Şimdi Ara

## 2GHz'de Çalışan Barcelona İşlemcisinin İlk Test Sonucu ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
2.909
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  ## 2GHz'de Çalışan Barcelona İşlemcisinin İlk Test Sonucu ##


    Hepimizin bildiği gibi AMD'nin yeni nesil işlemci mimarisini kullanan ve piyasaya giren ilk işlemci ailesi Barcelona serisi olacak. Yeni nesil Opteron işlemciler olarak piyasaya sunulması beklenen işlemciler bilindiği üzere sunucu odaklı geliştiriler. Opteron (Barcelona) serisi işlemcilerin piyasaya sunulacak ilk modeli 2GHz saat hızında çalışacak. Daha önce yaptığımız haberlerimizde de belirttiğimiz üzere AMD, gelecek yılın ikinci çeyreğine kadar Barcelona işlemcileri ile 2.6GHz'i görmeyi hedefliyor. Bu arada Barcelona işlemcilerinin de doğal 4 çekirdeğe sahip olduğunun altını çizelim.

    AMD'nin Barcelona işlemcisine yönelik olarak ortaya çıkan ilk test sonucu da hayli dikkat çekici. Zira AMD'nin yayınladığı sonuçlara göre 2GHz'de çalışan 4 çekirdekli Barcelona işlemcisi 2.33GHz'de çalışan yine 4 çekirdekli Intel'in Xeon 5345 işlemcisi ile karşılaştırılmış. İlk test sonuçları son kullanıcıların önmeli bir kısmı tarafından pek bilinmemesine rağmen sektör içinde hayli popüler olan ve sunucu odaklı işlemcilerin değerlendirilmesinde son derece önemli olan SPECfp_rate 2006'ya ait.

    Test sonuçlarına geçmeden önce işlemcilerin ısıl güç tasarımlarından (TDP) da bahsetmek gerek. Intel'in 80 watt'lık TDP değerine karşı AMD'nin doğal 4 çekirdeğe sahip Barcelona işlemcisi 95 watt'lık TDP ile geliyor. Yanlız bu noktada değinilmesi gereken nokta ki bunu AMD'de belirtmiş bellek kontrolcüleri AMD tarafında işlemciye entegre olarak geliyor, Intel'de ise kuzey köprüsü ile sunuluyor en basit anlamda bu farkı da göz ardı etmemek gerek. Test sonuca gelirsek AMD'nin 2GHz'lik Barcelona işlemcisi 2.33GHz'de çalışan Intel'in Xeon 5345 işlemcisinden performans anlamında %25, watt başına düşen performansta ise %30+ bir fark oluştuğu ifade ediliyor.

    Açıkçası tek başına bu sonuç bile AMD'nin Barcelona işlemcisi için heyecan yaratmaya yetiyor. Takvim yaprakları 27 Ağustos'u gösterdiğinde Barcelona işlemcisinin kullanıcıtestleri de gün yüzüne çıkmaya başlayacak ve AMD'nin uzun süreli sessizlik dönemini nasıl değerlendireceğini birlikte göreceğiz.

    Bu arada Intel'in Barcelona'ya yönelik asıl cevanı ise 12MB bellekli, 45nm üretim teknolojisine sahip ve 3GHz'e yaklaşan saat hızları ile kod adı Harpertwon olan yeni sunucu işlemcileri olacak. Açıkçası yılın son çeyreği mevsimsel olarak soğuk geçecek olsa bile AMD-Intel arasındaki artan rekabet kullanıcıları ısıtacak gibi görünüyor.







  • Bu kadar suskunluk yeter. Başarım konusunda da rekebet başlasın artık.

  • Bunun 2.4 Ghz'lik olanının test sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyorum.
  • hadi bakalım yarış başlasın
  • gel artık AMD senin yüzünden c2dnin tadına bakamadım


  • Bizi kurda kuşa yem etse de, amd aslanlar gibi gelecek umarım..
  • Valla haber iyi ama açıkçası gerçek testleri beklemek gerekiyor.

    Bunun dışında AMD için asıl sorun şu; Anakart.

    AMD işlemcilerden bile önce çipsetleri üreticilere vermeli.

    Yoksa bu millet elinde işlemci ne yapacak anakart olmadan. En azından anakart olsa şimdiki işlemcilerden alınır takılır. Şu çipset işi çok canımı sıktı.

    Bir de bunlar sunucu platformu için. Bizim daha beklememiz gerekecek.

    Ve asıl soru. W/P tamam iyi güzel. Görece performans iyi oldu o da güzel. Peki F/P ve P/F ne durumda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Temmuz 2007; 12:09:56 >
  • AMD geri gelicektir arkadaslar... Bu daha baslangic...

