle birşey duymadım ama mümkün olabilir mi bilmiyorum. Analog mantığı işlemediği için her piksel bire bir görüntüye denk geliyor, piksellerin yeri sabit. Analog monitörlerde bu farklı, görüntü frekansı ayarlanıp görüntü genişlitiyor, küçültüyor, sağa sola kaydırılıyor, piksellerin yeri ve büyüklüğü sabit değil, bunlar olurken görüntüden birşey kaybedilmiyor (pratikte).

Çok çok ilerde ultra yüksek çözünürlük LCD'lerle (300 veya üstü dpi) ve çok özel görüntü büyütme algoritmalarıyla belki bunlar 'simüle' edilebilir.

evet arkadaşım güzel tanımlamışsın olayı bence lcd olayının daha çok gelişmesi lazım o zamana kadarda çözünürlükleri monitörün verebildiği en üst değerde kullanma mecburiyetiyle karşı karşıyayızki bu beraberinde çok finans isteyen bir durum haline geliyor ekran kartı şu bu

intel Q6600 2400@3400 coolermaster tx gigabayt p35ds3r ocz 800mhz 5-5-5-16@ 890 4-4-4-12 zotac 9600gt @ 780/2150/1900 (bazen resetliyor) 2*160gb seagate hd highpower 560w plus 2 adet dual 6w hoparlör 1 adet kenwood s3000 s. woofer sony 260g 1ohm amfi
Çekilin Ben Tercümanım

6 Eylül 2007, 17:24:07  

quote:

Orjinalden alıntı: someone74

quote:

Orjinalden alıntı: brk_066

oyun için değil yani 8ms

Benim gibi oyun ve film seyredenler için ideal ms değeri 8 ms'tir. Sen hiç 2 veya 4 ms te film seyretmeyi denedin mi?

tepki süresinin düşük olması iyidir.oyunlarda 5 ms ve aşağısı idealdir.bu arada sana 8 ms ile mutluluklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brk_066 -- 6 Eylül 2007; 22:28:16 >

Bozok Yaylasının yiğit evladı...
eski nick brk_066
Batuist

Sisteme Gözat

6 Eylül 2007, 21:54:18  

quote:

kesinlikle haklısın.. bu büyüklükte bir ekranda 1280*1024 çözünürlükte oyun oynamak 19" bir ekranda 800*600 çözünürlükte oyun oynamaktan farksız olacaktır...

mysite
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

8 Eylül 2007, 20:19:20  

daha lcd de o kadar baştayız ki bi öp bile söz konusu 10 sene sonra herşey çok farklı olacak
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> Monitör >> ## LG'nin İddialı LCD Monitörü Görücüye Çıktı ## Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Prototype
İnanılmaz güçler kontrolünüzde!
Computex 09: ECS Standı
Türkiye'den 10.000KM uzakta Tayvan Taipei'de düzenlenen Computex 09 fuarındayız.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız