Şimdi Ara

##KÜRESEL ISINMA KARŞITI CLUB##(İLGİSİZLİK ÇOK :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
2.115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • [center] [image]http://img296.imageshack.us/img296/2204/3sxeyrcap3wdo6car2sf9qctw1.jpg[/image]  [center] [link=http://forum.donanimhaber.com/m_15697103/mpage_1/key_//tm.htm#15697103]KüReSel IsInMa KaRşItI Club[/link]

ÜYELER..
    1=BaRo55(KURUCU)
    2=d4nce4lif3
    3=hurraboy
    4=BeisNowomenT
    5=pekun
    6=Grameradam
    7=tncbzgrt
    8=cannner
    9=jakopgfb
    10=heyrt
    11=Zekeria_BeaZ
    12=BaYdoGaN
    13=erenkurt
    14=masterrr
    15=Boost
    16=gecomert
    17=NGabbyNGaGe
    18=Black Rose Immortal
    19=Photoshop
    20=w_wallace
    21=Diablo31
    22=sorry_for_kill_you
    23=in_metal
    24=_uMaY_
    25=OzyBozy
    26=javaopera
    27=gknzn
    28=ozzyouz
    29=Godlessfrog
    30=lastingmoon
    31=celalcaner2
    32=ok1907

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ` quaD. -- 23 Ağustos 2007; 16:50:02 >

• Hükümetin iklim değişikliği ve kuraklık konusundaki vurdumduymazlığının sembolü olan Tarım Bakanı Mehdi Eker’i istifaya davet ediyoruz! Türkiye, kar yağmayan, yağış miktarı iyice düşmüş bir kış mevsiminin ardından küresel ısınmanın en ağır etkilerini yaşamaya başlamışken, İç Anadolu’daki göller bir bir kururken, kuraklık ve açlık kapımızdayken, Tarım Bakanı Mehdi Eker, sadece Türkiye’yi değil, bütün dünyayı tehdit eden küresel ısınma ve Türkiye tarımına olası etkileri konusunda 19 Ocak, 8 Şubat ve 6 Mart 2007’de durumun aciliyetinin farkında olmadığını kanıtlayan açıklamalar yapmıştı. Bakan Eker, “Türkiye’de tarımsal kuraklık tehlikesi, riski ve endişesi yok, piyasada da sezona yetecek kadar buğday ve mısır var” ve “Geçmişte de bu tür uzun süreli yağışsız dönemler yaşandı ama sonrası iyi oldu. Buna karşılık, mesela geçen yıl buğdayda çok iyi rekolte bekliyorduk. Ancak 25 Mayıs’tan sonra kavurucu sıcaklarda buğday kurudu, rekolte 21,5 milyon tondan 20 milyon tona düştü” gibi açıklamalarda bulunmuş ve Nisan ve Mayıs aylarında çok iyi yağışlar beklediklerini söylemişti.

Ne yazık ki dün, yani 13 Haziran itibariyle beklenen yağışlar gerçekleşmediği gibi birçok bölgemizden son derece endişe verici haberler gelmektedir. Ülkemizin buğday ambarı diye bilinen ve buğday üretimin %40’nı gerçekleştiren Konya’dan Selçuklu Ziraat Odası Başkanı Faruk Çöklü, Konya Kapalı Havzası’nda % 80’e varan rekolte kaybı olduğunu, Antalya Ziraat Odası Başkanı Halil Ordu ise Akdeniz bölgesinde rekoltenin %30-50 oranında düşeceğini açıklamıştır. Adana, Malatya, Denizli, Aydın ve Muğla’dan da benzer açıklamalar gelmektedir. Daha yaz ortasına gelmeden Devlet Su İşleri (DSİ) yetkilileri çiftçilere “Barajlarda su yok, ikinci ürünü ekmeyin” uyarısı yapıyor. Bazı bölgelerde barajlarda doluluk oranının %25’lere kadar düştüğü açıklanıyor. Tarım Bakanı Mehdi Eker’in önceki basın açıklamalarında yok dediği kuraklık afeti hem binlerce çifçimizin yaşamını felakete çevirecek, hem de buğday, mısır ve diğer hububat başta olmak üzere bir çok üründe çok ciddi verim düşüşlerine, bu da çok büyük oaranda ithalata ve enflasyon baskısına yol açacaktır.

Türkiye Yeşilleri olarak, seçime giderken halkın gerçek sorunlarına yönelik hiç bir çözüm önerisi üretmeyen, küresel ısınma ve tarım konusunda gerçekçi bir çözüm için en ufak bir çaba göstermeyen ve ülkemizin en yaşamsal sorunu olan gıda üretimindeki tehlikeli düşüşü gizlemeye çalışan AKP hükümetinin vurdumduymazlığı açıkça kanıtlanan Tarım Bakanı Mehdi Eker’i istifaya davet ediyoruz. Hükümetin seçime giden Meclis’te yapması gereken son iş tarımsal kuraklığı afet yasası kapsamına almaktır.

Kanadalı araştırmacıların yaptığı bir araştırmaya göre veriler, yukarı Arktika bölgesindeki tundrada bulunan ve bölgedeki birçok ortak yaşam alanını oluşturan gölcüklerin ekosistemlerinin iklim değişikliği yüzünden kuruduğunu gösteriyor.

Biyologlar, 80'li yılların başından 2006'ya kadar, 80'inci paralel yakınlarındaki Ellesmere adasının doğu bölümündeki gölcüklerden veriler topladı.

Araştırma, 6 bin yıllık gölcüklerde bu tarzda sistemli bir şekilde yapılan en uzun süreli bilgi toplama operasyonu oldu.

Araştırmacılar, Ağustos 2005'te aynı adadan Manhattan adası büyüklüğünde dev bir buz tabakasının koptuğunu kaydetti.

Hükümetler Arası İklim Uzmanları Grubu da Arktika'da sıcaklık ortalamasının son 100 yılda iki kat arttığını ve 2100 yılına kadar bölgedeki buzulların kalınlık ve yüz ölçümünün önemli oranda azalacağını belirtti.

• çok düşük okunma ve katılım var açtığın konuda. kimse olayın ciddiye almıyo anlaşılan.

BİRKAÇ YIL SONRA DUNYADA ÇOK KÖKLÜ DEĞİŞİKLİKLER OLUCAK VE OLMAYA ADAY AMA
    O YOLDAN BİRDAHA GERİ DÖNEMEYECEKSİNİZ.

açtığın konu için de ayırca teşekürler arkadaşım
    Daha Fazla Göster
  • bilinçlenmek isteyen kim kız arkadaşım diye başlayan bişi yaz bak ne oluyo. burda dunyanın geleceğinden
    bahsediyoruz başka bir şeyden değil evimizden
    Üç yıl yatılı olarak okumuş olduğun lisenin kapısının önünde sigara içen yetişkin bir adam olarak kendilerini sokağa fırlatan öğrencilere hayretle bakıyorsun. Bunlar çocuk yahu, diye düşünüyorsun içinden. Oysa lise dediğinde, kendini hep sabah soğuk suyla tıraş olurken anımsıyorsun. Erkekliğe adım attığın yıllar olduğu için kendini hep büyük düşünmüşsün. Oysa düşlerinin dehlizlerinde umutsuzca çıkış aradığın o bina bile ne kadar küçükmüş.
  • ekledim..
  • Beni de ekleyin
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.