Şimdi Ara

Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
99
Cevap
0
Favori
6.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak



    Oppo’dan sonra Xiaomi de Türkiye’de test amaçlı üretime başladı. Fabrikanın kurulum çalışmalarını hızlı bir şekilde tamamlayan şirket, Çinli tedarikçi Salcomp firması ile birlikte Xiaomi modellerini üretiyor.



    Salcomp, nihai üretime yakınca başlayacak. Fabrikada üretilen telefonlar önümüzdeki Nisan ayında Türkiye’de satılmaya başlayacak.



    Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak



    Fabrika İstanbul Avcılar’da yer alıyor. 15 bin metrekare kapalı alana, 7500 metrekarelik temiz odaya sahip. 1975 yılında kurulmuş eski bir fabrikaydı. Salcomp, pasif durumdaki fabrikayı satın alarak yeniledi. Fabrikada akıllı telefonların yanı Xiaomi marka televizyonların da üretilmesi planlanıyor.



    Ayrıca Bkz.Oppo'nun İstanbul'daki telefon fabrikasında test üretimi başladı



    Fabrika tam kapasiteye ulaştığında yılda 5 milyon akıllı telefon üretim kapasitesine kavuşacak. 2 bin kişi istihdam edilecek.



    Yerli üretim Xiaomi telefonlar Nisan ayında satışa sunulacak



    Ar-Ge yatırımlarının da Türkiye'ye çekilmesi hedefleniyor



    Fabrikayı ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yeni teşvik paketleriyle teknoloji firmalarının Ar-Ge alanlarını da Türkiye’ye çekmeyi hedeflediklerini söyledi. Bakan Varank konuyla ilgili olarak şunları söyledi:



    “Hem Xiaomi hem Salcomp’un temsilcileri benimle beraber. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada özellikle know-how transferiyle kendi mühendislerimizin, teknisyenlerimizin de yetişmesine katkı sağlıyorlar. İnşallah global teknoloji firmalarını Türkiye’ye daha fazla çekmek, beraber Türkiye’de ortaklıklarının önünü açmak için de biz hükümet olarak önümüzdeki dönemde desteklerimizi teşviklerimizi sürdüreceğiz. Sadece üretim değil Ar-Ge alanında da bu firmaların Türkiye’ye yatırım yapma niyetleri var. İnşallah o yatırımlarını da Türkiye’ye çekmeyi başaracağız.”




    Kaynak:https://www.sanayi.gov.tr/medya/haber/yerli-xiaomiler-nisanda-satista







  • Çin şirketlerinin alt seviye telefonlarını üretmesi için ucuz üretim üssü olduk. Ülkedeki döviz sıkıntısı o kadar büyük ki dandik telefon için verilen 150 doların bile TC'den çıkışına tahammül edemeyecek durumdayız. Neyse en azından gariban 200 dolar altı telefonlardaki fahiş vergiden kurtulacak. 1500-2000 TL bandına artık alınabilir telefonlar bulunabilir.

    Peki ya gidenler ne olucak sadece sotı ve Honda demem yeterli olur sanırım.. Honda Türkiye den Avrupa'ya araba ihraç ediyordu üretim merkezini buraya kurmuştu o çekiliyor bu sene fabrika kapanıyor..


    SOTI 12 ülkeyle bağlantılı iş yapan bir telekomünikasyon deviydi. Merkezi ise Türkiye'de bulunuyordu. Cep telefonu üreticileri Huawei, Sony ve LG gibi devlere teknolojik destek sağlıyordu. Totalde 1 milyar $'ı aşan bir hacme sahipti.. onlarda çekildi..

    20 yıldır Türkiye olan Alman otomotiv devi farhym çekilme kararı aldı farhym seyahat toplu ulaşım araçlarının iç trim kaplama aydınlatma işlerini falan yapıyordu Ankara ve adana da iki tesisi vardı..

    keza alman kozmetik devi Douglas, İngiliz top shop daha say say bitmez kısmi olarak hsbc ....


