Şimdi Ara

Suudi Arabistan'dan oyun dünyasına büyük yatırım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Suudi Arabistan'dan oyun dünyasına büyük yatırım



    Orta Doğu'nun petrol zengini Suudi Arabistan, oyun dünyasına büyük bir yatırım gerçekleştirdi. Aljazeera'da yer alan habere göre, ülkenin varlık fonu olan Suudi Kamu Yatırım Fonu'ndan EA, Activision ve Take-Two şirketlerine tam 3,3 milyar dolarlık yatırım yapıldı.



    ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu verilerinde ortaya çıkan yatırım resmi olarak 2020'nin son çeyreğinde yapılmış. Yayınlanan dosyada Suudi Arabistan'ın Activision-Blizzard'a 1,39 milyar dolar (15 milyon hisse), EA'ya 1 milyar dolar (7,42 milyon hisse), Take-Two'ya ise 825 milyon dolar (3,97 milyon hisse) yatırım yaptığı belirtiliyor.



    Suudi Arabistan yatırım fonu şu anda Activision'un toplam hissesinin %3,5'ine sahip. Activision'ın en büyük beşinci yatırımcısı haline gelmiş. EA ve Take-Two'nun ise sırasıyla %2,6 ve %3,5'ini elinde bulunduruyor.   



    Suudi Arabistan bir süredir oyun dünyasına büyük yatırımlar yapıyordu. Henüz geçtiğimiz Kasım ayında, Prens Selman'a ait bir yatırım kurumu SNK'nin üçte birini satın almıştı. Yine Prens Selman'ın yönettiği Kamu Yatırım Fonu ayrıca Facebook, Disney, Uber ve Boeing gibi şirketlerde de önemli hisselere sahip.




    Kaynak:https://www.arabnews.com/node/1810896/business-economy







  • Arapların petrolü biterse ne yapacak diyenler çok yanılıyorlar. Katar'a bakın bankacılıktan, emlağa, BIST'e kadar Türkiye'nin her şeyine ortaklar. Adamlar yatırımlarını çok güzel yaptılar. Gelen petrol paralarını çok güzel değerlendirdiler. Petrol biterse Araplar'a hiçbir şey olmayacak. Adamlar uzaya bile yatırım yapıyorlar. BAE mesela. Biz de ümmetçilikle avucumuzu yalayacağız. Hiçbir şey olmasa sadece Hac Turizmi ile yine yolunu bulurlar.

    Yorumunuz güldürdü. Petrol'ü sadece arabalar kullanmıyor gemi üçak gibi taşıtlarında elektrikli olduğunu düşünüp ulaşımı yok sayarsak. Enerji üretimi , yağ, plastik, çelik-seramik gibi bir çok alanda kullanılacak. Ellerindeki petrol bitince araplar aç kalacak gibi bir durumda yok. Çölde kullanmak için Güneş panellerine yatırım yapıyorlar. Olan gene bizi olur vahabilere olmaz.
  • Bu katil Cemal Kaşıkçı belgeselini bile para ile netflix ten Amazon prime dan kaldırttı bu yatırımlarla neler çevireceğini bilemezsiniz!Türkiye kötü propagandalarına hazır olun tek diyeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wabbajack -- 19 Şubat 2021; 2:44:12 >
  • Wabbajack kullanıcısına yanıt

    Ecnebiler "money talks" diye boşuna dememiş. Belki kötü tarafın osmanlı olduğu oyunlar için zorlayabilir birleşik arap prensisi [sm=ok.gif]


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yüzde 3'ü ne bile gelmiyor kimi neye zorluyorlar ? :)))

  • Halbuki o parayla Suudi Arabistan'a özel oyun firması kurabilirdi. CD Projekt Red küçük bir ekiple Witcher serisini yaptı, olmayacak şey değil.

  • Wabbajack kullanıcısına yanıt
    Yıllardır ülkemize kötü propaganda yapılıyor zaten bağışıklığımız var. Bu emebsil selmandanmı korkacaz
  • Oyun dünyası birkaç istisna şirket hariç isimlere bağlı. Adamlar da gidip o en sağlam şirketlere yatırım yapmışlar ama tepe isimler "bırakıyoruz kardeşim, yeni şirket kuracağız" dese gitti milyar dolarlar. Ama işte büyük şirketler o kadar büyük ki başarısız olma şansları yok, basıp parayı en iyi yöneticiyi, en iyi grafik tasarımcıyı-developor'ı getirebildiği sürece kar topu gibi büyüyüp duruyorlar

  • gördüler yakında karaya oturacaklarını, otomobil devleti 10 yıldan sonra araçlarını elektrikli yapma kararı aldılar, 20 yıl sonraya suudiler yalnızca hindistan'a satarlar artık petrollerini, varili bilmem kaç cent'e...artık petrol zenginliğinin son demleri bunlar.

    ellerini çabuk tutup yatırım peşindeler ama olmayacak,

    çünkü yılların getirdiği kolay para kazanma sisteminden, böyle ticaret işlerine geçmeleri kolay değil.

  • Cemal kaşıkçıyı ölüm emrini veren adamın resmini kullanmanızda ilginç olmuş
  • ARAP OYUNU :d

  • Haber yanlış anlaşılmış. Borsada hisselerinin %3 ‘ünü toplamak demek ortak olmak değildir. Hisse değerlenince satacak işi bitecek. Yönetim kurulunda koltuk sahibi olmuyor bu şekilde. Dolayısıyla propaganda falan yapamaz. Sözü geçersiz.
  • suudi arabistanda çivi fabrikası var mı?

  • arabistanda son başa gelen velihattan sonra 21.yy giriş yapıyorlar yavaş yavaş
  • Para var rahat rahat harca
  • Suudi Arabistan topraklarında '' Kullanılmamış '' 323 Ton altın rezervi var. Ve Petrol bitene kadar bu rezervleri kullanmak yasak. Yani bu adamların Petrolleri bitince Paraları biteceğini sanıyorsan, çok yanılıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IUnlimitedPowerI -- 19 Şubat 2021; 11:41:12 >
  • hocam bu kadar ton, suudilerini zengin yapmaz!!


    sadece çin, 2018'de 399 ton altın madeni çıkartmış,


    peru 2017 ve 2018'de 300 tondan fazla altın çıkartmış..


    Suudiler, petrol bitimiyle aç tavuktan beter olacaklar, torunlarımız şunu derler : "zamanında bu suudiler de çok zenginmiş:)


    veri kaynak:


    http://altinmadencileri.org.tr/dunya-altin-uretiminde-ilk-20-ulke//

  • Yorumunuz güldürdü. Petrol'ü sadece arabalar kullanmıyor gemi üçak gibi taşıtlarında elektrikli olduğunu düşünüp ulaşımı yok sayarsak. Enerji üretimi , yağ, plastik, çelik-seramik gibi bir çok alanda kullanılacak. Ellerindeki petrol bitince araplar aç kalacak gibi bir durumda yok. Çölde kullanmak için Güneş panellerine yatırım yapıyorlar. Olan gene bizi olur vahabilere olmaz.

  • 323 ton altının çok para ettiğini mi hayal ediyorsun. Topu topu 18 milyar dolar yapıyor. Bu onların 2 haftalık petrol geliri.
  • Arapların petrolü biterse ne yapacak diyenler çok yanılıyorlar. Katar'a bakın bankacılıktan, emlağa, BIST'e kadar Türkiye'nin her şeyine ortaklar. Adamlar yatırımlarını çok güzel yaptılar. Gelen petrol paralarını çok güzel değerlendirdiler. Petrol biterse Araplar'a hiçbir şey olmayacak. Adamlar uzaya bile yatırım yapıyorlar. BAE mesela. Biz de ümmetçilikle avucumuzu yalayacağız. Hiçbir şey olmasa sadece Hac Turizmi ile yine yolunu bulurlar.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.