Şimdi Ara

^^Resimleri nasıl önizleme(thumbnail) şeklinde koyarız??? Açıklama İçeride.^^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
3.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konunun Linki:http://forum.donanimhaber.com/m_16142622/mpage_1/tm.htm

Resimleri foruma nasıl önizleme(thumbnail) şeklinde koyarız???

Mobil cihazlar bölümümüzde her tür telefonun çektiği resimleri örnek olarak gösterme, kalite kontrolü, problem anlatma/çözme vs değişik amaçlarla koyuyoruz forumumuza. Mesela makro fotoğraflar konumuz 38 sayfa oldu. Her sayfada bir sürü resim. Bu sayfalar Türkiye'nin yavaş internet şartlarında 256 kullanıcıları için açılması zor olan bir eziyet sayfası, 1024 kotalı kullanıcılar için ise birer kota düşmanı oluveriyor. Bunu engellememiz bizim elimizde!
    Peki nasıl diye soracaksınız. Cevabı şu: Resimleri thumbnail şeklinde koymak. Yani ön izlemede resmimizin küçük hali oluyor. Resime tıkladığımızda büyük haline ulaşıyoruz. Bunun için yapılması gerekenleri basit bir dil ile anlatmaya çalıştım. Umarım faydalı olabilirim.

Öncelikle imageshack.us için size vereceğim bu eşsiz programı bilgisayarınıza indiriyorsunuz. İsmi İmageshackert
    http://www.buggyashell.nl/dload/imageshackert.zip

Programımızı açınca karşımıza bu ekran geliyor.

Bu ekrandan “Browse” tuşuna basarak yükleyeceğimiz resmi seçiyoruz.

Bu seçimi de yaptıktan sonra “Host it” tuşuna basıyoruz.

Host it tuşuna bastıktan sonra programımız bize resmimizin linkini veriyor. Eğer “auto copy url to clipboard” seçeneğini işaretlerseniz resmimizin linki gelir gelmez otomatik olarak kopyalamış oluyoruz. Bize sadece yapıştırmak kalıyor

Şimdi gelelim işin önemli kısmına. Malum forumda resim konularımız mevcut. Ve de Türkiye’de kotalı kullanıcılar mevcut. Bir sayfaya 20 resim eklense 10 mb gibi bir rakam yapıyor. Günde 5 kere bu türden konulara girince günlük 50 mb aylık ise 1,5 gb yapıyor ki bu da kotanın neredeyse yarısı yapıyor.

Bizim amacımız resimleri thumbnail şeklinde koydurmak. Yani resmin küçük hali görünecek. Tıklayınca büyük halinin açılması. Pekli bunu nasıl yapıyoruz?
    Çok basit.
    Resmimiz yüklendikten sonra programımızın bize verdiği linke sağ tıklıyor ve üçüncü seçenek olan “Copy UBB url with thumbnail” seçeneğini seçiyoruz.

Resmimizin uzunca bir linki kopyalanmış oluyor. Yapmanız gereken tek şey bu işlemi yaptıktan sonra foruma yapıştır komutu ile kodları yapıştırmak.
    Ve resminiz aynen şu şekilde görünüyor.

Sağ tıkladığımızda çıkan diğer seçeneklerden bahsedeyim biraz da. İlk seçenek olan “Copy url” resmin sadece linkini kopyalıyor. Eğer “auto copy url to clipboard” seçeneği işaretli ise buna pek ihtiyacınız yok. Zaten kopyalanmış oluyor.
    İkinci seçenek olan “copy UBB url” ise forumdaki image kodlarını da içeriyor. Yani resmimizin büyük halini koymak istediğimizde bu seçeneği seçtiğimizde dh’deki img kodları ile uğraşmamıza gerek kalmıyor. Program zaten img kodları arasında kopyalıyor ve size sadece yapıştırma kalıyor.

Biraz da programın ayarlarından bahsedeyim. Gerçi pek fazla ayarı yok zaten. Options kısmına tıklayarak ayarlarımıza giriyoruz.

Options kısmında basit ayarlar mevcut.

Misc bölümündeki “Auto copy url to clipboard” seçeneği işaretli olsun.
    Ve “Add shortcut in send to folder” seçeneğini işaretlerseniz programın bir güzelliğini daha görüyorsunuz.
    Herhangi bir resime sağ tıkladığımızda gönder menümüzde imageshackert bölümünü tıklayınca resmimiz otomatikman yüklenmeye başlıyor. Ve size sadece hangi seçeneği seçip yapıştıracağınız kalıyor.

Diğer bölümler önemli değil. Bu iki seçenek işaretli olursa programımızın kullanışlılığı artıyor.

Gelelim Logfile kısmına.
    Buradaki “Log uploaded image url’s” seçeneğini işaretlerseniz programımız sizin yüklediğiniz tüm resimlerin bir kaydını tutuyor. is.html adındaki bir dosyaya yüklediğiniz tüm resimlerin isimlerini ve linklerini kaydediyor. Bu da iyi bir seçenek. Burdaki browse kısmından nereye kaydedeceğinizi seçiyorsunuz.

Programcığımız gördüğünüz üzere oldukça basit hatta basbasit.
    Bundan böyle umarım ki resimlerinizi thumbnail şeklinde koyar ve kotalı arkadaşları kota erimesi sıkıntısından kurtarırsınız.
    Bol fotoğraflı günler dileklerimle.

