Şimdi Ara

God of War, Uncharted ve Ghost of Tsushima PC'ye geliyor iddiası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
1
Favori
4.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • God of War, Uncharted ve Ghost of Tsushima PC'ye geliyor iddiası



    PC oyuncuları yakında daha fazla PlayStation-özel oyununu oynama fırsatı yakalayacak. Sony, Horizon Zero Dawn ve Days Gone'ın ardından yeni duyuruların da geleceğini söylemişti. Twitter'daki bir hesabın ortaya attığı iddiaya göre bu oyunlar Bloodborne, God of War, Uncharted: The Nathan Drake Collection ve Ghost of Tsushima şeklinde olacak.






    CrazyLeaksOnATrain isimli hesap daha önce Kingdom Hearts serisinin Epic Games Store üzerinden PC'ye geleceğini doğru bir şekilde tahmin etmişti. Ayrıca Ninja Gaiden Trilogy remaster ve Nioh 2 PC port'u da yine doğru tahminleri arasında yer alıyor. Tahminler birkaç aylık hatayla da olsa doğru çıkmış.



    Söz konusu Twitter hesabı ne kadar güvenilir elbette bilemiyoruz. Kingdom Hearts-Epic Games tahmini özellikle oldukça ilginç diyebiliriz. Haziran 2020'de bu anlaşmayı sızdırmış olması epey enteresan. Ancak Sony tarafında yine de Ghost of Tsushima, God of War ve Bloodborne iddiaları zor bir ihtimal gibi görünüyor. Özellikle de God of War gibi markanın PC'ye gelmesi çok büyük bir olay olur.









  • İnsanlar Sony ile Microsoft'un pazar esnekliği hakkındaki potansiyellerini fazlaca karıştırıyorlar. Zamanında Xbox cephesinin eziliyor oluşuna karşılık Balmer'a sorulan sorular karşısında, "zaten microsoft için çıtır çerez parası, kapatır başka bir platform ile yolumuza devam ederiz" rahatlığındaki söylemlerini hatırlamaları yeterli olacaktır.


    Windows zaten Microsoft platformu. Hem işletim sistemi, hem komisyon sistemi, hem xbox'dan perakende bazında kazanıyorlar. Dolayısı ile oyunları Gamepass ile vermek, PC'ye çıkarmak, platforma zarar vermiyor. Zaten exclusive oyunları yok. Multiplatform içinde kimsenin canını sıkmıyorlar.


    Sony için işler öyle değil. Playstation ve lens/mercek pazarı Sony'nin son kaleleri, son can damarları. Ki Sony=Exclusive olduğunu bilmeyen duymayan yok. Zamanında Xbox'a karşı hazırlanan bütün E3 sunumlarında, Sony nasılda exclusive işini ana odağı yaptığını itiraf etmişti. Nereden vuracaklarını biliyorlardı.


    Şimdi ise Jim Ryan gibi konserveci bir adam var Sony'nin playstation departmanının başında. Vizyonu inanılmaz tehlikeli. Sony'i bir Microsoft yapmaya çalışıyor ama bu pazar dengesi ile yemez. Ben ki 4 nesildir Sony ile iç içeyim, beni bile sürüncemeye itti bu demeçler. Neden Ps5 alayım ki ? Hali hazırda 5700XT'li bir PC var.


    Microsoft bu ekosistemin devamlılığı adına konsoluna bağımlı değil, ancak Sony'de alternatif yok ! Ben Playstation almazsam, artık o ekosisteme dahil değilim. DLC'ler, oyun komisyonları, online ücretler, servisler beni bağlamıyor. Ama yine oturup bir Uncharted, GoW oynayabileceğim ...


    Bir endişemi daha aktarayım; unutmayın ki bu kadar güçlü prodüksiyona sahip oyunlar, bu kadar dudak uçuklatan bütçeler, konsollar sayesinde verilebiliyor. Zamanında Witcher 3 için CDPR "konsollar olmasaydı böyle bir oyun mümkün olamazdı" demişlerdi, kendilerine PC kökenli olmalarına karşın sorulan soruya verdikleri cevap olarak ...


