Canlı Yayın
Apple yeni iPad’leri tanıtıyor - Türkçe Simultane Çeviri ile Canlı Yayın
Şimdi Ara

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
0
Favori
2.189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz”Türkiye, Rus üretimi S-400 hava savunma sistemini satın almasının ardından F-35 müşterek taarruz uçağı programından çıkarılmıştı. F-35 programına yeniden dahil olmak adına yürüttüğü çalışmaları devam eden ülkemiz bir yandan da alternatif savaş uçağı arayışına girişmişti. Bu kapsamda yönünü Rusya’ya bir kez daha çeviren Türkiye, 5. nesil savaş uçağı Su-57'yle de ilgilendiğini duyurmuştu. Hatta ülkenin başkenti Moskova’da düzenlenen bir fuarda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Su-57’yi yakından izlemişti.



    Ayrıca Bkz.Türk Telekom Stadyumu çatısına dünyanın en büyük güneş enerjisi santrali kuruluyor



    Yaşanan gelişmelerin ardından Rusya, Su-35 ve Su-57 savaş uçakları konusunda Türkiye’ye teknik detaylar hakkında bilgilendirme yaptığını ve teklif gelmesi halinde satış görüşmelerine başlanabileceğini duyurdu. Bu konuda konuşan Rusya Federal Askeri ve Teknik İş birliği Servisi (FSVTS) Sözcüsü Valeriya Reşetnikova, "Ankara'nın Rus Su-35 ve Su-57 uçaklarını satın alma planları konusunda, Türk tarafına teknik şartnamelerin tam olarak bildirildiği unutulmamalı. Bu uçaklar için Türkiye'den bir talep gelirse biz müzakerelere hazırız." dedi.



    Rusya merkezli açıklamaların ardından ise Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Rus Sputnik haber ajansına konuştu. Rusya’nın teklifini olumlu değerlendirebileceklerini beliren Varank şu sözleri söyledi:



    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz”



     “Ülkelerle iş birliklerimizi kendi ihtiyaçlarımız ve iki ülkenin karşılıklı çıkarları temelinde değerlendiriyoruz. Şu anda bizim asgari olarak havacılık alanında neye ihtiyacımız olduğu, gelecekte bir ihtiyaç karşımıza çıkar mı şeklindeki değerlendirmeler, Savunma Sanayii Başkanlığımız ile askerlerimizin ortaklaşa planlamaları ile oluyor. Kategorik olarak bizim, 'X ülkesinin uçağına karşıyız, Y ülkesinin uçağına karşıyız' dememiz mevzu bahis olamaz. Eğer mevcut ihtiyaçlarımıza dönük Rusya'da bir uçak varsa ve bizim bunu kendi sistemimize sokup çalıştırma manasında zorluk olmayacaksa biz tabii bu uçağı Rusya'dan ya da Avrupa'da başka bir ülkeden de alabiliriz."



    Rusya’nın F-35 savaş uçağının karşısına konumlandırdığı Su-57’ler ile ilgili daha önce birçok haber yapılmıştı. Bunlardan en dikkat çekicilerinden birkaçı ise Su-57’nin insansız olarak uçurulduğu ve uçağın Rus SİHA’sı ile birlikte müşterek uçuş gerçekleştirdiğine yönelik olanlardı. 2021 yılının başlarında Rus yetkililer, üretilen ilk Su-57’nin ülkenin Karadeniz ve Hazar Denizi sınırındaki Güney Askeri Bölgesi'nde bulunan üsse teslim edildiği bilgisini paylaşmıştı.




    Kaynak:https://www.haber7.com/dunya/haber/3076976-rusyanin-savas-ucagi-teklifine-bakan-varanktan-cevap
    Kaynak:https://tr.euronews.com/2021/03/12/rusya-dan-su-35-su-57-ac-klamas-turkiye-ye-teknik-bilgi-verdik-sat-s-gorusmesine-haz-r-z







  • Çalışıyor atış yaptılar Karadeniz’de vurdular hedefleri ama aktif olarak kullanmamızı ABD istemiyor kullanırsak yaptırım uygulayacaklar.

