Şimdi Ara

Nokia 6670 mi? Siemens S65 mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Telefon almak istiyorum ama iki ayrı marka ve model arasında kararsızım. Sizlere de danışmak istedim vakit ayırıp bana fikirlerinizi söylerseniz memnun olurum.

Nokia 6670 ve Siemens S65

Nokia 6670 in symbian isletim sistemi ve program yuklenebilir olmasi beni cok cezbediyor. Ayrıca mpeg4 desteklemesi ve gif,bmp, jpg destekleyen guclu bir foto makinasina sahip olmasi da iyi. 1 megapiksel kamerasi var ve 1152 x 864 piksel resim cekebiliyor. Fiyatı ortalama 950 milyon

Siemens S65 in foto makinasi tum nokialardan iyi 1.3 megapiksel ve 1280 piksel resim cekebiliyor fakat isletim sistemi program yuklemeye uygun degil ve ayrıca sanırım mp3 calmiyor, video destegi de cok guclu degil. ama bunların yanında fiyatı cok cazip 622 milyon

Fiyat / Perfomans ayarlamasında takılıp kaldım, kimileri de nokia dan şaşma diyor bu konudaki karasızlığım nedeniyle sizlerden yardım bekliyorum, fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Not: Birde forumda bi siemens SX1 çılgınlığı yaşanıyor sanırım :) bu tel hakkında da bana biraz bilgi verirseniz sevinirim yoksa SX1 cok cok daha iyi bir seçim olabilir mi?

Herkese Selamlar

• bir kere s65 in kamerası 6670 ten iyi değil
    pixcell bi kamereanın iyi olması için tek başına yeterli olmaz o yüzden bu hataya düşüp s65 in kamerası daha iyi deme
    en iyisi 7610 ile s65 in resimlerini karşılaştıran siteler var ona gir bak farkı görürsün s65 resimleri cok koyu ve flu olarak çekerken iç mekanı dehset derecede kötü çekiyor.üstelik resim ve video doldurmaktan başka hiçbir işe yaramayan bir rs mmc si var.normalde video çekimi 30 sn ile sınırlı ancak mms ayarlarından değiştirip bunu 9 dk ya kadar çıkartabiliyorsun.
    6670 ise yapabileceklerin mevcut olan proglarla sınırlı oldugu için bi öok seyi yapabilirsin ama bana kalırsa cogu gereksiz eften pühten seyler
    oyun oynamak istiyorsan o zaman 6670 i kafadan alman lazım cunku ngage oyunlarını oynayabilirsin.
    6670 in fiyatı oldukca pahalı ki 7610 onun aynısı oldugunu düşünürsek sadece kalınlık farkı var.
    25 ocakta 6630 geliyo bu yuzden 6670 in fiyatı da düşecektir mutlaka
    s65 tip olarak güsel ama fiyatını hiç haketmediği için 600 milyonlara düştü ve düşecek daha sonu aynen sx1 gibi oacak tutmayınca düşüreceklşer.
    bence paran varsa git mpx220 al ya da 6630 ya da daha makulunu düşünüyorsan 6670 seni paklar

• Cevabın için teşekkürler demekki S65 in camerası yaramazmış bu kadar iyi bilmiyordum :)

6630 u da çok beğeniyorum ama Turkiye de yok diye düşünmemiştim, ocak da gelecekse beklenebilir ama fiyatı sanırım 1100 YTL den aşağı olmaz haksız mıyım? 6630 çıkıp ta diğerlerinin fiyatlarının düşmesini beklemek mantıklı olabilir. (bu arada 6630 symbian işletim sistemi mi kullanıyor?)

Amacım oyun oynamak değil ve telefonda oyun oynamayı da sevmiyorum.

6670 gercekten 7610 un aynısı fakat 7610 un tuşları kullanışsız gibi geliyor bana, yuvarlak tarzda tasarlandığı için rakamlar yerleri falan hoşuma gitmedi o nedenle 6670 e yöneldim sadece bu tuş takımı yüzünden...