    Gelen hoş gelsin başımızın üstünde yeri var yatırım yapan herkesin ama gözlerimizi kapatıp sanki kimse gitmemiş de hep gelen varmış gibi davranırsak bence kendimizi kandırırız..

    Fiyatlarda ciddi düşüş bekleyenler varsa daha cok bekler..Fabrikaların kurulma sebebi verilen teşvikler ve türkiyenin bolgesinde merkez konumunda olusu...nasıl türkiyede bircok araç üreticisi var ama vergiler yüksek devam ediyorsa bu iştede aynen devam edecek muhtemelen üretilen bircok cihazda ihrac edilecek..
    Bazıları hayal kurmuş. Telefon fiyatlarında bir fark olmayacak merak etmeyin. Olacak olsa bile ya hükümet vergisiyle çöker ya firmanın kendisi daha fazla kâr etmek için çöker ya da sracı tedarikçiler aradaki farka çöker. Memlekette yamyam bol. Boşuna daha uyguna telefon alacağız diye hayal kurmayın. Türkiye'yi tanıyamamışsınız.
  • Hadi hayırlı olsun

  • Vergiler azaltilsin ki bu yüzden fabrika kurdular buraya.
    1500 2000 TL arası SD 700 serisi işlemcili telefon çıksın kapış kapış satılır. Yapılan yatırımın masrafını da çıkarırlar

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çin şirketlerinin alt seviye telefonlarını üretmesi için ucuz üretim üssü olduk. Ülkedeki döviz sıkıntısı o kadar büyük ki dandik telefon için verilen 150 doların bile TC'den çıkışına tahammül edemeyecek durumdayız. Neyse en azından gariban 200 dolar altı telefonlardaki fahiş vergiden kurtulacak. 1500-2000 TL bandına artık alınabilir telefonlar bulunabilir.

  • 6'' altı telefon üretsinler telefonlar 6.5'' seviyesinde tablet gibi, iphone mu alalım yani.

  • Bakan gelmeseydi iyiydi. Vergiyi yine bindirecekler cunku..
  • bravo ucuz iş gücü kalkınma böyle olur. Welcome to sosyalizm.


    Teşekkürler Xiaomi. Teşekkürler Pekin. Teşekkürler Türkiye.

  • Hangi modeller üretilecek. Bununla ilgili bilgi var mı ?
  • Komik komik yorumlar. Milleti iyi eğlendiriyorsunuz.
  • Waavvv istihdam haberine bak
  • Vergi avantajı hakkında bilgisi olan var mı?

  • olayı sadece vergi indirimi yahut ucuz iş gücüne baglayanlar var çoocukca ve komedi... çin bizim bildigimizi yalamış yutmuş bir millet ,son 20 senede birçok gelişmiş ülkeyi bilgi anlamında gerde bırakmışlar ..biz teknolojide ilerlemiş bir milet miyiz çinlileri beğenmiyoruz ?

  • Xiaomi yi tebrik etmek gerekli hem iş gücü hemde telefon fiyatları sebebiyle..
  • Vergilerde indirim olucaksa ne mutlu

  • Acaba cindede boyle assagilik psikolojisi var midir . Dünyadaki herseyi onlar üretirken yerli ve milli uretim diyorlar midir
  • Ben faturaya ek ayda 40, 50 liraya iPhone almak istiyorum, 2 yıl sonra desteği kesilen şayomi değil 😣
  • muratozgulz kullanıcısına yanıt
    Aynen oyle olur kesin. Huaweinin opponun samsungun 4000tllik telefonunu xiaomi 2000e satcak diger firmalar satis yapamayacak distribitorler ve kan emici Müslüman esnafta buna tamam diyecek. Hayal aleminde yasiyorsunuz
  • Hayırlı olsun.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.