    Ben bir yerlerde Penryn in QX6800 ile karsilastirmali bir testini görmüstüm...

    3.33Ghz lik penryn Quad işlemci 2.93Ghz lik QX6800 den sadece %20 daha performansli idi... Saat hizlarini esitlesed %12-13 gibi bir performans farki kalacak.... Barcelona cok saglam geliyor bence...

    quote:

    Peki F/P ve P/F ne durumda.


    Arkadasim kusura bakma ama Matematigi resmen katlettin

    P/F ile F/P aynı şeylerdir...

    Sadece birinde sonucu düşük olan daha iyi anlamina gelirken digerinde sonucu daha yüksek olan iyidir anlamina gelir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kurt_78 -- 29 Temmuz 2007; 23:14:02 >




  • Helal AMD'ye ortaya çıksın artık
  • Sevgili Amd,

    Lütfen artık bizlere haberlerle gelme. Lütfen bizlere işlemci gönder. İyi ya da kötü senden ses geldiğini, yaşadığını, birilerinin birşeyler yaptığını görelim. Artık senin çalışacağın anakartlar göremiyoruz. Lütfen diril. Sen böyle devam edersen, yakında Amd işlemcileri bulabileceğimiz bilgisayarcı kalmayacak. Çünkü Intel, her fiyata işlemci çıkardı. Artık insanlar, neden Amd alayım ki! sorunu kendisine sormaya başladı.
  • Beklıyoruz
  • amd cıktı cıkalı bende ondan yana oy kullansamda sanırım artık intel i yakalama sansı yok.tamam intel tek elden piyasa yaparken fiyatlarda ucuk performansda dusuktu amd nin var olusu yadırganamaz derecede kullanıcıya yaradı.ama intelde gozunu actı hala ısrarla amd denmesinden yana degilim gercekci olmak gerektigini dusunuyorum su an sistemimi degistirecek olsam 07 yıl sonunu bekler Harpertwon u incelerdim.yinede amdnin hala intelin pesinde olması kesinlikle fiyat ve performans acısından işimize yarıyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Alfredo

    Sevgili Amd,

    Lütfen artık bizlere haberlerle gelme. Lütfen bizlere işlemci gönder. İyi ya da kötü senden ses geldiğini, yaşadığını, birilerinin birşeyler yaptığını görelim. Artık senin çalışacağın anakartlar göremiyoruz. Lütfen diril. Sen böyle devam edersen, yakında Amd işlemcileri bulabileceğimiz bilgisayarcı kalmayacak. Çünkü Intel, her fiyata işlemci çıkardı. Artık insanlar, neden Amd alayım ki! sorunu kendisine sormaya başladı.


    ahahah bu superdı

    bu arada gercek rakıplerıne karsı test etseler cok daha ıyı olacak eskı ıslemcıye karsı tets gayet kolay gelsın bakalım ak ve karayı gorelım q6600 200 dolar olsunda bızım ısler hızlansın yoksa oyun ıcın core2duolar yetıyorsa artıyor bıle
  • Piyasada tekrar ağırlığını hissettirmeli. Ancak bir arkadaşın da bahsettiği gibi ortada anakart yokken işlemci çıkarmak ?? ?? gerçi Bu sunucu işlemciler Soket F (1207) içindi ki bu anakartlar yurtdışında mevcut.

    AM2+ için hala piyasada anakart yok ki dördüncü çeyrekte Phenom işlemcilerini çıkaracaktı AMD.
  • geç kaldı ama bakalım yeni çıkanlara karşı nolucak... ve fiyatı nolucak acaba heycanlı bekleyiş bizi bekliyo...
    ne cümle kurdum
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DHHarezmi

    Piyasada tekrar ağırlığını hissettirmeli. Ancak bir arkadaşın da bahsettiği gibi ortada anakart yokken işlemci çıkarmak ?? ?? gerçi Bu sunucu işlemciler Soket F (1207) içindi ki bu anakartlar yurtdışında mevcut.

    AM2+ için hala piyasada anakart yok ki dördüncü çeyrekte Phenom işlemcilerini çıkaracaktı AMD.



    Sunucu icin anakartlar Türkiyede de bolca mevcut .. Gecenlerde Çizginin bir broşüründe görmüştüm... 16 tane ram slotu, 4 adet Pci-ex slotu ve 2 adet işlemci yuvasi olan bir model vardi




  • Hadi AMD yarışa devam!!!
  • hele şükür çok iyi sonuç amdnin başarılı olmasını istiyorum
  • amd ne kadar kötü olursa olsun (ki değil) şu bi gerçek ki amd nin sayesinde işlemciler bu kadar ucuz okadar vergiye rağmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dox -- 30 Temmuz 2007; 0:34:47 >
  • 3ghz de çalıstıgını dusunun bide bunun...
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.