Şimdi Ara

Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
5.706
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi



    İngiltere tarihinin en büyük adalet skandalında yeni bir dönemece girildi.



    Yüzlerce posta çalışanının hüküm giymesine neden olan postane yazılımı skandalında 39 kişinin aklanması, Post Office'i büyük bir tazminat faturasıyla karşı karşıya bırakabilecek uzun ve karmaşık bir hukuk savaşına işaret ediyor.



    Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi



    Olayı hatırlayalım



    Postane hizmeti veren Post Office kuruluşu 2000 ila 2014 yılları arasında Horizon adlı bilgisayar sisteminden alınan verilere dayanarak 736 posta çalışanı hakkında dava açtı.



    Ayrıca Bkz.Redmi Note 10 Pro önemli bir güncelleme aldı: Ekrandaki titreme sorunu giderildi



    Çalışanların bazıları hırsızlık, dolandırıcılık, sahte muhasebe kayıtlarıyla zimmetine para geçirme gibi suçlardan dolayı hapse girdi. Bir kısmı da toplumdan dışlandığı için maddi-manevi çöküş yaşadı. Bazı mağdurların ise bu süreçte hayatlarını kaybettiği belirtildi.



    Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi



    20 yılın ardından, postane yazılımında hata olduğunu iddia ederek davalarının yeniden incelenmesini isteyen 39 eski çalışan hukuk savaşını kazandı. Mahkeme, bu kişilerin mahkumiyet kararını bozdu.



    Yargıç, sistemin "hata ve kusurlar" içerdiğini ve şube hesaplarındaki açıkların sistemden kaynaklandığına dair bir "maddi risk" olduğunu söyledi.



    Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi



    Horizon yazılımı neydi?



    Horizon, 1999 yılında Post Office'in kullanımına sunuldu. Japon Fujitsu şirketi tarafından geliştirilen sistem muhasebe ve stok sayımı gibi işlemler için kullanılıyordu.



    Postane yöneticilerden bazıları sistemin binlerce pound tutarında açık verildiğini fark edince Horizon'da hata olduğuna dair şikayette bulundular. Hatta bazı yöneticilerin hataları düzeltmek için açıkları kendi ceplerinden bile kapattıkları ifade ediliyor.



    Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi



    Bundan sonra ne olacak?



    İngiltere tarihine adalet skandalı olarak geçen olayla ilgili son mahkeme kararında ayrıca bu 39 mahkumiyetin "kamu vicdanına hakaret" olduğu da tespit edildi.



    Yani bu da mağdur olan posta çalışanlarının kötü niyetli kovuşturma için Postaneye karşı dava açabileceği ve ciddi miktarda tazminat talep edebileceği anlamına geliyor.



    Fujitsu'nun hatalı muhasebe programının neden olduğu adalet skandalı sona erdi



    Sorumlu tutulan var mı?



    Şu ana kadar Post Office veya Fujitsu'dan hiç kimse olayla ilgili sorumlu tutulmuş değil. Ancak Yüksek Mahkeme yargıcı şirket çalışanlarının delilleriyle ilgili "ciddi endişeleri" olduğu gerekçesiyle Fujitsu'yu başsavcılığa sevk edeceğini belirtti.




    Kaynak:https://www.bbc.com/news/business-56718036







  • Sadece Turkiye de olmuyormus
  • Bu kadar kişi nasıl organize olup suç işlemişleri sormamışlar... Dünya her yerde sıkıntılarıyla aynı gibi... Önce krallıkların sonu geldi şimdi yönetemeyen devletlerin... sırada şirketlerin dünyayı yönetmesi var sanırım
  • O kadar kişinin hırsız veya dolandırıcı olmadığı-olamayacağı akıllarına gelmemiş mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Evet, artık şirketlerin dönemi, herkesi harcarlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yazılımın doğru çalışıp çalışmadığını bir test ortamında farklı işlemler ile deneyebilirlerdi. Örneğin farklı kategorilerden 10000 tane işlem yaptırıp çıkan sonucu excel tablosu gibi bir şeyle ile karşılaştırmak bile işe yarayabilirdi.

  • O kadar kişi dediginiz 800 kişi binlerce posta çalışanın yanında 800 kişi çok mu geldi size az kişiyle mi dolandırıcılık hırsızlık yapılyor nasıl bi mantık
  • Kimsenin aklına mı gelmemiş yoksa avukatlar pasif mi kalmış tam anlamlandıramadım. Pardon filmi geldi aklıma..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: elysion27

    O kadar kişi dediginiz 800 kişi binlerce posta çalışanın yanında 800 kişi çok mu geldi size az kişiyle mi dolandırıcılık hırsızlık yapılyor nasıl bi mantık

    Kanka aya filanda gitmedi bunlar yalan atıyorlar bak. 300 bin kişilik bir komploydu bu ay meselesi gddr5 i yıkmak içindi her şey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: varolmayansehir

    Bu kadar kişi nasıl organize olup suç işlemişleri sormamışlar... Dünya her yerde sıkıntılarıyla aynı gibi... Önce krallıkların sonu geldi şimdi yönetemeyen devletlerin... sırada şirketlerin dünyayı yönetmesi var sanırım
    Hocam sanayi devriminden sonra dünyayı zaten çok uluslu şirketler yönetiyor
  • DaniCalifornia kullanıcısına yanıt
    Yalancı bunlar...
    kanka sen hiç ayı gördün mü ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.