Şimdi Ara

L - Carnitine Nedir ? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
519
Cevap
19
Favori
718.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • POWERBAR KULLANIYORUM GNCDEN ALDIM 25ML X 20

    ARKADAŞLAR SPORDAN 30DK ÖNCE ALIRSINIZ

    DİREK KARDİYO 50 DK MİN.

    SONRA ALT + ÜST KARIN

    SOPA ÇEVİRME 200 TEKRAR 100 SAĞ 100 SOL

    13. GÜN-- 92 İLE BAŞLADIM ŞU ANDA 86 KİLOYUM
  • boy 185 kilo 75. toplamda 10 ay veya biraz daha fazladır yapıyorum ara vererek de olsa. herhangi bir ilaç veya toz kullanmadım. ama özellikle göğüsteki yağları eritmek için carnitine almayı düşünüyorum. 1-2 ay kullansam yeterli gelir diye tahmin ediyorum. bel çevresi,tricepsteki yağlarda giderse parçalı durabilir vücut. hangi marka hangi ürünü tavsiye edersiniz? yoksa benim kilomda birinin kullanmamasını mı tavsiye edersiniz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hellfire_1905

    boy 185 kilo 75. toplamda 10 ay veya biraz daha fazladır yapıyorum ara vererek de olsa. herhangi bir ilaç veya toz kullanmadım. ama özellikle göğüsteki yağları eritmek için carnitine almayı düşünüyorum. 1-2 ay kullansam yeterli gelir diye tahmin ediyorum. bel çevresi,tricepsteki yağlarda giderse parçalı durabilir vücut. hangi marka hangi ürünü tavsiye edersiniz? yoksa benim kilomda birinin kullanmamasını mı tavsiye edersiniz?

    Bu kiloda bilmiyorum onerilirmi ama yogun çalışmalı definasyon programiyla başarılı olunur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki teşekkürler
  • Arkadaşlar lütfen dışardan takviye kullanmayın, yapmanız gereken şey sadece spor ve birazcık dengeli beslenmek.

    Bu carnitin denilen maddeyi zaten vucut üretiyor siz extra dışardan alırsanız ilk önce kısa süreliğğine zayıflama hissedebilirsiniz.
    Sonra nasıl olsa dışardan geliyor diye vucut bu maddeyi salgılamayı bırakır ve zamanla üretimi tamamen bitirir.

    Daha sonra nemi olur?
    siz bu ürünü kullanmayı bırakınca vucutta artık üretmediği için hızlı bir şekilde kilo almaya başlarsınız.

    Konunun uzmanı değilim anlattıklarım mantıklı gelmeyenler kullansınlar.
  • ya benim çok fazla bilgim yok. ama millet ikiye bölünmüş durumda. kullanma karaciğere etki ediyo,kolay sarkma olur vs. diyen var. kullan takviyesiz çok gelişme olmaz,bi zararı da yok doğal ürünler diyen de var.

    ben 1-2 ay carnitine ya da whey kullanmayı düşünüyorum. yazın salona gidemiycem galiba şimdi sağlam yapayım yazın formumu korurum yine ama düzgünce yapmış halde olmak için kullanmak şart gibi görünüyo. fakat zararlı mı değil mi hala net bişey bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hellfire_1905 -- 25 Mart 2013; 0:56:30 >
  • Ben doğal değil demiyorumki doğal tabiki zaten aynısını vucutda üretiyor zararlı olsa vucut üretmez fakat dışarıdan siz bu maddeyi kullanırsanız vucut nasıl olsa dışardan takviye geliyor demekki benim üretmem gerek yok deyip üretmeyi durdurabilir.

    Çok zor değil bi doktora başvurun kullan bişey olmaz derse kullanın ama insan sağlığı söz konusu, herşeye o kadar para veriyoruz verin üç beş kuruş gidin bir doktora danışın.

