Şimdi Ara

Microsoft, Xbox Konsol Satışlarından Hiçbir Zaman Kâr Elde Etmedi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
2.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  
    Epic Games ile Apple arasındaki davaya, oyun pazarı hakkında bilgi vermesi için üçüncü parti tanık olarak Xbox başkan yardımcısı Lori Wright çağırıldı.
     
    Epic Games avukatı Wes Earnhardt'ın "Microsoft, Xbox konsolları satışlarından ne kadar kâr elde ediyor?" sorusuna Lori Wright "Kâr etmiyoruz. Konsolları zararına satıyoruz." yanıtını verdi.
     
    Ardından Wes Earnhardt'ın "Açıklığa kavuşturmak için soruyorum. Microsoft, herhangi bir Xbox konsolunun satışından şimdiye kadar kâr elde etti mi?" sorusuna "Etmedi." cevabı geldi. 
     
    Lori Wright, konsollar üzerinden sattıkları oyunlar ve abonelikler aracılığıyla kâra geçtiklerini ve eğer geliştiricilerden %30 komisyon almazlarsa Xbox markasından para kazanamayacaklarını ifade etti.
     
    Oyun konsolları tarih boyunca bazı istisnalar dışında genellikle zararına satıldı. Niko Partners analisti Daniel Ahmad'ın belirttiğine göre Nintendo her zaman konsol satışlarından zarar etmemeye çalıştı ve PlayStation 4 konsol satışları da Sony için kazançlıydı.








  • Arkadaş her konunun altını hortlatma derdinde. Ne bu marka düşkünlüğü ya da düşmanlığı arkadaşım. Sen cebinden çıkan paraya oranla aldığın hizmete bak memnunsan devam memnun değilsen desteklemezsin olur biter. Sony ya da Microsoft kâr etsin etmesin bizi ilgilendiren şey (eğer şirkete ortak değilsen) firmanın cebine ne kadar para girdi değil bize sunduğu, aldığımız hizmetlerdir, nokta. PS nin bana hitap eden özel oyunlarını ayıla bayıla oynadım çıktığında oynayacağım da bir şekilde bütçe ayırıp lakin bu cebime sunduğu faydasından ötürü 3 yıldır Xbox ı bir ana platform olarak seçmeme engel olmadı. Vay bir sürü stüdyo aldı bir sürü oyun gelecek argümanına girmiyorum bile çünkü çocuk gibi savunmaya gerek yok.

    Sen Ps3'de oyun içi sohbet için ancak chat kullanabilirken bu adamlar online oyunculukta devrim yaptılar.Şimdi o teknolojiden yararlanıyorsun Ps'inde oyun oynarken.


    Ayrıca o taparcasına savunduğunuz Sony madem sütten çıkmış ak kaşık , neden hiç vakit kaybetmeden bu bahsettiğin rezil özellikleri kopyaladı.


    Ps platformunda online oynamak bedava da bizim mi haberimiz yok?


    Sony mağazasında hiç bir oyunu için DLC satmıyor mu ya da bedava mı dağıtıyor o DLC'leri?


    Mikro ödemeler de Ps mağazasında satılan hiç bir oyunda yok tabi sen de haklısın.


    Boş algı kasmayı bırakın , biri trilyon dolarlık biri 100 milyar dolarlık firma.Fırsat buldular mı oyuncunun kıçındaki donu alırlar.


    Sen hala babanın firması gibi Sony'i savunmaya devam et.

    Bak yine algı kasma peşindesin.Ne inancına ne babana laf söyledim , olayı çarpıtma.O kadar boş biri değilim.Kullandığım kelimeler deyim , mesajımı okumayan biri gerçek sanacak dediklerini.Kelimelerle iyi oynadığını sanıyorsun da o herkeste işe yaramaz.


    Ben Microsoft'u falan savunmuyorum bana ne Sony'den Microsoft'tan.Sadece

    yordunuz milleti , her Xbox haberi altında laf sokma çabalarınızla , haber okutmuyorsunuz.Anladık Ps daha çok satıyor daha popüler.Bu nesli de önde kapatacak.


    Ayrıca madem bu dediklerini yapan firma oyuncu düşmanı , Sony de bunları birebir kopyaladığına göre oyuncu düşmanı senin gözünde.Neden Sony'nin de batmasını istemiyorsun , her olumlu Sony haberi altında ona da giydirmiyorsun.


    Senin bunları yapıyor diye Sony'yi övdüğün bir mesajını görmedim ama Sony'e Microsoft'a giydirdiğin gibi sürekli giydirdiğini de hiç görmedim.