    Baktığınız zaman iç işlerimize karışarak neyi yapıp yapamayacağımızı söylüyorlar ki saçma. Diğer yandan bu S-400’ün Rusya’ya bilgi sağlamasından korkuyorlar karışık bir durum.

    Bana sorarsan bizim gibi Rusya’yı tehdit olarak görme kabusundan uyanmaları gerek artık.

    Tabii canım almasınlar. Yunanistan Türkiye'ye saldırmak için Fransa'dan 18 adet Rafael savaş uçağı alsın, senin bunlara karşı S400 savunma sistemini bile kullanmama sözü vermeni istesinler. Peki bu adamların savaş uçaklarına ne ile engel olmayı düşünüyorsun sapanla mı? Geçiniz. Türkiye'den istenen kendini savunma hakkından vazgeçmesi. Batısına, doğusuna, güneyine Türkiye'ye saldırmak için silah yığılan bir durumda ülke bir yerlerden savunma ve savaş uçağı bulmak zorunda. Bunu bilmeyen bir yazar ama ben Yunanlıyım dese inanırım.


    "Yunanistan, Fransa'dan 2,3 milyar avro karşılığında satın alacağı 18 Rafale savaş uçağı için bu ülkeyle anlaşma imzaladı. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, temaslarda bulunmak üzere geldiği Atina'da, Yunan mevkidaşı Nikos Panayiotopulos ile Yunanistan Savunma Bakanlığında bir araya geldi.

    25 Oca 2021

    Bidonun muhalefeti demesek de,eninde sonunda bidonun bidonunundan birşey içeceğiz desek.Tabi bu su mu olur,bal mı olur,zehir mi olur?Bilinmez.Ama iyi birşey olsun diye sayın dışişleri bakanımız aracılığıyla hafiften yaklaşılmaya başlanmış.Hatta eminim reisimiz bu yıl içinde beyaz sarayda bir görüşme için randevu kovalıyordur.Tabi o zaman bidonmuş muhalefetmiş unutulur.Hatta çok da gaza gelirsek,bidonu sevmeyen ölsün,bile diyebiliriz.Muhalefette kalkıp bunu eleştirir.Bu sefer de eleştirdiler diye hain deriz.

    Su-57 diye bir uçak yapılıp seri üretime geçti mi ki?

    Ayrıca ülkeyi 18 senedir tek parti olarak yönetip yine muhalefete laf söyleyenler var. Sen yönetiyorsun herşeyinden sen sorumlusun. Başarı olunca senin başarın işler batınca başkaları suçlu mu oluyor? İktidarda olup muhalefet gibi davranma taktiği artık işlemez.

  • Değerlendirmeyin kardeşim.Zaten F-35 projesinden sizin yüzünüzden çıkarıldık şimdi de bizde altyapısı bulunmayan Rus uçakları alarak hava kuvvetlerinin lojistiğin çökertmeye çalışmayın

  • Önce S400ler çalışıyor mu çalışmıyor mu ona baksaydık! Çalışmayan malı almanın da bir manası yok sonuçta.

  • Böyle bişeyin olması durumunda Amerika ve diğer NATO üyelerinin nasıl bir yaptırım uygulayacaklarını anlamak için kahin olmaya gerek yok.

  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katalikitci -- 25 Ağustos 2021; 23:4:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Putin müteahhitliğe mi başladı? Hükümetten çok fazla ihale almaya başladı.

  • Bunlar adam olmaz :))

  • bidonun muhalefeti harekete geçmiş varank alabiliriz diyince..merak etmeyin askerin oluru olmadan kimse bişey almaz alınıyorsa en çok mmu için alınır sonuçta tersine mühendislik diye bişey var.. herşeyi gecelim abd yunana yıgınak yapıyor ayrıca f-35 verecek,fransız rafael verdi verecek.. bizimde 10 su-57 miz olsa mmu gelene kadar caydırıcı güç olur...

  • sen istisnasız her post kastığında neden gülücük atıyorsun kardeşim , komik oldugunumu sanıyorsun yada haklılıgını mı perçinledigini ?