    Yada hiç bulaşmayın yapın sporunuzu mis gibi kafanızda rahat olsun.
  • yazacaklarım profesyonel sporcular için değil, onlar zaten neyi nasıl yapacaklarını biliyorlar...bu yazı sadece kilo vermek ve fit kalmak isteyenler içindir.

    peşin peşin söyleyeyim kilom şu anda 120-125 arası, boyum 184. şimdi diyeceksiniz ki "çok biliyorsan bu hal ne, varile dönmüşsün" :))))...bi yerde haklısınız, ama ben işi bilip işe gitmeyenlerdenim:))) ayrıca varil lafını kabul etmiyorum..topluyum hepsi bu

    ilk önce kafanızdan çıkarmanız gereken şey öyle her yerde kolay kolay bulabileceğiniz boy-kilo hesapları...yok kilomuzu boyumuzun karesine küpüne bölecekmişiz, yok kilomuz boyumuzdan 5-10 fazla-eksik olacakmış..vs..bunların alayı palavra...aslında palavra değil ama her vucut yapısına uygun şeyler değil..mesela kas kitlesi ve kemik yoğunluğu yüksek 170 boyunda birisinden 60 kilo olmasını bekleyemezsiniz..

    kilonuzu belirleyebileceğiniz en sağlıklı ve doğru yöntem akım veren (1 tl ye söyleyenler değil, adam gibi, diyetislenlerde felan bulunan cinslerden) cihazlardan faydalanarak vucudunuzdaki kas-yağ oranlarını çıkarmaktır.

    misal yaklaşık 3 yıl kadar önce bi diyetisyene gitmiştim, o zaman bi kan tahlili arkasından birde akım veren cihaz analizi, bana söylediği şey "sen 100 kg olacaksın arkadaş, öyle 70-80 felan değil"...dedim "neden"..."kas ve kemik kitlen yüksek, 80 kg olursan çöp gibi kalırsın" diye belirtmişti. ki haklıydı da 100 kilonun altına inmeyeli belki 13-14 sene var

    yani öyle "ahmet 170 boyunda 60 kg çok fit, bende 170 boyundayım 60 kg olmam lazım" yok...sen belki 70, belki 80 belki 90 kg olacaksın.

    kafamızdan çıkarmamız gereken 2. şey ise "az yiyeceğim ve kilo vereceğim" yanlışı..az yiyerek kilo veremez tam tersi belli bir süre sonra zinciri boşanmış gibi yemeğe dalar, gözünüze kestirdiğiniz 3 kg fazlalığı 5 kg olarak geri alırsınız...denenmiş, tecrübeyle sabittir. vucudun çalışma sistemi ekonomi gibidir..ekonomi okuyanlar bilir, gelecekteki gelir beklentisi düşerse harcama ve yatırım eğilimi düşer, tasaruf eğilimi artar...aynısıdır, hemde birebir. eğer vucudunuzu aç bırakıyorsanız vucut buna "ne oluyor lan, aç kaldık, bu böyle gidecek galiba (gelecekteki gelir beklentisi), dur metebolizmayı yavaşlatayım-daha az yakayım(yatırım ve harcama), biraz yağ tutalım(tasarruf) ne olur ne olmaz" şeklinde karşılık verir

    yaniii aç kalmak kesinlikle ama kesinlikle yok..vucudu alarma geçirmeyecek düzeyde yeterli ve sık sık yiyerek vucuda "bak ekonomik göstergeler yükselişe geçti, hadi çıkar yastık altındaki altınları" dedirtmeliyiz.

    ayrıca ne zaman yediğimiz de ne yediğimiz kadar hatta daha da fazla önemli. gündüz sık sık yemekle akşam tek ögün yemek arasında inanılmaz bir fark var (işte benim s...tıgım nokta burası) adam gibi kahvaltı, dengeli bir ögle yemeği, dikkatli bir akşam yemeği ve bunları destekleyen ara ögünler(fındık fıstık ceviz-yoğurt-meyve..vs) emin olun sadece bu ögün dengesine dikkat ederek çok ciddi kilolar veriyorsunuz..