PHI

NoT: Konu mobil cihazlar bölümündeki arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile bu bölüme açılmıştır. Yazılım genel bölümünde programın anlatımını içermeyen sadece download kısmını içeren konu mevcut. Ben ise buradaki arkadaşlara yardımcı olmak amacı ile bu bölüme açtım. Zira görüyoruz ki bölümümüzde neredeyse her telefonun bir resim galerisi konusu mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHI -- 30 Temmuz 2007; 23:43:40 >

• PHI, ellerine sağlık gayet net anlatmışsın.

yalnız. eğer sen de uygun görürsen başlığı "Resimleri nasıl önizleme (thumbnail) şeklinde koyarız??? " şeklinde yenilemiş olsan güzel türkçemizi bir nebze de olsa korumuş olursun.
    yapmazsan da canın sağolsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: exxxplorer

PHI, ellerine sağlık gayet net anlatmışsın.

yalnız. eğer sen de uygun görürsen başlığı "Resimleri nasıl önizleme (thumbnail) şeklinde koyarız??? " şeklinde yenilemiş olsan güzel türkçemizi bir nebze de olsa korumuş olursun.

Thumbnail'e tam bi Türkçe karşılık bulamamıştım. Bundan dolayı öyle yazmıştım.
    Forumdaki arkadaşlar Türkçe duyarlılığımı bilir zaten.
    Dediğiniz şekli daha uygun.

• Paylaşımın için teşekkürler. Bence bölüme üst konu olmalı. Ben bu sourun aşmak için resim bulunnan sayfayı görünce hemen Opera dan resim göstermeyi Önbellekteki resimlere alıyorum. Resimler yüklenmiyor. İstersem Resimleri göster e tıklıyorum. Resimler yükleniyor vs. Ama ie veya Firefox kullanıyorsanız işiniz zor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: PHI

quote:

Orjinalden alıntı: exxxplorer

PHI, ellerine sağlık gayet net anlatmışsın.

Thumbnail'e tam bi Türkçe karşılık bulamamıştım. Bundan dolayı öyle yazmıştım.
    Forumdaki arkadaşlar Türkçe duyarlılığımı bilir zaten.
    Dediğiniz şekli daha uygun.

ilgin ve duyarlılığın için teşekkürler

• eline sağlık phı çok iyi olmuş, artık tüm fotoları değil hoşuma giden kaliteli fotoları bakacağım tekrar saol
  • Ellerine sağlık @PHI
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eline sağlık diyen teşekkür eden herkese ben teşekkür ederim.
    Umarım bu konu bir çok üye tarafından görülür ve açılması zor sayfalardan kurtuluruz
  • Paylaşım için teşekkürler...
  • @PHI güzel paylaşım ve anlatım olmuş.sağol..
    .ilk denemeyi de biraz önce yaptım..zaten..
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Knight..

Paylaşım için teşekkürler...

Rica ederim

quote:

Orjinalden alıntı: müdür

@PHI güzel paylaşım ve anlatım olmuş.sağol..
    .ilk denemeyi de biraz önce yaptım..zaten..

Rica ederim.
    Faydalı olabilmişim demek

• yanlış post

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dartanyan -- 1 Ağustos 2007; 23:18:41 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Dartanyan

yanlış post

Belki de yanlış değildir.
    Sayende konu üste çıkmış oldu ve belki de bir kaç arkadaşımız daha nasıl önizleme şeklinde resim yüklenir öğrendi.
    Belki de yanlışlığın içindeki bir doğruluk bu
  • quote:

quote:

yanlış post

Sayende konu üste çıkmış oldu ve belki de bir kaç arkadaşımız daha nasıl önizleme şeklinde resim yüklenir öğrendi.

Ben aslında S.E resim galerisine cevap yazmıştım o arada bu başlığa tıkladım hala resim galerisindeyken tamam dedim postu buraya yolladı garip

Bu arada yaklaşım felsefe güzel "Yapılan kötü birşey aslında cok daha büyük bi iyiliğin kapısını açmış olabilir" gibi

• quote:

quote:

quote:

yanlış post

Ben aslında S.E resim galerisine cevap yazmıştım o arada bu başlığa tıkladım hala resim galerisindeyken tamam dedim postu buraya yolladı garip

Bu arada yaklaşım felsefe güzel "Yapılan kötü birşey aslında cok daha büyük bi iyiliğin kapısını açmış olabilir" gibi

Bu arada 256 kullanıcıları 1024 oldu.
    Her ne kadar eskisi kadar beklemesek de sayfaların açılması için yine de düzen açısından ve kotalı arkadaşlar için thumb şeklinde resim koymaya devam

• hocam çok sağol paylaşımın için sayende resim göndermeyi öğrendim....
  • quote:

Orjinalden alıntı: yüzükkardeşliği

hocam çok sağol paylaşımın için sayende resim göndermeyi öğrendim....

Rica ederim.
  • bu programla giriş yaparak aktarmak mumkunmu
  • quote:

Orjinalden alıntı: akif87

bu programla giriş yaparak aktarmak mumkunmu

Nasıl yani?
  • Açıklama için teşekkürler PHI
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.