Fikirlerin için sağol ugurel, başka fikri olan arkadaşlar da yazarsa sevinirim.
  • bencede 6670 bence her yönden s65 den daha üstün...
    ben olsam düşünmem bile ama karar senin kararın olunca, sadece tavsiyelerle kalıyoruz
  • eger teli oyun oynamak ya da zart zurt porglarla ugrasmak istemiyorsan 6670 sana fazla gelebilir.yani su anlamda ben sadece idarelik kameram cebimde olsun arklarla bi yerde takıldıgımızda bi anı fotosu cekebileyim onu da bilgisayarımda wallpaper yapabileyim diyosan o zaman 6670 fazla gelir derim.cunku fiyatı pahalı yani paran varsa al ama 6630 25 inde 1300 ytl fiyatıyla cıkıyor mpx220 1200 ytl fiyatıyla cıkıyo bunların rekabeti altında yer alan bu 761 6670 s65 s700 k700 gibi tellerin de fiyatlarının aşağıya çekilmesine sebep verebiliir.
    bu arada 6630 da symbian 8.0a kullanıyo yani en yeni işletim sistemi ve bu yuzden 6670 den daha hızlı
    ha bu symbianlı teller biraz yavaştır onu da göz ardı etmemek lazım.
    7610 da bi resim cekmek için 3-4 saniye makı hareketsiz cekilen elemanları da tabiki harektysiz kalmalarınıu sağlaman lazım.
    bence telden kamera bekleme sadece bilgisayara atabilecek kadar foto cekmesini bekle
    nispeten ucuz bi tel al yanına cak hp 300 kagıtlık
    ozaman foto da cekersin pilin bitmeden telle de konusursun kardeş.......

• dur ornek bi s65 fotosu koayayım gör yalnız 7610 karşılaştıramıyorum cunku dosya boyutu 7610 nun buraya sıgmayacak kadar buyuk 200 kb ı geciyo.
    zaten burdan da anlarsın 7610 nun daha iyi cektigini cunku dosya daha fazla yer kaplıyor

• baglantı yavas oldugu için asama asama koyuyorum
    al bu da bi yakından cekim
    hemen aklıma geldi video cekimi piksel olarak 6670 ile aynı ama s65 arada takılma yapıyo gerci bu firmware ile ilgili olabilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    k750i vs w700i
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tabiki 6670 al....
  • işte bu resimde renklerin ne kadar soluk ve flu bi çekim oldugnu görebilrisin
    ancak alet kesinlikle noise ya da kumlanma yaratmıyor bi anlamda outdoors da ışıgı iyi yakalıyor.

• al bu da bi yazı artık tatmin olmuşsundur
    bunların hepsi 1280*960 cözunurlukte cekilmiş. yani premium modda

• Cevapların ve yardımların için sağol ugurel

fotolara baktim bu bana baya bi fikir verdi, soyledigin sekilde biraz solukluk var.

Sanırım 6670 i alıp geçsem en iyisi olcak. Simdi 25 Ocak a kadar bekleyip fiyat dusmesini takip etmek lazim, dediğiniz gibi fiyatlar yeni modeller ciktikca duserse insan pişman olur verdiği paraya...

Tekrar herkese teşekkürler
  • sunu da unutma hiç bir zaman teknolojiyi yakalayamıyoruz .
    ben 2 sene önce 6610u aldıgımda 1 milyar 50 milyon bayılmıştım 3 ay sonra 750 e simdi ise bilmediğim ama tahminen 350 olarakdüşündüğüm bi fiyata düştü o gunlerde cok üzülmüştüm ama artık üzülmüyorum çünkü seni tatmin eden bi tel varsa ŞU ANDA alacan yoksa bu iş beklemekle olmuyor onu beklersin xx30 u çıkar onu beklersin xx70 i çıkar çıkar oglu çıkar
    o yüzden karar vermişsen alacan yoksa kafan hallaç pamuğu gibi karısır benim gibi 2 aydır nette tel incelemekten gına gelir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: EMporto

Selamlar Arkadaşlar;

Telefon almak istiyorum ama iki ayrı marka ve model arasında kararsızım. Sizlere de danışmak istedim vakit ayırıp bana fikirlerinizi söylerseniz memnun olurum.

Nokia 6670 ve Siemens S65

Nokia 6670 in symbian isletim sistemi ve program yuklenebilir olmasi beni cok cezbediyor. Ayrıca mpeg4 desteklemesi ve gif,bmp, jpg destekleyen guclu bir foto makinasina sahip olmasi da iyi. 1 megapiksel kamerasi var ve 1152 x 864 piksel resim cekebiliyor. Fiyatı ortalama 950 milyon

Siemens S65 in foto makinasi tum nokialardan iyi 1.3 megapiksel ve 1280 piksel resim cekebiliyor fakat isletim sistemi program yuklemeye uygun degil ve ayrıca sanırım mp3 calmiyor, video destegi de cok guclu degil. ama bunların yanında fiyatı cok cazip 622 milyon

Fiyat / Perfomans ayarlamasında takılıp kaldım, kimileri de nokia dan şaşma diyor bu konudaki karasızlığım nedeniyle sizlerden yardım bekliyorum, fikirlerinizi yazarsanız sevinirim.

