Şimdi Ara

1080P ve 720P MKV (x.264) Filmlerin Sorunsuz İzlenmesi Hakkında. (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.572
Cevap
28
Favori
348.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Splayer ve Splash'ın görüntü kaliteleri Neuview kadar iyi mi?

Neuview'de olan özellik(şimdi tam hatırlayamadım) bunlarda da varmı?

Bugün bende deneyeceğim PRO yu,bilgiler çin tks+

-Splash benim cankurtaran Player oldu artık
    -SPlayer ise yazdığım 2 defa yükledim her ikisinde de sorun çıkardığı gibi bendeki MKV leride açamadı ne hikmetse!!
    Son kaldırdığımda ise PC yi aptal etti,bu Player da bir şey var(en azından bazı PC lerde böyle olmalı,kısaca hiç sevmedim+
    Registry-Clean v.s ilede bir sürü hata verdi!!! neyse hepsini düzelttim!)

Ancak Splash için daha çalışmaları lazım heriflerin

++

Panel;Toshiba FALD 46SV685/Toshiba 42WL863 UHD-Receiver;TechniSat STC+UHD 4k/Humax 4tune+UHD
    FHD-Receiver;Kathrein-913/Kathrein-916 BluRay;Sony BDP-S790/Panasonic DMP-BDT320/Samsung H6500
  • quote:

freeboyy

Splayer ve Splash'ın görüntü kaliteleri Neuview kadar iyi mi?

Neuview'de olan özellik(şimdi tam hatırlayamadım) bunlarda da varmı?

2 sayfa geride yani 23. sayfada gerekli resimli karşılaştırmaları yaptım dostum.Herkeste gördü ki uygun ayarlardan sonra karşılaştırdığım playerlar hemen hemen ayno görüntüyü veriyor.KMplayer ayarlarını verdim,regedit dosyasınıda verdim.Sonra SPlayer ayarlarını da bir önceki sayfada verdim.SPlash'ta da ayarlar var ki bunların hepsi Sharpness ve kontrast ve parlaklık ayarlarından başka birşey değil.Hepsinde mükemmel görüntüyü alabiliyorsunuz.
    Asıl fark ise SPlayer ile Splash pro'nun içlerinde en düşük işlemci kullanmaları. Şu an bence Splayer ile Splash en iyi playerlar.Bir de KMPlayer var.KMPlayer ayar olarak en zengini belkide piyasanın en çok ayar yapmanıza imkan veren playerı tartışılmaz.Ama işlemci kullanımı olarak SPlayer ile Splash Pro KMPlayer ile aynı görüntüyü verip 4-5 kat daha az işlemci kullanıyorlar.%5 ile %10 arası işlemci kullanımları var.

Benim ana playerım Splayar ,yanın da Splash Pro geldi Bu ikisinin açamadığı şayet olursa KMPlayer her daim duruyor zaten. Neuview ise bunların yanında gereksiz kalıyor. Aynı görüntü kalitesinin yanında işlemci kullanımı ve kullanıcı arayüzünün diğerler playerlara göre zayıf kalması sebebiyle neuview bende arka planda kalmıştır.

quote:

Formal selamlar

Bugün bende deneyeceğim PRO yu,bilgiler çin tks+

-Splash benim cankurtaran Player oldu artık
    -SPlayer ise yazdığım 2 defa yükledim her ikisinde de sorun çıkardığı gibi bendeki MKV leride açamadı ne hikmetse!!
    Son kaldırdığımda ise PC yi aptal etti,bu Player da bir şey var(en azından bazı PC lerde böyle olmalı,kısaca hiç sevmedim+
    Registry-Clean v.s ilede bir sürü hata verdi!!! neyse hepsini düzelttim!)

Ancak Splash için daha çalışmaları lazım heriflerin

++

Valla albani usta Splash kontrast parlaklık ve keskinlik gibi temel ayarları ekleyince birşeye benzedi Splayerın direk rakibi gibi oldu.Çünkü ikisininde artık işlemci kullanımları aynı.Tabi bir fark var.Splash bunu para ile veriyor Arayüzü oldukça hoş ve modern kullanımı daha basit ve kolay arayüz. Evet eksikleri var.İlk gördüğüm altyazı ayarları yok gibi bişey.Daha da vardır elbet ama yine de iyi.Splayerı bıraktırtmaz bana ama yine dönüşümlü kullanırım bunu da belli mi olur yeni sürümlerde daha fazla özellik falan ekler süper olur.
    Splayer sende niye hata veriyor anlamıyorum neyse her sistemin farklı alerjisi var Splash oldukça güzel birkaç güne kadar da bedevasını yayarlar
    LG 47" LM660s CINEMA 3D SMART TV SAMSUNG LE-46"C530 LCD TV Samsung i9100 Galaxy S II Cowon X9 Intel Core i7 3770K @4,3Ghz - ASUS P8Z77-V DELUXE - 16GB RAM GSKILL(2*8GB) RIPJAWSX-1600MHZ CL9 - OCZ 256GB VERTEX 4 SSD - 2TB WD Caviar Black HDD - 2GB MSI GTX680 LIGHTNING GDDR5 - CORSAIR AX850 850W GOLD PSU - RAZER GOLIATHUS SPEED MousePad - Cooler Master HAF-X Full Tower Kasa - Logitech X-530 5.1 Speaker - RAZER DEATHADDER 3500 v2 - LOGITECH G510 GAMING KEYBOARD - LOGITECH G35 Gaming Headset 7.1 - NOCTUA NH-D14 Cpu Cooler - 22" ACER H223HQ LCD Wide Screen FULLHD Monitör 2 MS, DVI, HDMI, Full HD - 4TB 2x2TB=8TB WD My Book Essential External HDD

