Şimdi Ara

Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor: Arayüz renkleri değiştirilebilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor: Arayüz renkleri değiştirilebilecek



    Google, Android 10'da göz yorgunluğunu azaltan karanlık mod özelliğini sunmuştu. Arama devi şimdi ise Android 12'ye kullanıcı arayüzünü "yeniden renklendirmenize" olanak tanıyan daha kapsamlı bir renk teması sistemi uygulamayı planlıyor.



    Ayrıca Bkz.Google Lens artık internet bağlantısı olmadan çeviri yapabiliyor



    Aktarılan bilgilere göre mobil işletim sisteminin yeni sürümü Windows 10'dakiyle hemen hemen aynı renk ayarlarına sahip olacak. Yeni özellik sayesinde kullanıcılar bildirimlerin arka planını, hızlı ayarlar bölümünü ve hatta uygulamaların renk temasını bile değiştirebilecekler.



    Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor: Arayüz renkleri değiştirilebilecek



    Uygulamalara de etki edebilecek



    Seçilebilecek renkler markadan markaya veya modelden modele değişiklik gösterecek. Her akıllı telefon üreticisi kendi arayüzüyle uyumlu ya da cihazın gövde rengini ön plana çıkarak renk tonları sunabilir. Dahası da var.



    Yeni tema sistemi yalnızca kullanıcı arayüzünün değil aynı zamanda bu özelliği destekleyen üçüncü parti uygulamaların renklerine de etki edebilecek. Geliştiricilerin tercihine bağlı olarak uygulamaların renkleri otomatik olarak seçilen temayla uyumlu hale gelecek.



    Android 12'ye Windows 10 özelliği ekleniyor: Arayüz renkleri değiştirilebilecek



    Android 12'nin henüz geliştirilme sürecinin başlarında olduğunu belirtelim. Google yeni mobil işletim sisteminin ilk önizleme sürümünün yayınlanmasının ardından bu özellik hakkında daha detaylı bilgi verecek. Bunun için de daha önümüzde birkaç ay var. 




    Kaynak:https://9to5google.com/2021/01/27/android-12-working-on-in-depth-theming-system-that-can-even-recolor-apps/







  • off çok büyük yenilik..
  • GUI tasarlayan ve ilgilenen biri olarak ben şahsen beğendim.

  • az az da olsa gelişiyor işte. zaten yapılabilecek asıl büyük devrimsel yenilikler, gerçek stabilizasyon 6-7 de falan yapıldı. 8den sonra ufak tefek iyileştirmelerle çok büyük yenilikler olmadan yoluna devam ediyor android. bence güzel.

  • Arayüz işi kolay görünen ancak zaman zaman kod kısmından bile daha çok zorlayabilen bir şeydir. Tek başına yaklaşık 7 yıldır amatör/hobi olarak yazılım geliştiren biri olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim.

  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    En köklü değişiklik şu JVM'nin yapısal olarak değiştirilerek direkt işlemlerin işlemci üzerinde koşması falan... Yani iOS gibi. Bakalım olur mu acaba.

  • Custom romlarda uzun zamandır olan şeyi yenilik diye sunmak.

  • Çok güzel olmuş ama daha 11 beta da 12 ne ara çıktı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.