    Yani burada bir kaç kişi ağız yamultup "yeağğğ pc de oynarıkkk" diyor olabilirler ama her yıl oyun ödüllerini işgal eden bu yapımlar, annelerinin kurabiyeleri ve sütleri hatırına yapılmıyor. Hala daha AAA single player pazarı konsolların elinde. 1'e 10'luk satış farkları var. Nintendo yağdırıyor mesela.


    Her şeyin PC'ye gelmesini isteyen tayfa, bir bakmış gelen bir şey yok, çünkü yapım maliyetleri karşılanmıyor. E kimsede enayi değil, ben konsolda alıp oynayıp, oyunun masraflarını çıkarttırdıktan sonra, millet PC'de torrent ile oynasın ...


    Ondan sonra bütün pazar moba, building, survivor, looter shooter çöplüğüne dönecek .

    ben dün ps4 alıyordum zor tuttum kendimi ,
    Last of us ,uncharted , gtourismo için ..hatta şu anda ps4 kafeler kapalı bir tanesinin işletmecisiyle iletişime geçip kardeş bana kiraya versene vs diyesim var...
    Not : Yıllardır oyun oynamıyorum bu arada , pandemi dönemi iş güç ve sağlık konusundaki huzursuzlar ,çok bunalttı .Sırf kafam bu konulardan dağılsın meşgul olsun diye ....
    Sen Türk kafasıyla düşündüğün için " neden ps5 alayım ki" demen normal. Cünkü sen ya güçlü bir pc ya da ps5 alabilecek bütçeye sahipsin. Xbox da exclusive oyun kalmadı, hala peynir ekmek gibi satıyor konsol, stoklarda Series X yok, satışların 4 milyonu geçtiği söyleniyor. Senin mantığına göre Xbox ın hiç satamıyor olması gerekirdi ? Artık çağ değişti, ps2 ya da ps3 döneminde değiliz, zaten son 2 nesildir konsollar Pc mimarisini kullandıgı için oyun port etmek cok kolay. Hali hazırda milyonlarca müşterisi olan bir pazarı artık kimse göz ardı edemez. Sony ya da MC konsol satışından para kazanmıyor, bunu kendileri defalarca söyledi. Konsolda 10 milyon satan bir God of War, Pc de 1 milyon bile satsa ek gelir anlamına gelir buna kimse hayır diyemez. Siz PC = korsan kafasından bence cıkmalısınız artık. Korsan oyunculuk hep vardı, her zaman da olacak. Fakat sen korsan oyunculuk var diye kimse Pc de oyun almıyor zannediyorsan bir araştır bakalım Pc de hangi oyun ne kadar satıyormuş ;)
    neredeyse 120 milyondan fazla satılan playstation 4 de, 10 milyon satan God of War başarılı mı olmuş sayılıyor mesela ? Geriye kalan 110 milyon kullanıcı ne yapmış ? Korsan mı oynamışlar acaba ? Vallahi merak ediyorum. Ya da 1 oyunu alıp okeyde 4 lüye dönen konsol kullanıcıları yüzünden mi satışlar bu kadar az oluyor ve Sony de artık Pc pazarına da yönelmeye başladı. Sorular sorular.
    Horizon Zero Dawn ilk ayında Steam'de 700.000 den fazla sattı bildiğini varsayıyorum ? Witcher 3 ün hiçbir Drm olmamasına rağmen en cok Pc de sattığını da biliyorsunuzdur umarım ? Sizin bahsettiğiniz full price olmayan yani Playstation'ın " oyun 500 mb da olsa 70 dolar olacak aga " söyleminden uzak olan oyunların Pc de cok satmasından daha mantıklı bir şey yok. Dünya değişiyor, değişime ayak uydurmak zorunda firmalar, her oyun AAA olacak diye bir kural yok. Yakın zamanda Dead Cells diye bir oyun oynadım, sanırım 2018 de cıkımıştı, Unchared dan daha fazla zevk aldım, günlerce başından kalkamadım. Sen kalkmış "oyunculuk nasıl olmalı" kendi kişisel tecrübelerinle buna karar vermeye çalışıyorsun :) Bak God of War çok güzel oyun, 10 milyon mu ne satmıştı. Senin düşündüğün gibi " konsol sattıran oyun" artık tarih oldu. Valheim 3 milyon satışı kısa sürede geçti dediğin gibi ama neredeyse bir God of War kadar para kazandırdı yapımcısına ;)
  • uncharted bitmiş bir seri olduğu için belki ama god of war için şuanlık imkan yok

