Şimdi Ara

Google, gizli modda bile kullanıcıları izlediğini iddia eden davadan kurtulamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
2.534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Google, gizli modda bile kullanıcıları izlediğini iddia eden davadan kurtulamadı



    Haziran 2020'de üç kullanıcı Google'ı, gizli modda olsalar bile kullanıcıları izlemekle suçladı. Teknoloji devi, her ne kadar çaba gösterse de davanın düşürülmesini engelleyemedi. Şirket, takip edilmek istemediklerini bilmelerine rağmen kullanıcıları Google Analytics, Google Ad Manager ve web sitesi eklentileri gibi araçları kullanarak izlemekle suçlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Google, Chrome OS'un 10. yılını birçok yeni özellik ve iyileştirmelerle kutluyor!



    "Gizli mod 'görünmez' anlamına gelmez"



    Üç Google kullanıcısı, geçtiğimiz Haziran ayında şirketin yaygın bir veri izleme işi yürüttüğünü iddia eden bir şikayette bulundu. Şikayete göre, kullanıcılar verilerini korumak için gizli tarama modunu kullanmak gibi önlemler aldıktan sonra bile Google, göz atma geçmişini ve diğer web etkinliği verilerini topluyor.



    Google davanın düşürülmesini istemişti ancak Bloomberg'e göre California eyaletindeki Bölge Yargıcı Lucy Koh, Google'ın kullanıcıların gizli tarama modundayken Google'ın iddia edilen veri toplama işlemiyle ilgilendiği konusunda kullanıcıları bilgilendirmediğine karar verdi.



    Google, davacıların, şirketin veri toplama uygulamalarını açıkça ifşa ettiğini söylediği gizlilik politikasına rıza gösterdiğini savundu. Google, kullanıcıların bilgilendirilmediğini konusunu reddetti ve şöyle dedi: "Google, gizli modun 'görünmez' anlamına gelmediğini ve kullanıcının bu oturum sırasındaki etkinliğinin ziyaret ettikleri web siteleri ve internet servis sağlayıcısı tarafından görüntülenebildiğini açıkça belirtiyor."



    Google sözcüsü Jose Castaneda e-postayla yaptığı açıklamada: "Bu iddialara şiddetle itiraz ediyoruz ve bunlara karşı kendimizi şiddetle savunacağız. Chrome'daki gizli mod, size etkinliğiniz tarayıcınıza veya cihazınıza kaydedilmeden internette gezinme seçeneği sunar. Her yeni gizli sekme açtığınızda açıkça belirttiğimiz gibi, web siteleri oturumunuz sırasında göz atma etkinliğiniz hakkında bilgi toplayabilir." ifadelerinde bulundu.



    Davada, 5 milyar dolar tazminat isteniyor.




    Kaynak:https://www.theverge.com/2021/3/13/22329240/judge-rules-google-5-billion-lawsuit-tracking-chrome-incognito-privacy







  • her arama yaptığınızda zaten taksi plakası gibi uzun bir id numarası her arama bilgisine ekleniyor bunu herkes yeni mi gördü yoksa !?

  • donumuza kadar bizi bizden daha iyi tanıyorlar.

  • Ya sanki dünyayı yönetiyorsunuz!

  • Aynı teknolojinin laciverti ama ben şahsen MS ekosistemi kullanıyorum, oldum olası google'ı sevmem youtube haricinde hiç bir servis, hizmet ve uygulamasını kullanmam

  • Browser: Brave
    Arama motoru: DuckDuckGo

  • Sadece Youtube'u kullanıyorum(İçerikler buraya yüklendiği için) Hesapsız olarak kullanmayı istiyorum ama +18 olarak işaretlenen videolar gözükmüyor.

    Mümkün olduğunca bu şirketin servislerini kullanmamaya özen gösterin. Alternatifler için DeGoogle diye aratabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerbuyucu -- 14 Mart 2021; 19:38:22 >
  • Gizlilik ihlali ve veri paylasimi noktasinda en igrenc sirketlerden biri maalesef google. Maalesef diyorum cunku servislerini kullanmamak neredeyse mumkun degil
  • Sayfa çeviri özelliği eklenti dışında kendi özelliği olarak her sitede güzel çalıştığı için mecbur chrome kullanıyorum.Firma öyle bir tekel haline geldi ki yani karşısında ne arama motoru olarak ne de video platformu olarak rakip olacak hiçbir şey yoktur.