• quatroxx tskler
    şimdi güzel oldu program
    Detail Boost - Light Boost - Motion²

özellikle bu Motion2 inanılmaz akıcı oluyor film ? baska deneyen varmı

zaten sırf motion için kurmuştum gerçekten böyle bir fark olabilirmi diye hakkaten dogruymuş..

Orijinalden alıntı: AL[e]N

quatroxx tskler
    şimdi güzel oldu program

zaten sırf motion için kurmuştum gerçekten böyle bir fark olabilirmi diye hakkaten dogruymuş..

BEnde çok şaşırdım ve çok begendim özellikle projeksiyonda görsel şölen oluyor resmen.
    SAdece pahalı tvlerde gördüğüm bir özellikti. Yazılımla yapılabilmesi çok iyi anladığım kadarıyla bazı resimleri üstüste 2 kere bazılarınıda 3 kere gösterek daha akıcı görüntü elde ediliyor sanki film seyreder gibi değilde hareketleri canlı gibi hissettiriyor.

Orijinalden alıntı: quatroxx

quote:

quatroxx tskler
    şimdi güzel oldu program

BEnde çok şaşırdım ve çok begendim özellikle projeksiyonda görsel şölen oluyor resmen.
    SAdece pahalı tvlerde gördüğüm bir özellikti. Yazılımla yapılabilmesi çok iyi anladığım kadarıyla bazı resimleri üstüste 2 kere bazılarınıda 3 kere gösterek daha akıcı görüntü elde ediliyor sanki film seyreder gibi değilde hareketleri canlı gibi hissettiriyor.

MKV ok

fakat divxleri desteklemiyor ilk defa divx dizilerde motion etkili mi denemek istedim divx desteklemiyor codec yükleyin mesajı var

• 700 mb lik divx'ler için hangi player tavsiye edersiniz.

Orijinalden alıntı: cy_x

700 mb lik divx'ler için hangi player tavsiye edersiniz.

H/W hızlandırma istersen Splayer veya zaten divxlerde farketmez KMplayer şimdiye kadar açmadığı video dosyasına rastlamadım görüntüsü de hiçbirinden aşağı değil özellikleri de süper

quote:

quatroxx tskler
    şimdi güzel oldu program

Motion 2 için 20$ verilir mi bilmem ? ama Motion2 çok fazla bir fark getirmiyor eğer iyi riplenmiş bir film ise keskinlik falan diğer playerlarda da var

Bir de Motion2 açınca %5 CPU dan %90 lara fırlatıyor H/W hızlandırma devre dışı kalıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mastor1

quote:

quote:

quatroxx tskler
    şimdi güzel oldu program

Motion 2 için 20$ verilir mi bilmem ? ama Motion2 çok fazla bir fark getirmiyor eğer iyi riplenmiş bir film ise keskinlik falan diğer playerlarda da var

Bir de Motion2 açınca %5 CPU dan %90 lara fırlatıyor H/W hızlandırma devre dışı kalıyor

Valla aynen katılıyorum dostum incelememde de söylediğim gibi.24 fps oranı sinema için en iyi orandır.Özellikle o fps için yapılıyor filmler.Yani zaten akıcı.Bilgisayar oyunu değil ki takılma olsun Araya daha fazla fps koyduğun anda akışı bozuluyor filmin.Hareketler normalden daha hızlı.Sanki hızlandırılmış gibi hiç doğal değil. Bunun normal filmler için olmadığı belli.El kamerasıyla çekilen ya da cep telefonu ile çekilen görüntülerde iyi iş çıkartır malumunuz bazıları akıcı değildir.Ama filmlerde kullanılması güzel bir olay değil. İşlemcide haliyle çok kullanılıyor .Fanın hızlandığını duyuyorum Diğer özellikleri güzel ki zaten olması gereken özelliklerdir bunlar diğer playerlarda olan özellikler arayüz farklı.Splayer ile aynı işlemci kullanımına sahip ki bu ikisinin dışında daha az işlemci kullananı da görmedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Formel -- 28 Haziran 2010; 15:25:00 >
    LG 47" LM660s CINEMA 3D SMART TV SAMSUNG LE-46"C530 LCD TV Samsung i9100 Galaxy S II Cowon X9 Intel Core i7 3770K @4,3Ghz - ASUS P8Z77-V DELUXE - 16GB RAM GSKILL(2*8GB) RIPJAWSX-1600MHZ CL9 - OCZ 256GB VERTEX 4 SSD - 2TB WD Caviar Black HDD - 2GB MSI GTX680 LIGHTNING GDDR5 - CORSAIR AX850 850W GOLD PSU - RAZER GOLIATHUS SPEED MousePad - Cooler Master HAF-X Full Tower Kasa - Logitech X-530 5.1 Speaker - RAZER DEATHADDER 3500 v2 - LOGITECH G510 GAMING KEYBOARD - LOGITECH G35 Gaming Headset 7.1 - NOCTUA NH-D14 Cpu Cooler - 22" ACER H223HQ LCD Wide Screen FULLHD Monitör 2 MS, DVI, HDMI, Full HD - 4TB 2x2TB=8TB WD My Book Essential External HDD