  • mokoko_TR kullanıcısına yanıt
    Ciddiye alınacak bi kitle değilsiniz de ondan :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 14 Mart 2021; 2:1:26 >
  • trooe199 kullanıcısına yanıt
    Çalışıyor atış yaptılar Karadeniz’de vurdular hedefleri ama aktif olarak kullanmamızı ABD istemiyor kullanırsak yaptırım uygulayacaklar.

    Baktığınız zaman iç işlerimize karışarak neyi yapıp yapamayacağımızı söylüyorlar ki saçma. Diğer yandan bu S-400’ün Rusya’ya bilgi sağlamasından korkuyorlar karışık bir durum.

    Bana sorarsan bizim gibi Rusya’yı tehdit olarak görme kabusundan uyanmaları gerek artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mokoko_TR

    bidonun muhalefeti harekete geçmiş varank alabiliriz diyince..merak etmeyin askerin oluru olmadan kimse bişey almaz alınıyorsa en çok mmu için alınır sonuçta tersine mühendislik diye bişey var.. herşeyi gecelim abd yunana yıgınak yapıyor ayrıca f-35 verecek,fransız rafael verdi verecek.. bizimde 10 su-57 miz olsa mmu gelene kadar caydırıcı güç olur...

    Bidonun muhalefeti demesek de,eninde sonunda bidonun bidonunundan birşey içeceğiz desek.Tabi bu su mu olur,bal mı olur,zehir mi olur?Bilinmez.Ama iyi birşey olsun diye sayın dışişleri bakanımız aracılığıyla hafiften yaklaşılmaya başlanmış.Hatta eminim reisimiz bu yıl içinde beyaz sarayda bir görüşme için randevu kovalıyordur.Tabi o zaman bidonmuş muhalefetmiş unutulur.Hatta çok da gaza gelirsek,bidonu sevmeyen ölsün,bile diyebiliriz.Muhalefette kalkıp bunu eleştirir.Bu sefer de eleştirdiler diye hain deriz.

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, “Rusya’nın Su-35 ve Su-57 teklifini değerlendirebiliriz”

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • değerlendirme yapılırken nedense herkes cahil bir yaklaşım ile yorum yapmış , Türkiye gibi bölgesel tehtid yaratan ülkeleri abd her zaman dize getirmeyi amacladi , Yunanistan ve Türkiye f16 satışı yapıldığı dönemde de aynı problemler yaşanmıştı , s400 aldığımız icin f35 verilmediğini düşünen hayal aleminde yaşamayı bıraksın , s400 e Türkiye'nin ihtiyacı vardı keza az çok hatırlamak mümkün Almanyadan bize patriot verildiği zaman geri aldılar Rusya eskisi gibi her isin altından cikan bir devlet değil abd nin yaşadığı her sorunu ya Rusya yada çin e kesmesi inanılmaz bir strateji , bugün s400 u çalıştırmamaya söz versek durum değişmiyor kabullenip alternatif aramak şart , Yunanistan ile f35 verileceği yada abd nin istekli olması nedeniyle bizim askerî alanda Yunanistan'ın gerisinde kalmak gibi bir hayalimiz yok , tabikide su 57 meselesi ülkemize nasıl bir ambargo geleceğini az cok hissettiriyor , keza idam kararı gelsin diyen Türkiye nin çoğunluğu bu kararı konuşmaya başladığında Avrupa güzel tehtidler savunmaya başlıyor kısacası baska ülkeye mahcup olduğunuzda sizin bölgede soz sahibi olmanızı istemiyorlar umarım alinan kararlar yada yasanan ambargo vs ülkede bütünlüğe sebep verir sonuçta bu devlet meselesi olmuş siyaset ile ilgilisi kalmamıştır ,