    misal yukarıda bahsettiğim diyetisyene gittim, kan tahlilinin sonucuna baktı ve ağzından çıkan ilk kelime "ooooo, kalvaltı alışkanlığı sıfır" oldu..nereden anladın diye sorunca "bilmem ne seviyesi olması gerekenin dörtte biri" dedi..işte ben neden böyleyim sorusunun cevabı da burada yatıyor zaten. ilk okuldan beri annemin zoruyla kahvaltı yapardım, üniversite yıllarında hep kayboldu bu alışkanlık ve halen öyle devam ediyor.sabahtan akşama kadar aç it gibi dolaşıp akşam tek ögün beslenen birisiyim..

    diyetisyen eşliğinde 2 defa kilo verme girişiminde bulundum. birincisinde 1 ayda 6 kg verdim 5.7 kg yağdan!, ikincisinde 25 günde 4.5 kg verdim, 4.8 kg yağdan! ve diyet listesine %100 uyarak değil..belki %60-belki %70 bir uyum söz konusuydu...ha bu sistemi bırakıp eski alışkanlıklara dönünce hemen bir kaç ayda eski kilolara dönülüyor. ve şunu iddalı bir şekilde konuşuyorum ki o diyetleri uygularken normal bir zamanda yediğimin en az 2 katını yiyordum, ama tek farkla gün içerisine yayarak. işte zaten benim normal hayatım sırasında yaptığım en büyük hata da bu oluyor zaten.

    l karnitine olayına gelince, bazı dönemlerde diyetsiz bir şekilde gerçekleştirdiğim spor programları sırasında l-carnitine nin bariz aman aman bir yağ yakıcı etkisini görmedim. mutlaka olmuştur ama bariz göze batacak şekilde değil. fark edebildiğim tek etki şu oldu, normalde 30 dk koşu bandı üzerinde koşu-yürüyüş karışık bir program yaparken carnitin kullanmaya başlayınca bu süre bariz artıyor, terleme oranınız artıyor ve spor sonrası yorgunluk bariz derecede azalıyor..

    şimdi kısaca özet geçersek: öyle ahmet şunu yaptı bende aynısını yapmalıyım vs yok..diyet olayı kişiye özeldir ve herkesin vucut yapısına göre diyet verilir. bu sebepten dolayı mutlaka ama mutlaka adam gibi bir diyetisyene gidin..ayrıca diyet korkunuzu yenin, diyet aç kalmak demek değildir, doğru zamanda doğru yemek demektir. yukarıda dediğim gibi belki normal beslenme alışkanlıklarınızdan bile fazla yersiniz diyet sırasında...

    ayrıca tek besin maddesi-grubu üzerine kurulu diyetlerden arkanıza bile bakmadan kaçın, bu diyetler başta kilo verdirebilir ama sonrası tam bir faciadır...etrafımda bu diyetlerle kilo veren istisnasız herkes ama herkes sonrasında fazlasıyla bu kiloları geri almışlarıdır..daha da kötüsü bu diyetler sırasında genelde büyük bir kas kitlesi kaybı yaşandığından dolayı sonrasında fazlasıyla geri alınan kilonun verilmesi çok daha zorlaşmaktadır, çünkü kilo vermemizi sağlayan şey kaslarımızdır. enerji harcayacak kaslarımız ne kadar azalırsa kilo verme hızımızda o kadar düşer

    ayrıca son bir not: diyet programınıza mutlaka ama mutlaka yoğurt ekleyin, bazı araştırmalara göre günlük diyete eklenen 1 porsyon yogurt kilo vermeyi %20 ile %30 arasında artırıyor..zaten diyetisyene giderseniz mutlaka yoğurt ekler diyete.