• selamlar.. ben bu codec işlerinden 1 yıl kadar uzak kaldım..

hiç codec yüklenmemiş temiz bir windows 7'ye ne kurmamı tavsiye edersiniz..

işlemcim core 2 duo 1.8.. 2gb ram..

Orijinalden alıntı: dtertac

selamlar.. ben bu codec işlerinden 1 yıl kadar uzak kaldım..

- CoreAVC + Neuview
    - Splash Lite + Splash pro
    - Splayer

2. ve 3.de codec derdin olmaz kur izle şeklinde en temizi.

quote:

Orijinalden alıntı: dtertac

selamlar.. ben bu codec işlerinden 1 yıl kadar uzak kaldım..

- CoreAVC + Neuview
    - Splash Lite + Splash pro
    - Splayer

2. ve 3.de codec derdin olmaz kur izle şeklinde en temizi.

çok teşekkürler.. splayer yükledim.. güzele benziyor.. 1080'lik mkv'yi sorunsuz oynattı..

K.lite kodek vardı burda görünce silip core avc yükledim

Ayardan fazla anlamıyorum veya adım adım resimli anlatım varsa yapayım hangi player iyi görüntü verir veya hazır ayarları varsa iyi olur

Her playeri birbiriyle karşılaştırıyorum ama fark yok ayarı yapmadığımdan dolayı galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blank42 -- 7 Temmuz 2010; 23:26:11 >
  • Baska konuya da yazmıstım ama burası daha mantıklı gibi;

Ben phılıps 32PFL5605 LED TV aldım.

Mkv filmlerle ilgili bir sorum var.

Bilgisayar uzeriinden Media Player Classic ile zilemek ile USB den baglayıp izlemek arasında buyuk fark var. Resmen USB den takarak izledigim muthis bir goruntu veriyor, sanki BLUray izliyorum. Ama bilgisayar uzerinden oynattıgım o kaliteyi vermiyor. Codeclerle ilgili bir durum olsa da USB den baglantı daha iyi. Sorum ise sudur ki;

WD HDTV LIVE aldıgımda acaba aynı kalite goruntuyu vericek mi USB den baglanan gibi? ...

Orijinalden alıntı: m_girit

Baska konuya da yazmıstım ama burası daha mantıklı gibi;

Bilgisayar uzeriinden Media Player Classic ile zilemek ile USB den baglayıp izlemek arasında buyuk fark var. Resmen USB den takarak izledigim muthis bir goruntu veriyor, sanki BLUray izliyorum. Ama bilgisayar uzerinden oynattıgım o kaliteyi vermiyor. Codeclerle ilgili bir durum olsa da USB den baglantı daha iyi. Sorum ise sudur ki;

WD HDTV LIVE aldıgımda acaba aynı kalite goruntuyu vericek mi USB den baglanan gibi? ...

Sizin ki codeclerle alakalı bir durum.Bu konuda onlarca program var ve görüntüden görüntüye de fark var.Şöyle son 1-2 sayfayı okuranız aradaki farkı görebilirsiniz.Bilgisayarda kullandığınız programları ve ayarları istediğiniz gibi ayarlama imkanına sahip olduğunuzu için en iyi görüntüyü bilgisayarda alırsınız.WD gibi cihazlarda oldukça iyi iş çıkartır.

• quote:

Orijinalden alıntı: Formel

quote:

Orijinalden alıntı: m_girit

Baska konuya da yazmıstım ama burası daha mantıklı gibi;

Sizin ki codeclerle alakalı bir durum.Bu konuda onlarca program var ve görüntüden görüntüye de fark var.Şöyle son 1-2 sayfayı okuranız aradaki farkı görebilirsiniz.Bilgisayarda kullandığınız programları ve ayarları istediğiniz gibi ayarlama imkanına sahip olduğunuzu için en iyi görüntüyü bilgisayarda alırsınız.WD gibi cihazlarda oldukça iyi iş çıkartır.

Yukarıda belirtilen programları deneyecegim, ama bu kadar bariz goruntu farkı cok sasırttı beni, Philips de bir yere kadar kendi USB sinden oynatabiliyor, altyazı destegi yok gibi, seslerde sıkıntı var, ama goruntu muthisti...

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.