    " Sizin trilyon dolarlık firma diye böbürlene, böbürlene övdüğünüz firmanın oyun bölümü toplam para girişi, Sony'nin yarısı kadar değil ama. "


    Ben niye trilyon dolarlık firma derken böbürleneyim , hissem mi var MS'de.Firmaların büyüklüğünden bahsediyorum orada.Bu firmaları savunmak bize mi düştü.Bugün Ms oyuncu dostu konumunda Sony tok satıcı , yarın geçen neslin başındaki gibi Ms saçmalar , Sony'ye yaklaşırız.


    Ciddi söylüyorum kurtulun şu takıntıdan.Xbox'a çıkan her özel oyunun meta puanı yerlerde olsun diye dua ediyorsunuz.Oyuncu değil misiniz siz arkadaş , o oyunu Pc'de de oynayacaksın iyi çıkmasını dile.Alt tarafı oyun , ha Sony yapmış , ha Microsoft , ha Nintendo.


    Son olarak sırf sizin tayfanın abartı Sony övmeleri yüzünden forumda bir çok insan Ps'i sevmesine rağmen markadan soğudu.

    Sadece sık kullanılan bir deyimdi ama peki geri alıyorum o zaman o lafımı madem sizin için hassas bir konu.


    Ben Microsoft harika oyunlar yapıyor demiyorum zaten şu an için.Ps ve her ne kadar bana hitap etmese de Nintendo'nun Ms'den daha iyi iş çıkarttığını hepimiz kabul ediyoruz.


    Ama gamepass şu anda bizim ülkemizde olmazsa olmaz bir nimet.Oyunculuğa uzun vadede vereceği zararlar varsa da şu an bunu düşünecek durumda değiliz ülke oyuncuları olarak.Ben 3 yıldır oyuna para harcamıyorum neredeyse gamepass , plus , psnow üçlüsüyle.


    Siz herkesin hesap al sat olayını yapacağını ön görüyorsunuz.Oyunları 20-30 TL'ye oynuyoruz diyorsunuz.Benim gibi bir çok insan tanımadığı insanlarla iban alışverişi yapmak istemiyor.Sürekli hesap açmak istemiyor.Cd kullanmak istemiyor takas için.


    Yani bizim için o oyunların fiyatı 600-700 TL.Sizin için 50 TL olabilir.O yüzden gamepass gibi sistemlere ihtiyacımız var.Bugün para sorunun olmasa bile bir oyuna 700 TL vermek bana tuhaf geliyor.Özetle 600-700 TL'ye yılda 2 tane üst düzey oyun oynayacağıma 200 TL'ye yılda 40 tane ortalama oyun onamayı tercih ediyorum.


    Hakaretler konusuna gelirsek , forumda sürekli yeni hesap açıp hakaret eden 3-5 troll var.Siz tüm xbox kullanıcılarını o tayfayla kıyaslıyorsunuz.Tüm xbox kullanıclarının o hakaretleri onayladığını varsayıyorsunuz.5 kişi için tüm kitleye ön yargılısınız.Benim onlara destek çıkan bir mesajım olmadı şahsen.Hakareti de onaylamam hiç bir zaman.


    Sadece şu nefretin dozunu biraz azaltın.Bethesda'dan gelecek oyunları çıkarsa Ps'de çıkmazsa Pc'de oynamayacak mı çoğunuz.Oynayınca davaya ihanet mi etmiş olacaksınız.Eğlenin geçin , konu alt tarafı oyun.

    Yav birader sen kimsin allahı seversen? Konsol satışı başına kar payımı alıyorsun? Hissedarı mısın microsoft'sun? Genel kurulda üyeliğin mi var? Yatırım yaptında karşılığınımı alamadın? Paşama bak ben bu soruyu sorarım diyor? Hakkaten kendinizi ne sanıyorsunuz siz. Valla sıktınız 5 tane adam yada hepsi aynı adam bilmiyorum her konunun altına aynı nicklerden aynı yorumlar. Büyük ihtmal sizde bu yazdıklarınızda ciddi değilsiniz trollüğüne yapıyorsunuz aksini düşünmek istemiyorum çünkü çok boş insan gördüm bu kadarda boş insanlar olamazsınız diye tahmin ediyorum. Her xbox konusun altına aynı yorumları yapacak kadar boşluğa düşmün bir insanı beynim almıyor. Büyük ihtimal eğlenmek için trollük yapıyorsunuz. Ama sıktınız valla çocuk gibi her konuda aynı yorumlar. Kaç tane insanı forumdan soğutunuz yeter. Her konuda sizi alıntılıyorlar hakaret ediyor insanlar tröllük yaptığınız için. Hakaret yemekten zevk mi alıyorsunuz anlamıyorum ki.

  • "Neyseki gamepass var"....