    ah bu yazdıklarımı bir yapsam filinta gibi delikanlı olacam ama




  • PM'ler yağsın
    @alikum
  • yüzme yaparken kullanıldığında performansa ve yağ yakımına etkisi nasıl olur?
  • Evet bende geçen haftalarda merak ettim, denemek istedim bu hafta besindestek.com diye bir siteden aldım multipower l-carnitine %15 indirim yaptılar 90 TL ye aldım.http://www.besindestek.com/multipower-l-carnitine-liquid-1-800-mg,19.html
  • Beyler sıvı olandan aldımda nasıl kullanılacağını bilmiyorum,yardımcı olur musunuz?
  • L- Carnitine, vücudumuza giren besinlerin enerjiye çevrilmesinde önemli rol oynayan bir besin maddesidir. Esas olarak yağ asitlerinin enerjiye dönüştürülmesinde görev alan esansiyel bir elementtir. En önemli görevi; hücre içinde yağ asitlerini mitokondiriye taşıyarak kalp ve iskelet kasları için gerekli olan enerjinin sağlanmasında yardımcı olmaktır.

    Sağlıklı bir vücutta (ki buna profesyonel sporcular da dahil) karnitin eksiği olmaz, her zaman yeterli miktarda karnitin vardır. Ağız yoluyla alınan karnitin kas hücrelerine ulaşmaz direk kana karışır. Ağızdan karnitin alınınca sadece kandaki karnitin oranı yükselir, bu karnitin kaslara ulaşmaz ve idrar ile vücuttan atılır.

    L Carnitine alacaksanız doğal besinler ile almanız vücuda en yararlı yoldur.

    Devamı:http://www.dogalvadi.com/saglik/l-carnitine.html




  • arkadaşlar forumun başka bir başlığında yazdığım yazıyı burayada ekliyorum. carnitene kullanan yada kullanacakları ilgilendirdiğini düşünüyorum.

    "...girdiğim bir çok forumda insanlar yaptıklarını arkadaşlarının yaptıklarını yada şunu yap verirsin aman şunu yapma çok zarar görürsün tarzında söylemleri var. sözüm meclisten dışarı elbette herkes bildiğini ortaya koyacak.ama doğrumu yanlışmı diye araştırmadan benim dediğim katii süretle doğrudur. bu böyledir şu şöyledir 2+2=4 tür netliğinde prof gibi konuşmak olmaz. ben yıllarca Body Building antrenörlüğü yapmış,salon işletmiş, yüzlerce ve belki binlerce kişiye kilo verdirmiş yada zayıf olanlara kilokazanmak isteyenlere kilo aldırmış birisiyim. ve bi okadarına hatta fazlasında başarısız olmuş biriyim.nedeni ise bunlar sadece spor salonunda kazanılıp kaybedilmiyor.2 saate sığdırılamaz yaşam biçimi olarak kendini adapte edemeyenler başarısız olur.5 kg yağ verdim sanırsınız 3ü yağ 1i kas 1i sudur. sonra diyeti bırakır 6 kg alırsınız 4 ü 5 i yağ 1i 2si sudur. kaybettiğiniz kas ve mahrum kaldığınız onca yemek boşuna gider.indiğiniz kiloda stabil 2 yıl kalmanız gerekli mevcut yağ dokularının ve bunları imal eden genlerin azalması ve hormonal dengenizin oturması için bu şart.yoksa 3 kg ver 5 kg al.sık sık diyet sizi sağlığınızdan eder.amaç diyet olmamalı bilinçli beslenme ve egzersiz kültürünü yaşamımıza sokmalıyız. 3 ay 5 ay diyet yap bırak geri abur cubur kola kızartma çöplüğüne dön.her öğün 1-2 ekmek ye sonra kan şekerin pik yapsın ardından insülin salgıla herşey yağa dönüşsün kan şekerin düştü san tatlı krizine gir sıkça acık.sonra git bir snickers ye açlığını yatıştırmak için kan şekerini yükselt dur.ardından insülin direnci gelişsin.ver elini metabolik hastalıklar.... her sporcuyu temele almak ona özel sistemler geliştirmek lazım. biyolojiye,suplementlere ve hatta ilaçlara aşırı ilgim olduğundan araştırdığımdan şu andada bununla ilgili bir işte çalışmaktayım. sporla pekte ilgili bir alan olduğunu söyleyemem... proteinmi aman uzak dur ölürsün carnitine hiç bir şeye yaramıyor yağı kasa çevien bişey yokmu tarzı söylemler bilim dışıdır. ve ayrıca yıllarca sermaye ayırıp mutfakta büyüttüğümüz göbeklerimiz bir kaç günlük çalışmayla gitmez. yılların birikimi için mucize ilaçlar mucize cevaplar yoktur. kilo vermeye başladığınızda bunun bir kısmı yağlardan bir kısmı sıvılardan ve bir kısmı ise ne yazıkki kaslardan olur. kas kaybını engellemek için onları uyarmak yani doğru şiddette antrenman yapıp proteinle beslemek gerekir. aracınızın deposundan benzin taşıyorsa iki şıkkınız vardır. ya az benzin alacaksınız yada fazla km yapacaksınız. kilo verebilmek için ikisinide yapmak gerekir. ama makul düzzeylerde yapılmalı.daha az ama daha sağlıklı ve ihtiyacımız olan besinleri tüketmeliyiz.bunun dışında kalanlara zehirmiş gibi bakmalıyız. vücüda faydalı olduğu söylenen ve sayfalarca yazılan filanca otu falanca kuruyemişinin içinde x maddesi varmış göze çok iyi gelirmiş hergün 200 gr yiyince süper oluyomuş babında bilgilere kulak vermemek gerekir.
    naçizane bir kaç önemli konuyuda hatırlatıp bitireyim.çok uzatmayayım.

