Şimdi Ara

Intel 2.2 milyar dolar tazminata çarptırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Intel 2.2 milyar dolar tazminata çarptırıldı



    Patent ihlalleri çok uzun yıllardır teknoloji devlerinin başını ağrıtan bir konu ve bugüne kadar pek çok firma ağır tazminatlardan kurtulamadı. Yonga devi Intel de 2 milyar doların üzerinde bir tazminat cezasıyla karşı karşıya.



    Dev tazminat



    Aslında hikaye biraz ilginç bir şekilde ilerliyor zira dava konusu olan saat frekans kontrolü ve minimum bellek voltaj tekniği patentleri 2010 yılında SigmaTel tarafından alınmış. 2012 yılında ise FreeScale bu firmayı satın aldığında patentler eline geçmiş.



    Ayrıca Bkz.Xbox'tan Mart ayında etkinlik bekleyenlere kötü haber



    2015 yılında NXP yarı iletken devi FreeScale’i satın alarak patentleri de bünyesine almış. Sonrasında 2019 yılında VLSI Technology adında yeni bir firmaya devredilmiş. Firmanın amacı ise Intel ile hukuki olarak mücadele etmek. Yani aslında patent trolü diyebiliriz.



    Texas eyaletinde devam eden davada bu hafta Intel’in iki patenti ihlal ettiği kararı çıktı ve 2.18 milyar dolarlık bir tazminat cezasına hükmedildi. Patente göre 1.5 milyar dolar ve 675 milyar dolar şeklinde iki tazminat birleştirildi.



    Sadece iki patent için bu denli büyük bir tazminata hükmedilmesi muhtemelen Intel’in pek çok ürününde yer alması ve oldukça büyük bir gelir elde etmesinden kaynaklanıyor. Tazminat Intel’in çeyrek dönem net karının üçte birine denk geliyor.



     




    Kaynak:https://www.techpowerup.com/279235/intel-fined-2-billion-usd-in-damages-for-patent-infringement







  • İçinde hiç yaşamadığımız. :) 3.dünya ülkelerinde intel gibi markalara kimse dava açamaz. Açsada 2.2milyar dolar vermek yerine 2.2milyon doları siyasi ve hukukdaki kademelere bahşiş olrak verir çözerler. Helal olsun ordaki hakim ve savcılara. İnter gibi israil markasına nasıl ceza kesmişler...
    Bu patent işleri gerçekten saçma ilerliyor. Adamın birisi bir teknoloji buldum diye üretim bile yapmadan laboratuvar testleri sayesinde patent alıyor. Sonra pusuya yatıp aynı patent özelliklerini taşıyan bşr yeniliği büyük bir firmanın da icad edip kullanmasını bekliyor. Sonra anında müdahale etmek yerine o patent ile bir kaç yıl satış yapmasını bekliyor, sonra bumm. Sen benim patentimi ihlal ettin. Sonra akıl almaz tazminatlar. Buna çare bulunması lazım.
  • Saplaaaa
  • Ensenin kalınlığına göremi işlem yapılıyor ? Çok yüksek bir meblağ değilmi ?
    Gerçi intelden bahsediyoruz yazılım devi, adamlara koymaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizhan72 -- 3 Mart 2021; 12:3:32 >
  • Milyon, milyar hepsi birbirine girmiş haberde. Düzeltebilir misiniz?

  • Bu patent işleri gerçekten saçma ilerliyor. Adamın birisi bir teknoloji buldum diye üretim bile yapmadan laboratuvar testleri sayesinde patent alıyor. Sonra pusuya yatıp aynı patent özelliklerini taşıyan bşr yeniliği büyük bir firmanın da icad edip kullanmasını bekliyor. Sonra anında müdahale etmek yerine o patent ile bir kaç yıl satış yapmasını bekliyor, sonra bumm. Sen benim patentimi ihlal ettin. Sonra akıl almaz tazminatlar. Buna çare bulunması lazım.
  • cengizhan72 kullanıcısına yanıt

    mevla değil meblağ.mevla tanrı demek.

  • İçinde hiç yaşamadığımız. :) 3.dünya ülkelerinde intel gibi markalara kimse dava açamaz. Açsada 2.2milyar dolar vermek yerine 2.2milyon doları siyasi ve hukukdaki kademelere bahşiş olrak verir çözerler. Helal olsun ordaki hakim ve savcılara. İnter gibi israil markasına nasıl ceza kesmişler...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan72

    Ensenin kalınlığına göremi işlem yapılıyor ? Çok yüksek bir meblağ değilmi ?
    Gerçi intelden bahsediyoruz yazılım devi, adamlara koymaz.

