Şimdi Ara

Boeing, 2030 yılına kadar yenilenebilir yakıt kullanan ticari uçakları teslim etmeye başlayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
94
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boeing, 2030 yılına kadar yenilenebilir yakıt kullanan ticari uçakları teslim etmeye başlayacak



    ABD merkezli uçak üreticisi Boeing, 2030 yılına kadar %100 yenilenebilir havacılık yakıtı kullanarak uçabilen ticari uçaklar teslim etmeye başlayacağını duyurdu. Boeing, yenilenebilir havacılık yakıtlarının, önümüzdeki yıllarda havacılık karbon emisyonlarını azaltmak için en güvenli ve en muhtemel çözüm olduğunu söyledi.



    Ayrıca Bkz.Alphabet, balonlarla internet erişimi sağlayan Loon'u kapatıyor



    Boeing'in 2030 hedefi



    Yenilenebilir yakıtlara geçişteki en büyük zorluklardan biri, petrol bazlı jet yakıtından daha pahalı olmaları ancak geçtiğimiz yıl ABD Enerji Bakanlığı raporuna göre bu maliyet ARGE çalışmalarıyla düşürülebilir.



    Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği'nin 2050 yılına kadar karbon emisyonlarını 2005 seviyelerinin yarısına düşürme hedefi var. Boeing, %100 yenilenebilir yakıt kullanan ticari uçakları teslimata başlama hedefi 2030 olarak belirledi çünkü jet motorlu uçaklar tipik olarak yaklaşık 20 yıl hizmette kalıyor.



    Boeing Sürdürülebilirlik Baş Sorumlusu Chris Raymond: "Sürdürülebilir havacılık yakıtlarında uzun bir inovasyon geçmişine sahip olan uçak ailemizin %100 yenilenebilir yakıtlarla uçma sertifikası, Boeing’in dünyayı daha iyi hale getirmek için yenilik yapma ve çalışma konusundaki derin bağlılığını önemli ölçüde ilerletiyor. Sürdürülebilir havacılık yakıtları kanıtlanmış, her gün kullanılıyor ve bir endüstri olarak birlikte çalıştığımızda yakın ve uzun vadede karbon emisyonlarını azaltmak için en hızlı ve en büyük potansiyele sahip." dedi.



    Boeing, son birkaç yıldır %100 yenilenebilir havacılık yakıtları geliştirmek için çalışıyor. 2018 yılında, şirketin ecoDemonstrator uçuş testi programında, FedEx Express ile birlikte yaptığı işbirliğiyle 777 Freighter kullanılarak  %100 yenilenebilir yakıt kullanılan dünyanın ilk ticari uçuşunu gerçekleştirildi.




    Kaynak:https://www.engadget.com/boeing-sustainable-fuel-2030-212846753.html
    Kaynak:https://www.boeing.com/company/about-bca/washington/boeing-will-deliver-commercial-airplanes-ready-to-fly-on-100-sustainable-fuel.page







  • Çevre için iyi haber.

  • 2030 oldukca erken bir tarih. muhtemelen bir cesit sentetik yakit uzerinde calisiyorlar. mevcut motorlarda ufak bir modifikasyonla kullanilabilecek bir yakit. jet motorunun guzel yani fazla secici degil. yanabilen hemen her sivi ile calisabiliyor. bir ara jet motorlu motorsiklet modeli vardi. adam caninin istedigi gibi her yakiti koyuyordu. benzin, mazot, kerosen.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.