    *kaslar vücudun motoru hareket sağlayıcılarıdır.dolayısıyla miktarı ve hacimleri arttıkça doğal olarak tüketecekleri enerjide artar.yani bazal metabolizmanız hızlanır.
    *ne kadar hızlı kilo verirseniz o kadar fazla kas ve su kaybedersiniz.yavaş yavaş ne yaptığınızı neyi değiştirdiğinizi bilerek diyet yapın
    *filler et yamezler ve yağ oranları ortadadır. her yeşillik her zaman iyi değildir. denge olması gerekir.çeşitli antioksidanları beta karoten vs gibi çeşitli faydalı maddeleri almak ve mide-barsak sağlığını korumak adına protein ağırlıklı öğünlerin birinde büyük parçalara bölünmüş az salata yenebilir.yemeklerde temiz karbonhidratlar seçilir.orta zincirli karbonhidratlardan bulgur veya çok az haşlanmış makarna gibi. rafine edilmiş kabuğu alınmış ve beyaz pirincin şekerden farkı yoktur. esmer pirinç kullanmalısınız. ama ne oranda? %60 85 oranında protein bundan daha az karbonhidrat ve en az yağ alınmalı. vücudunuzu enerji üretmek için proteinlere yöneltecek kadar şiddetli egzersizler yapılmamalı. yıllar önceki inanç nabzın 120 hatta 140 üzerinde tutulması şeklindeydi. ancak anlaşıldıki bu şekilde olunca oldukça zahmetli olan yağ yakım süreci yerine glikozu kullanıyor.çabucak bitiveriyor tabi.sonrasında vücut creatin fosfat depolarını boşaltıyor yani kaslarınızdaki enerji depolarını kullanıyor buda tükenince protein depolarını yani adalelerinizi eritiyor. diğer tabirle atrofi meydana geliyor. ama bizim amacımız hipertrofi sağlamak. 100 mt koşucularının vücut yapılarını ve 10000 mt koşucularının vücut yapılarını inceleyin. hangisi gibi olmak istiyorsanız hedefiniz neyse ona göre antrenman yapın ona göre beslenin.
    *klasik bir söz olarak vücut salonda değil mutfakta yapılır ve ne yiyorsan osun sözlerini hatırlatmak istedim.
    *suplementlere gelince;
    75 kg sınız x 2gr protein alımınız şart tabi kas gelişimi arzu ediyorsanız. 150 gr yaptı. ne yersem kaç gr alırım hesabınıda yaptınız ve baktınızki gün içerisinde 105 gr protein alabiliyormuşsunuz. fazla yerseniz kollestrolünüz artacak yada mide ifsadı geçireceksiniz. o halde protein tozu alacaksınız. antrenman sonrasında yıkıma uğramış kaslarınızı anabolizma evresinde ne ile inşaa edeceksiniz. düşünün bir inşaat işcisi inşaatta sürekli kumu suyla karıştırıyor harç olmasını bekliyor. yoruluyor yoruluyor canını çıkarıyor ama yok. çok çalıştı fakat neden harç yapamadı.çimento olmadan su ve kumla harç olmaz.tıpkı protein gibi.bunlar öcü değildir.ama durduk yere spor yapmadan yada beslenmenizi düzene sokmadan gereksiz yere alınacak şeylerde değildir.