  • God of War gelir ama 1-2 senesi var "en az", çünkü daha PS4 ya da PS5'de satamıyor olmaları gerekir, e oyun var elde sadece port ederek PC'ye gelirlerini 2-3'e katlayacaklar, yeni oyun da yapılmayacak. Ama PS4 ve PS5 satışlarından daha fazla gelir elde edecek düzeye gelmesi lazım oyun satışının, engellemeyecek vaziyete de gelmesine daha var.

  • ps3 oyunları gelebilirde god of war ps4 ün gelme ihtimali cok az bence hala konsol sattıran bı oyun sony kendı ayagına sıkar

  • Bal gibi de GOW gelebilir. Hatırlarsanız PS Now ilk çıktığında GOW üzerinden gösterildi. Herkes 14 günlük hesaplarla bir güzel PC'de oynadı. Hatta ben o dönem 1 aylık PS Now bile aldım. Konsol sattıran oyun mu? Bence değil. 1 sene sonra PS Now da paşa paşa oynadım.

  • GOW'u yakın bir zamanda beklemiyorum fakat bloodborne ve TLOU1 gelebilir, PS sahipleride bu saaten sonra itiraz etmez.

  • Artık playstation game studios steam sayfası da açarlar :)

  • Uncharted serisi devam etmeyecekse gelmesinde bir gariplik yok. Malum konsolda misyonu tamamlandı. God of war da son çıkan hariç (şimdilik) ilk oyunlar bir remaster ile komple pc'ye gelebilir. Ghost of da konsol sattıran bir oyun değil gelmesinde bir gariplik yok.

    Sony Microsoft'un gamepass ile büyüdüğünü görüyor. Pc'de de iyi satış var sonuçta bu pazarı niye elini tersiyle itsin. Steam ve epic gerçeği var.

    Zaten epic ile Unreal 5 motorunu Ps5'de sergilemesi pc'ye oyunlarımızı getireceğiz demek değil miydi? Nitekim geliyor.

    En güzeli süreli özel oyun. Konsol ile oynayan pc'ye, pc ile oynayanda konsola pek geçmiyor. Kolay kolay platform değiştirmiyor.

    Niye bu pazarı kaçırsın Sony?
  • Gelsin tabi, bundan sonra konsolu satar tek platformda devam ederiz. Sony ile Microsoft da yıllar sonra biz nerede hata yaptık diye düşünür durur.
  • Uncharted gelirse sevinirim valla ama god of war icin bencede cok erken
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nevfel

    Uncharted serisi devam etmeyecekse gelmesinde bir gariplik yok. Malum konsolda misyonu tamamlandı. God of war da son çıkan hariç (şimdilik) ilk oyunlar bir remaster ile komple pc'ye gelebilir. Ghost of da konsol sattıran bir oyun değil gelmesinde bir gariplik yok.

    Sony Microsoft'un gamepass ile büyüdüğünü görüyor. Pc'de de iyi satış var sonuçta bu pazarı niye elini tersiyle itsin. Steam ve epic gerçeği var.

    Zaten epic ile Unreal 5 motorunu Ps5'de sergilemesi pc'ye oyunlarımızı getireceğiz demek değil miydi? Nitekim geliyor.

    En güzeli süreli özel oyun. Konsol ile oynayan pc'ye, pc ile oynayanda konsola pek geçmiyor. Kolay kolay platform değiştirmiyor.

