Bir süre Dell XPS1330'la PR200 arasında gidip geldikten sonra sonunda fazla para vermemeye ve PR200 almaya karar verdim. 2 gündür kullanıyorum. Oldukça beğendim. Herhangi bir problemle karşılaşmadım.
Yalnızca sitesindeki driver update'leri yükleyen arkadaşlar oldu mu onu sormak istiyorum. Herhangi bir problemle karşılaştılar mı?
Bir de yanında orjinal Vista CD'si değil "kurulum cd"si veriyorlar. Daha önce kurulum CD'sinden kurulum yapmadım hiç. Sormak istediğim, bu cd'yle kurulum yapsam eski driver'lar otomatik yükleniyor mu (yani yeni driver'ları yüklemek için o eskileri tekrar silmem mi gerekir), bir de kurulum sırasında sıfır kurulumdaki gibi harddisk'i istediğimiz gibi parçalara ayırabiliyor muyuz?
Daha önce "kurulum cd"sinden kurulum yapmış arkadaşlar bilgi verirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
öncelikle doğru tercih yapmışssın arkadaşım MSI dan memnun kalacağını umuyorum fiyat /performans olarak pr200ün üzerine yok bence.gelelim sorunun cevabına ben o cdlerle kurulum yaptım bilgisayar senden extra hiçbir aparat istemiyor microsoft yazılı mavi cd vasıtısayla tüm sistemi kuruyor ve harddiski kendisi ikiye bölüyor(tabi sen istersen daha fazla parçaya bölebilrsin sistem kurulduktan sonra) sonrada driver cd ile driverleri yüklüyorsun işlem tamam zaten güncelleştirmeleri yaparsın birde sanırım ekran kartının güncelleştirmek gerekiyor ben makinayı aldıktan bir haft sonra açılışta ekran çok kısa bir süre açılıp kapanıyordu sanki göz kırpması gibi ama sadece açılışta yapıyordu. ekran kartının driverını internetten güncelleştirdim son sürümünü yükledim o sorun kalmadı .kolay gelsin...
arkadaşlar pr200 de hdmi çıkış var svideo yok pr300 de ikiside yok. benim sadece scart girişi olan bir televizyonum var, bu televizyona nasıl görüntü aktarabilirim?
Laptop ile gelen DVDden kurulum yaptıktan sonra sürücü yüklemelerini kendin yapman gerekiyor. HDD'yi ise kendi belirlediği 2 parçaya ayırıyor. Senin müdahelen mümkün değil. Sonra 3.parti bir yazılım ile değişiklik yapabilirsin. Ya da V****isayar yönetimiden de bişeyler yapılabiliyor.
@prohex07, sadece scart girişi olan bir TV büyük ihtimalle iyi bir masaüstü görüntüsü vermeyecektir ama illa denemek istiyorsan, Scart-VGA dönüştürücü adaptörler var. Scart görünümlü ama daha ağır. Ama bulman biraz zor olabilir.
EyvAllah civcivx... Söylediğin tarzda programları biliyorum ama Vista'nın acemisiyim. Acaba dedim bunda "recovery disk"le kurulum yaparken hard diskleri kendi ayarlama şansım var mı, yoksa kasmayayım diye sordum, cevabın için teşekkür ederim..
Ayrıca MSI'ın sitesindeki güncel driver'ları kuracak arkadaşlar için bir not:
helmer'in dediği bilgisayarın açılışındaki ekranın kararıp gelmesi, bende eskiden yokken yeni driver'ları yükledikten sonra olmaya başladı. Çözümü; "Intel Chipset Driver for 9xx Series" driver'ını, "Intel 9xx Chipset VGA Driver" driver'ını kurduktan sonra kurmanız gerekiyor. Yoksa Vista'nın açılışlarında ekranda gidip gelmeler oluyor. Eğer önce yüklemişseniz sonra tekrar kurun "Intel Chipset Driver for 9xx Series" i düzeliyor..
Driver'larla ilgili tecrübelerimi aktarmaya yükledikçe devam edeceğim..
bu format ve yeniden yukleme olayi ileride cok basiniza gelebilir. bu nedenle norton ghost kullanip bir imaj almanizi ve bunu daha sonra kullanmanizi oneririm.
kendiniz partition atmak istiyorsaniz 3ncü parti yazilimlara gerek duymadan, "bilgisayarim" sag tik "yönet" buradan da partition kısmından hard diskinizi bolebilirsiniz..