    yukardada bahsi geçen carnitene gelince. carnitene uzun zincirli yağ asitlerini mitekondri içerisine geçiren tek moleküldür.bu görevi başka hiçbirşey yapamaz. vücutta zaten doğal ve zorunlu olarak bulunması gereken bir maddedir. ancak kötü ve yetersiz beslenme, mevcut gıdalardaki yetersizliği ve endüstriyel mamüllerin içerisinde bulunmaması gibi nedenlerle vücudumuzda carnitene eksikliği bulunur. diyaliz hastaları diyaliz makinesine girdiklerinde kanlarındaki carnitene süzüldüğü için bu madde dışardan takviye edilir. ilaç değildir.eczanede satılan formları olmasına ve devletin ödemesine rağmen ilaç değildir. bir tablet aldım hadi gidip yağ yakayım olmaz olamaz. 1000 mg l-carnitenin ancak 200 mg mı kana karışır ancak önemli olan kandaki yoğunluğu değildir.intersisyel sıvı içerisinde yani dokular hücreler arası sıvıdaki miktarının yüksek olması gerekir. ratlarda yani yaşlı tavşanlarda yapılan çalışmada dokular arası sıvıda carnitene yoğunluğu sağlandığında yaşlı tavşanların kas oranlarının arttığına daha hareketli olduklarına ve daha az hastalandıklarına ulaşılmıştır. 3 ay her gün 1000 mg alındığında hücreler arası sıvıda anlamlı değişimler gözlenmeye başlanır. aynı gün içerisinde dozun 15 katı yani 15000 mg alındığında gözlemlenen tek yan etki vücutta balık kokusuna benzer bir kokunun yayılması olmuştur. ve kimse bir seferde 15 tane carnitene yutacak değildir heralde. miyokard üzerinde olumlu etkisi vardır. bağışıklıktan sorumlu hücrelerin canlılığını enfekte olmuş olana gidiş hızını arttırır. ATP kullanımında crep siklüsünü sağlar. yani enerjinin oksidatif kullanımını himaye eder yani daha az laktik asit üretirsiniz. neyse çok uzatmayalım dedim daha carniteni bitiremedik. diyet suplement antrenman hepsi o kadar detaylıki.uçsuz bucaksız bir denizin her köşesini hiç kimse tam anlamıyla bilemez. bu arada tüm cümleler bana aittir.yılların birikimi deneyimidir.acele yazdığım için bazı cümleler düşük yada ne anlam ifade ettiği tam belli olmayabilir.bu açıdan kusuruma bakmayın.herkese selamlar,saygılar sağlıklı günler dilerim."