    Niye bu pazarı kaçırsın Sony?

    Epic'in UE5'i PS5 üstünde göstermesini nasıl buna yordunuz garip.


    PS5 üzerinde gösterilme nedenleri:


    1-) En popüler konsol markası

    2-) Fixed hardware ( PC gibi zibilyon upgrade seceneginin olmadigi, o jenerasyonun standardını belirleyecek cihaz olması; nitekim oyunlar multi platform o yüzden en yüksek PC donanımını kendine referans alamazsın, bu yuzden bir cok gelistirici Series S'in dusuk raminden yakındı ) da bile bunun yapılabilecek olması ( Gerci bu cogunlukla tutmuyor)


    PC pazari gercekten cok saglam. Steam oncesi bu platform genel olarak korsan oyun tuketimi ile bilindiginden konsol ozel oyunlarinin portlari fuzuli oluyordu. Yillardir Steam in resmen para icinde yuzmesi esas bu portlari mumkun kilan sey. Alici kitle var, korsan her zaman olsa da eskisi gibi buyuk bir sorun degil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sony kendi gamepassini PC ye çıkarsın, gamepassin içinde sadece exc. oyunlar olsun, aylık 30-40 tl arasına gelsin. Gelsin canımı yesin. Bi god of war beklemiyorum tabii ama uncharted collection için bile alınır. ilk 3 god of war oyunu bunun için iyi bi örnek keza demin dediğim uncharted collection da öyle. Ardından eski GT serisi ve ratchet clank lar da gelebilir. Infamous second son olabilir. Burdaki tek sorun portu kim yapacak?

  • Nevfel kullanıcısına yanıt

    Eski Gow oyunları için remastera bile gerek yok. Mevcut halleri ile bile alırım. Son oyunun çıkmasında da sakınca yok bence. Neredeyse 3 yıllık oyun artık satış beklentisi minimum seviyeye inmiştir. Bu saatten sonra Pc platformuna çıkması konsoldaki satışlarını baltalamaz gibi geliyor.

    Keza diğer sözlerinize katılmakla beraber bir de Bloodborne'u getirmelerini diliyorum açıkçası.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olursa özel oyun devri playsatition için biter fanboylar artık bizim gow umuz var diyemeyecek
  • Gow gibi bir oyun pc ye gelirse kötü bir stratejik hata olur
  • Berringer B kullanıcısına yanıt
    Ben farklı sebeplerden dolayı laptop alacağım şimdi o yüzden bakınca bir sebep daha oldu almak için.
    Ama doğru olmama olasılığı var ve PlayStation 5 sırf teknik fiyat performansı için bile alınır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ahmetoyunbros -- 6 Mart 2021; 19:22:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merak etmeyin yakında hepsi gelecek. Ne Sony ne de Microsoft konsol satışından kazanmıyor, hizmet satışından kazanıyor. Tabi ki gelecek, artık exclusive oyun devri eskide kaldı, ömrü boyunca konsola oyun yapan firmalar bile artık pc ye oyun yapıyor. Pc oyunculuğu artık pastanın büyük bir kısmını oluşturuyor, firmalar bunu göz ardı edemez artık.

  • dünya üzerinde 200 milyon dan daha fazla modern PC var
    sony ps5 kolunun sürücüsünü boşuna vermedi.
    kol satışlarında elde edilen kazanç
    bir çok açıdan konsoldan elde edilenden fazla olacak ! :)
    ve tabi ki oyun satışlarıyla birlikte.

    konsollar 2. dereceden geliri olanlara hitap eden ürünlerdir.
    1. dereceden geliri olanlar her zaman PC ye yatırım yapar.

  • Uncharted 2 tekrar oynanır
  • Hem de kitlesinden hem de isminden dolayı Sony'nin PC'ye çıkaracağı bir sonraki oyun Spider-Man olacak bence daha genel bir kitleye hitap ettiği için daha çok ilgi görecektir God of War ya da The Last of Us'a göre.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.