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Valla haklı olabilir her ne kadar yurt dışı fiyatı 500 $ olsada hayret ediyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Microsoft'un Xbox oyunlarında "herkese hitap edelim" stratejisinin sonucu bu. Sony'nin exc. TLOU, Uncharted, Spiderman, God of War ayarında oyunları yok. Millete Halo'yu, Gears of War'ı dayayıp durdular. Game Pass nimeti olmasa ayakta duramazlar konsol kısmında.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • Bir firmanın diğer rakibinden daha az satıyor olması zarar ediyor anlamına mı geliyor ? Microsoft halinden memnun milyar dolarlık şirketler onlarca analizcisi uzmanı firmanın stratejisini belirlemiş 15 yaşındaki bebeler akıl veriyor Microsoft, Xbox Konsol Satışlarından Hiçbir Zaman Kâr Elde Etmedi  game pass vs. gibi servisler zarar ettirse anında kapatırlar emin olun. Konsollardan zarar ediyoruz diyor farkındaysanız xbox markasından değil en güçlü konsol olmasının bedelini ödüyor.

  • Abonelikten kar etmiyoruz dememiş. Donanımdan kar etmiyoruz demiş. Gamepass ultimate bizde bölgesel fiyatlandırma ile ucuz yoksa amerikadaki adam 15 dolar. Avrupadaki adam 13 Euro ödüyor Ultimate'e. Bu fiyatlandırma ile tabiki Abonelik sisteminden kar ediyor.

  • Nintendo harici cihaz satışından para kazanan firma yok bence.

    < Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: xRedLineTRx

    Microsoft'un Xbox oyunlarında "herkese hitap edelim" stratejisinin sonucu bu. Sony'nin exc. TLOU, Uncharted, Spiderman, God of War ayarında oyunları yok. Millete Halo'yu, Gears of War'ı dayayıp durdular. Game Pass nimeti olmasa ayakta duramazlar konsol kısmında.


    Burda bahsedilen az veya çok satması değil zararına satılması
  • PS4 çıktığı yıl için bile görece düşük özelliklere sahipti ve bu nesil boyunca eleştirildi hatta ara nesil konsollarının çıkmasına neden oldu muhtemelen xbox one'ın daha düşük özellikleri ile kar etmesini düşünülür ama Kinect yüzünden zarar etmiş olabilir fakat one s sonrasıda kar elde edememişler ya firmanın elinde çok fazla ürün kaldı ya da xboxda çok fazla iş bilmez adam var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JackTim -- 6 Mayıs 2021; 11:42:44 >
  • Arkadaş her konunun altını hortlatma derdinde. Ne bu marka düşkünlüğü ya da düşmanlığı arkadaşım. Sen cebinden çıkan paraya oranla aldığın hizmete bak memnunsan devam memnun değilsen desteklemezsin olur biter. Sony ya da Microsoft kâr etsin etmesin bizi ilgilendiren şey (eğer şirkete ortak değilsen) firmanın cebine ne kadar para girdi değil bize sunduğu, aldığımız hizmetlerdir, nokta. PS nin bana hitap eden özel oyunlarını ayıla bayıla oynadım çıktığında oynayacağım da bir şekilde bütçe ayırıp lakin bu cebime sunduğu faydasından ötürü 3 yıldır Xbox ı bir ana platform olarak seçmeme engel olmadı. Vay bir sürü stüdyo aldı bir sürü oyun gelecek argümanına girmiyorum bile çünkü çocuk gibi savunmaya gerek yok.

    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Burada avukatın anlatmak istediği konsol üreticileri sadece mağazadan gelir elde etmesine rağmen %30 komisyon alırken apple hem donanımdan aşırı bir kar elde ediyor yetmiyor mağazadan yine aşırı bir kar elde ediyor


    Yani xbox kötü ps iyi gibi saçma bir şeyi buradan nasıl çıkarıyorsunuz anlamak güç

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ReflexAction

    Bir firmanın diğer rakibinden daha az satıyor olması zarar ediyor anlamına mı geliyor ? Microsoft halinden memnun milyar dolarlık şirketler onlarca analizcisi uzmanı firmanın stratejisini belirlemiş 15 yaşındaki bebeler akıl veriyor   game pass vs. gibi servisler zarar ettirse anında kapatırlar emin olun. Konsollardan zarar ediyoruz diyor farkındaysanız xbox markasından değil en güçlü konsol olmasının bedelini ödüyor.

    Zararın Playstation ile alakası yok. Xbox, konsolu zararına satıyor. Ona rağmen düşük konsol satışı ve büyük neredeyse hiçbir markaları olmamaları açıklar sanırım bir çok şeyi. Bir zamanlar microsoft olmasa xbox çoktan iflas ilan etmişti diyorduk. Bu da onun resmi kanıtı oldu gibi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hardwell. -- 6 Mayıs 2021; 12:3:49 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.