    Pc tarafında microsoft büyük pasta pay sahibi windows 10 ile, telefon tarafında android ile google.İkisi de telemetry yapıyor bize "daha iyi hizmet" sunma adı altında.Bir ara brave tor vs kullandık ama aslında hiç bir şeyin güvenli olmadığı kanısına varınca, bari 3. parti siteler ve çerezleri engelleyelim diye privacy badger, ublock origin gibi eklentilerle devam ediyorum.

  • WB kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle
  • gizli modda bazı şeyleri izlerken kimse görmez diyordumGoogle, gizli modda bile kullanıcıları izlediğini iddia eden davadan kurtulamadı 

  • esmerbuyucu kullanıcısına yanıt
    NewPipe'ı deneyebilirsiniz
  • vpn ler de bilgi çalıyordu geçen onun haberini okuduk

    şaşırdık mı hayır

  • İnternet ve izlenmemek, veri güvenliği... Hehehehehe hiç güleceğim yoktu.

    Veri saçmalığı yaratmak bana daha mantıklı geliyor. Benim kişisel bilgilerim, alışkanlıklarım, eğilimlerim bir parasal değer ifade ediyor. O zaman bu verileri bozayım. Yanlış kitlelere dahil olan ve bilgilerimin alıcısı için aslında değer ifade etmeyen hatalı veri olayım istiyorum. Benim gibilerin sayısı artarsa, ayıklamak bir zorunluluk haline gelir. Karşı tarafa da ek masraf demek...

    Yani, görünmez olmak gibi bir derdim yok. Olduğum gibi görünmeyerek pislik yapmak daha çok hoşuma gidiyor. Sürekli Penti reklamı görüyorum her yerde mesela. Penti'ye buradan selam olsun, en az bir kişi Google'ı kandırmış. Bir milyonda bir de olsam, hatalı kitleye reklam vermiş olmuşsunuz.

    İşte benim gibilerin sayısı artarsa, Penti Google'a bozulmaz mı? "Ömründe bir kere bile pentiden don çorap almayacak adama benim reklamımı ne gösteriyorsun hayvan" demeyecek mi?

    Peki internetimde ne oluyor? Sahte hesaplarım otomatik olarak benimle hiç alakası olmayan yerlerde geziniyor. Bilgi kirliliği yaratıyor. Google'a selam olsun. Beni travesti falan sanıyor olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 16 Mart 2021; 16:13:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Google alternatiflerini kullanmak isterim ama onun googledan daha da güvensiz olduğunu düşünürüm.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Tuna Mirliva -- 16 Mart 2021; 20:4:24 >
  • WB kullanıcısına yanıt
    Google’ın fişini çekecek şirket yok ki hocam. İnterneti internet yapan bunlar. Sadece haritalar uygulamasında bile balta girmemiş ormana tıklasan ne var ne yok gösteriyor. Yapacak bir şey yok maalesef. Adamlar da bunun farkında.
  • Hala Chrome veya Google kullanan kaldı mı ya

    Brave, Firefox, Vivaldı gibi tarayıcılar varken Startpage, DuckDuckGo gibi arama motorları varken gidip yine de Google servislerini kullanıyorsanız zaten verileriniz umrunuzda değil demektir.
    Performans konusunda da başarılı artık Google muadilleri. İnsanların kullanmaması için bir neden yok neredeyse. Garip.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O bilgisayar veya telefon açıldığı zaman birileri bizi izlemeye başlıyor zaten. Ne yaparsanız yapın.
    Misal ücretsiz vpn servisleri de insanların gizli gizli ne yapmaya çalıştığını takip etmek için kurulan şirketlerin veya gizli servislerin fonladığı şeyler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chrome kullanan mı kaldı hantal chrome? Opera varken.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teknoCat kullanıcısına yanıt

    Opera'yı tek geçerim. Tüm browserları denemedim ama 2010 dan kalma pc mde de yeni aldığım pc m de de en iyi çalışan browser Opera. Yağ gibi akıyor ve çok kullanışlı.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.