Şimdi Ara

Tek dozluk Johnson and Johnson aşısının Avrupa'da kullanımı için tavsiye kararı açıklandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tek dozluk Johnson and Johnson aşısının Avrupa'da kullanımı için tavsiye kararı açıklandı



    Avrupa Birliği'nin ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı; Amerikan ilaç firması Johnson and Johnson tarafından yeni tip koronavirüse karşı tek doz olarak geliştirilen aşının Avrupa'da kullanımı için tavsiye kararı aldı.



    Kararın Avrupa Briliği Komisyonu tarafından kısa sürede kabul edilerek onaylanması bekleniyor. Eğer karar onaylanırsa Johnson and Johnson'ın aşısı Avrupa'da kullanımı onaylanan 4. aşı olacak.



    Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan açıklamada, elde edilen veriler ışığında aşının etkili ve güvenli olduğu, Avrupa Birliği ülkeleri tarafından kullanılabileceği belirtilmekle birlikte; ABD, Güney Afrika ve Latin Amerika ülkelerinde 44.000 kişi üzerinde denenen Johnson and Johnson'ın tek dozluk Kovid-19 aşısının %67 etkili olduğu, hastalık ve ölüme karşı güçlü koruma sağladığı açıklanmıştı. Aşının ABD'de kullanımına 28 Şubat'ta onay çıkmış, aşı dağıtımı 1 Mart'ta başlamıştı.



    Johnson & Johnson



    Tek dozluk Johnson and Johnson aşısının Avrupa'da kullanımı için tavsiye kararı açıklandı



    Johnson and Johnson aşısı tek doz olarak kullanılıyor ve buzdolabında 3 aya kadar saklanabiliyor. Avrupa Birliği daha önce BioNTech-Pfizer, Moderna ve AstraZeneca aşılarının kullanımı onaylamakla birlikte Novavax ve Curevac firmalarının aşılarıyla Rusya'nın Sputnik V aşısının ön değerlendirme süreci devam ediyor. Bu aşılar için henüz kullanım onayı başvurusu yapılmadı.



    Ayrıca Bkz.Koronavirüs Güney Afrika varyantı Pfizer/BioNTech antikorlarını azaltabilir



    AB'nin bugüne kadar opsiyonlar dahil olmak üzere BioNTech-Pfizer ile 600 milyon, AstraZeneca ile 400 milyon, Sanofi-GSK ile 300 milyon, Johnson and Johnson şirketiyle 400 milyon, CureVac ile 405 milyon, Moderna ile 460 milyon doz aşı almak için sözleşmesi bulunuyor.



    Johnson and Johnson'ın AB'ye aşı teslimatına en erken nisan ortalarında başlayabileceği belirtiliyor.




    Kaynak:https://www.aa.com.tr/tr/koronavirus/johnson-and-johnson-asisinin-abde-kullanimina-yesil-isik/2172650







  • Ondan sonra avrupa bizi gıskanıyo, adamlar her türlü aşıyı rahatlıkla temin edebilirken,anlaşmaları sağlarken bizim aşıların ne kadar doz nasıl geleceği meçhul hala.

  • Tek doz olan ve virüsün diken kısmını içeriyor bu nedenle çok etkili.
  • Bu aşı en mantıklı aşı tek başına 1 milyar insana yetecek bu yıl. Curevac bakalım ne zaman dağıtıma başlayacak bence tüm alternatifler arasında en iyi denenmiş o ama Biontech'de sahada denendi onda da bir sıkıntı çıkmadı yani.

    "Sanofi-GSK ile 300 milyon" Bu neden tüm haberlerde yazıyor anlamıyorum adamlar bildiğin ilk aşıyı beceremedi yeni geliştirdiği aşı 2022 ilk çeyreğini bulacak diyorlar AB iptal etmedi mi siparişleri?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elektrikliarabasever -- 11 Mart 2021; 19:28:46 >
  • hızlı ve etkili aşılamanın en etkili yolu bence,tek doz olacak çok etkili bir aşının 6 ayda bir yapılmasıdır....28 gün aralar ile aşılama olayı ortadan kalkarsa ,daha etkili ve daha hızlı gelişir bence her şey sağlık ve hız açısından..

  • 2.dozdan sonra etkili olan inaktif aşı yerine bu aşının kullanılması lazım.Hem kısa sürede etkisini gösterir hem de 2.dozu beklemeye gerek kalmaz.Hem de %67 etkili.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.