    buraya ek olarak diyebileceğim şeyse şu bu marka yerine eczaneden ilaç firmasınca üretilen bir carnitene var.onu kullanmak en iyisi çünkü asla sahtekarlık olamaz.ve içinde carnitenden başka bişeyde yok.




  • Karnitin, vücutta enerji üretmek amacıyla uzun zincirli yağ asitlerinin mitokondriye taşınmasında görev alan bir maddedir. Sağlıklı insanlar, vücudun ihtiyaç duyduğu karnitini üretebilir ve bu nedenle dışarıdan karnitin almalarına gerek yoktur ve dışarıdan alınan karnitinin fiziksel performansı artırdığına yönelik iddialar da, bilimsel olarak ispatlanabilmiş değildir. Ayrıca, aşırı karnitin alımına bağlı birtakım yan etkiler bildirilmiştir. Bununla birlikte, karnitinin bazı hastalıklarda terapötik amaçlı kullanımına dair çalışmalar sürmektedir.
  • kÖTÜ Bİ ŞEY BENİM HANIM KULLANDI 3-5 KİLO ALMIŞTI OZAMANLAR SONRA BIRAKTI Bİ ŞİŞTİ OF DİYORUM DAVUL HASTALANDI FALAN DA YANİ SAĞLIKSIZ İŞTAHLI Bİ TİP OLDU ARKAMDAN MERDİVENLERİ YARIN SAAT SONRA ÇIKIYOR AMAN HANIM LAR BEYLER YEMEYİN GIRTLAĞI TUTUN ŞİMDİ Bİ SİTE BULDUhttps://www.istanbulunfirsati.com/kategori-guzellik-ve-saglik-4.aspx BURDAN Bİ SÜRÜ SEANSLI ŞEYLER ALIO KAVİTON FALAN DENEN ŞEYLER AZ BİRAZ VERİO KİLO YU UCUZ DA DİO GERÇİ HASTALANIN CA VERDİĞİMİZ PARALARI DÜŞÜNÜNCE BUNLAR PSİKOLOJİSİNİDE DÜZELTTİ İYİ YANİ DURUM ŞİMDİ 110 DAN 100 KUSURLERE DÜŞTÜ
  • Bu konuda forumda yazan çoğu yazıyı okudum. Dün salonda 1 tane aldım ve gerçekten fark etti. Normalde 10 dakika yürüyüş 10 dakika koşu 10 dakika bisiklet ve 10 dakikada elips ve twist ve diğer haraketlerden yapıyorum. Normalde 10 dakikalık koşuda kesilirdim. Dün spora başlarken içtim ve 15 er dakika yaptım tüm haraketlerden ne kesilme var ne yorulma. Ama spordan bi 10-15 dakika önce içmek gerekiyor. salonda 7.5 liraya satıyorlar.



    http://www.hizlial.com/u19.020.4828.0097/hardline-carnifit-500-ml-24lu-paket?OM.zn=ProductView%20Container&OM.zpc=19.020.4828.0097

    burada tanesi ortalama 4 liraya geliyor. Kargoda bedavaymış. Ayrıca migrostada tanesini 4.5 liraya satıyorlar. Siparişi vericem de başka tavsiyeniz olurmu acaba?




  • carnitene vücutta üretilebilen bir madde değildir. aldığımız gıdalardan kana ve dokular arası sıvıya geçer. fiziksel performansı arttırması asıl etkisi değildir bu dolaylı etkidir. hücreler arası sıvıda yani intersisyel sıvıda carnitene bulundupunda ATP nin kullanımı etkin olur.carnitensiz ortamda 1 ATP den 1 birim enerji üretilirken carnitenli ortamda aynı ATP 32 kez kullanılır. oksidatif kullanım diye adlandırılan creb siklüsü budur. aşırı karnitin kullanımında bildirilen tek advers etki balık kokosona benzer bir kokunun terlemelerde ortaya çıkmasıdır. Üniversitedeki hocalardan tutunda bu konuda yapılmış insan ve hayvan deneylerinden tutunda ilk kez bu molekülü ilaç formu haline getiren ilaç firmasının konuyla ilgili bilgilendirme ve eğitim notlarına kadar çok detaylı inceledim. karşımdaki doktor olsa bile bu konuda tartışırım. bilinçsiz vitamin takviyeleri zararlıdır. ancak carniten kullanımının zayıf dahi olsanız inanamayacağınız faydaları vardır. lütfen ön yargıları ve kendi çıkarımlarımızı bir kenara bırakalım.




  • carnitene tavsiyem Sigma Tau tarafından üretilen devlet tarafından geri ödemesi olan 1000 mg çiğneme tabletidir. aile hekiminize obezite tanısıyla yazdırabilirsiniz. yazdırmakla uğraşmam derseniz fiyatı 10 12 tl içinde 10 adet mevcut.
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.