  • kendini güzel ozetledin , savaş çıksa Avrupa'nın yolunu tutacak şahıs konuşuyor cekilin uleennnn , Suriyeli mültecilere uygulanan zorluk sanada uygulanacak sen ne zannettin Avrupa'yı , devlet meselesi ile siyaset meselesi ap ayrı konular bunları basta ülkenin muhalefeti karıştırıyor ise , onu destekleyen kesim e bakmaya gerek yok , ciddiye alınacak kesim zaten bu ülkenin halkı abuk subuk dusunen normandia kralı değil kendisinden başkasını düşünmeyen biri ,
  • ah ah şu troller ne değişik insanlar, dün dediklerini unutup bugün tam tersini diyorlar,üstüne muhalefet suçlu oluyor.Eğitimde uzun zamandır kötüyüz fakat bu kadar kör cahillik sadece eğitimsizlikten olamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 14 Mart 2021; 4:0:43 >
  • Abd nin son olarak dedeagac a üs kurması ile

    Güneydoğumuzdan (kuzey irak) tutun

    Güneyimizden (suriye ve kıbrıs)

    Ege adalarına ordan da dedeagaca kadar

    Gelec3kteki hangi plan için yerleştiğini anlatmak için de kahin olmaya gerek var mı?


    Bu açıklama tamamen politik zaten de sizdeki çağrışımı farklı olmuş.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkcombil

    Bidonun muhalefeti demesek de,eninde sonunda bidonun bidonunundan birşey içeceğiz desek.Tabi bu su mu olur,bal mı olur,zehir mi olur?Bilinmez.Ama iyi birşey olsun diye sayın dışişleri bakanımız aracılığıyla hafiften yaklaşılmaya başlanmış.Hatta eminim reisimiz bu yıl içinde beyaz sarayda bir görüşme için randevu kovalıyordur.Tabi o zaman bidonmuş muhalefetmiş unutulur.Hatta çok da gaza gelirsek,bidonu sevmeyen ölsün,bile diyebiliriz.Muhalefette kalkıp bunu eleştirir.Bu sefer de eleştirdiler diye hain deriz.



    Alıntıları Göster

    Acaba bakan ne demeliydi ? Mesela : defol git bidon seni istemezük! Mü deseydi?

    Ayrıca ordaki destek mesajı da tamamen abd deki kongre olayları ve demokrasiye atıf olarak söylenen şeyler ki Türkiye ermenistandaki darbe tesebbusunu yi bile açık dille kınamış bir ülke.


    Diğer taraftan


    https://haberglobal.com.tr/dunya/macron-ve-merkel-biden-la-gorusup-tebrik-etti-77955

    (Haber tarihi 11 kasım 2020 bizim bakanın açıklması 8 ocak 2021)

    Aylar öncesinden tebrik eden ab liderlerinin aksine biz zaten bekledik. Ve artık iyice netleşince maksat politik bir uzatılan dal olsun misali kongre olayları sonrası bir destek mesajı gönderdik. Gayet normal politik bir söylem.

    Bunun yanında halen iki lider görüşme gerçekleştirmedi. Yüz yüze zaten pek olası olmasa da telefon diplomasisi dahi yapılmadı. Bunun sebebi belli.

    Bazı söylemler politik yapılsa da şunu herkes biliyor. Türkiye bidon u istemiyor. Politikalarından rahatsiz. Bidon un da Turkiyedeki yönetime bakışı belli.


    Bir de Yine bidonun Türkiye de ne hedefledigine bakalım mi



    Adamlar niyetlerini hiç gizlemediler ki. Enteresandır şu videoyu izleyince daha yeni birinin açıkladığı BIZIMKISI PROJE sozu geldi aklima.


    Sonuç olarak o bidondan evet bir şey içilecek. Ve o şey ne su olur ne bal ancak zehir olur. Mesele bidon o zehri içimize nasıl salacak? Her şey ortada esasen ama işte anlamak istemeyene hiç bir şey anlatamazsınız.


    Işte şu alıntıladığım yorumu yapan yorumcu gibi asli astarı olmayan garip yorumlar okursunuz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihtiyar.gamer -- 14 Mart 2021; 10:22:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gidi

    Bu mesaj silindi.
    Akp deçilirse 1 tl 5 dolar olacak bunuda eklemeyi unutmuşun

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.