Şimdi Ara

RTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
619
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • RTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor



    Son gelen haberlerde GPU devinin bir süre önce duyurduğu kripto para kazmaya dirençli kartlarına yer verildi.



    Lite Hash Rate GPU'lar yolda



    Nvidia’nın iş ortaklarına yaptığı duyuruya göre Ampere ailesi Lite Hash Rate yongalarla güncellenecek. Önümüzdeki ayın ortalarından itibaren iş ortaklarına ulaşacak kripto para kazma limitli yeni yongaların kullanıcılarla buluşması ise haziran ayını bulacak.



    Ayrıca Bkz.RTX 3080 Ti’ın çıkış tarihi netleşiyor



    RTX 3060 ile başlayan kripto para kazma kısıtlaması donanımsal düzeyde olduğu açıklanmasına rağmen sürücüyle kalkmıştı. Nvidia bu sefer donanım düzeyinde daha etkili bir kısıt uyguladığını açıkladı. Umarız yeni kısıtlamanın faydasını rahatlayan stoklarda görürüz.




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-geforce-rtx-30-lite-hash-rate-series-to-begin-shipping-mid-may







  • Bir bakarsın "yanlışlıkla" kaldırılır. Nvidia aslında iki tarafa da oynuyor. Piyasada ekra kartı kıtlığı olmayınca hemen limitleyici kalkar. Çünkü RTX 3060 da böyle olmuştu.

    Ama şunu söylemek lazım, bu limitleme olayı yanlış. Parasını verdikten sonra isteyen render yapar, isteyen mining yapar, isteyen 4K oynar. Yarın bir bakarsın "2K" limitleyici koyup, 2K'da çözünürlükte oynamaya engel koyarlar bunlar. Veya "Render" limiti koyarlar.

    Bu konu da AMD'yi kutlamak gerekli, hiç bir limitleme yapmadılar.
  • Sı*tın sıvıyorsun Nvidia artıkRTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 28 Nisan 2021; 20:43:57 >
  • rafta görmek sıkıntı değil ki 10 11 bin liraya satıyorlar 3060'ı.yarı fiyatına satacaklarsa ki sanmam bu sefer de özelliği alınmış karta kim o parayı verir onu geç ucuz olsa bu seferde miningciler az kazandırıyormuş ama ucuz diye ona da çökerlerse hiçbir anlamı yok bu işin.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    rafta görmek sıkıntı değil ki 10 11 bin liraya satıyorlar 3060'ı.yarı fiyatına satacaklarsa ki sanmam bu sefer de özelliği alınmış karta kim o parayı verir onu geç ucuz olsa bu seferde miningciler az kazandırıyormuş ama ucuz diye ona da çökerlerse hiçbir anlamı yok bu işin.

    20 hashrate kazsa bile onlar için yeter direk çökerler

  • Bir bakarsın "yanlışlıkla" kaldırılır. Nvidia aslında iki tarafa da oynuyor. Piyasada ekra kartı kıtlığı olmayınca hemen limitleyici kalkar. Çünkü RTX 3060 da böyle olmuştu.

    Ama şunu söylemek lazım, bu limitleme olayı yanlış. Parasını verdikten sonra isteyen render yapar, isteyen mining yapar, isteyen 4K oynar. Yarın bir bakarsın "2K" limitleyici koyup, 2K'da çözünürlükte oynamaya engel koyarlar bunlar. Veya "Render" limiti koyarlar.

    Bu konu da AMD'yi kutlamak gerekli, hiç bir limitleme yapmadılar.

  • yanlış düşünce , burda taraf olmamız gereken üretimin arttırılması , mining nedir , ne değildir çok irtibatlı değilim ama gün gelir sende yapmak istersen bu donanım kısıtlamalı kartlardan almak ister misin?

  • Mining için yüksek heasaplama gücünü düşük güç tüketimiyle sağlıyan kartlar gelmediği sürece yani avantajı olmadığı sürece miningg işiyle uğraşan kimse almaz.

  • gene bir driver kaçıverir ondan sonra RTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor 

  • Amd o sırada rakip kart çıkarır nvidia ise "yanlışlıkla" bir sürücü yayınlayıp kartlarının hash performansını arttırarak bizleri yine şaşırtır.