    Ense kalınlığı ile alakası yok. Intel'in ilgili patentleri senelerce ihlal ederek elde ettiği gelir göz önüne alınarak yapılıyor tüm hesaplamalar ve ortaya böyle bir rakam çıkıyor.

    Kısaca, patent ihlali yaparak ürettiği ürünü 100bin adet satan ile 100milyon adet satan firmalar arasında tazminat farkı doğal olarak olacaktır.

  • 100 bin milyon baloncuk

  • Apple zararlısına gelsin cezalar inşallah.

  • Intelden bir johnny sins gecmis 😁😁

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jake Lockley

    mevla değil meblağ.mevla tanrı demek.

    Hacı bunlara fazla takılma ben meblağ yazdım lakin telefon klavyesi malum. Ama düzelttim için rahat olsun.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cengizhan72

    Hacı bunlara fazla takılma ben meblağ yazdım lakin telefon klavyesi malum. Ama düzelttim için rahat olsun.



    Alıntıları Göster

    Hocam durumun takılmak ile ilgisi yok. Belki sen dediğin gibi yanlışlıkla "mevla" yazdın fakat eğer "meblağ" olarak yazıldığını bilmeseydin doğrusunu öğrenmiş olacaktın. Bence önemli olan bu. Biri benim yanlışımı düzeltse teşekkür ederim.

  • Ooo iyiymiş.

  • Hepimizin, içimizde intele karşı biriktirdiklerimizi dışa vurduğumuz bir konu olmuş. :) AMD de fiyatları yükseltti, ona da bir ceza "mevla". :)

  • Koyar mı be intele çeyrek net kârının üçte birine denk geliyormuş ki hiçbir şey :d

  • patentler insanlığın ilerlemesinin önündeki en büyük engellerden biri. birileri bir fikrin yada buluşun sahibi olamaz. çünkü aynı seyi başkası da düşünebilir. bu daha önceden düşünülmüş, bu yüzden sen bunu düşünmezsin. bu saçmalık.
  • Firma büyük olunca uğraşanı da çok oluyor. Patent trolü olan bir firma başka firmaların ürettiği bazı teknolojileri satın alıyor sonra bunu birileri de üretsin ben biraz bekler sonra o firmanın kazancından kazancımı alırım diyor. Çok ilginç. Intel de çoğu teknolojisinin patentini paylaşıyor ki gelişsin son kullanıcı bundan faydalanabilsin diye. Ama ne demişler meyve veren ağaç taşlanır. Intel tam bunu yaşıyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SeniorGrandMaster

    patentler insanlığın ilerlemesinin önündeki en büyük engellerden biri. birileri bir fikrin yada buluşun sahibi olamaz. çünkü aynı seyi başkası da düşünebilir. bu daha önceden düşünülmüş, bu yüzden sen bunu düşünmezsin. bu saçmalık.

    Patentler olmasa bir şeyi bulan kişi ya da şirket o şey üzerinde hak iddaa edemese insanların yeni bir şey bulma motivasyonu ciddi oranda azalır.


    Hiçbir bir şirket yeni bir teknoloji geliştirmeyle uğraşmaz. Başkası bulsun ben onu kopyalayım arge zaten pahalı bir şey ben neden o yatırımı yapsın başkası yapsın der.


    Teknoloji çok geliştiği için bir şey ilk bulmanın da çok bir önemi yok teknoloji casusluğu üretim araçlarının gelişmesi sonucunda ilk bulan değil daha iyi yapan pazarlaması lojistiği daha iyi olan kazanır.


    Bu daha güzel bir dünya için hayrına yapanların sayısı bundan para kazanmaya çalışanların sayısına oranla çok çok azdır.


    İnsanların aklında kalan şey hep patent derdinde pek olmayan Tesla olur. Ama bir tane Tesla'ya karşılık 100 tane Edison vardır.


    O yüzden patentler gereklidir. Olmalıdır.





  • isakoc kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum durum bu şekilde gelişmiş zaten. Intel gibi bir dev'e koymaz bu rakamlar :)) Bildiğim kadarıyla intel ürettiği teknolojileri paylaşan bir firma, karşısına böyle küçük işletmelerin çıkıp bağırması komik.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.