Not: Birde forumda bi siemens SX1 çılgınlığı yaşanıyor sanırım :) bu tel hakkında da bana biraz bilgi verirseniz sevinirim yoksa SX1 cok cok daha iyi bir seçim olabilir mi?

Herkese Selamlar

bana sorarsan 1 milyar gibi bir meblağı sırf kamera için nokia ya yatırma git bi sx1 al üste kalan parayla 256 yada 512 lik bir mmc al daha da artan paran kalcağından geri kalanınıda git manitanla harca derim ne zorun var o kadar parayı nokia ya kaptırıcan sx1 gibi bi makina o fiyata duruken

• sx1 in dijital foto ozelliklerini bilmiyorum o nedenle biraz soguk baktım bu modele...

foto makinasi Resolutions 640 x 480 and 160 x 120

fakat kac megapiksel, foto buyuklugu cok cok onemli olmayabilir ama cekim kalitesi nasil?
  • sx1 i foto için istiyorsan oldukça kotu hiç tatminkar değil ancak zaman zaman ışığıo iyi yakalarsan nispeten iyi cekebiliyo ama 640*480 boyutta
    6670 in yanından bile gecemez yalnız fiyatı oldukça uygun
    ancak sx1 symbian 6 kullanıyo ve bu bazı porgların çalışmaması anlamına gelir ya da bazı proglar kasarak çalışıabilir.
    sx1 yan tut takımı ile tutmadı bu yuzden fiyatı asagıya cektiler cok fazla sorun yasanan bi tel bence bulaşma
  • Anlaşıldı ben ugurel i dinliyorum o 1 haftadır internette incelemedik telefon birakmamış

Bana foto kalitesi de onemli, program yuklenebilir olması (yani symbian isletim sistemi ve versiyonu) da onemli

Olaylar netlesti... 6670 e dogru gidiyorum ben...

Bu arada ugurel sana şu aklında varsa hemen al konusunda katılıyorum düştü düşecek diye beklersek rezil oluyoruz hiçbirşey almadan kalıyoruz. Bak ben ilk telefonu değiştirme kararı verdigimde 6600 alacaktım şimdi nerlere geldim bekleye bekleye şimdi 6600 ı düşünmüyorum bile...

Diğer bir ornek, ben ilk bilgisayarimi 1994 de aldigimda 486DX 2-66 icin 1500 dolar para vermistim o zamanlar bir efsaneydi bu makina, birde şimdi bakın olaya....

Teknoloji boyle birsey paraya kıy, vazgecmeden al geç...

Teşekkürler

• sx1 in fotosuna bi bak bakalım
    seni tatmin eder mi?

• sen ne diyon yıl 1997 22 temmuz P1 166 MHZ 16 mb edo ram hx anakart 2 mb ati ekran kartı 12X creative cd rom 14" monitore ben tam 1650 dolar saydım
    şimdi ise sehir copluğunde yerini almıştır.
    ben de senin gibi agustosta 6600 alacaktım
    cebite gittim orda telleri görünce dur olm araştır dedim kendime ve hala o gunden beri araştırıyorum indirmediğim makale resim foto video kalmadı arşiv yaptım kendime ama hala beklioyum yurt dısı almaya pek cesaret edemediğimden ocakı bekliyorum bakalım.
    al sana sx 1 den cekilmiş foto daha

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ugurel -- 26 Aralık 2004, 14:03:23 >
  • yok bu sx1 in fotosu blur lu gibi secilmiyo ve yesillikler net degil ...

tutmadim ben pek (tabi benim fikrim...)

Bu arada kaderlerimiz aynı heralde kardeş, bende cebit e gittim ve orda 6600 büyüledi beni ama dur bak araştır dedim kendi kendime işte hala araştırıyorum

peki sen ne almayı düşünüyorsun bu kadar araştırma yapmış makale okumuş deneyimli biri ne düşünüyor onun kalbinde hangi tel yatıyor ugurel bu konuda goruslerini aciklar misin sen ne alacaksın?
  • Kesinlikle 6670 S65 ile karşılaştırılmaz bile (zati sınıfları farklı ama sen gene de karşılaştırma al 6670 )
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.