    Rx 6700 çıktığı anda rtx3060 'ın mining kilidini kaldıran sürücü sızmasınının hata olduğunu sanıyorsanız Nvidia sizi iyi uyutmuş demektir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ekran kartı mı bulamadın ergen gamer.RTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor 

  • Ne kadar aciz ve zavallıca bir yorum.

  • Ağa ben bu olayı anlamıyorum. Gidip bir karta 10 bin tl para vericem ki oda en iyi durumda verilecek para. Daha sonrasında dicem ki "canım istedi bu kartla iki üç ay mining yapayım" nvidiada bana diyecek ki orada dur... parasını verdiğim şeyi neden istediğim gibi kullanamıyorum anlayamadım. Bunu bu şekilde değilde kartları daha piyasaya çıkmadan toplu olarak miningçilere satan çalışma ortaklarına engel olarak yapmaya çalışsalar daha iyi olmaz mı?

    Pazar yaratmaya çalışırsın anlarım, şu mining kartları için ama o kartların bu kartlar gibi yok satacağını düşünmüyorum. Elinde patlayacak. Sırf bu mining kilidi yüzünden vazgeçtim nvidiadan. Benim gibi başka insanlar var mıdır bilmiyorum ama mining yapmayı düşünmesem bile ileride düşünmeyeceğim anlamına gelmez. Parasını verdiğim bir ürünü istediğim gibi kullanamamakta beni bunaltır açıkcası.

  • kazdığı herhangi coin kartın parasını anca yıllarca çıkaramıyorsa işe yarar. çünkü zaten baba miningciler ya kaçak ya da elektriğin en ucuz olduğu yerlerde yapıyor bu işi

  • zaten bu olayı miningciler yuzunden yapiyorlar..
    mining yapan insanlar piyasada ne kadar kart varsa topladilar..
    hatta bulamayanlar rtx serisi laptopları toplayıp onlarla mining yapdi.. topladi dedigim oyle 10/20 pc de degil. adam 1000 tane rtx serisi laptop almıs mining yapiyor dusun. kart bulamayan birisi bu...
    kart bulanları dusunsene..

    yada soyle ornek gosterim..
    piyasada dogru duzgun rtx serisi pc varmı.? yok denilecek kadar az.. mesela gtx serisi pc ler ne kadar cok degil mi .? rtx lerinde normalde oyle olması lazımdı.. ama mining yapan insanlar o kadar çok abandı ki.. son kullanıcıya yani ev kullanıcılarına oyunculara felan gelene kadar rtx3090 lı bi ekran kartı 20/30 liraya kadar çıkdı..
    son kullanıcı bu durumdan çok muzdarip. nvidia da bu duruma bir dur demek zorunda kaldı..cunku.. mining de kullanılan kartlar garanti sureleri bitmesine 1 sene kala elden çıkartıldıgı için.. piyasa miningli ekran kartları ile dolacak ve kısa bi sure sonra da kartlar arızalanacagı için ister istemez insanlarda kullandıkları kartın kalitesi ile alakalı şikayetler artacak ve insanlar bu durumu çok zor anlayacak..
    bu muhabbet uzayıo gidiyor..

    yani suraya baglicam..
    bu adamlar bu kartlardan para kazanıyor neden engellesinler normalde degil mi.. boşuna engellemiyorlar dostum..
    zaten mining için tasarlanmış ozel kartlar tasarlanmaya baslandı hatta çok yakın bir zamanda uretime de gececek.
    bu kartlarda ekran goruntusu için bir çikis olmayacak..
    yani sadece mining için kullanıcak kartlar da omrunu doldurdugu zaman alan kişinin elinde kalacak.. gecmiş olsun.
    piyasada ki çöp kart çoklugundan kurtulmuş olacaklar..

    ilginç dimi..
    sende ben kart aliyorum neden kullanamıyorum diyorsun..
    merak etme.. sen önce mining yapmaya karar ver..
    sen karar verene kadar emin ol mining için kartda cikmis olur.. belki bizi yad edersin :))





  • dokies kullanıcısına yanıt

    Aksine bu kartlar daha çok değerlenecek.RTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor 

  • dokies kullanıcısına yanıt

    Hala bu işe ponzi diyenlerle, Dünya düz diyenlerin farkı yok sanırım.RTX 30 serisinin Lite Hash Rate versiyonları geliyor 

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.