İlk sayfaları okurken DVD kapağında bazı arkadaşlarda kapanmada bir sorun olduğunu okudum. Benimkinde öyle bir sorun yok.. Merak ettiğim acaba piyasaya sürdükleri kasaları mı değiştirdiler? Çünkü ilk sayfada koyulan resimde kulaklık girişi pembe olarak gözüküyor.. Benimki siyah.. Diğer PR200 kullanıcılarının mikrofon girişleri nasıl? Siyah mı pembe mi? Özellikle DVD kapağında sorun yaşayan arkadaşların?
Orjinalden alıntı: ebvata @coolfire, intel 3945 bendeki,eee ben şimdi sorarım ama ne fark var 3945-4965 arasına diye
Benim PR200'ün altında 4965AGN yazıyor.. DVD kapağında da bir problem gözlemedim şimdiye kadar. Sanırım PR200'lerin yeni kasalı bir modelini piyasaya sürmüşler..
Vista ile yaşadığım sorunlardan sonra sıfırdan kurulum yaptım. Ama önce XP CD'si ile kafama göre partisyon belirleyip, tam bir format attım. Sonra Recovery DVD ile kurulumu yaptım, tabi hem C, hem de tahmin ettiğim gibi D uçtu, partisyonları da kendi bildiği gibi yaptı. Önemli bilgilerimi önceden almıştım neyse ki.
Ama bu sefer Vista kurulumunun sonunda sorduğu sürücü yüklemelerini yapmadım. Çünkü onları yüklerken sanırım 1-2 tanesinde problem yaşamıştım. Hatta Driver/Utility CD'sini de ellemedim. Önceden indirdiğim son sürücüleri doğrudan kurdum. Şu anda sistem gayet stabil görünüyor. O kadar kapanıp, açıldı, hazırda beklet, uyku falan yaptım, sorun görünmüyor. Umarım böyle devam eder.
civcivx,
"Recovery DVD" siyle kurulum yaparken, Vista'nın kurulacağı hdd'nin boyutunu biz belirleyebiliyor muyuz, yoksa kendisi kafasına göre iki tane c ve d sürücüsüne mi ayırıyor?
cokxor,
bilgisayarım/yönet'ten partition ayırabilme olduğunu bilmiyorudum. Sağol, çok faydalı oldu..
İlk sayfaları okurken DVD kapağında bazı arkadaşlarda kapanmada bir sorun olduğunu okudum. Benimkinde öyle bir sorun yok.. Merak ettiğim acaba piyasaya sürdükleri kasaları mı değiştirdiler? Çünkü ilk sayfada koyulan resimde kulaklık girişi pembe olarak gözüküyor.. Benimki siyah.. Diğer PR200 kullanıcılarının mikrofon girişleri nasıl? Siyah mı pembe mi? Özellikle DVD kapağında sorun yaşayan arkadaşların?
benimkisi kulaklik cikisi siyah ve dvd biraz garip kapanıyor.
alttan ittirirsen kolay kapaniyor.. muhendislik cozumu :)
Bir de şu driver'ları güncelledikten sonra ekran kararmasıyla ilgili şöyle bir durum var:
Sorunu yaratan driver "Intel Chipset Driver for 9xx Series". Onu yüklemediğiniz sürece bir sorunla karşılaşmıyorsunuz. Bilgisayar ilk alındığında (ya da sanırım "factory default" a dönüldüğünde de) ekranda herhangi bir problem olmuyor çünkü bu driver ilk alındığında henüz kurulu olmuyor. Kurduğunuzda da, ister MSI'ın sitesinden güncellenmiş olarak kurun, ister CD'deki versiyonunu kurun, problem yaratıyor ve Vista'nın başlangıcında ekran (biraz sinir bozucu şekilde) 2 kere açılıp kapanıyor.
Driver'ların ikiside INTEL'in olduğundan INTEL'in sitesinden indirip kurdum. O sinir ekran açılıp kapanma kalmadı. Driver'larla ilgili herhangi bir problem de yaşamadım. İsteyenler aşağıdaki adresten kurabilirler: