Şimdi Ara

' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' (253. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5.843
Cevap
43
Favori
331.460
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • resimde görülen rxv457 kusursuz hatasız satılıktır arkadaşlar.uygun fiyata verecegim
     ' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' ' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ ' ' _____ YAMAHA AV RECEİVERS _____ '




  • Merhaba arkadaşlar,

    Yamaha RX-V377 AVR'mi 2.1 şeklinde kullanmayı planlıyorum.Bunun için özelikle ön hoparlör tavsiyesi istiyorum.Kullandığınız ve sesi güzel olan fiyat performans modelleri nelerdir? Bütçemin düşük olduğunu belirtmek isterim. :(
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt
    ne kadar düşük? bir rakam belirtirsen daha sağlıklı sonuçlar çıkabilir
  • Ön hoparlör için 300TL civarı Subwoofer için ise 400 TL civarı bir tavsiye olabilir.Gerçi bu fiyatlara metrelik kablo alınabilen HiFi dünyasında az da olsa keyif yaşarım sanırım :(

    Bir sorum ve merak ettiğim bir konu daha var -Vegass- bu konudaki görüşlerini de almak isterim.

    Bugün MediaMarktta Yamaha Hoparlör setinin RX-V377 model AVR'ye görebileceğiniz en ince kablolarla bağlandığını gördüm.Bunun ses kalitesine etkisi fazlasıyla olmaz mı?

    Şöyle ki kablonun inceliği telefon kulaklıklarındaki gibi benzerdi.Yan reyonda Hama hoparlör kabloları vardı.2*0,75....2*1,5 ve 2*2,5 ölçüleri vardı.Ve 2*0,75 kablo bile bahsettiğim kablodan iki üç kat kalındı. Kablo kalınlığı ile ses kalitesi ne derece değişir?
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt
    Kablo işi hifi'de çok göreceli ve tartışmalı bir konu.
    Benim düşüncem (yada inandığım da diyebiliriz) kalın kablonun daha iyi olacğı yönünde. Tabi ki kaliteli olması koşuluyla.
    Bu kaliteden kastım marka değil, maalesef göreceli bir konu olduğu bir çok markalı kablo içeriği basit olsa bile markasını basıp güzel de bir reklam ile çok yüksek meblağalara satabiliyor.

    Ben sistemi ilk aldığımda amfi ve hoparlörlerle birlikte aldığım noname diyebileceğim bir kabloyu dh labs odyssey kablo ile değiştirdiğimde (önler ve centerı) duyulabilir bir fark elde etmiştim.
    Size tavsiyem sisteminizi kurun ve ileride upgrade yapma niyetiniz varsa kabloya çok para vermeyin. Önce yapacağınız upgradelere öncelik verin. Kabloya yapacağınız yatırımı onlara aktarın. Ondan sonra kabloya geçin.
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt
    Frontlar için ayırdığın parayı 500 TL ye çekebilirsen Mediamarkt'tan NS-333 leri alabilirsin. Kule hoparlör değildir, bookshelftir ama temiz ses alırsın. Basları da kullanacağın metrekareye göre yeterli gelebilir. 300 TL civarına anca 2. el bir sub bakabilirsin ki nerede yaşıyorsun bilmiyorum ama eğer İstanbul'daysan Kadıköy Teknik Saat'e bir bak istersen. Zaman zaman Sony vs. 2. el sub lar olabiliyor. Hatta birkaç hafta önce ben oradayken birisinin gelip 300 TL ye sub alıp gittiğini gördüm ve ürün gördüğüm kadarıyla oldukça temizdi. Veya takım olması açısından yine Yamaha'nın YST-SW 015 Piano Black aktif Subwooferını ikinci el bulabilirsen değerlendirebilirsin. Sıfırının fiyatı gördüğüm kadarıyla TL.699,00 TL civarındaydı.

    Ha bu arada NS-333 leri Mediamarkt ümraniye'den alabilirsen orada elektronik bölümünde Ekrem Bey vardır ve fiyat konusunda indirim yapma yetkisine sahiptir. Bütçeni kendisine belirtirsen elinden geleni yapacağını düşünüyorum.

    Kablo konusuna gelince onkal arkadaşımız bir açıklama getirmiş. Mediamarkt gibi ortamlarda yapılan demolarda binlerce metrekarelik alanlarda hangi sistemi bağlarsan bağla zaten kaliteli bir ses almak mümkün olmayacağından görebileceğin en uyduruk kabloları kullanıyor olmaları normaldir. Ben kulelere 2,5 luk Acoustic Research kullanıyorum. NS-333 ler için ise 1,5 luklar gayet yeterli olacaktır. Kadıköy Yazıcıoğlu pasajının giriş katında Prolink'in yine 1,5 luk kablolarını bulabilirsin, sana gayet yeterli olacaktır. Aynı markanın 2,5 luk kabloları yanlış hatırlamıyorsam metresi 9 TL den satılıyor, 1,5 luklar biraz daha ucuzdur. Frontlar için 2x2 metre alırsan sana gayet uygun bir rakama gelmiş olacaktır. Veya onkal arkadaşımızın da dediği gibi Hama da bir seçenektir. Zaten çok üst düzey bir sistem kurmuyor olacağından bu saydıklarım şu an senin işini fazlasıyla görecektir.

    Eğer NS-333 leri duvara asabileceksen veya koyacak yerin varsa zaten sorun yok ancak ayak almak istersen de yine Mediamarkt'ta teşhir ayaklar var. Sonorus'un teşhir ayaklarını (sıfırı 150 TL) teşhir olmasından da dolayı pazarlıkla 60-70 TL ye alırsın. Fiyatına bakma oldukça sağlam duruşlu, alt kısmı cam ve spike lıdır.

    Kendi ölçülerime ve tecrübelerime dayanarak sana bütçene göre kurabileceğin en uygun sistemi önerdiğimi düşünüyorum. Arkadaşların bu bütçe dahilinde başka fikirleri varsa sana yardımcı olacaklardır.




  • Onkal ve -Vegass- verdiğiniz bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim.Ben o zaman hoparlörleri satın aldıktan sonra kablo durumuna bakayım.Her kablodan iki çeşit alıp ses denemeleriyle iyi olanı yakalamaya çalışacağım.

    Hoparlörler ile Receiver arasında mesafe fazla olmadığı için kaliteyi biraz yükseltebilirim.Neyse ses olayı biraz da kişiden kişiye göre değişen birşey olduğu için denemeden dinlemeden olmayacak gibi.

    Peki DB(Desibel) için ne diyorsunuz? Bazı hoparlörlerin db değeri 86 iken bazıları 89 hatta yanlış okumadıysam 104 db bile gördüm.DB yüksekliği hoparlörü kaliteli yapar mı?
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt
    Db azaldıkça daha güçlü amfi ile sürmek gerekiyor. Db yüksek olan hoparlörleri sürmesi daha kolay. Ama düşük olan iyidir yada yüksek olan iyidir gibi bir genelleme yapmak doğru olmaz bence.
    Lambalı amfilerin çıkış güçleri nispeten düşük olduğu için yüksek db hoparlörler kullanılıyor genelde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bilgi çok iyi oldu.Sağolasın onkal

    quote:

    Orijinalden alıntı: onkal

    Db azaldıkça daha güçlü amfi ile sürmek gerekiyor. Db yüksek olan hoparlörleri sürmesi daha kolay. Ama düşük olan iyidir yada yüksek olan iyidir gibi bir genelleme yapmak doğru olmaz bence.
    Lambalı amfilerin çıkış güçleri nispeten düşük olduğu için yüksek db hoparlörler kullanılıyor genelde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bilgehan_de

    Merhaba arkadaşlar,

    Yamaha RX-V377 AVR'mi 2.1 şeklinde kullanmayı planlıyorum.Bunun için özelikle ön hoparlör tavsiyesi istiyorum.Kullandığınız ve sesi güzel olan fiyat performans modelleri nelerdir? Bütçemin düşük olduğunu belirtmek isterim. :(

    merhabalar Yamaha RX-V377 bende almak istiyorum kısaca + ve - leri yazarmısınız
  • Yamaha RX V-660 HAKINDA Bilgi alabilirmiyim arkadaslar birde nasıl baglantı seması lazım nasıl bose kup hoperlörleri baglıyabılırım tesekkurler.
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt
    Bence 2 çeşit alıp ekstra para harcamana hiç gerek yok. Bunlar kalite olarak birbirine yakın kablolar. Şu aşamada işini fazlasıyla görecek kablolar. Aralarında hemen hemen hiç bir fark hissedemezsin. Bu saydıklarımın birinden al ve kullan. İkisinden de alman çok gereksiz bir hareket olur.
  • bilgehan_de B kullanıcısına yanıt
    Minmimum zarar maksimum fayda ile hobimizi yapmaya çalışıyoruz. Elimden geldiğince yaşadıklarımı, okuduklarımı, bildiklerimi paylaşmaya çalışıyorum. :)

    Kablo konusunda önce bence hoparlörünüze karar verin ondan sonra bütçe ve kaç metre lazım olduğunu paylaşırsanız yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince...
    İki tane kablo olayını ben anlamamıştım açıkçası @-Vegass- yazınca algıladım. Bence de iki tane almak yerine ikisine vereceğiniz paraya bir tık üstte bir şey alabilirsiniz. Alacağınız kablolar birbirlerine göre çok da fark yaratmayacaktır. Bir de evde kablo kalabalığı olacak. İleride aletler gelip gittikçe ev depo oluyor. :P
  • Yamaha rn 500 alacağım. n11'deki hifistore adlı mağaza hakkında bilgisi olan var mı? Ya da başka yerden de alabilirim uygun fiyatlı. Tavsiyesi olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: selamcom
    merhabalar Yamaha RX-V377 bende almak istiyorum kısaca + ve - leri yazarmısınız


    Merhaba,Ben sadece TV'den ses alıp ses sistemi mantığında kullanacağım.Elbette böyle bir cihazın bile ilk gün güzel bir yönünü gördüm.PC'ye bağladığım hoparlörlerle ses denemesi yaptım.O hoparlörlere bile bir hayat verdi.Kısa bir video da bile bunu farkettim.Kaldı ki daha iyi hoparlörler için daha da süper olacaktır.Benim için Giriş/Çıkış sayısı ve özelikleri gayet yeterli hatta fazla bile.Bu arada music Enhancer özeliğini çok beğendim.YPAO özeliği hoparlörlerle gayet uyumlu çalıştı.

    Bunun dışında diğer ayrıntılı ayarlar için çok fazla şey söyleyemeyeceğim çünkü bende bu konuda yeniyim.Yanlış bilgilendirme olmasın.

    Onkal, -Vegass- şu an için henüz hoparlörleri koyacağım yeri tam planlayamadım o yüzden metre durumunu çok kafaya takmıyorum.Sadece kablo neyi değiştirir bunu merak etmiştim nitekim cevaplar iyi oldu.

    Zaman içinde satın aldıktan sonra Hoparlörlerle Sub deneyimimi yine paylaşmaya çalışacağım




  • Merhaba Arkadaşlar,

    20-30 m2'lik oda için Marka bazında sevdiğim Yamaha YST-SW012 modelini almış bulunmaktayım.Elbette ki odanın büyüklüğüne göre ve benim kulağıma göre süper bir deneyim yaşadım.Ekstra uyumsuzluklar sonrasında değişiklikler yapacağımı da biliyorum lakin Subwoofer'ın titremeden bile odaya en ince notayı hissettirdiğini yaşadım.Dahası var mıdır vardır tabi ki ama ben farkedebilir miyim bilemiyorum.Ben subwooferı çok beğendim.

    Bir sorum olacak bu konuda kaçırdığım bir nokta var sanırım.Yamaha AVR-RX377 modelinin Speaker Setup bölümünde sadece bir tane Crossover seçeneği var.Ve ben o değeri 120 hz ile çok iyi buldum.80-90 ile uydu hoparlörlerde bir matlaşma donukluk hissettim.Bu konuda görüşlerinizi alabilir miyim? Diğer hoparlörler için Crossover seçenekleri de mevcut mu? Mümkün mü?
  • Arkadaşlar Titan renginde sıfırdan farksız Yamaha RX-V473 sinema amfisi satılıktır. İlgilenen olursa pm atsın
  • Aramizda RX-V777 amfi kullanan var mi arkadaslar. Almayi dusunuyorum, kullanici yorumlarina rastlamadim pek..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • wNchstR W kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam açıkçası bu ürünü kullanana denk gelmedim ayrıca bana görede üstünde durulacak bir model değil alternatif olarak pioneer vsx-924 sc-1223-1224 yada forumda satılık olan sc-2024 olabilir onkyo 626-636 838 bakılabilir 2.el düşünülürse üst modellerden bir ürün denk gelebilir
  • des_955 kullanıcısına yanıt
    Tesekkurler cevap icin. Marantz Nr-1604 amfimi satmis olsaydim SC-2024 u kacirmazdim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 251252253254255
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.